Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To víš, že ti to promineme
![]()
S těmi pocity jsme na tom podobně. Je povzbuzující, že je to všude stejné
. My jsme sice taky bez výtahu, ale v prvním patře
, byt jsme koupili relativně nedávno (a na malém městě), takže si většina neodpustí „No byt máte velký, …“ (jako by si říkali -dobře vám tak, koupili jste si 4+1, tak teď máte dvojčata! Dobře vám tak!)
Na pohyby se už docela těším, ale ještě teda musím trošku vyčkat
![]()
Cena 700,– za ten pás je velmi slušná. Určitě si jej budu pořizovat, ale nejdřív se zkusím zeptat doktůrka. Bříško mi roste ukrutně rychle, hlavně poslední týdny.
Teď jsem se vrhla na výběr kočárku a jsem docela nerozhodná, protože mi připadá, že není nic dle mých představ. Už máte holky vybráno? A nemáte některá reference na FREELINE SPIDER? Tady v diskuzích se trošku probíral Hoco twin a Hartan Zwilling (oba snad docela dobré reference), ale nějak nevím…
Lio a už máš potvrzené ty dvě holčičky z nějakého dalšího ultrazvuku?
Zuzi, teď jsem našla úplně levný pás (ale nevím, jaká bude kvalita). Na obrázku vypadá docela - jakože mačká moc bříško, ale to je spíš blbá fotka (když tam dají tak plochou těhuli)
Ale ta cena je super. Kdybych neměla objednáno, tak bych do něj asi šla. Zkus juknout:
Zuzi, no jo, lidi jsou občas škodolibci. Na to už jsem si zvykla.
A nechápu, proč jako 4+1 je pro dvojčata? Kdybys měla 2 děti po sobě, tak to snad vyjde nastejno, ne? Jsi prvorodička, ne? Nebo už máte nějaké dítko? No, lidi už neví, co by vymysleli.
Opravdu nemá cenu to poslouchat. My v tomhle s manžou držíme pospolu. Můžeme tak na každýho udělat dlouhej nos, když se jim to nelíbí.
Nedávno jsme taky byli na návštěvě u známých a já jsem normálně od nich odjížděla zdeptaná. Celou dobu se „trefovali“ do téma „dvojčata“. Dva dny jsem z toho bylo trochu mimo. Ale pak jsem si řekla, že to nemá cenu řešit. Nic nevyřeším. ![]()
Jinak s tím kočárkem, tak mně se Free line spider taky líbil, hlavně ty barevné kombinace. Vypadá tak svižně. Ale slyšela jsem velkou chválu i na Hartan a kamarádka mi dovezla z Německa leták i na kočárek Teutonia. Vypadá takhle (ale mají i jiné desény):
Dá se z něj udělat i sporťák a komplet i s taškami a fusaky vyjde na 669 Euro. Aspoň v Německu. Ale dá se stopro sehnat i tady v ČR.
Jinak je to:
Ten Hartan vyjde v Německu taky na 669 Euro. Nevím, jak tady. ![]()
Určitě myslíš tenhle, viď?:
No, já se přiznám, že už mám asi vybraný kočárek, ten co jsem tu již popisovala. Je sice černý, ale má barevné vložky. Je to ten Childwheels Jogger Twin (Belgie). Má kvalitní kolečka. U toho Spider Swingu jsou takové ty drátky a ty prý rády reznou ve sněhu a v mokru.
Už jsem byla poučená od kamarádek - mamin. Ten můj vyhlídnutej je tento (shodli jsme se na něm s manžou):
http://www.childwood.be/…CWTW_570.jpg
Viděla jsem ho tento týden v reálu - sice jako mono kočárek, ale úplně mě dostal. Byl fakt pěkný. ![]()
Zuzi, tak jsem našla ten pás, co by měla hradit pojišťovna. Pod tím pásem dole je to i napsaný. ![]()
Tak tady jsou ještě oficiální stránky a taky to tam píšou, že je hrazen pojišťovnou.
Ale můj gyn Dr. mi doporučoval ten s tou „ponožkou“ přes bříško. Prý perfektně tvaruje břicho a i předchází striím. A vůbec to vše drží pěkně pohromadě. Navíc v zimě nás bude i hřát. ![]()
uff, to jsem se rozepsala. Už s tím končím.
![]()
Jinak já další UTZ neměla a asi další bude až ve 32.tt. Můj gyn Dr. je jen tak nedělá
. Takže se můžu domnívat, že to budou dvě holčičky, ale spíš se necháme asi už překvapit. Ve 32.tt prý už budou do sebe nejspíš dvojčata propletená, takže já se to asi nedozvím.
![]()
Takže krásný zbytek neděle! ![]()
Lioness , ty ses teda rozjela
![]()
Ten pás budu určitě pořizovat s tou ponožkou (už jsem ho i zkoušela v jednom obchodě když jsem si kupovala kalhoty
byla tam docela akční prodavačka
).
Ty kočárky Teutonia jsem u nás v nabídce nikde neviděla. Mají zvláštní kolečka. Ale fakt je, že ten Jogger Twin je hezčí a jako jediný ze všech má velká kola. To mě štve třeba na tom Hartanu, že má ta kolečka malinká. Nevíš kolik váží ten Jogger s korbičkama? Už jsem u něj i koukala, že jsou korbičky možná zbytečné a stačí koupit ty přenosné tašky (ty jsou navíc i různě barevné, nejen černé). Ona ta sportovní verze váží 18 kg, což už je dost. Ale přes to vlak asi nejede ![]()
No budu muset někde vyrazit podívat se na kočárky naživo, zatím jsme skoro na žádné nenarazili (obvykle mají v obchodě jeden nebo žádný
)
Ještě k tomu bytu
. Přistěhovali jsme se z velkého města na „maloměsto“ a všichni si tady koukají do krku
. Když jsme si koupili jako „mlaďoši“ relativně drahý byt (to že jsme zadlužení a splácíme hypotéku už samozřejmě nikdo nevidí
), byli jsme nějakou dobu centrem drbů
. Nějak jsem si na to za tři roky co jsme tady nezvykla
.
Jo a ještě upřesnění - čekám samozřejmě první cvrčky
Sice doma jedno mimino máme, ale je to psí slečna (a už má tři roky
)
Ještě se mi docela líbí tenhle Herqules
http://herqules.babyexpert.cz/…r_tw_601.jpg
Zuzi, ten Herqules je moc moc pěkný, taky jsem na něj nedávno narazila, ale po debatě s manžou stejně vyhrál ten Childwheels. Ten Herqules vycházel i dráž.
Já totiž určitě chci i ty hluboké korbičky, kvůli mimi zádičkům a u toho Herqula to už pak vychází o dost víc, myslím. No, s tou váhou to bude asi horší, ale co jsem koukala, jsou ty kočárky tak plus mínus 1 - 2 kg rozdíl. No a to je prd. Musíme prostě zkousnout to, že budeme i tak jezdit s malým tankem. Polské kočárky mi přijdou těžkopádné a blbě ovladatelné. No, nejlíp na váhu vycházejí doublé golfky, ale ty do zimy nejdou. Tak jedině posečkat, až budou dvojčátka větší a pak jí to nich (ty už váží třeba kolem 10 kg).
A ceny docela ujdou, co jsem koukala. Ale každopádně mají vždy malá kolečka. To jde fakt tak od jara dál. ![]()
Tak ten pás s tou ponožkou, jsem na něj zvědavá. Dnes jsem byla brzy ráno venku a pěkně mi táhlo na ledviny. Myslím, že poslouží i jako teplíčko. ![]()
Ale ten Herqules má moc pěkná kolečka! Takové já můžu! ![]()
Myslíš, že ty přenosné tašky nestačí? Já myslela, že se používají taky jako hluboké korbičky, jen je nutné ověřit, zda mají to zpevněné dno.
S tou cenou máš pravdu, Jogger vychází tak kolem 15 tis. a Herqules přes 19 tis.. Ale ten Jogger mi připadá, že má malá lůžka (70×31cm), Herqules je má 77×35,5cm. Někde jsem četla, že by měla být šířka alespoň těch 35 cm jinak tam budou jak sardinky. Ale s tou šířkou je problém skoro u všech dvojčatových ![]()
Ještě jsem nakukovala k vám do ledna
tak jenom k těm postýlkám… ty z Ikea jsou fakt malinké, teď jsme na ně s manželem koukali a když to srovnám s tím co máme po nás
tak to je fakt rozdíl. Dvě mimča by určitě zpočátku do té Ikeácké nevešla
.
Dneska jsem si koupila nové číslo Kreativu (speciál Praktické ženy) a je tam návod na ušití té boční zábrany do postýlky. Myslím, že to není těžké a v podstatě si můžeš vybrat vlastní látku
Já se na to určitě vrhnu ![]()
Ahoj holky!!
tak jsem koukala a početla nové diskuzní přírůstky… no jo, nějak nám to tu vázne!! Je nás holky málo!!! A to si vezměte, jak zachraňujeme populaci - rovnou se dvěma mimi.
Já měla teď blbý týden - pozitivní testy a spousta vyšetření. No nakonec to vypadá, že bude všechno dobré!! Ale zatím jen vypadá! Věřím tomu, že mimi jsou zdravá!!
U nás to Lio taky vypadá na dvě holčičky - doktor byl dost přesvědčivej… ale taky říkal, že pindík se ještě může vyloupnout!! No manža říkal, že tam jeden určitě je a že ho jen schovává, abychom byli překvapení!!
Jinak se ty dvě k sobě nádherně tulí - hlavičky u sebe, jakoby si šeptali!! Máme je hlavičkou dolů, kéž by to tak vydrželo… ale je ještě brzy… to se může XYkrát změnit!!
S těma kecama od okolí, přesně vím o čem mluvíte… já se nedávám a nic si nenechám líbit. Také pořád slyšíme - „to zase musíte mít něco Extra“ a u vás nic normálně není možné atd. atd… a taky ty řeči, jak to bude šílené a jak to nezvládnu apod..
Naopak - docela si to teď užívám… jsem unavená, ale žádné výrazné bolesti, břicho tvrdne jen občas - papám Magnesko… hodně vitamínů - hlavně teď jsou rajčata, hrušky, jablka, víno… všechno mám na zahradě - paráda!!
Holky jen se mi to nepovedlo s těma dvěma klukama - nemám výbavičku??? Nikdo z rodiny mi mimi věci nepřenechá… kde si myslíte bych mohla koupit balík po dvojčatech?? Na mimi bazaru??
Kdybyste věděly - napište!!!
No a jinak krásné dny babího léta!!!
Letadlo nám už asi rodila že?? Máte zprávy? Snad má zdravá a krásná mimi!!