Poradna duly
Jana Čurdová
Dobré ránko,
takže s tou uzamčenou diskuzí je to hotovka,aby nám tu Lucy mohla psát prasečinky
Jo a taky Mikul
![]()
Mikul krásný fotky
A ty šaty
k sežrááánííí ![]()
Vítek se vzbudil v půl sedmé,předtím před půl pátou na mlíko a ještě v noci a to nemohl vůbec usnout,pořád pobrekával a kroutil se jak žížalka
chvílema jsem ho utěšovala a chvílema nadávala,že chci spááát
Tak snad to budou ty zuby…ještě 16
![]()
Zuločku, třeba čoko sušenka, co dostal na narozeninách (
), mu chutnala. Ale včera asi neměl chuť nebo co ![]()
A na prasečiny od Lucy se taky těším
![]()
Ahoj,
tak prasečinky, jo?
No už aby to tu bylo uzamčené
.
Adýnek chrní, ale dnas asi vstal z postýlky špatnou nohou
, celé dopoledne ukňouránek a nic mu nebylo vhod, tak snad sevyspí do lepší nálady. Čokoládu teda Adýs ještě neměl, no jsem zvědavá, jak se na ni bude tvářit, až ji jednou dostane,zatím se na sladké moc netváří - koupila jsem mu slaďoučkou marmeládu a moc úspěch neměla
. Asi si hlídá štíhlou linii
.
Týnko - u nás to bylo ráno podobné, Adýs se vzbudil v pět a pak už se tvářil, že spát nebude, ale nakonec jsem ho „ukecala“ u nás v posteli ještě do sedmi.
Mikul - super fotky a ty šatičky, to tady teda slintám. Další dítko chci holčičkuuuuu
.
Ahoj holky, tak jsem urvala chvilku u PC. Nemám přečtené všechno, ale jen tak zběžně jsem přelítla stránky.
ZEBRUSKO:
![]()
LUCY: u nás děti usínají bez šmrdlání (to je super výraz
), Radimek má svého "ŇuŇu a tím se šmrdlá sám po ksichtíku, nosí ho i do školky na spaní
![]()
Ohledně očkování, my máme všechny hexa za sebou a po létě jdem na zarděnky a spol, páč přes léto v teple je to prý horší. Radim se nám po tom očkování samozřejmě osypal, takže čekám u Peťuly to samé. Právě nám lezou zuby
asi 5-6 najendou, tak si dovedete představit ty noce.
![]()
Radimek dneska ráno má teplotu (38) tak čekám co z toho vyleze. Chtěla jsem tento týden oběhat obchody a dát si do kupy věci na chatu, že už tam zůstanem na léto od tohodle víkendu a teda je to pěkně na prdlačku, jestli bude nemocnej. Nic jiného mu není, tak snad je to z únavy či co.
Na chatě nemám připojení na NET, tak budu pěkně nešťastná, páč tam bych měla více času na vás. Snad na mne nezapomenete. Jakmile se dostau do Prahy, tka se přihlásím, ale nevím jak budu stíhat číst vaše kláboseníčko. Snad to nějak zvládnu.
JO!!! a neaby jste se tu zamkly a já se nemohla k vám dostat ![]()
Nejsem proti zamknutí diskuze, klidně hlasuji pro, ale dejte mi podrobný návod jak se sem pak dostanu (opravdu jak pro blbečka prosím
, páč jsem fakt děsná). Písněte mi to klidně do SZ abych se mohla kdyžtak podívat, když to zapomenu třeba přes léto s emi to vykouří z hlavy určitě.
Moc ráda bych vás zase viděla a o to víc mne mrzí ten srazík v září, páč to bude určitě super věc.
![]()
TYNKO: neklesej na mysli, jak to tu už někdo psal
nevím kdo momentálně, buhví kolik mají ostatní, takže nic není ztraceno.
Jdu změřit teplotu Radimkovi, vrtí se n gauči, že ho bolí záda, tak nevím, jestli kecá abych si ho všímala, nebo ho fakt bolí a to nevim co budu dělat.
HOlky, mějte se já sem ještě nakouknu.
Zdravím všechny
A jéééé, to jsem zase něco plácla!
Chi chi budu muset asi vážně něco vymyslet, když se na to tak třesete vy nestydy!
![]()
Katy my máme také rýmičkové volno. Nechci aby mi lehnul na dovču, tak jsem si Jířu raději nechala doma a nacpu ho medikamenty, snad to bude ok. Tak ať si také nic nevezete sebou!
S tím připojením, já jsem si chtěla zprovoznit net v mobilu, ale nemám s tím žádnou zkušenost. To by poradila Želvička, kdyby tu byla ![]()
Jirka mě ale odrazuje, že je to drahý, tak z toho mám obavy. Ale budu potřebovat nějaké spojení, už kvůli obchodům - 14 dní mimo je dlouho a není den, aby mi někdo nepsal ohledně bazárku. Takovou absenci si nemůžu dovolit!
![]()
Mik u mě vede „melounová“ - ta je bezva po všech stránkách, pak mě ale baví i to jak umíte hezky zachytit okamžik - ty fotky jsou takové „živé“. A úplně na mě dýchlo to teplíčko - hned bych ho brala - tady zas fučí a celé se to mračí, no tak akorát na peřinu je to dobrý!
Jen někam uklidit ty naše mrňavý bakterie!
![]()
Zuli u nás jsou to hrozný masožrouti, já jak se chci trochu nadlábnout, tak musím udělat krupicovou kaši, masíčko mi obvykle seřerou! A Tomáš se dlouho tvářil, že bude na sladký, ale sladký jídla mu moc nejedou - zato různé gumové bonbony, lentilky, čokoládky a sůši - to by se utloukli oba. A je strašně náročný uhlídat, aby se to k Tomovi nedostalo - v tom je Jířa vyloženě záškodník!
Babule, tak se toho uzamceni diskuse nektera ujmete ![]()
Jinak jsem psala na oba objekty a zatim nic, ale psala jsme o vikendu, tak jim dam jeste chvili cas…
Mik, hezky fotky a to probihani pod sprchou vam taky zavidim, se Stepanem bych tam urcite vydrzela hodne dlouho
![]()
Holky, kdyz tady tak resite to sladke a nezdrave, co detem davate jako ne treba nejzdravejsi, ale kdy jim to chutna, tak to obcas dostanou??? My treba casto chodime do kavaren a Stepan pak dostane treba tvarohovy dortik, nekdy trochu slehacky, zmrzlinu, atd…
Mám dotázek,když dítě nechce oběd,dáte mu něco jiného,nebo má smůlu?
Já jsem se rozhodla,že budu drsná matka
Měli jsme s Jiřulou těstoviny s vajíčkem atd.a Vítek vždycky sní tak 5 těstovin a dál nejí.
Asi bude mít hlad,jelikož ani nesvačil…Ale asi ho fakt trápěj ty zoubky
A spal jen půl hodiny a včera 3
No zábavča ![]()
Katy tak ať je Radimek v pořádku a můžete v klidu odjet!
Evelín myslím,že štěpánkovi trocha dobrot neuškodí,když toho nejí každý den tuny
Ale mě teda zrovna nenapadá,co kdy Vítek měl nezdravého
Určitě čokoládu a chutnala mu ![]()
Ahoj holky,
tak u nás po O zase „prima“ úraz
Už mě z toho asi hrábe… tentokrát hlídala mamka a obýváku, Adam chvilku u konferáku, pohoda-najednou si všiml, že jsou pootevřené balkonové dveře, rozeběhl se, zakopl o hranu koberce/plovoučky a hodil šipku na hranu radiátoru!!!!!
Přesně uprostřed čela má pěknou památku…no, tak to zas budu od Radka hubovaná…
Takže zatím jste, baby, všechn pro zamčení, jo??? Na Veru s Kajdul budeme čekat, než se vrátí z dovči? A ještě nenapsala myslím Simča, Amazonka, Adika, … ???
Katy: No tak já bych teda dva měsíce bez netu nevydržela
Každopádně ať je Radimek zdraví a vy můžete vyrazit
A 5-6 zubů najednou
![]()
Zebruš: To zvládneš, musíš
A jinak jsi se trefila přímo do černého, v každém věkovém období něco je… takhle budou mít sourozenci pěkný věkový rozdíl
Jinak jsem si taky myslela, že se zatím nesnažíte
![]()
Adél: U nás je taky dneska protivnost na prvním místě
Už od rána, navíc málo spal, jelikož přišla pošťačka a ten pitomej pes musel začít štěkat a bylo …
Joo a k tomu jídlu: U nás teda čokoška ještě neproběhla, ale tatranka asi jo
Mám totiž podezření na tátu, že s tím už jednou Adýska krmil… a pak mu občas dává čaj (sladký s citronem…)
jj, on celkově ho můj táta v tomto ohledu rozmazluje, ale za to je zlatý dědeček, tak mu to odpouštím
![]()
A pak už teda měl Adam: trošku lívance-palačinek-džemového šátečku-piškoty jsou pěkně obden…no, ale na druhou stranu se mu snažím dávat nesladké pití a zdravé obědy a spol.
A ještě: Dneska měl poprvé místo dopoledního jogurtu kefírové mléko z flašky (teda ono bylo acidofilní a s příchutí…
), ale příště mu zkusím koupit bez příchutě
Holky,
tak potrebuju upresnit info ohledne nasich pozadavku na ubytovani. Ozvali se mi z Pegasu, ale chteji vedet jaky typ ubytovani chceme a jake sluzby pozadujeme…
Mrknete tedy prosim na na jejich stranky http://www.penzionpegas.cz/ubytovani.php a napiste mi (nejlepe na mail nebo SZ) vase pozadavky!
Zjemena mi jde asi o to, zda chcete bungalovy nebo ubytovani na pokojich a jaky typ stravy - polopenze nebo i obed???!!!
Chtela bych tam napsat uz dneska vecer, at vi, ze o to mame zajem ![]()
Beník spal 2,5 hodiny a teď budeme obědvat - jak mi chodí spát těsně před obědem, tak to máme posunuté
ale alspoň stihnu v klidu uvařit a necpu ho pořád skleničkama ![]()
Benda toho jí asi víc, co by neměl
- šunku miluje (a ne vždy je dušená a drůbeží) a co miluje ještě víc je tvrdý sýr, takže ten má taky docela často. Je tam asi dost soli, ale vůbec nevím, co jinýho mu dávat k pečivu (lučinu mi jí jen někdy, máslo moc nemusí, džem taky ne
), manža mu dává pořád lízat zmrzlinu, sladím mu čaj (což jsem nechtěla, ale jsem ráda, že pije
), často se cpe piškotama a lodičkama od opavie
. Asi by ten seznam byl na dlouho
, ale myslím, že nic tak hroznýho zase nejí. Ono to moc nejde mu ve všem bránit, když nás vidí jíst
. Já myslím, že ty druhý děti pak jí mnohem horší věci, když jim to ten starší sourozenec dá a taky se jim nic nestane ![]()
Adel , když Benda nechce oběd, tak mu ho zkusím dát později, až vypadá, že má hlad. Ale když ho ani pak nechce, tak mu dám něco jinýho ![]()
Katy , snad teplota přejde
A užijte si chatu
Týnko , však my jsme se ani moc nesnažili
, ale zase jsme se tomu nijak zvlášť nebránili
. Já jsem si chtěla nejdřív vyřešit zuby (potřebuju si nechat vytrhnout osmičku a mám plno kazů), ale v těhu bych to snad taky nějak zvládla…
Já myslím, že holkám by to zamčení nevadilo. Ujmeš se toho teda? ![]()
Tak jsme po obědě (takže začátek příspěvku už není aktuální, jako vždy
), dala jsem si sprchu a hrajeme si. Benda mi při sprchování vykramařil celý stojánek v koupelně, naházel mi do vany toaletní papír, nočník taky letěl do vany
, polovinu MS potřeb jsem vyhodila, protože byly po celé koupelně
a věděli jste, že tampony jsou super kousátka a vejdou se celé do pusy?
![]()
ahojky holky, samo jsem pro zamceni
vuuubec me to neva a aby jeste joo ![]()
Jeste k tomu sraziku kdy je presne? 4.-6.9.? Ja mam takovej pocit ze to budou zrovna v Doksech Euro hry, tak by jsme jet nemohli
tak to musim dneska vse vyzjistit, jsem na ne uplne zapomnela!!! Omlouvam sE!
Jinak jsme ze Sumavy uz davno doma, samo jsem vas cetla a samo nereagovala, jsem desna .. si vzdycky rikam musiiim, dokud to mam vse v hlave a prd …
Kazdopadne ted moc myslim na Zebrusku
!!! Super zprava!!!
My kdyz to vse klapne 2.7. odletime na Lefkadu a zrovna budu mit ovulaci
tak jsme si rekli ze to zkusime
bylo by super si privest druhe mimi z Lefkady, Sanel se povedla prave tam
juuu a jeste druha holka ![]()
no bude to bud a nebo
ale brala bych dva beranky …
uvidime …
Dneska jsme meli litacku a Sanel plesoun byla u kadernice
znama je kadernice a prej at prijdeme na zarovnani tech cancourku a buch, mame doma kluka, jsem lehce na palici ..
vzala ji celou hlavku a i kdyz tam skoro nic nemela, tak nahore jo a tocilo se ji to a ted nic …chuderka mala ![]()
ted spi … no hlavne aby vecer usnula do tech 20hod, jedeme s R na sqash …
jinak jak psala Vrka, mame dole dva zuby a nahore jedou 2 … takze upirek hadr … a jde to … ted to asi pojede …
Tyyyyyyyyyynkoo to mi je liiito dalsiho urazu, to ted bude furt, Sanel jak beha, tak taky, ted zrovna o vik, spadla z chodniku na silnici a primo na nos, je ted moc krasna, sedrena a plesata ![]()
Jinak Evelinko zavidim propareny vikend
Sanel uz taky dostava nezdrave dobrutky, tomu se neda nejak ted uz moc uzdravit, kavarenske dortiky probehly a celkove je toho dost .. i to co psala Zebruska co papa Benik!! ![]()
Lucyyyyyyyyyy me by mrdlooo z toho usinani, Sanel spi okolo 7 max 8 a to uz jsem vyrizena a chci aspon chvilku pro sebee a Romuu … hlavne aby manza privezl aspon nejakou kacku a Tomino se dockal sve lasky!
Miiiik uzasne fotky, vazne nadhera, zavidim vylety, vodopady …
zulocku Matuskoo ma taky moc krasne fotecky!!!! a Terkooo ja Vaam tak zavidim ty Vase varici a pecici specialitky .. jak to vse stihas?? ![]()
Jak pak se ma asi Vrka … doufam, ze maji hezky! My jsme prave se bali ted 22.6. odletet … skrz pocasi … no uvidime …
tak cekam na R a snad se ta dilca vzbudi … tak paa a krasny den!
Ahoj holky,
dítko spí a já vykládám nožky hore, potom musím jít vyžehlit mamčinu kupku prádla (teda asi, zatím se mi i docela chce…) a porovnat to tedy
![]()
Adrian: No tedaaa, taková exotika i se Sanel
a úplná bomba by byla, kdyby jste si přivezli domů březňátko/dubňááááátko
![]()
Holkýýý a ještě teda k tomu uzamčení než se definitivo písne adminám…chcete, aby nás tam popřípadě četly pravidelné šmíračky (teda pokud vůbec nějaké jsou
), aby jste se pak nebály psát ty prasečinky, že Lucko
![]()
Zebruš: Mě Aďas taky vesměs spí přes poledne a strašně mi to vyhovuje, že si v klidu povařím a popřípadě douklidím, co jsme spolu neuklidili
![]()
No, tak tím vlastně ještě líp, když jste se skro vůbec nesnažili
… bez stresu, při očekávané MS a tak
![]()
Ahoj holky,
tak dnes teda bylo hnusně, ale stejně jsme s Adýskem odpoledne byli venku a zkoušet ťapat na hřišti před domem - tak doufám, že se hodně unavil a bude spinkat
. Doufám, že Veru a kajdul mají lepší počasí
.
Týnko - mě případné šmíračky nevadí, ale já asi tolik prasečinek jako Lucy
psát nebudu, tak uvidíš, co ostatní. A z úrazu se netrap, to se stane, já teď taky pořás trnu, kdy bude u nás něco podobného, protože Adýsek se rozťapává, ale pořád dost vratce a radiátory se mu moooc líbí
.
Adiko - tak to si teda hezky užijte a ať se další drobeček zadaří
.
Zebruš -
koupelnová historka mě teda dost pobavila
.
Adel - když Adam nechce někdy oběd, tak mu nic jiného nedávám, když pak odpoledne vidím, že má hlad, tak maximálně dostane dřív sváču nebo odpoledne nějakou sušenku.
Jo a u nás se většinou usíná se „šmrdláním“, a to jsem právě toto nechtěla
. Ale když tam jsem a držím a hladím ho, tak usne celkem většinou rychle, kdybych odešla, tak bude v postýlce rodeo
.
ahojkyyy, dneska byl Pája trochu mrzutej, prořízly se mu dva špičáci, takže ještě pět zubů a finíto…
takže uzamčení už je jasný, super
Mikul: krásný fotečky, jé a ty šatičky jsou boží
Adiko: krásnou dovču, ať se mimísek povede
Adel: když nechce oběd, dám třeba ovo přesnídávku, nebo jako dneska, evidentně nemohl kousat, tak dostal do flašky mlíčko s kaší
a víc už nějak nevim…
K tomu usínání: Adámek usíná sám s dudlajzem, bez toho neusne ani omylem
Teda například v autosedačce když je unaveňoučký usne i bez dudlíka, ale jinak je to jasný … Když byl ještě maličký, tak jsem mu dávala Hajánka, ale jsem ráda, že ho nechtěl
![]()
Adél: Když nechce oběd, tak má smolíka, naštěstí se to teda často neděje… jinak teda dostane sváču dřív (popř. dostane nějakou tu křupku) a pak teda i večeří
![]()