Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Kamčitka
ach jo, to je mi líto, že to takhle dopadlo, teď to bude určitě v pořádku. Mně vyšlo nízké PAPP-A a hned jak jsem vstoupila do ordinace, tak doktor říká, že jsou mimča po IVF, takže automaticky program počítá dvojnásobné riziko na vrozené vady. Tomu fakt nerozumím, všude se říká, že to není prokázané, že je to riziko dvojnásobné, ale stejně s tím počítají. No nic, věřím, že jinak budou v pořádku. Tak ať to v září dobře dopadne ![]()
Ahoj holcinky, tak jsem se konecne doplacala z Prahy dom. mazec. krev odebrana, na vysledky volat nebudu, pockam az na 6.9. na UZ.
dneska jsem se dozvedela smutnou zpravu. znama, co nemela v tehu zadny problemy a myslela si, ze muze vsechno porodila dvojcatka ve 20.tydnu. to jsem vedela dyl, nicmene dnes jsem se dozvedela, ze obe mimca zemreli. mozna dobre, ze ja nejaky problemy mela a nemam roupy vyvadet blbosti. budte na sebe opatrne. telo je prirozene stavene na jedno miminko, my mame nadstandard, ale verim, ze to vsechny tady zmaknem.
jen jsem nervni z te Lafi, ze se neozvala… ![]()
Krali- super darecky! stastny den ![]()
Maško-tak jak holka? vse v poradku?
Evi- vse bude dobre, urcite ![]()
denisko ![]()
Kamčitko- sis holka uzila a ted uz mas smulu vybranou, tak se neboj ![]()
Teri -té známé je mi líto
po pravdě, z toho mám taky velký strach.. ono stačí si tady přečíst název něco o potratu ve 25. týdnu a člověka hned zamrazí.. ![]()
Jinak na ty vaše výsledky taky čekám..
Jinak jsem četla v jednom časopisu (který mi poslala švagrová) o tom jak probíhá umělé oplodnění.. a máte můj obdiv ![]()
Teri, tvojí známý je mi strašně líto, je to obrovský neštěstí, většinou holt člověk osud neovlivní. Je to hrozný to číst. Nerada čtu takovýhle zprávy zvlášť když sama čekám miminka. Mě by nikdy nenapadlo vyhledávat negativní články. Člověk musí mít hlavu vzhůru a myslet pozitivně, věřit že všechno bude v úplným pořádku, protože kdyby se nedej bože něco stalo, tak na tu bolest bude mít člověk pak času dost. Já jsem si taky prožila hodně problémů, zklamání a čekání co se týká čekání na miminka a proto jsem teď šťastná a nebabrám se coby kdyby a nejsem pesimistická. Mě můj gynekolog vždycky utvrdí, že prožívám běžný zdravý těhotenství, že není třeba se dopředu ničeho obávat a že těhotenství není nemoc, že se mám chovat běžně jako tomu bylo doteď. Přijde mi totiž, že některý z vás než by si tu krásu těhotenství užívaly, tak se pořád něčeho obávaji a něco řeší mnohdy přehnaně.
@Andík K - já to nevyhledávám úmyslně
, ale někdy prostě člověk zabrousí..
A co se týká toho užívání si v těhotenství - možná máš pravdu, ale ber to tak- je to mé první těhotenství, takže nevím, co je normální a co ne..a tím, že jsem ze začátku byla od lékařů upozorňována na potrat dvojčat- asi se prostě více bojím..a taky- co si budu namlouvat- tím, že jsem sama a navíc na nemocenské (nařízené lékařkou) nemusím se do ničeho nutit.. Každé těhotenství má svoje ![]()
Králí
. koci, umelko je zahul, ale horsi je psychika. hormony ji zrovna dvakrat nepodporujou. kdyz budes chtit, mrkni na moje denicky.mam je v podpisu- ty nazvy. Psychika snažilky číslo…
Andiku, ja ti nevnucuju svuj nazor, jen rikam, ze i zdrave tehu se ze dne na den muze zmenit v konecnou…a tak i kdyz to neni nemoc, dvojky nejsou fyziologicky. nemusim cist trago pribehy, i kdyz to delam, spis, abych podporila danou zenu, nicmene z praxe znam dost pribehu a jednou z dani zdravotniku je vedet vse a pak se i vic bat. nicmene ja su tehu uzivam krasne jen s opatrnosti a pokorou k umelemu oplodneni, co mam za sebou. a i kdybych mela lezet jak placka, moje miminka mi za to stoji, me ano ![]()
Btw- predcasny porod hrozi vzdy, jen se mu do 15.tydne rika potrat
Králi, já jsem ti teď omylem poslala zprávu soukromně a to otázku proč tě doktoři od začátku takhle strašili s potratem? Já totiž nevím, když chci odpovědět konkrétně někomu jak to mám udělat, na co najet? ![]()
Jo Teri, miminka za to stojí snad každýmu, kor když jsme na ně tak dlouho čekaly, nejsi vyjímka! Stojí za to i mě ikdyž neležim jak placka! Hrozí nám všechno možný… třeba to, že nás zejtra srazí auto! Jo taky si užívám těhotenství s opatrností, pokorou, vděkem, že se mi poštěstilo mít kromě Honzíka ještě další miminka, ale mám hlavu vzhůru a prostě věřim, že ty moje sluníčka všechno zvládnou. A myslela jsem, že tady budem veselá skupina. Já s takovou radostí už jak dlouho vybírám kočárek pro ty moje mrňousky, ne nebudu ho hned kupovat, ale dělá mi to prostě radost, potěšení, dobrou náladu!
![]()
A asi tak- já se teď hodně srovnávám se sestrou- teda spíš ona mě srovnává s ní - což je velká chyba. Já - „flákám“ se na nemocenské, v horku nevystrčím čumák, hodně odpočívám a přiznám se, měla bych se více hýbat
Má neřest je denně trocha kofoly a měla bych více jíst a začít cvičit:-)
Ona - má doma 3leté dítě, o které se musí starat, psa, kterého musí venčit a při prvním těhu šla až na mateřskou. Její neřesti- 5 cigaret denně a kafe.
Každé těhotenství je jiné a každá z nás dělá i to plus i mínus, ale mám pocit, že zdravé mimča si přejeme všechny ![]()
To ja zas uz klidne nakupuju, pac sice sejckuju a davam si bacha, nicmene jim velmi verim. nejde o to delat, ze nebezpeci neni, jde o to se ho uspesne vyvarovat a chovat se preventivne a verit, ze nebude. to je muj nazor
Králí- telo si rekne, co je treba. s kofolkou bych se nestresila ![]()
Pro rozesmání- pamatujete si, kdo před týdnem fňukal, že nemá pupík?:-)
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat