Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Ellis 147 -ahoj,dneska jdeš taky na kontrolu jako Moninka,tak držím palce,ať mate obě průkazky v kapse
mas už děti??jinak ta rýma muže být i tehotenska,sliznice jsou natekly všechny,taky jsem to na začátku měla,já jdu na kontrolu 3.10.a odběry na VVV 27.9.,to čekání je docela psycho,kord když se člověk snaží déle,ale četla jsem začátky diskuze a jsou tady na tom holky stejně,dnes držím palce,napis
pa
Ahoj holky, dneska jsem dostala první fotku
akorát mě zaráží, že nahoře je 13,6cm a jsem teprve 11+3. Doktor říkal, že je všechno v pořádku. Mělo by být tak o půlku menší nebo ne? Děkuji za odpovědi ![]()
@Ivouš01 píše:
Ahoj holky, dneska jsem dostala první fotkuakorát mě zaráží, že nahoře je 13,6cm a jsem teprve 11+3. Doktor říkal, že je všechno v pořádku. Mělo by být tak o půlku menší nebo ne? Děkuji za odpovědi
Ty cm nejsou velikost miminka
to byva udavano v mm
Na kontrole 9+3 vse v poradku. Mimi ma 2,8 cm. Podle dr jsem 10+O. Distala jsem prukazku a dnes jdu na krev a budu se objednavat na prvotrimestralni screaning. Prikladam fotku ![]()
@Janica84 ahoj moc me potesil tvuj komentar! Vcera na kontrole jsem dopadla na vybornou, srdicko tluce, plod je o 2 tydny mladsi takze jsem vcera nebyla 10+0 ale 7+5 a plod ma 1,38 mm.. coz je v poradku ale termin porodu mam az na 2.kvetna ![]()
Pristi tyden jdu na odbery a dostanu prukazku ![]()
Jak ty to zvladas?
@Moninka84 ahoj Moni, gratuluji! Moc pekna fotecka, ted koukam pri porovnani nasich fotek, jak moc dokaze prcek za dva tydny povyrust!
![]()
@Ivouš01 ty čísla jsou citlivost přístroje,nelámej si s tím hlavu ![]()
@Lenkasedl -taky přeji bezproblémové tehotenstvi
napis,jak zvládas a kolikaty jsi přibližně? ![]()
@Lenkasedl -nevolnosti mám taky cely den,řekla bych čím dal horší,když mám hlad,je mi blbě a když jim,je mi taky blbě
,jsem teď začátek 10.tydne podle posledního UZ a tenhle týden se mi dost vyklenulo břicho a tvrdne mi,tak doufám,ze je to normální ![]()
Ahoj holky, dnes jsem objevila Dubňátka 2019 a ráda bych se přidala
Dneska jsem 10+4 a termín porodu máme 15.4. Je to již mé 5. těhotenství. Z prvního mám čtyřletého klučinu, další zkončilo zamlklým těhotenstvím v 8.tt a další taky zamlklé, ale tentokrát někdy po 10.tt (zjistilo se to až na prvotrimestrálním screeningu). No a čtvrté bylo biochemické… Doufám tedy, že teď už to konečně klapne
Přikládám foto z úterka, kde má mimi 3,32 cm ![]()
Chtěla bych se zeptat, kdo je tak jako já v 11. týdnu, máte nějaké příznaky? Já už po těch potratech neuvěřitelným způsobem plaším. Mám viditelné žíly na prsou a jsou bolestivá na dotek (ale to byly vždycky i po revizi, takže nulový ukazatel)a do kontroly mě semtam ta prsa pálivě zabolela a měla jsem občas takové ty bolesti dělož. vazů, třeba při kýchnutí, protahování atd a teď dva dny nic no a už plaším ![]()
@PaFi ahojky podle dr jsem dnes 10+2. Prsa me boli dost a bricho taky. Pichani u vajecniku. Bricho mam jak v 5. Mesici ????. Vubec si nepamatuji ze bych v prvnim tehu mela bolesti a je mi i dost spatne ![]()
@Moninka84 jo no, každé těhu je jiné… břicho mám taky větší než u prvního, jak už jsou ty břišní svaly povolené a navíc se mi zase dělá diastáza, stejně jako u prvního…
Ahoj holky, tak po včerejší kontrole jsou to potvrzená jednovaječná dvojčata mono-mono. Při předchozí kontrole nám doktor řekl že jedno může skončit protože je tohle vzácné kór při přirozeném početí. Rozebýrali jsme rozika a nakonec jsme si řekli, že do toho půjdeme. Teď jsem 9+2 prďolové rostou jak z vody a máme se objednat na screening. Dál budu docházet co 14 dní na kontrolu a budu hlídaná. Nevíte o nějaké diskuzi kde by to mamini se stejným těhu rozebírali?? Termín máme 24.4. Přikládám fotečku. Doufám že to vše dobře dopadne a děti donosým v pořádku zdravé. Děkuju za každé info.