Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Tak jsem tu zase znova po dlouhé době a snad už úspěšně zhubnu. Potřebuji podporu, a tady jí snad budu mít. Už několik dní si čtu vaše debaty a pěkně jste mě nakoply, že jsem si už dnes napekla houstičky a karbanátky a zítra jdu na to. Měřím 162 a vážím 76,5kg. V létě jsem začala hezky po dukanovsky hubnout než jsem si zlámala nohu, dostala trombózu a tak nějak jsem přestala váhu řešit. Už se na sebe nemohu dívat tak mi držte palečky a já se budu snažit být zase krásná a v pohodě. Moc vám to všem tady přeji a už se těším, až se budu cítit taky tak dobře jako vy. Je to super, jak tady uvádíte ty receptíky, už jsem si je stáhla do své složky a v týdnu je určitě vyzkouším. Kelišová ty jsi taky nová tak držím taky palečky. Napiš kolik potřebuješ dát dolů.
@lvanka @JaniceB Ahoj holky, moc vás tady vítám a nebojte se ničeho, určitě to s námi zvládnete.
Já po víkendu hlásím, že jsem nepila alkohol a ples jsem si super užila střízlivá mezi opilci, jak píše Sirikitka, prolévání čajem a vodou. V sobotu ráno už 71.1 ale dnes 72,2…no zase zelenina. Ale jakmile se tam ta váha pod 72 ukáže, tak už přece víme, že to jde schodovitě a je to prostě tam. Jo, musím se přiznat, sežrala jsem tři kuřecí miniřízečky, nemohla jsem vydržet ![]()
@JaniceB Dej si pozor na recepty nováčků, nemají je ještě vychytané nebo nepíšou, v které F je můžeš. V první fázi pouze 1,5 PL OO (ovesných otrub), PO až od druhé gáze myslím PL(já je pro jistotu nepoužívám a dávám jen OO).
@rehe
My chceme fotku z plesu, my chceme fotku z plesu!!! - Jinak s váhou tak tak, přesně jak jsem předpokládala, osciluju kolem 72,5, no jistěže, dneska jedu pátý BZ den, takže během další série to zas o trošku hupsne dolů. Víš, co mi hrozně pomáhá, když propadám beznaději, že to jde hrozně pomalu? To, že si píšu každý den aktuální váhu v práci do kalendáře. Takže stačí zalistovat pár pondělků dozadu a ty skoky dolů jsou krásně vidět. Sice třeba 30 dkg nebo půlkilo za týden, no a co!? Kdybych nedukanila, jde to 100% nahoru nebo v lepším případě stagnuju. Za chcíli frčím do Krůty Morava
pro králíka, večer naložím a pak vám tu všem budu aspoň dva dny mlaskat, chi.
Nováčky vítám
a Rehe má pravdu. Dukan je opravdu labužo, jak určitě natěšeně čtete ve zdejších receptech, ale OPATRNĚ s množstvím. Přesně jako Rehe pšeničné otruby taky nepoužívám, ovesné jsou beztak zdravější… a než se rozjedete s vařením a dostanete do hlavy povolená množství na den, našlapujte jak na tenkým ledě. Já vím, že je smutný, když to píše zrovna místní Magdalena Dobromila, ale třeba ten krásnej toustík, co ho tu uváděl myslím Krispínek v pátek, vám „sežere“ na jednu svačinku komplet povolená množství otrub na den, takže zbytek dne můžete maximálně tak obírat kuře nebo něco v tom duchu. Každá občas lehce s něčím zhřešíme, ale jak se rozjedete hned zkraje s přešlapy v otrubách, škrobu a nedej pánbu tucích, přestanete věřit v úspěch. Držím všem palce a frčím za prací, začátek měsíce, nastupuje fáze „běžím“. ![]()
@sirikit @rehe No holky ja budu mit asi nejvetsi problem nedat si vubec vino. Byli jsme zvykli dat si tak 1 x tydne dvojku nebo dve…to se muze za jak dlouho az? Nejaky strik nebo tak?
Jinak jeste dotaz - kureci sunku normalka kupovanou? Ja jsem vcera splacala neco z tech ovesnych otrub. Vypada to jako knedlikovy mufin:-)))))))))) Chutna to teda dost priserne, ale rekla bych, ze knackebrot je taky tak hnusnej a to jsem jedla doted:-))) Zacinam dneska prvni den. Budu k tomu cvicit 30 minut denne. Zacinam s vahou 64,3 kg a 164 cm. Po porodu mam stale jeste 10 kg nadvahy a hooodne centimetru v pase hlavne.
A uz je mi definitivne jasny, ze jen cvicenim to neshodim /cvicila jsem pomerne hodne v lednu a slo dolu 2,5 kg a 5 cm v pase/. Ale chce to urcite i zmenit jidelnicek, jen jsem porad nevedela, co…vsechno se mi zdalo dost nezdrave a nechci se trapit hlady:-))) Otazka je, zda toto vydrzim:-)
@sirikit Ty blaho…tak to ja myslela, ze tech otrub se muze snist kolik chces…takze kolik se jich muze v te prvni fazi? Ja nadelala nejake to pecivo z 6 PL vcera…no a to uz jsem 3 PL snedla k snidani /jenze jsem taky nedavala ty psenicne, misto toho jen ovesne/
Aha:-) Uz jsem to nasla, ze jen dve lzice maximalne:))) Tak to uz jsem to prepiskla:-)?yslim, ze jsem snedla uz ty tri, ale to nevadi:) Tak mam proste na dnesek vyjedeno a ted jen maso
@JaniceB v 1. fázi můžeš jen 1,5 PL. Jinak co se vína týká, neměla bys ho vůbec až ve 3. fázi a to jen při hostině. Je na každém a musí si to vyzkoušet, jestli mu to něco dělá nebo ne. Já v 1. fázi ho nepila vůbec a teď víno piju a na váze se mi to neodráží, ale vím, že tu holky psaly, že u nich to hned vyskočilo. Chce to vyzkoušet.
@Evka 1 Tak ja nevim. Ja tuhle dietu zatim nedrzela. Vzdycky kdyz jsem chtela trochu shodit, tak jsem jen vysadila pecivo a sladky(samozrejme jsem se cca 3 x tydne hybala v posilovne cca 1 hodinu). Jenze po porodu tohle nejak nestaci. Takze musim zhubnout nejdrive ta kila a az pak se udrzovat zase treba JEN vysazenym pecivem. Jinak vino jsem pila tedy vzdycky a na vaze to nebylo znat vubec…ale jak rikam. Po porodu je to mazec a stale mi to nejde dolu…ani s pohybem.
@JaniceB Jsi Kelišová a nevíš? jsem nějaká zmatená, měla by jsi být hotová Dukanka? Víno je tvůj hrob, alkohol váže vodu a tak i já doporučuji abstinovat. ![]()
@JaniceB Jo koukám, že opravdu nevíš. Tak si najeď na Dukanovu dietu na netu, jsou tam uvedeny všechny fáze a popsány dovolené a zakázané potraviny. Kniha se dá stáhnout na netu také, je super a stále se v ní hrabu a něco hledám. Mě osobně hodně moc pomáhá tato diskuze, v historii jsou super recepty, akorát pozor na nováčky, opravdu to nemají vychytané jak psala Sirikitka a potom se zbytečně na den zavřeš do pastičky nebo uděláš chybu a ketoza nemá šanci.
Drž se, jsme s tebou ![]()
Jo holky…a co psyllium? Proti te zacpe? Ja to tedy uzivala, kdyz jsem se snazila vzdycky shodit a myslim, ze to docela taky pomaha. Je to rozpustna vlaknina. Toby asi ani pri tehle diete nemelo vadit, ne?
@rehe
Diky. No ja nastesti nikdy moc sladky nejedla a ani jsem nikdy nesladila ani kafe, takze to snad nejak pujde…jedinej problem bude asi s tim chlastem:)))
Proste jit si posedet s kamoskama a chlastat mineralku, to bude masakr:-) Ale co, uz jsem zvladla i horsi veci /jako treba prestat kourit:-)))/. tak to snad i bez vina nejakou dobu vydrzim:-)))
@Evka 1 gratuluji ke stejné váze i po horách. Já se obávám, že mě to tak krásně nepůjde. Klasicky každý víkend nabírám kilčo (sice ho zas dolů dám, ale je to jak na houpačce). Neumím si představit, co s mou váhou udělá týden být mimo a nevařit si
No, již se na to psychicky připravuji.:-(