Dům pro seniory Praha - poradíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
frakin
16.9.13 12:14

Michle

V DS mám již 2,5 roku babičku. Prostředí je pěkné, profesionální přístup zdravotnického personálu nemohu posoudit, jelikož když chodím na návštěvy, tak potkám pouze úklid. V dopoledních hodinách jsou návštěvy velmi omezeny :x. Zastihnout ošetřující lékařku byl celkem nadlický výkon!(naštěstí zde již nepracuje). V případě, že po vedení nic nepožadujete, tak je vše OK. Běda ale když něco chcete řešit - nepřístupnost až arogantní chování. Velmi mi to připomíná pořekaldlo „když ptáčka lapají…“ Během návštěv (2× týdně)jsem si všiml, že nejčastější jídlo je krupicová kaše, buchtičky s krémem nebo vařená zelenina s celkem dost tvrdým hovězím masem/uzeninou. Vím, že je levnější a příjemnější prostředí ale není šance se tam dostat, proto člověk musí ledaco přejít. Bohužel, nedostatek takovýchto míst jen nahrává do karet rádoby milým a příjemným ředitelům/ředitelkám

• Citovat
  • Upravit
haiti
15.10.13 22:15

Dobrý den.

S přítelem máme statek ve středních Čechách, kde se věnujeme především koním. Měli jsme představu, že se tu vytvoří časem nějaká společnost lidí ( dětí )kteří budou stát o upřímný přístup a budou se chtít opravdu učit, né jen jezdit ale porozumět koním a tak se o ně umět i postarat. Bohužel dětí ( lidí ) co v dnešní době mají základy slušného chování ( pozdrav, poděkování, pokoru ) už moc není a tak jsme si říkali, že by jsme mohli naše síly směřovat jiným směrem. Po onemocnění mého dědečka a dlouhých peripetií nás napadlo, že by náš statek který má 4 bytové jednotky, mohl posloužit pro seniory. Máme v plánu nějaké rekonstrukce ( výtah,… ) Představa je třeba naivní, ale udělat tady rodinné prostředí, pro lidi co to ocení. Krásná krajina, zvířata, možnost zahrádky, samoz. lékařský dohled. To je to, co má smysl. Je mi jasné že je to běh na dlouhou trať a spoustu vyřizování. A proto jsem takto chtěla požádat o pomoc. O informace pro začátek. Kde všude se ptát, co kde zařizovat a koho otravovat. Předem moc děkuji za jakoukoli informaci.

• Citovat
  • Upravit
170
12.8.14 23:29

Někdo tady zmiňoval Hagibor - to je pouze pro židy, vlastí to židovská obec. My máme babičku již několik let - bohužel, v soukromém zařízení v Praze Hostivaři - nedaleko Toulcova dvora. Příjené prostředí, služby odpovídající ceně - ta je boužel vysoká, ale nebyli jsme ochotni dát babičku do LDN - to je opravdu zoufalé. Tady berou i lidi s Alzheinmerovou nemocí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
22.12.16 17:18

Kvalita DS a DZR

V každém Domově pro seniory se nejdou kvalitní a zapálení zaměstnanci. Hodně záleží na tom jaké mají tito pracovníci vedení. Jaké podmínky k práci. Zda má vedoucí pracovník čas pracovat se svým týmem a vést ho. Zda mají sestry dostatek kvalitního a drahého materiálu pro ošetřování proleženin a dekubitů. V kvalitním Domově jim dokážeme předejít. Všímavostí pracovníků v přímé péči i kvalitním vybavením. Dobrý domov pro seniory poznáte například tím, že má k dispozici dostatek aktivních vzduchových antidekubitních matrací, část postelí, které umožňují polohování ze strany na stranu (nejen na horu a dolů). Z vlastní zkušenosti nedoporučuji soukromé domovy pro seniory a domovy se zvláštním režimem. Majitelům jde o zisk a občas se šetří nad rozumnou míru na množství personálu a jeho proškolení. I na odborném vybavení. Preferuje se tam spíše designové vybavení a první dojem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
22.12.16 17:20
@frakin píše:
V DS mám již 2,5 roku babičku. Prostředí je pěkné, profesionální přístup zdravotnického personálu nemohu posoudit, jelikož když chodím na návštěvy, tak potkám pouze úklid. V dopoledních hodinách jsou návštěvy velmi omezeny :x. Zastihnout ošetřující lékařku byl celkem nadlický výkon!(naštěstí zde již nepracuje). V případě, že po vedení nic nepožadujete, tak je vše OK. Běda ale když něco chcete řešit - nepřístupnost až arogantní chování. Velmi mi to připomíná pořekaldlo „když ptáčka lapají…“ Během návštěv (2× týdně)jsem si všiml, že nejčastější jídlo je krupicová kaše, buchtičky s krémem nebo vařená zelenina s celkem dost tvrdým hovězím masem/uzeninou. Vím, že je levnější a příjemnější prostředí ale není šance se tam dostat, proto člověk musí ledaco přejít. Bohužel, nedostatek takovýchto míst jen nahrává do karet rádoby milým a příjemným ředitelům/ředitelkám

Jsou i mnohem lepší domovy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová