Poradna duly
Jana Čurdová
@Gabca85 Ahojky Gabčo, vítám Tě
taky už mám doma jednoho raráška, ten už má 4 roky a na miminko se taky těší, prý mi bude hoodně pomáhat a bude ho mít rád, tak jsem zvědavá
no a tvoje miminko má ještě čas na přetočení, budu držet palce, aby vše dobře dopadlo!!! První porod jsi měla v pohodě a přirozenou cestou? Co čekáte?
První porod byl v pohodě, docela i rychlý, od tý doby co mi praskla plodovka 4,5 a malej byl na světě. Termín bych měla mít hned na začátku, tak snad tu otočku ještě stihne. Tom byl otočený hodně brzo, takže mám docela strach. A čekáme „překvápko“. U Tomáška jsme taky nevěděli, tak teď jsme taky nechtěli, akorát mám strach, že když půjdu na císaře, tak budu poslední kdo bude vědět co to je.
@guesssgirl Teda máš krásný bříško to víš že se mažu jak blázen a ty strie mrchy tam stejně mám
Si měla píchlej pupík?
A kočárek je krásnej
Jinak včera jsem byla u toho zubaře a poopravila mi jen jednu blombu
Večer jsme přijeli a já byla tak unavená že jsem zapadla do postele a šla spát
A malému jsme koupily včera vamičku s lehátkem ![]()
@Gabca85 Ahoj taky tě tady vítám
Já čekám první a už se na to naše zlatíčko moc těšíme s manželem
jinak čekáme chlapečka
A my už homáme hlavičkou dolů ale ono se prý může otočit i den před porodem zbytečně se nestresuj ![]()
@Liddka Děkuji
jj nosím piercing v pupíku už od 19ti, po porodu opět nasadím, pač aspoň zakreje jizvu z laparoskopie
a čím se mažeš? mě tenkrát poradila kámoška Saloos 100% Bambucké máslo od Karité a tím jsem se mazala jak první těhu, tak teď a ZATÍM Ťuk ŤUK dobrý
ježiš když mluvíš o zubaři, už asi 3× mě pobolívaly během těhu osmičky, po kojení se je chystám vytrhnout všechny 4, bojím se jak čert, už to odsouvám dobrý 3 roky
jaké jsi koupila lehátko? já teď čekám každým dnem tašku na kočárek a fusak do sedajdy
hele a taky ti často tvrdne břicho? třeba včera jsem vytírala a poctivě
a úplně mě píchlo v břiše, pak mě nějakou dobu bolelo, ale zase se to uklidnilo…už aby se člověk bál něco dělat a to se teď se podrž, budem za měsíc stěhovat, takže je možný, že u toho porodím, nevím, jestli už jsem ti to psala ![]()
@Gabca85 Neboj, stihne se otočit
a i kdyby jsi měla jít na císaře, tak vždycky je hlavní, aby bylo děťátko zdravé a pohlaví se dozvíš pak no
to tě obdivuju, že to vydržíš si nenechat říct, co čekáte, já bych to teda nevydržela
a Tomáška jsi rodila v termínu? mě praskli vodu až na sále a to pak byla síla
do té doby jsem říkala, v pohodě, tahle bolest se dá zvládnout
naivka no a pak to začalo ![]()
@Liddka Jo a jinak já byla včera na dni otevřených dveří na tu VŠ a ten obor, co jsem si vybrala, nebudou otevírat, jen v Praze
tak mě to zklamalo, budu muset na tu druhou školu, kam se mi teda až tak nechce, je sice taky v Praze, ale zase levnější
takže docela jsem byla včera naštvaná ![]()
@guesssgirl Myl mi doporučen Amarantový tělový olej od Ryamar a je i na jizvy
Já mám madonku asi od 16 let
jinak ohledně toho zubaře. Já měla takovou krávu zubařku nevím jestli jsem ti to psala ale fakt uplná kráva!!!
ta spíš zuby zničí než aby udělala vše proto aby byly v pohodě naštěstí mě vzala manželova zubařka a to nepřibírá a vzala mě protože jsem jeho žena tak jsem ráda a ta je fakt super a řekla mi že mám zánět dásní a co mi na to pomůže atd a ta stará by se na to vykašlala jí by to bylo uplně jedno
jinak jsi mi neříkala že se budete stěhovat a bude to daleko? Tak se hlavně nepřemáhej a všechno dělej postupně a s přestávkama to vám za to nestojí aby se něco stalo ![]()
@guesssgirl To se nedivím že jsi byla naštvaná taky bych byla to bylo málo uchazečů?
@Liddka Sakra už jsem měla napsanou tak dlouho odpověď a někam mi to zmizelo
![]()
@Liddka Tak znova.. taky jsem měla první zubařkou hroznou blbku, zničila mi zuby, měla jsem pořád kazy, teda aspoň podle ní, jeden zub mi odvrtávala tak dlouho, až z něj nic nezbylo a mám na něm korunku (už asi od 18ti let), no pak jsem přešla k jiné, ta byla parádní, dala mi zuby do kupy
a jak ti bude léčit ten zánět, když jsi těhotná??
no tak hlavně, že na to přišla!! jinak stěhovat se budeme tady ve Slaným jen do jinýho bytu, ale i tak, manžel začne teprve ve středu asi rekonstruovat a tak do měsíce by to měl mít hotový, tak uvidíme
snad to stihnu, ale po zkušenostech u tohoto bytu, kde jsme
čekali 2 měsíce na kuchyň, na skříně a na šatnu, to bude asi podobný
jinak ten obor, přesně jak říkáš-málo uchazečů ![]()
@guesssgirl Tak ted dokud jsem těhotná tak mi doporučila jednu ústní vodu a pastu a že přes to těhu to zatím bude stačit a pak nevím něco říkala ale už si nepamatuju co jsem hlava děravá
a začal se mi i dělat zubní kámen tak ten mi odstranila a zatím se mi nevytváří novej(tuk, tuk, tuk abych to nezařekla)takhle je fakt super. A to jsem tam nechtělastrašně jsem se bála aby to třeba nebolelo nebo aby nebyla to samé jako tamta dokážeš si to asi přectavit
A o zuby vážně nechci přijít
Mamce takhle zničila všechny zuby udělala špatně náhradu a asi až po půl roce ne jí konečně podařilo jí udělat náhradu která mamce padla nechápu jak někdo takový může dělat zubaře to samé je to i s ostatníma doktorama ale naštěstí jsem narazila jen na tu zubařku
Jinak o tom psaní já si to vždy napíšu a okopíruju protože se mi to taky občas stávalo napsala jsem dlouhej příspěvěk a pak najednou byl pryč
Tak aby ste to měli hlavně co nejdřív hotový aby ste se pak nemuseli stresovat aby ste to stihli než se mimi narodí
Ahoj holky ja mam na vikend hlidani, tak jsem vcera byla s kamoskou a taky nakoupit nejaky veci pro Skritka a dneska jdeme do kina. Jinak Tomik se narodil presne na termin genetiky. Ale ja jsem uz den pred tim skoncila v porodnici. Nezdal se jim monitor tak mi delali zatezovy test. Pak mi praska v noci voda a bylo porad dost casu a pak najednou fofr a malej byl behem chvilky na svete. Manzel to ani nestihnul.
@Liddka No s doktorama je to občas děs, my teď budem měnit celá rodina praktickýho, protože to je BLB, kterej je dobrej akorát tak na napsání neschopenky, ale jinak neví ani prd!!! a za všechno inkasuje prachy, i když ti nic nedělá, tak vybírá 30,– poplatek na kterej nemá nárok!! jinak zubní kámen mám taky a i pigment, miluju totiž kávu a když nejsem těhotná a nekojím, tak si i zapálím, takže chodím 1× za půl roku na vyčištění - tzv. pískování, je to perfektní, to vyzkoušej, stojí to u té m 400,– ale zoubky mám pak jak batolátko, krásně bílý
a jinak dobrá zpráva, už v úterý se jde podepsat kupní smlouva a dostaneme klíče a může se začít dělat, tak to snad stihnem
![]()
@Gabca85 Tak to ti závidím, pěkně veget o víkendu, já to naše zvíře mám teď doma už 2 týdny a ještě 2 týdny bude, než bude moc do školky, ven se teď moc nedá a ani nemůže
a co jsi pokoupila???
mě teď přišla taška na kočárek, hodím vám foto
je obrovská, tak tam všechno nacpu
jinak to máš dobrý, že se ti narodil v termínu, já přenášela týden a to mi v den termínu udělal Dr. ten hmat Hamiltonův k urychlení porodu a jediny, co mi to udělalo, byly křeče, krvácení a bolest, ale porod žádnej
akorát u tebe škoda, že to teda manžel nestihl, tak snad tentokrát ![]()