Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@lvanka Jinak tě moc vítám, nějak jsem tě přehlédla, ptž ty naše nové Dukanovské kočky to tady trochu zahltily, jsou to mladé dračice
Ivanko, neber to tak tragicky, z tvých řádků na mě úplně foukla beznaděj a stres…klíííídek, je to opravdu v pohodě. Hodně mi na začátku pomohlo zalistovat si v historii této diskuze a podívej se hlavně na famózní Dukanku Sirikitku, má super strategii, srovnáno v hlavě i v duši a nejlepší recepty co jsem kde viděla. Ta uvaří dle Dukana úplně všechno. Drž se, dáme to ![]()
Ahojte ženy, po ranním maratonu koukám, co tady nového… Nových plno nováčků, vítám všecky.
Rehe nechval nechval, mám trauma! Včera jsem si totiž přitáhla toho králíka, macek, panečku. No a večer jsem ho nadšeně nakládala, ten šurmajzl vypadal (a chutnal) dooobře už takhle v základu. Samozřejmě jsem vynechala cukr (sladidlo to jistí) a másílko, nahradila jsem jogurtem, kečup rozdušenými rajčaty, králík se marinuje a při pomyšlení na něj od rána natěšeně slintám. Leč! Mám ode dneška 5 BD a ten králík ja naložen v rajčatech! Myslíš, že bude velkej problém, když je pojmu jen jako koření
,a spapkám jenom maso, aniž bych se cpala omáčkou?
@allusacz Taky tě tady vítám..
.
Nemáš co stratit. Buď se Ti to zalíbí, nebo ne.
Já před cca před 14dni zkoušela Mačingovou, ale nesedělo mi to. Mezitím jsem narazila na Dukana a nějak jsem se jednoho dne rána na to vrhla a musím říct, že opravdu dobrý. Akorát jsem blbka měla pár věcí ještě pozjišťovat. Ale nevdí.
Já jsem měla mít 1f.na 6dní a 5den jsem si dfala sladká…já jsem ale blbka co
.No nic. Dneska ráno jsem měla už zeleninu na snídani a taky už toho mám hodně zezeleninou nachystaný. Takže momentálně budu mít dva dny se zeleninou a potom asi bílkoviny opět 6dní. Půjdu od začátku a hotovo…
.Prý mám jít jen 3dny, ale nevím, asi raději těch 6dnů…
Alee je pravda, že se mi váha minimálně drží…za cca 14dní skoro 3KG dole…
.Je tohoooodně povzbuzující. Jdi do toho…
.
Holky…mám raději jít od toho začátku, jak mi to ten Dukan vypočítal, nebo budou stačit ty tři dny??Já se v tom motám.
.
@Bibiana1 ..já to od Tebe četla až ráno po snídani víš. A hlavně když jsem jedla ty tučné sýry…
…Já raději začnu od znova co myslíš.
A ještě holky jedna věc. Jak je to nejůčinější v 2f.5/5,nebo 2/2dny??
Někdo říká, že 5/5 a jiní zase 2/2,tak já nevím…
.Děkuji. ![]()
@rehe jsi šikulka…i s tou váhou. Obdivuji vaši silnou vůli…
.Já se budu muset více svěřovat…ono když se to řekně nahlas, tak se potom hřeší hůř
.
@Krispinek Jak jsi přišla na to, že umělé sladidlo podporuje diabetes? Diabetici cukrem sladit nemůžou, protože by je to zatáhlo, ale jinou souvislost v tom nehledej, on takovej cukr taky není nic zdravýho. Čímž se nezastávám průmyslově vyráběných sladidel, to jsou strašný chemický vzorce!
Jenže holt si musíš vybrat: Dukanova dieta je postavena na minimu!!! sacharidů a tuků, najdi si někde na webu heslo ketoza a oni ti to tam vysvětlí. Bez toho, že se dostaneš do ketózy, dukanka nefunguje, vůbec. No a do ketózy se nedostaneš nebo z ní vyjedeš, pokud budeš jíst cokoli, v čem jsou cukry. Takže cukr samotnej, med, hroznový cukr pod jakýmkoli názvem, bonbony, čokoláda, ale i mouka, rýže, luštěniny, tohle všecko. Rozumíš, ty třeba tři dny poctivě držíš Dukana a pak ulítneš na klasickým rohlíku nebo pár bonbonech a můžeš celý tři dny zahodit a začít znovu. Všecko je to v hlavě - rozdělit si potraviny i pití na FUJ! a DOVOLENO. U tohohle režimu neřeš, co má kolik kalorií. Fakt je to postavený jenom na jídle zakázaným/povoleným. Výhoda je, že povolený šťastně baštíš dosyta, všecky si chystáme krabičky sebou do práce a jíš třeba 6 - 7× denně. Žádný chutě, žádnej hlad, žádný výčitky. Jenže vždycky je něco za něco. S hříškama opatrně. ![]()
@Krispinek Ty jsi takové naše Dukaní neštěstíčko, viď?
Já myslím, že musíš docílit ketozy, která u tebe ještě asi nenastala, pokud si dobře pročítám tvoje příspěvky. Tak dej 5BD a potom začni střídat, jak ti to bude vyhovovat. Někdo jede 5/5, já třeba 2/2. Ale to jen z praktického hlediska páč nakoupím čerstvou zeleninu a dva dny ji jím, Sirikitce zase vyhovuje 5/5, asi to musíš vyzkoušet, to už není potom problém.
@sirikit Dej si králíčka, zlato!!! ![]()
@sirikit …no jo už tu zase povídáme stejně, máme to fakt hodně podobně nastavený. Jak jsi na tom? Zaregistrovala jsi dnes mě? 71,1 ![]()
@rehe píše:
@sirikit Dej si králíčka, zlato!!!
Tak jo…
Já si k tomu teda neudělám ani ty halušky, ať mně nenapadne si to pocintat omáčičkou, ale na to masíko se těším moc! Zas mi váha o malinko slezla, a to jsem po BZ dnech, tak si to nechci zkazit. Už chci místo dvojky za sedmičkou konečně vidět jednočku jako máš ty! Jde ti to rychlejc, inu mládí… ![]()
@rehe Jedničku!,už v rozrušení píšu kraviny. No, já jsem se tvůj úspěch pokusila ignorovat, abych nezáviděla, ale dobře teda. Zaregistrovala. Závidím a přeju.
Jsem v klidu, ono mi to sleze taky.
@sirikit To je jasný, ty to dáš. Já ti hrozně závidím, jak si vaříš a máš z toho radost. Já tam max upeču tvarožník, umixuju tvaroh s jogurtem, upeču kuře a totálně ujíždím na pizze. Vlastně dávku OO každý den spotřebuji na pizzu, dělám si jí po příchodu z práce a je to pro mě žaludeční orgasmus
![]()
Na jedničku kašleme!!! Obě chceme vidět to první číslo 6
![]()
Jdu nakrmit bezdomovce ![]()
@rehe Přesně tak! To já teda vytrvale vařím, včera jsem přilítla domů kolem šestý večer, chlap má dva dny dovču a je zvyklej na teplý večeře, tak prudil, že chce smažák s DOMÁCÍMI! hranolky, myslela jsem, že ho ubezduším. Já v jednom letu a budu se mu vyřezávat s hranolkama. Trochu jsem vrčela, tak se vecpal do naší maličký kuchyně a že mi pomůže.
To už byl fakt ve smrtelným ohrožení: kuchyň je plná nožů, tak jsem ho vymetla, ať se nestane neštěstí, a uklohnila mu ten smažák (Fůůůj, asi to mám nějak přecvaklý v hlavě, když jsem viděla všecku tu mastnotu, zvedal se mi kufr), pak sobě na ráno k snídani dukaní chlebík, k tomu vajíčkovou pomazánku, tvarohový koláčky, plněný rajčata k večeři a ještě jsem nakládala toho králíka. Z kuchyně jsem vypadla v půl desátý a to měla polovice sebevražedné připomínky, že mně to asi musí hooodně bavit. Myslela jsem, že ho kousnu! On pořád nemůže pochopit, že normální člověk přijde domů, ukrojí si krajíc a namaže ho něčím z ledničky, stejně tak v práci nebo kdekoli. Jenže Dukanka když si neuvaří nebo něco nenachystá osobně, prostě nejí nebo si pokazí ketózu. Až se tu tenhle styl stravování víc rozjede, asi by byl dobrej podnikatelskej záměr otevřít si čistě dukaní bistro. Jenže já bych tam stejně nechodila, protože bych jim nevěřila…
Páá, jdu ke kadeřnici. ![]()
@Krispinek Tu 1.f. bych dala podle toho, kolik chceš zhubnout. Kolik chceš dát dolů? Jinak víme, ketoza nastává cca 3. den, takže já bych asi dala jen ty 3 dny, protože je riziko, že v těch 6 dnech můžeš zase něčím zhřešit. A nebo taky ne, ja nevím
. Já střídám dny 1:1, účinnost je při střídání 1:1 nebo 5:5 prakticky stejná, jak píše Dukan, jen více lidem vyhovuje ta pestrost. Pokud Ti váha bude stát, je vhodné dát víc BD, třeba 3DB a 1 BZ na přechodnou dobu a ono se to rozjede.
Ahoj holky, zítra mám bílkovinný den a potřebuji vymyslet jídlo na celý den… Ráno se nasnídám doma, ale až do večera budu v jednom kole
Takže co si připavit k obědu, když ho nemůžu ohřívat atd? Něco, co se dá jíst studené, ale nasytí mě to (ke svačině si udělám houstičky s šunkou, vezmu kousek mramorové buchty co zbyl, ale s tím obědem nevím
)Nějaké rady? Děkuju ![]()
Ahoj holky, tak jste me podporily a jdu do toho, mam volno, tak se oblikam a jdu nakupovat. Nevim jestli tady u nas sezenu vse, pokud ne, tak zitra a pozitri slouzim, v patek bych vyrazila do Kauflandu a dokoupila zbytek, takze to vypada spis na ten patek. Docela se zacinam tesit, s vama to urcite zvladnu.
Jinak je to ostuda, ale v mem veku (50)nevim co jsou ovesne a psenicne otruby
Jsou to vlocky, nebo jeste neco jineho? Nikdy jsem to nepouzivala.