Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@saminomimino píše:Čekám v listopadu, nejstaršímu bude 3r7m, prostřednímu 17m. Taky teď nějak bojujem se žárlením, na začátku to byla idylka, ale jak se tu Fanouš začal roztahovat, všude vleze, všechno vezme do ruky a Mates to hrozně těžce nese, pořád mu všechno bere, šíleně ho komanduje, občas ho plácne
a ty čekáš třetí kdy???
no já se právě taky bojím jak to bude snášet nejstarší pač už teď docela bojujeme s žárlením,má sestřičku ráda ale žárlí a někdy je to hrůůza
malé to asi bude fuk spíš mně trefí šlak pač ona je hrozný aktivista a bude něco ji pořád hlídat do toho kojit a ještě utěšévat nejstaršíhomně odveze asi sanita do blázince
Holky já už bych upřímně nechtěla dvě děti za sebou ani za nic
Je to záhul a je mi záhadou,když někdo napíše,že třetí dítě se mezi nima ,ztratí,
Neztratí!
a musí se pěkně vypiplat jako ty dvě předchozí!Ale jsme mámy a kdo je víc!
Gladys-obdiv ![]()
@Brokoli píše:
Holky já už bych upřímně nechtěla dvě děti za sebou ani za nic![]()
Je to záhul a je mi záhadou,když někdo napíše,že třetí dítě se mezi nima ,ztratí,
Neztratí!
a musí se pěkně vypiplat jako ty dvě předchozí!Ale jsme mámy a kdo je víc!
Gladys-obdiv
Já nevím, já tři nemám. Ale myslím si, že když už je blázinec, tak už se to nezmění
Jinak, taky velký obdiv pro holky, co dávají tři a více ![]()
@Brokoli , co je pro tebe nejnáročnější s tímhle věkovým rozdílem nebo co bylo? Já pořád čekám, kdy to jako začne a vidím, že to správný rodeo začne až se Franta postaví a začne běhat. Zatím až na tu jakous takous žárlivost je to celkem v klidu.
Ahoj,musí to jít se třema dětma nic jiného nezbývá,někdo se o ně postarat musí
Docela dost náročný je pro mě koupaný,to je mazec.Pak než uspím staršího a mladší pláče v postýlce,neteř naštěstí usíná sama
Nejlepší jsou nemoci tuhle jsme ted jednu měli,neteř a starší v horečkách 39 stupnu starší jenom Maminka maminka nikam se odemně nehnul,jen plakal mladší plakal taky a neteř fnukala taky takže to byla nádhera starší do toho zvracel měl rýmu jak blázen a ty teploty takhle to bylo 4dny já byla na ustav
ale zvládly jsme to
Já osobně bych už děcko nechtěla ani kdyby bylo zlatý
![]()
Gladys - přesně jak píšeš,pravý mazec začíná s rozběhem mladšího
Těšila jsem se až povyroste,ale je to pořád náročný
Jnak jsme si strašně užili s dceřinou žárlivostí,potom když dcera nosila bacily ze školky a děti měli každý třetí týden bronchitidu,pamatuju si, jak dcera mě držela za nohu, brečící mimi v náručí,do toho jsem potřebovala udělat oběd,abysme měli co jíst a brečela jsem sestře do telefonu,že nezvládám
tak na tyhle chvíle když si vzpomenu,tak jak píše Iveta - další ani kdyby bylo zlatý
teď momentálně mně dávají nejvíc zabrat věčné boje o všechno,včetně maminčiny pozornosti ![]()
Ahoj holky moc ráda bych se k vám přidala.Nemám tedy taky tak malej rozdíl(21m)ale je fajn si s někým popovídat.U nás je taky už pár měsícu taky takový honění co mladší začal všude lozit ale starší je vážně zlatíčko i když občas ty růžky tam má taky.Jinak teď čekám také třetí a to bude rozdíl 18m.Tak jsem na tom asi tak podobně jako @Gladys ![]()
Sourozenecký kočárek mám jelikož staršák byl fakt lehoch.Chodit začal v 15m a vůbec se mu nechtělo,ale musím říct pěkně se rozchodil hlavně když jsme šli bez kočáru a malý v šátku.-)Teď už je v kočárku minimálně.Každopádně se nám vyplatil a vyplatí:-)teď to druhé sedátko mám jak nákupní vozík a odkladiště všeho možnýho:-)
A s těma třema to asi bude vážně ze začátku na chocholouška:-)
včera jsme šli z výletu malej na břiše v šátku velkej se táhnul za náma unavenej jak kotě a já táhla kočárek naloženej kolem a všim možným jelikož jsme někde píchli.-)Lidi kolem koukali na mě jak na blázna a předpokládám že kdybych ještě táhla to třetí tak mi toho chocholouška zavolaj hned ![]()
A to jsem nechápala mojí mámu jak zvládla moje sourozence tři a všichni po sobě 14m holt měla mého hodného tatínka(dědu):-)
@Brokoli no to jsem tak trochu tušila, že to bude náročnější, tak se mi to potvrdilo. No budou si to hoši muset nějak pořešit ![]()
Holky já nevím. Jak to tu tak čtu, tak mám děti zlatý. Starší se mi o malého krásně stará. Žádná žárlivost nic. A že se vzteká? To sice jo, ale nějak si ho vždy ukočíruju. No, ale nesmím zakřiknout
Nevím, co se mi vyklube z toho malého ![]()
Ahoj,no já mám taky staršího hodnýho,odnáší my plenky do koše a miminko by chtěl houpat a chovat furt ho pusinkuje až mám strach aby mu nechtěně neublížil nebo ted když miminku odsávám rýmu tak starší hlídá a křičí na mě když mimís pláče jako abych toho nechala
to je docela hezký jak si ho brání
Dnes jsem byla poprvé snima venku a hned jsem se vydala k doktorce na váhu.No situace hrozná starší šel za ruku celou dobu to jo ale jakmile jsem ho vypustila v čekárně začlo rodeo
nevěděla jsem kam dřív skočit,pak jsem oblíkla miminko a starší utíkal kamsi a mimís plakal v kočárku a malej se prostě obout nechtěl ted jsem nevěděla jestli houpat kočár nebo obovat staršího maminky koukali jak na blázna
hrozný hrozný
už raději ne
![]()
@Iveta89
tak já kupodivu u dr. to zvládám naprosto v pohodě
a ještě pokecáme
.Ona tam má totiž takový úžasný domeček se zvířátkama a Mates se hned k němu vrhne a je klid.Ona mezitím prohlídne malou,naočkuje a jde se
.A to ještě navíc k dr. jezdím přez celou Prahu metrem a fakt v pohodě.Ted nás to čeká ve středu.Ale v čem teda ještě plavu jsou obědy,to nevím kam dřív skočit.Malá už má příkrmy,takže to je něco.Já je krmím oba najednou
no sranda
.Ale jak už jsem psala já už bych do toho nikdy nešla.Jen opravdu doufám,že až si spolu budou hrát,bude to lepší.Zatím je to jedna velká katastrofa ![]()
Ale já jsem byla se všema třema takže masakr
ona neteř ho tahá všude možně a celkově jsou znich partáci takže když neposlechne jeden neposlechne ani druhý
snad se to časem zlepší.To taky nechci vidět ty obědy už ted mám většinu připálenou jak musím odbíhávat
nechápu jak mohla moje mamka mít 7 dětí a to je 1986,1987,1989,1990,1996,2002,2003 takže si nedovedu představit jak to zmákla vždycky se ji ptám a ona se jen usmívá
Já bych už byla na ustavě stoprocentně.
@Iveta89 no téda,to je mamka super žena
.to já bych nedala ani omylem.No já má taky 3 děti.Kluka z prvního manželství tomu je ted 14,no a ty dva prdoly
.
a ty čekáš třetí kdy???
mně odveze asi sanita do blázince 
no já se právě taky bojím jak to bude snášet nejstarší pač už teď docela bojujeme s žárlením,má sestřičku ráda ale žárlí a někdy je to hrůůza
malé to asi bude fuk spíš mně trefí šlak pač ona je hrozný aktivista a bude něco ji pořád hlídat do toho kojit a ještě utěšévat nejstaršího