Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Petru, já s tím nakupováním ještě ani nezačala, zato tchýně se do toho obula
a taky jsem něco dostala od příbuzných…
Na pohyby si počkej, to stojí fakt za to
ze začátku to bylo taky jen takové polechtáníčko a musela jsem se na to dost soustředit, teď už se ozvou a nejde to „přeslechnout“ ![]()
Na ty opary nevím ale v lékarně na to prý nechtějí v těhotenství nic dávat
Vím to od švagrové, ta taky měla opar v těhotenství a v lékarně jí na to nechtěli nic dát.
A ve středu na tebe budu myslet, tak nám dej hned vědět
ale pokud nemáš už žádný problém, tak to bude OK ![]()
Ahojky!!!Dnes jsem si pospala
PETRU já jsem ještě nikdy opar neměla,ale sestra tím trpí docela dost a používá na to nějakou prej"zázračnou" mastičku,od oriflame.Dnej je u nás nádherně.Svítí sluníčko
Máme poslední týden do svatby..tak mě čeká samé vyřizování a chystání.Ve středu jdu na šaty a budou mě je muset dost povolovat ![]()
Petru, používám compeed náplast na opary. Vzhledem k tomu, že na ně opravdu trpím a teď kor, tak si to bez nich nedokážu představit.
Pavli děkuji, to já všechno vím, kriteria pro kočárek mám dané, ale i tak si nedokážu vybrat ![]()
Ahojky,
tak jak holky, jak se máte? Už je líp bez
Já mám spíš opačný problém, snažím se už hlídat, abych zbytečně moc nejedla ale kila letí nahoru teda fest ![]()
Ahojky, můžu se k vám přidat? Čekám také dvojčátka, termín mám sice 3.4. ale třeba to bude v březnu
…doma už máme takřka 2.letou princeznu.
Chtěla jsem se vás zeptat, jaký máte názor na spaní miminek ve vedlejším pokoji? Naše dcerka (přiznávám
) je rozmazlenější povahy..takže s náma spí ještě v ložnici a myslím že šoupnout jí do vedlejšího pokoje s příchodem dvojčat by bylo asi katastrofální. Napadlo mě ale, že kdyby dvojčátka spaly ve vedlejším pokoji, tak by možná nebudily ani malou, ani manžela a já bych si je tam vždy šla v klidu nakrmit, přebalit a uspat. Co na to říkáte? Je to reálné? nebo to bude „pakárna“ ? Jen dodávám, že máme doma kocoura, takže budou muset být zavřené dveře a zapnutá chůva…tak co? Jak to děláte nebo budete dělat vy?
děkuji
Ahoj vercao.Vítám tě
já ti teda neporadím,pže ještě děti nemám..ale určitě třeba petru..poradí,až se připojí ![]()
PAVLI ahoj!!!Já už teda ne
ale furt je mě zle
moc nejim,přibrala jsem 2kg,zatim,furt čekámaž se pořádně najim
a už se na to těšim!!
Vítám tě vercao
Jen pojď k nám ať je nás tu víc
S tím spaním ti taky moc neporadím, ještě žádnou zkušenost s mimčama nemám
Tak je to na petru
A jak ty snášíš těhu s dvojčátky? Je ti dobře nebo si to taky poctivě vytrpíš? ![]()
Hermo, taky jsem čekala až mi bude fajn a dočkala jsem se a teď mám opačný problém
ikdyž teď už je to veselejší to přiznávám ![]()
Co děláte celý den? Jak už jsem psala, dr. mě doporučil se víc šetřit ale já to neumím se jen tak povalovat
a ven taky občas musím jít nebo bych se z toho asi doma zbláznila. Ikdyž teď to s tím počasím bude spíše na spaní než na procházky ![]()
Musím se pochlubit, tak přebalovací pultík už je na cestě
Mamča mi ho objednala za super cenu 1500 Kč i s dopravou ![]()
A jak nakupujete nebo jak se střádají věcičky vám? ![]()
Pavli,tak já jsem byla do půl 3tí v posteli
Pak jsem vstala a šla se naobědvat.U nás je tak hnusně,že se mě nechce vystrčit nos
Máme pejska,tak jen vždy kolem baráku..vyčurat,vykakat a zase zpátky do tepla
Já ještě pořád nenakupuju.Pultík super ![]()
Teď už dobře…začátek byl ale krušný, bylo mi pořád zle, jen bych spala a do toho dcera vyžadovala pozornost. Nejhorší asi bylo vynášení nočníku…to jsem kolikrát neustála a hodila šavli
.Teď už ale ani nevím, že jsem těhotná…až na to velké bříško. Teď jsem se měřila a zjistila jsem, že přes pupík mám stejné míry jako s dcerou na začátku 6.měsíce.
Jinak ještě nic nenakupuji…čekám, až se dozvíme co budeme mít. Nějaké oblečky mám totiž po dceři, tak až podle toho budu nakupovat a prodávat
. Jinak postýlky, matrace, monitor dechu a odsávačku nám nejspíš nadělí Ježíšek
. S kočárkem počkáme, až se děti narodí..domluvili jsme se tak s manželem…to by musel někdo podávat fakt za dobrou cenu.
Jinak přebalovák byl fakt dobrej kup..za tu cenu, tak aby dobře sloužil ![]()
Hermo, tak ty takhle lenošíš
já bych to asi v posteli nevydržela, by mě ten den přišel strašně dlouhý a navíc bych asi blbě spala v noci ![]()
Holky co bříško, pochlubte se
mě přijde, že mi vyskočilo snad přes noc ![]()
Vercao, tys to měla asi horší ze začátku, když ti bylo špatně s malým dítkem. To já nevím, jak bych asi zvládla
jsem byla fakt jak chodící mrtvola a měla jsem co dělat sama se sebou natož se ještě starat o dítě
A udělej si taky metřík, ať víme jak jsi daleko ![]()
A jak se vám dvojčátka povedla? Přirozeně? A povídej, jaký to byl šok se dozvědět, že čekáš hned dvě miminka? ![]()
Tak i já vítám novou duo maminku ![]()
S tim spinkánim,holka já ti nevim s tim problém nebudu mít ,naší Kačce bude 10let,takže s námi už nespí,ale asi bych spíš zvykala tu starší holčičku usínat a spát ve vlastním pokoji a dvojičky mít u sbe v ložnici,já když byla holka malá tak jsem jí měla v noci přilepenou k posteli, protože kolikrát plakala jen třeba že jí vypadl dudlík a to se jen natáhla ruka a ve vteřině se spalo dál,ale to že budeš muset vstát a jít tam k nim se malinko víc probereš a než zas zabereš tak spustí druhý a vem si že to s jídlem a třeba s růstem zoubků může být i třeba 10× za noc…no nevim je to na tobě,ale uvidíš že si budeš chtít po pár týdnech sama nějak ulehčit a stejně to takhle dopadne a malá se pak může připadat hoooodně odstrčená…TOT MŮJ NÁZOR… ale samo že je to na tobě jak si to uděláš a jak dlouho vydržíš ![]()
Pavli super kup,já doufám že mě přebalovák mužíček s pomocí skoro švagra udělaji doma,aspoň to sliboval ![]()
Hermo omlouvám se sem si tě splatla s Jolandou,ten dotaz byl na ní a opary,Já jsem to nakonec nechala jen na tý zubní pastě a dneska se mi krásně sloupl,takže počítám tak dva tři dny a bude po ![]()
Holky na zítřek mi držte palečky dozvim se triple testy ,co ta krev v moči a ještě jak je na tom ten hematom
,chjo doufám že pro mě Dr. bude mít jen ty nejlepší zprávy ..mám docela strach ![]()
Když já nevím, kde se metřík dělá
.
Jinak jsem otěhotněla po Clostilbegytu (jedné dávce)neměla jsem 3.měsíce menstruaci a tak doktor řekl, že tohle bude nejlepší…a bylo
.
Jinak reakce dobré…jen málokdo si z mého okolí pamatuje, že jsem dvojčátka chtěla od jakživa, takže mi říkaj reakce typu jak mě litujou a jak to budu zvládat,…ale já si myslím, že když to zvládli jiní, tak i my. A můj manžel byl přímo nadšenej…on vždycky chtěl 4 děti a já mu vždy říkala, že víckrát jak dvakrát rodit nejdu ![]()
Vercao, klikni si na nějaký metřík třeba můj a otevře se ti stránka, kde se ty metříky dělají. Jestli umíš trošku anglicky, tak nebude problém
Až si vybereš metřík, tak nakonec ti vyjede adresa tu si zkopíruj do profilu do nastavení a tu adresu si vlož do podpisu a pak tady nad diskuzí si dej zobrazovat podpisy a je to ![]()
Petru, zítra na tebe budu myslet, tak hned jak budeš moct, tak napiš jak jste dopadli
Ale já jsem přesvědčená, že jste v pohodičce.
vercao, takže tě čeká ještě jedno těhotenství do čtyř dětí
Mě manžel říká, ať si to svoje první těhotenství pořádně užívám, protože je jednoznačně poslední ![]()
Jsem dneska hotová, celej den jsem něco dělala a teď už toho mám teda plný kecky… ale zítra budu lenošit ![]()
Moc děkuji, už by to mělo jít
.
Já už další těhu neplánuju…myslím, že tři děti budou akorád ![]()
Petru, zítra budu držet pěsti…sama mám z testů strach…u malé jsem musela jít na odběr plodové vody, tak se bojím, abych nemusela jít zas ![]()
vercao super ![]()
A petru si myslím, že kdyby vyšly špatně tripl testy, tak by ti dali hned vědět, by to nenechávali zbytečně čekat.