Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Nugetkka @sonci82 Tak nakonec asi jedna menší, možná formou batůžku, zbytek prostě klasický batoh na záda…postýlky jsou jasné bílé
Hezký den všem a ať nezmrznete ![]()
Holky,v noci jsem měla docela dost bolesti bricha,nevím z čeho,každopádně mi bolelo nahoře jakože pod žebry. Kdyz jsem ležela na zádech,jeste to šlo,ale prekulit se na bok,šílený. Zaspala jsem to,probudím se kolem půlnoci a pořád …pak ve dvě jsem se vzbudila znova a bolest. A pak jsem se vzbudila v pět a nic. Ufuf,ale byla jsem docela v šoku. Myslíte,že se až tak může roztahovat děloha? Ze začátku tehu jsem měla křeče v podbřišku,to chápu. Miminka ještě necítím,tak taky blbý,že nevím jak na tom jsou. A ještě přidám,že nejhorší to snad bylo při výdechu.
Nevím,jestli neplasim…Ke svýmu dr jdu 7.2. uvidím jak dneska a případně tam zítra skočím,ať vím…plodovka byla před týdnem,snad žádné následky…
@sonci82 ahoj, prvně gratuluju k párečku!
Děloha se roztahuje dost, ale možná bych pro klid duše doktorovi zavolala. Třeba Tě uklidní, že to je normální a nemusíš tam ani chodit.
A nemohly to třeba taky být jen větry?
@sonci82 To vážně nevím, co by to mohlo být
pokud to byla silná bolest, zavolala bych k lékaři, ať ti poradí. Já se jednou vyděsila o vánocích a radši jela na pohotovost ![]()
@sonci82 Ahoj, tak co, už lepší? Doufám, že ano. Mě napadlo, že tě klidně mohla bolet bránice, ale víš jak.
Ahoj holky, tak jsem právě po UZ a čekám na konzultaci na genetiku. UZ hodně špatný. Riziko DS u jednoho 1:5 a u druhého 1:41. Tak doufám, že se to a ani u jednoho nepotvrdí. Vám všem přeju šťastnější zprávy ![]()
Holky technický dotaz… kdy jste si žádali papíry na mateřskou s jednovaječnými dvojčátky??
@Sagema držím palce ať všechno dobře dopadne..
Příspěvek upraven 25.01.19 v 20:12
@Leňa31 tak normálně můžeme žádat 6-8 týdnů před.. takže věřím, že všechno dobře dopadne a budu žádat asi 8 týdnů před ![]()
Ahoj holky, doufam, ze se vsechny mate fajn a vase dvojicky taky ![]()
Chci se podelit o svou dnesni zkusenost z navstevy Gennetu.
Nikdy nikam nepisi recenze, nikdy jsem nebyla notorickym stezovacem, vyrostla jsem v lekarske rodine a ziji se zdravotnikem, tudiz jsem celkem zvykla na nem. prostredi, manyry a vse, co je kolem. Ale to, co jsem absolvovala dnes bylo az k neuvereni ![]()
Ma gyndr me objednala prave do Gennetu na konzultaci a utz, jelikoz nikde jinde, Podoli, Motol atd nemeli drive termin. 1. fazi dotazovani u nejake sestry bych jeste pochopila, ac na jeji reakci, po kolikate rodim, a ze ted mam dvojcata jako nahradu za syna, ktery mi tragicky ve 2 letech zemrel a k tomu dodala potutelny vyraz??
(pak se nikdo nemuze divit, ze primarne svuj druhy porod neudavam, prave kvuli zbytecnym dotazum a z duvodu, ze na to pochopitelne nemyslim rada!) Ale dobra, i to jsem presla, je to uz par let. Dalsi faze navstevy k tzv. konzultaci jista pani dr., ktera si jen neco absurdniho cmarala na papir, dotazovala se, rekla bych, na dost irelevantni dotazy a nakonec vzhledem k memu veku (36), absolutne nechapala, jak si mohu dovolit odmitnout amnio?
Nasledne vnucovani Prenascanu, ktery se pry na vyhodnoceni zasila do Hong Kongu?? Tak to uz mi hlava nebrala!
Ale vrchol vseho byla dr na utz!!! Uz od otevreni dveri neprijemna, arogantni, zkazila mne i partnetovi, ktery se sel podivat uplne prvne, cely ocekavany zazitek. Zacala zpochybnovat nektere vysledky z jinych pracovist, opet me tlacit do amnia. Utz nevysvetlila, napsala zpravu, stale s ledovym arogantnim pristupem. Na dotazy nebyla schopna odpovedet. Kdyz jsme se ptali na pohlavi, odvetila, cituji!: To nevim, jen z amnia bych to vedela presne?
Chtela jsem skocit pres monitor a dat ji pesti!!! Bez nadsazky!!!
Od sve dr vim, ze jedno je chlapecek, druhe se ukazuje porad neochotne, ale zda se, ze take. Hlavne, at jsou zdrava, coz zatim, tuk tuk! jsou, ale ten pristup… ![]()
Jedno je vetsi v procentech vyjadreni 9%. Na dotaz, co to znamena, pokud je to pod 10%( nase dvojvajky, u jednovaj. ne), tak se to jen sleduje, pokud vice, tak problem??? Pouze nas vydesila, a ja celou dobu mela dojem, ze zamerne! Nechcete amnio? Tak tady mate! A ve finale mi nechala nabrat triple t, coz i obvodni gyndr vi, ze je u dvojcat zbytecny a zavadejici test. Proste bez komentare. A mnoho dalsiho.
Ja stara, zivotem otrkana harcovnice, dnes po tehle zkusenosti bez nadsazky cestou domu propukla v neutisitelny plac!…
Tak moc mi bylo lito, jak nam s partnerem absolutne domrvila den, vzala nam radost z pohledu na miminka, poprve spolecne.
Objednala me za dalsi 2 tydny. Muze si vsak byt jista, ze v jejich zarizeni, ktere neumi nic jineho, nez profitovat z IVF parum, ktere maji bohuzel problemy s pocetim a stejne tak na cizincich, kteri toto nemohou podstoupit ve sve zemi, ale Gennet rad pomuze, tak tam me uz nikdy neuvidi!!! Ostuda, rozcarovani, naprosta absurdita. Nikdy vic!
PS: Pokud jste nektera z Phy, nebudete rodit u Apolinare?
Mejte se zatim hezky, mazlete briska
![]()