Poradna duly
Jana Čurdová
@weru20 to focení trvalo tak hodinu a půl.. A ta naše fotografka to s malyma uměla líp jak sestry na novorozeneckem ![]()
Jinak holky vy co ste po císaři. Jak pecujete o jizvu? Děláte nějaké tlakové masáže? Případně jak? Mě nikdo nic neřekl.
@Verča19931993 no přesně moje fotografka i jim pomáhala se vyprdet a jak s nima manipulovala jsem cumela s otevřenou hubou
no jizva já na ní ze začátku úplně zapomněla a nedělala s ní nic ale pod jizvou ve vnizr jsem měla bylo to jakoby takový to tlustý lano jakoby uzlicky a každý mě straší se srustama tak mi to manžel začal masírovat a zaplatpanbuh to mizí 🙏
@Verča19931993 joo takhle…hodku a pul neni zadna hruza to je super…tak me to prijde, ze ti fotografove to musi s mimcama umet at je vubec vyfoti…
Noooo ja dneska jeste vydrzim ale zitra sjedu at na mna mrkne nekdo…nemuze sedet, chodit, lezet nic…dozfam, ze to prejde do zitra…
@IrčaF. Dobre rano…nakonec nebyla nejak to preslo teplou vodou…
ale ta takx neresi vse…
@weru20 jeste jsou porad uvnitr, ale chytly me silene zada, strili mi to az pod zebra a fakt jsem z toho vyrizena. Mam na to nejaky tabletky na uvolneni svalu, ale zabiraji hodne sporadicky. Jinak kluci se maji dobre, odhadem maji kazdej 2700 g a dneska jsem 35+1, dle dr to snad uz dlouho nepotrva, coz doufam, protoze mam tuseni ze ty zada me boli od kluku, jak uz jsou fakt tezky a tlaci se tam.
@IrčaF. Davaji nam zabrat teda poradne…drzse…ja dneska 33+6 takze jeste tyden si rikam do toho 35 a pak je mi to „jedno“ a dej se vule bozi..
drz se…a mate krasne odhady ja jdu na ko ve stredu a uvidime bud do zlina na konzultaci a nebo bude vse dobre…a tak sem si rikala jak dvojcata budou malinke a nebudu se „tahat“ s takovou vahovou a kdyz to secteme mame 2× tolik…
drzim palce at vse dobre dopadne ja odpocivam na gauci a koukam na Smankote, babicko caruj to bych mohla porad dokola tu pohadku..
@IrčaF. Ahojky, mam otazku.. ty cekas na prirozeny porod nebo ti rekli, ze pujdou ven cisarem? Ja totiz moc nerozumim tomu, proc kdyz jsou uz jakoby ok, dost velci a tak a stejne pujdou cisarem, proc je nevyndaji uz ted? Jde mi o tohle: ve stredu jedu na kontrolu, budu podle ultrazvuku 35+0 (podle ms 35+4), kluci jsou velci, a minule se mi zkracoval cipek, takze mi muzou rict, ze uz treba nemam zadnej a ze si me tam nechaj. 100% pujdou ven cisarem. Nechci tam pak treba jeste 2-3 tydny do 38+0 lezet. Vim, ze rikat doktorovi at uz je vynda je blbost, ale co to ma za vyznam me tam drzet? To uz ted premyslim nad tim, ze bych podepsala reverz a pockala na rozjeti porodu doma, pak si zavolala rychlou a nechala se odvezt az na toho cisare
![]()
@LuckaHo v podstate mas pravdu. Jen oni jsou radi za kazdy den navic a nechteji je ted vyndavat ve 35+1, ze je jeste brzy a chteji, aby tam byly co nejdyl, nejlepe aspon do 36. Pujdu cisarem vzhledem k moji anamneze.
Hlidaji mi 3× denne ozvi a kluci skou fakt pod kontrolou, jelikoz cipek nemam a otviram se, hospitalizaci doporucili hned, vzhledem k situaci ktera vsude je rikam, ze to ze jsem tady duvod ma a kdyby me nebolely ty zada jsem v pohode.
Pro me bejt doma by byl silenej stres, ne jen ohledne dvojcat jestli je vse ok, ale i ohledne malyho. Kdyby me to chytlo pres den, tak by se chlap nemusel domu dostat rychle a co ja tam s dvouletakem v bolestech 🤷🏻♀️. Sanitu si taky snadno zavolam, ale jde mi o malyho. Navic ja byla v pohode a ten cipek a otvirani bylo u me behem tejdne, melo to rychlej progres. Behem tejdne z 3 cm na nic a otevreny hrdlo. Pokud by je vyndali ted budou lezet na neonatologii, tak to radsi at jsou jeste u me, ale nemysli si odpocitavam ne dny, ale hodiny.
@IrčaF. Aha aha
ja mam samozrejme vyhodu v tom, ze doma mam naprosty klid, mozna jeste vetsi nez v nemocnici
uvidime co mi rekne ten doktor, ale ja uz se tu klepu kazdy den, uz me to bricho hrozne, ale hrozne otravuje
![]()
@LuckaHo ani nevis, jak te chapu. Ja uz nemuzu ani lezet na boku, protoze me to boli a to bricho mi prekazi i tam.
Do toho ty zada, vystreluje mi to pod zebra a to nemuzu nic, uplne me to vzdycky paralyzuje nemuze sedet, lezet, ani poradne dejchat.
Kluky kazdej den nekolikrat premlouvam at jdou uz ven. Uz taky nemuzu.
@IrčaF. @LuckaHo holky ani nevíte jak s vámi soucitim, já už se taky modlila ať jsou venku🙏to břicho je sileny ![]()
@IrčaF. To je mi te lito
ja tedy spat taky nemuzu vubec, kdyz usinam tak mam krece v nohou a pak po pul hodinach vstavam na zachod a pokazdy si lehnu na druhy bok, bricho musim podeprit, ale stejne to hrozne boli. Spim na gauci, protoze na posteli mam tvrdou matraci a tam to vubec nejde
vetsinou usnu poradne az nad ranem. Zada zatim dobry, ale sedet musim zaklonena, protoze taky nemuzu dychat
v noci vzdycky bolesti nadavam jak spacek
kazdou minutu se modlim, aby mi praskla voda ![]()