Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pavli pohyby cítím,ale hooodně slaboučce a jen málokdy,jsem z toho trošku nervozní,protože si řikám že jsem druhorodička a ještě jsou tam dvě ,od kdy si je začla pořádně cítit ty????
Mě na první kontrole DR.řekla že je tam jeden plůdek a na druhé už se ptala,jak máme velký bydleníčko a to mi bylo jasné že se chytla obě ![]()
Mě Dr. říkala, že neví jestli pro mě má dobrou nebo špatnou zprávu
A že jsou tam dvě ![]()
Tak to já překvapení měla až po 4. ultrazvuku ve 12. týdnu
do té doby, pořád jeden plod a najednou dvě. Dr mi to oznámil jako šťastnou novinku ale popravdě jsem z toho byla pěkně vyprdlá a v šoku, si mě bude asi dlouho pamatovat, hlavně ty moje reakce ![]()
Pohyby jsem začala cítit v 17. týdnu ale jen když jsem se soustředila a měla ruku na bříšku, jinak jsem je nevnímala a pořádné pohyby cítím tak od toho 19. týdne
Zrovna před chvilkou jsem koukala jak se mi vlní pupík ![]()
A taky si říkám, že to budu brát jako normální, páč nemám srovnání s jedním ![]()
Petru a co bříško? Už máš? ![]()
A jaký jste měli reakce doma, když jste jim oznámili, že čekáte dvojčátka? Co manžel nebo přítel, jaká byla jeho první reakce? ![]()
Můj přítel mě slzy v očích, když jsem mu ukázala fotku. Normálně taková cíťa není, ale tohle ho vážně sebralo. No a rodiče okamžitě začali plánovat, co musí všechno udělat a koupit ![]()
pavlliina píše:
A jaký jste měli reakce doma, když jste jim oznámili, že čekáte dvojčátka? Co manžel nebo přítel, jaká byla jeho první reakce?
U nás reakce ani nevim,když jsem mu řekla že je jen jedno tak dobrý,ale on pořád řikal,tam musí být i to druhé a po příští kontrole po oznámení si spíš oddech že jsou tam dvě,aspoň mi to tak přišlo.Rodina po tolika letech IVF s tim malinko byla taky smířená že to můžou být dvě,takže ani tam žádný vykulený oči ![]()
Pavli bříško mám to jo,ale já ho měla vždycky nejsem žádná modelka,ale ženská krev a mlíko ![]()
Joli co ta porodnice v Kolíně nevíš o tý JIPce??? a už víš kde budeš rodit?
Petru, kolegyně z práce tam má známou a říkala mi, že dobrý. Ale pak potkáš zase jiný lidi a ty říkají, že špatné. Tak nevím, bohužel osobně neznám nikoho, kdo by ty JIPku potřeboval ![]()
Ještě nevím, kde budu rodit. Přítele přesouvají pracovně přesouvají a z Kolína by to měl dálku. Tak se možná budeme stěhovat. Jenže nevím kdy, tak se nemůžu ani rozhodnout, jestli zůstanu do porodu v Kolíně a nebo budu někde jinde.
Jolanda píše:
Petru, kolegyně z práce tam má známou a říkala mi, že dobrý. Ale pak potkáš zase jiný lidi a ty říkají, že špatné. Tak nevím, bohužel osobně neznám nikoho, kdo by ty JIPku potřeboval
Mě šlo jen o to jestli tam tu Jipku maji kdybych náhodou musera rodit tam tak aby nás hned někam nemuseli převážet…takže dík za info
![]()
Jolando a jak to těhu snášíš? Je ti dobře? ![]()
Já se teď nacpala svíčkovou a je mi fajn
Ale co budu dělat do večera než přijde manžel z práce, to teda nevím
Počasí na prd, možná to vyhraje asi nějaká knížka…
pavlliina píše:
Jolando a jak to těhu snášíš? Je ti dobře?
Já se teď nacpala svíčkovou a je mi fajnAle co budu dělat do večera než přijde manžel z práce, to teda nevím
Počasí na prd, možná to vyhraje asi nějaká knížka…
Teď už je to docela dobré, akorát mě občas bolí hlava a občas v kříži. A vlastně jsem pořád unavená ![]()
Holky chodíte některá ještě do práce?
Do práce nechodím, dr. mi vystavil neschopenku hned jak zjistil, že čekám dvojčátka. Řekl mi, že těhotenství s dvojčaty se automaticky řadí do rizikových
Dál jsem po tom nepátrala.
Chodit jsem chtěla, protože doma je to někdy docela dlouhý
ale pokud je to pro mimča takhle lepší, tak co se dá dělat ![]()
Nebo některá z vás chodí ještě do práce?
A s tou hlavou to mám taky tak, docela často pobolívá ale co jsem vypozorovala tak častěji, když jsem na PC, asi u toho blbě sedím, nebo jestli je to od monitoru ![]()
Pavlii taky jsem hned dostala neschopenku. Ale na začátku to byla děsná nuda. Nemohla jsem nic dělat a sama doma
Teď při vycházkách utíkám pomáhat do práce. Několik týdnů jsem ale vůbec nemohla k počítači, nějak mi bylo hned blbě ![]()
Paní doktorka se mě na UTZ v 8 týdnu ptala, jestli umím počítat a pak ke mě otočila ten monitor ![]()
Přítel byl zrovna na dlouhý služebce, tak jsem mu naskenovala ten snímek z UTZ, přidala jsem tam dvě šipky a poslala jsem mu to mailem. Volal obratem, proč že jsou tam ty dvě šipky? ![]()
Petru, až budeš obvolávat ty porodnice, tak jim určitě řekni, že čekáš dvojčátka, slyšela jsem, že někde berou tyto maminky nad stav (asi zrovna tam, kde mají novorozeneckou JIPku a pod. což je dobrý).
Tak ti moc držím palce, ať ti to vyjde někde, kde se ti to bude líbit.
Jolando super, že jsi tady, čím víc tím líp. ![]()