Dukanova dieta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1090
4.3.14 13:31

K proteinům : Mohu konzumovat proteinový prášek nebo proteinové nápoje?
Nedoporučujeme proteinový prášek jako součást stravy Dukan. To neznamená, že je nebezpečný nebo nekvalitní, jde o to, že proteinový prášek není opravdové jídlo. Proteinové prášky jsou vyrobeny z vysoce koncentrovaných bílkovin, které mohou zbavit tělo přirozené rovnováhy. Proteinový prášek není o nic levnější než potraviny bohaté na bílkoviny, takže i pokud jde o otázku financí, kupovat prášky nedává žádný smysl. Totéž platí i pro proteinové nápoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
4.3.14 13:34

Květákové placky: 1/2 květáku a celou cibuli nastrouháme na struhadle s velkými oky. Přidáme vejce, otruby, sůl, pepř a důkladně promícháme.
Na silně rozehřátou teflonovou pánev bez tuku ukládáme z připravené směsi malé placky a smažíme na malém ohni 7-8 minut z každé strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75805
4.3.14 13:42

@Martinaalex Přesně tohle se mi na Dukanovi taky strašně líbí. Mimochodem - klidně můžeš jíst víc, nevím, jaký máš denní režim, ale když se ti tam vejde ještě jedna svačina, jedině dobře. Třeba já dneska (BD, jedu v pětidenních sériích, protože se mi nechce pořád přemýšlet, kdy jsem zrovna ve kterým dnu - takže v diáři rozpis 1.BD,2.BD…5.BD a pak 1. - 5.BZ a pořád dokola)
Snídaně 2 plátky dukanovýho chlebíku s vajíčkovou pomazánkou
Svačina: 3 dukanovy tvarohové koláčky, tvaroh s jogurtem + kakao + troška skořice+tekutá stévie
Oběd míchaná vajíčka + 3 plátky krůtí šunky
Svačina: plátek tvarožníku
Večeře…uvidím, jak se mi stihne upéct ten králík, ale těším se na něj, tak asi budu mít pozdnější večeři. :P
Jen prostě člověk pořád musí přemýšlet dopředu - což myslím je příjemná změna, řešit, co dobrýho uděláš pro sebe a ne furt jen pro ostatní, ne?… a pořád mít připraveného něco dukaního, aby člověk v nestřeženém okamžiku nesežral něco, co si pak bude vyčítat. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3742
4.3.14 13:43

Holky, nedá mi to ještě něco napsat k těm jogurtům, i když mám pocit, že je to pořád dokola. Dukan jasně píše mléčné výrobky do 5 %, i když jogurty a mléko doporučuje nízkotučné. Nevím, jak vypadají nízkotučné výrobky ve Francii, ale u nás je to katastrofa. A víc než tuků v malém množství bychom se měly bát sacharidů, což jsou škroby, kterými se běžné nízkotučné výrobky zahušťují. Je na každé z nás, jak se k tomu postaví a co bude jíst. Krom 3 % jogurtů piju 1,5 % mléko :lol:, tvarohy jím do 1%, šunku nad 90 % masa, sýry jen tvarůžky a vyjímečně Linessu 5% a pochopitelně Cottage light. Já i manžel jsme zhubli tak, jak jsme měli v plánu, i s jogurty a mlékem, a brzy půjdeme do 3.f. :lol:

Příspěvek upraven 04.03.14 v 14:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75805
4.3.14 13:47

@Helen77 Moje řeč. A ty květákové placky vypadají moc pěkně, až zas budu v BZD, vyzkouším!

• A ještě k ostřejší mluvě… je mi vcelku šumák forma, důležitý je obsah. A ten zrovna u JaniceB sedne jak pr.. na hrnec, že? :mrgreen: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75805
4.3.14 13:47
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3742
4.3.14 14:03

Překlep -tvaroh jím do 1%, jogurty 3 % :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3742
4.3.14 14:10

@Helen77 Ty květákové placky vypadají dobře. Už jsi je zkoušela? A jsi už ve 3.f.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
4.3.14 14:13

@Bibiana1 ještě jsem do ní neskočila. Nejdřív musím dát do kupy ten víkend. Nezkoušela, právě teď jsem je objevila a asi to zkusím. III. F dám na horách, akorát se to hodí. Snad do tý doby ještě něco shodím. Stejně jak už tu někdo napsal, tak tam více méně s tím mým porušováním jsem akorát nejím přílohy a cel. chléb. A tomu se už na horách nevyhnu. popravdě bych ale II. F mohla držet furt, zatím mi krkem neleze :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
4.3.14 14:14

@Bibiana1 za to jsem zkoušela to dukaní ruský vejce a to je pěkně hnusný :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3742
4.3.14 14:16

@Helen77 To jsme na tom stejně, taky mi 2.f. nevadí, ale vzpomínám si, jak to u mě bylo před 2 lety, a proto co nejrychleji do 3.f. V sobotu jedeme taky na hory, jak už jsem psala, zkusím chvíli 3.f, pak se srovnám 2.f./ bude tam i alkohol / a doufám, že brzy budu oficiálně ve trojce. Tak ať s námi ty hory moc nezatočí :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
4.3.14 14:18

@Bibiana1 no to doufám, že ne :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
4.3.14 14:41

@Bibiana1 …jo naprosto s tebou souhlasím a Dukan opravdu píše, že mléčné výrobky do 3%…Helen nás asi všechny sežere. Ale i já jsem stejná jako Sirikitka a Bibiana, máme to nastavené stejně a hubneme. Jogurt 0% tuku není prostě jogurt, stejně je tuk i v tvarohu a mléku, takže nechápu, proč ty jogurty pořád řešíme dokolečka? Nováčci si přece mohou přečíst historii a tam se o tom bavíme již 3 týdny :roll: Myslím, že bychom se zase mohly chvilku věnovat receptům, tak holky pojďte do toho a přidejte něco nového :pankac:
Všem držím place :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
4.3.14 14:44

@rehe teď jsi ale jogurty začala řešit ty :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
630
4.3.14 14:49

@Bibiana1 neboj hory s váma nezatočí. Já jsem je taky přežila bez přírůstku na váze a to je co říct :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková