Poradna duly
Jana Čurdová
Jo, jenže u nás žádný pochování nepomáhá…řve furt…hodina spánku?…zlatý…kdy už do prdele ty koliky přejdou?…už jsem skoro hluchá…sorry, já už nevím, jak si ulevit…brečím zas jak těsně po porodu…
ahoj,
co to tu vidim?deprese?holky,vím,že vám tím nepomůžu,ale suviku,tygříku,ti vaši prcci se chovají úplně normálně,věřte, za půl roku se na to budete dívat,že to nebylo tak děsný a že byste to rádi vrátili.jen si tu postěžujte,já mám ted na ruce taky pískle,nemůže zabrat,nepíšu to sem jen proto,že mi to přijde normální,samozřejmě,taky bych si přála mimčo,co by se na mě jen smálo a pak se koukáním uspalo,potom se vzorně napapkalo a zase spalo.....ale byla by to nuda,musíme přeci vědět,že ty mimča máme,ne?
nevyspání, stres z pláče,nervozita mezi partnery to k miminům patří,nemůže se to ale veřejně psát před bezdětnýma,protože by lidstvo vymřelo.
![]()
Stanusko…hezky jsi to napsala.....já jak jsem včera brečela s malým,tak jsem byla taky na nervy a dnes už jen tak polakává,takže to bude asi OK…
a přesně,aspon víme že je máme a určo ty větší starosti teprve přijdou ![]()
Kaju se, ale fakt jsem nějak dneska dopoledne už nemohla. Aspoň v šátku se trochu uklidnil, teď se vykakal, tak kouká (konečně!!!). Potřebovala bych se vyspat, je fakt, že včera jsem se naprcla na muže, že se tvářil nelibě, když ho o víkendu budím před devátou a odpoledne si ještě dáchnul, přitom mě padaly víka. S malým nejde spát, když si lehnu, budí se po 10 min. Když si nelehnu spí najednou hodinu. Příští víkend je řada na mě, budu to muset nekompromisně navrhnout, vyženu ho po kojení ven s kočárem, jinak mi šibne.
Suvi, ti chlapi.. U nás je to taky tak. Jak malej brečí, taťka ho vůbec nechce, naopak se tváří dotčeně, že mu malej kazí televizi! No tak to bych ho fakt nakopla. Včera byl malej tak protivnej, že fakt nebýt mý babičky.. Dvě hodiny vydržela nad ním stát a dokola mu říkat, kam to jede, že daleko. Kopal totiž nohama, tak asi na kole nebo co, on se tomu smál, až z toho usnul. Babička je trpělivá
Jinak se mi líbí Stanušky nadhled, je vidět, že už to má zmáknutý a nás vždycky úžasně uklidní ![]()
Angu, 3-4, ale ta poslední ve 2 letech, to se našetří, ale v tom prvním roce to je darda..
Stejně bych byla ráda, kdyby ho mudra očkovala už teď, takže na 3 dávky.. No ale uvidíme.. Zrovna jsem v sobotu mluvila s holkou, nenechala děti očkovat a její dvouletá dcera chytla pneumokoka, říkala, že hrůza, ale ustáli to. Ale že by příště nechala očkovat hned.
Peti, zrovna dneska jsem nechala malého naháčkovat poprvé delší dobu, na hrací dece na tý jednorázový podložce a hned se vykadil! No ale ulevilo se mu a smál se potom docela dlouho a chytal mi pusu a nos
Brouček. Ale kakanec teda byl.. ![]()
Tygří, opruzeninky jsou potvory
My měli jenom maličko a hned pomohl sudocream, ale jinak používám od weledy tu měsíčkovou mast a teď mám v zásobě sebamed, tak jsem na to zvědavá, jaký to bude. Sudo si šetřím ![]()
Ahoj,
my celý víkend dělali díru pro ten bazén, jsem z toho pobytu venku trochu připálená, i Lucka má červené tvářičky, jen Dan byl schovaný v kočárku ![]()
Naštěstí byl hodňoučký. Suviku, soucítím s tebou, klidně se vypovídej. On ten řevdost drásá nervy, to jsi ještě dobrá, když ho houpeš a staráš se i když beze slov. Já někdy řvu
Tedy ani ne na Dana, spíš na Lucinku, ale jeho brek napomáhá tomu, že mám daleko míň trpělivosti. A on to slyší také a nechápe, že to není na něj, tak se kolikrát lekne
Ach jo. A přitom mám ty děti vlastně docela hodné.
A když kluky necháváte nahaté, co s čuráním? Že si nakaká pod sebe, což o to, ale to čurání jde metr kolem dokola
![]()
suvik - krizi zahoď za hlavu, jsi dobrá matka, a jakmile se ti poštěstí trochu se dospat, budeš se na věci dívat zase trochu radostněji. Když má náš Mates řvoucí den, taky spoustu věcí už dělám apaticky, jinak by mi to už dávno přetrhalo nervy. Hlavu vzhůru, bude líp
A klidě si tu stěžuj, tady vždycky najdeš slova útěchy
Když mi Mates dlouho řval a jakoby bezpříčiny, byl většinou problém v „usazeném krkanci“. Prostě si málo odkrnul a někde ho ještě tlačila bublina, tak jsem mu proklepávala záda, dokud to nevyběhlo. A ty koliky - zkoušíš rektální rourku? Jakmile měl Mates problémy a kroutil se jak žížala nemluvě o řevu jak když ho na nože berou, tak „uvolnit“ mu zadeček dost pomáhalo…
Petra Z - Matyášek že volá Angu Angu? A nevyměnili vám je v porodnici?
Náš Mates sem tam vydá BAA a pak ztichne a poslouchá a kouká, odkud to přišlo … ![]()
Angu - tak to mě těší, že se nevzteká jen náš Mates. Taky právě neudrží tu hlavu dlouho a pak mu pomalu klesá a klesá a to už nabírá, pak s ní bouchne o podložku a trochu ho to vrátí do vzduchu, ale už to tam neudrží a spustí jak tur. ![]()
Amber, Petra Z - Nezaměňujete NutriLon za NutriTon? To druhé je na blinkání, to první je UM…
Tygr - mě se Mates taky jednou oprudil, je to asi tři týdny. Pomohlo při každém přebalování omýt zadeček a spodek Johnson a Johnson na mytí, taková žlutá lahvička a pak silná vrstva Sudocream. Do 24hodin měl Mates prdelku k zulíbání. (Ani nenaháčkoval). Jo a častěji jsem přebalovala.
Stanuska - jak jsi zmínila nervozitu nezi partnery, jako bys to viděla u nás doma…
K tomu všemu se přidává blížící se svatba, já plnou hlavu všeho a partner velmi laxní přístup typu (a to byla svatba jeho nápad) - klid to bude v pohodě… A v tu chvíli bych mu skočila po krku…
Ahojda při parnu, to je teda hic venku… Zdravím Anguu holka my se o tebe fakt bály ![]()
Předně Suvi nejsi matka mrcha, to ani neříkej, já myslím, že my dvě to máme z prckama podobný, dnes jsme zase byly u dr. s vyrážkou,tak už nám na:,–(ila mastičku a je už to s kortikosteroidama, ona to má všude, v hlavě počínaje a kotníkama konče
je mi jí choudinky líto… a řev?? Tak ten znám moc dobře, už to ani jinak snad neumíme a přijde mi, že se to spíš horší než lepší
včera a předevčírem plakal do půl jedenáctý a to už utěšoval taťka já neměla sil a můžu ti říct, že ty prdy mě taky pěkně s…
Prostě už aby to bylo za náma ![]()
A klidně si tu stěžuj, od toho to tady je, já taky poslední dobou nic jinýho tady nedělám ![]()
Jinak jsem stihla dnes kadeřnici, babi hlídala, a pak na gyndu na prohlídku… Holky taky vás to tak bolelo??? Mě tam strčil ty umělohmotný zrcadla a myslela jsem že porodím
a to si myslím, že po porodu jsem otužilá a ono ne, sexu se tedy dost bojím ![]()
Dneska je taky parádně, tak taky zkusím naháčkovat, taky máme obden opruzelo a to fakt přebaluju skoro pořád…
Akorát se mi neosvědčily tesco plínky, spokojená moc nejsem, vždycky jí to někudy vyteče a navíc mi vadí jak jsou na tlouštku silný…
Bee super, že konečně něco pomohlo, člověk je z toho pěkně vyřízenej, když mimi něco je a neví jak pomoct, to jako my s tou kůží ![]()
Angu fotečky úžasný, fakt, Samík je šikula, Terce se taky někdy zadaří,ale nemám po ruce foťák, jako vždy ![]()
Ale jedna fotka se nám o víkendu zadařila, tak vkládám..
…ale prdlajs jsem nad věcí,to by jste se mohly zeptat drahého.
Občas řvu na Emu i Žofii,jsme taky jenom lidi,pěkné to není,ale nervy má člověk taky jenom jedny,alespoň děti vidí,že i máma má nějaké city,pocity.A hlavně největším hromosvodem u nás je můj drahý,když jsem vynervená z dětí,tak si to schytá on.
![]()
a já radím tatínky zapojovat,jak péčí o domácnost,tak starostí o děti,protože ženský,jak si je vychováte,takové je pak budete mít.
![]()
Ellen, samozřejmě že zaměňuju
Znáš to, přečteš začátek a zbytek domyslíš
Takže Nutriton, hm, tak to neznám
No alespoň že tu nad námi někdo bdí
To je ta demence no.. Nebo vlastně vykojený mozek
A svatba.. No nervy asi máte, ale bude to krásný ![]()
Lucinko, fotečka nádherná
A ta vyrážka.. Doufám, že už vám to zabere, vidím, že Tě to dost trápí.. No nedivím se.. Náš mladý má zase po těle takový bílý tečky jak tukový, prý jeslti nemá někdo v rodině cholesterol, no nejraději bych mu to zlikvidovala.. paní doktorka to chce sledovat. Od tety vím, že to prý buď zmizí samo, nebo se to propichuje. Já bych to už propíchla. Přítel mi říká doktor Mengele.. ![]()
Stani, já se snažím zapojovat, ale kdybys viděla ty ksichty.. nejlepší je, když si sednu s malým, to nemůže říct ani slovo, a úkoluju
To funguje, ale jinak..
A někdy mu ho prostě prsknu a řeknu hlídáš, a jdu si po svým ![]()
Holky, moc vás litiuu, každá máma ví, jak je té druhé, když miminkům ne a ne pomoci. Ale klid, naštěstí tohle vše zapomenou a snad je to nijak nepoznamená.
Lucinko , Laurinka má také po tělíčku vyrážku, je to teda skoro neznatelné, ale pupínkatá je
…ale on až se jim dá dokupy imunitní systém, tak bude líp
…nás pořád trápí moučnivka, má ji sice trošku, ale už na to kašlu, nebudu jí to ničím mazat, časem to prý vymizí samo…je to jen pár teček uprostřed jazyku. A fotečka se vám teda povedla ![]()
JJ, je to Nutriton…ale dnes, jak je teplo, tak naše Loli nespala téměř celý den
…zabrala v kočárku tak 2×30 min…no tak doufám, že dnes zase prospí celou noc. A bohužel zase ublinkává, ale to je asi také tím, že hooodně pije, dnes ji fakt kojím často, má asi choudě žízeň. No ale Nutriton prý pořádně zabírá až tak po týdnu, tak uvidíme ![]()
Musím běžet, už zas huláká, jak je nevyspalalá, tak už je děsně mrzutá ![]()
Ahojík..jsme z vycházky doma…a začalo pršet…aspon se pročistí vzduch
K naháčkování…já mu pod bodyčko zastrčím plínku a je s ní tam dole
přikrytej a tu at si klidně počůrá ![]()
Luci..hezky si povídáte ![]()