Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@dennisska úúžasné Deni, jsem moc moc ráda!!! Super, fakt!!! Mě taky naznačili že to co viděl p. doktor byl asi pindíček, ale zatím s rezervou, ale náznak už naznačil
na tomto vyšetření.
@Térouš Druhé mimi si to schovávalo, tajnůstkář jeden
Moc bychom chtěli páreček, ale jelikož široko daleko v rodině mé jsem jediná holka a u manžela ani jedna, tak to vidím bledě… ![]()
Určitě dám vědět a děkuji za podporu…;-) u nás buď dva kluci a jedna holčička a nebo jeden chlapeček a dvě holčičky…♥♥♥
Ahojte holky,
omlouvam se vam, ze vam sem takhle lezu, ale mohla bych mit na vas par dotazu? Necetla jsem celou diskusi, ale mojim snem je mit dvojcatka… a to jeste nejsem tehotna… ![]()
Takze moje dotazy:
Mate v rodine nejake dvojcata, jako ze by jste to po nekom z predku zdedily?
Otehotnely jste prirozene nebo po ivf?
A nevite nahodou jestli se da pravdepodobnost dvojcatek nejak zvysit
![]()
Vim blbe detazy…jeste jednou se omlouvam. Muj tatka je z dvojcat, ale cetla jsem, ze se moznost dvojcat dedi po matce ne po otci. ![]()
Kaci, to my bychom si tez prali parecek.
Karmaa- zvysit moznost jedine IVF, nebo lecba Clostilbegytem ci nejakym folikulostimulujicim hormonem- coz ti ovsem nikdo neudela, pokud k tomu nebude duvod a tou je neplodnost. prirozene zvysit moznost nemuzes
@kar-maa - u nás jsou přirozeně, ale i když je manžel z dvojčat a sestřenice (dcera bratra mé mamky) má dvojčata, byl to pro nás šok
Myslím, že to ovlivnit nejde a možná je to tak dobře
Myslím, že není ani tak důležité, kolik dětí se vám podaří najednou, ale spíš to, aby to co roste v bříšku (klidně i paterčata) bylo zdravé ![]()
Jinak holky- já jsem asi divná, ale já bych raději stejné pohlaví
![]()
@Králičice Proč bys měla být divná?! Každý to má jinak. My chceme alespoň jednu dcerku, a jelikož čekáme už dvojčátka, tak to třetího jakože pokus určitě nepůjdeme
Manžel chce taky moc dceru. Neříkám, že bychom toužili po dvou holčičkách, ale jeden tak a druhý tak, to se nám líbí ![]()
Děvčátka, zajímaly jste se už třeba o dudlíčky, jednorázové plínky, atd??? Já se v tom vůbec nevyznám, vím, že to asi není nic těžkého, je to podle kil asi(pleny)lale zjistila jsem, že to má i jakési označení ty velikosti, je to jen dle těch kil? Nebo i dle čehosik jiného? A dudlíčky asi podle měsíců, že? Jsem v tom fakt upe nováček ![]()
@Terouš a KačkaM tak mě nikdo nic ani nenaznačil budeme jsi muset počkat pan doktor spíš řešil můj vysoký věk a 36 je moooc
??? Sestřička mi to pak vysvětlila on má slabost pro dvacítky ![]()
DENISKO, TAK TO JE TRAPAK ![]()
Kaci, dudlik bych doporucila urco ortodonticky. protoze i kdyz miminko nema zoubky, dudlik uz leccos muze v dasni ovlivnit. vyrabi je NUK- mam kamosku jednu z nejlepsich ortodontistu v CR ![]()
@Térouš Jé, děkuji, a co ty plínečky???
A ten NUK je dobrá značka i v jiných věcech? Jsem si vždy myslela, že to je avent, i na ty lahvičky atd…NUK jsem neznala, už si píšu ![]()
A holky či stávající maminky, co se týče pracích prášků či gelů pro miminka, máte už nějaké dobré zkušenosti či špatné s něj. značkou?
Deni, krásné výsledky, mám z tebe radost! Já mám právě stejný problém jako ty, resp. tuším, že výsledky budou zkreslené právě kvůli věku - mě je 37 let. Takže hlavu vzhůru, máš nádherné výsledky a ty dojmy, ty jsou super - byl s tebou manžel?
Kači, plenky opravdu dle váhy a pak jen kupuješ značku. Některé maminky tvrdí, že děti mohou mít alergické reakce na pleny, ale o tom si myslím svoje. Já dávala pampersky jen snad první tři měsíce, pak už levnější. Já bych chtěla tentokrát látkovat, většina maminek tvrdí, že právě u dvojčátek se to vyplatí. Na cesty a kočárek bych dávala kalsickou plenku, ale jinak bych chtěla zkust látkovat, doma v klídku by to mohlo jít ![]()
NUK je super, ten jsem také používala, je s dírkou na čej, mléko a kaši, my většinou používali na vše ten s dírkou na mléko. Jo a pak vlasntě podle věku č. 1-3 ![]()
U pracích prášků je to asi horší, na to snad děti mohou být také alergické, ale já jsem používala dětský prášek lovelu také jen do 3měsíců, pak už klasicky náš, aviváže se nikdy nevzdávám, jsem maniak na voňavé prádlo
. Když můžu sušit v létě venku, tak avivážuji méně ![]()
Co se týče větší pravděpodobnosti mít dvojčátka - kromě pomoci lékařů
hraje svou velkou roli genetika ( u nás to tak skutečně je, manželova maminka a prababička jsou z dvojčat), dále má velkou míru věk maminky - čím starší, tím více hormonů a větší pravděbodobnosti početí dvojčat (opět jsem toho důkazem), pak snad také dlouhodobé pobírání antikoncepce atd.
Také jsem si vždycky dvojčátka přála, ale teď když mám dvě zdravé holčičky to byl i pro mně šok, i když musím říct že příjemný a hrozně si ten pocit užívám ![]()
@Kamčitka píše:
Evi, nene, já čekala jedno mimi. NT screening by vyšel jako tak dobře, ale u miminka zjistili reverzní toky, takže s nevětší pravděpodobností by mělo vadu na srdíčku. Tak jsem byla i na amniu, podle předpokladu jsem šla zbytečně, protože to vadu na srdci nezjistí, ani neupřesní- naopak volali, že je mimi ok. Tak jsem měla čekat na speciální sono srdíčka, ale toho už jsem se nedočkala, miminko umřelo ve mně. Rodila jsem pak 3dny! Nikomu nepřeju, ani nejhoršímu nepříteli.
Já teď hodně lustruju net a zajímám se blíže a většinou píšou v odb. publikacích, že NT screening u dvojčátek je hodně zkreslený co do celkového výsledku, že je spíše důležitější indivudálně u každého mimča. A to nemluvím, pokud má maminka věk nad 35let, tak to je výsledek ještě horší - jen kvůli věku.Tedá Králí, to je zásoba, ale věř, u miminek jako když najdeš, já měla taky takovou zásobu u prvního mimi, kupovala celá rodina, než zbytečnosti, vždycky dojeli na návštěvu s balíkem plen.. to se pak hodí… když si spočítáš, že zvlášť novorozenec by měl spotřebovat denně cca 7 plen, kolik je to za měsíc a čtvrtrok, tak balíky jen lítají. Já bych chtěla tentokrát zkusit látkovky, vůbec zatím nevím co a jak, ale myslím, že zvláště u dvojiček se to vyplatí
Příspěvek upraven 21.08.12 v 16:53
Ahojky maminky, obcas na vas kouknu a nostalgicky vzpominam
,moje brisko uz ma dva roky
. Latkovat u dvojcatek se vyplati stopro
a mas muj velky obdiv, taky jsem chtela jen v nasem mini byte to neslo, tak latkuju aspon na chate
. Vsem briskum pohodu a klidecek ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat