Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@fashion_victim83 píše:
Vis, to neni jen o slušnosti a etice. Dnesni pseudohumanismus a korektnost úplně upozadila možnost říct neslunickovy názor.
Chceš mi tím říct, že ty jsi jeden z těch upřímných lidí, kteří (například) na pohřbu vlastní kamarádce řeknou, že kdyby její dítě nešňupalo kokain, tak by ještě mohlo žít?
@fashion_victim83 Já jsem tu diskuzi četla, neboj se. Ptala ses na prognózu, ptala ses ostatních, jestli jako fakt lžou (což je hulvátské nejen vůči autorce ale i vůči všem ostatním). A na závěr si napsala, že tvoje dítě je krásné a zdravé. Je úplně jedno, na koho jsi reagovala, mohla jsi mlčet, mohla si dané pisatelce reagovat do soukromé zprávy například, pokud jsi měla neodolatelnou touhu reagovat, místo toho napíšeš pod osobní zpověď matky s postiženým dítětem, že ty máš dítě zdravé. Víc už ti psát nebudu, je to zbytečné, nechápeš to a pochopit nechceš, připadá ti to v pořádku, ok, je ztráta času nás obou abychom se o tom dál bavili.
@Sofierules Díky, četla jsem to, udělala jsem si vlastní názor, myslím, že deník snad není smazaný, tak každý si to může přečít, bude-li chtít. ![]()
@verusak.berusak píše:
@Sofierules Díky, četla jsem to, udělala jsem si vlastní názor, myslím, že deník snad není smazaný, tak každý si to může přečít, bude-li chtít.
deníček smazaný není, ale už jsou promazané reakce pod ním, takže je to takové zmatené..
@fashion_victim83 píše:
Vis, to neni jen o slušnosti a etice. Dnesni pseudohumanismus a korektnost úplně upozadila možnost říct neslunickovy názor.
Nesluníčkový názor můžeš říct, to je v pořádku. Ale jde o to, kdy a JAKOU FORMOU. Jenže ty si neustále pleteš upřímnost s hulvátstvím a neomaleností a byla jsi na to mnohokrát upozorněna. A neomalený hulvát mohu být i bez sprostých slov, pouze v tom to není ![]()
Ovšem nechápu klíč, podle kterého v deníčku admini mazali…Jen jsme to tak prolítla a např. „vadné kusy“ tam zůstaly, což je zhovadilost vysokého kalibru..A abych nekřivdila, autorkou není Fashion Victim ![]()
@fashion_victim83 píše:
@verusak.berusak nepsala jsem, ze je krasne, takze uz tady se rozchazime. Zadruhe jsem se neptala ani na prognózu, ale na to, proč je diagnostikovana jako Edwards, kdyz nema žádné z obvyklých potíží…takze tady vidíš, ze meleš úplně o něčem jiném.
Ten komentář, kde jsi psala, že tvoje dítě je krásné, je bohužel smazaný, myslím, že to byl ten poslední, po kterém byla diskuze uzamčena. Neptala ses na prognózu? Opravdu? Tak cituji:
„Takova divná otázka-kdyz teda nema žádné vady, tak jaktoze ma diagnózu ES? Na výživě a drobné velikosti jsou i nedonesenci. A pokud ho teda dle nějakých výsledku ma, ale nema jine závazné problémy jako pravě srdce atd,,tak je prognóza jaká?“
Tvoje smůla, že ne všechny tvoje příspěvky byly smazané. Vím, že neodoláš, abys na mě nereagovala, protože prostě musíš mít poslední slovo, ale já tuto diskuzi končím, jak už jsem psala, je to ztráta času.
@alisekR píše:
Na to ti můžu odpovědět, svojí babičku jsem tam nedala, byla už velmi nemohoucí a odkázaná naprosto na mě, ona sama nikam jít nechtěla, můj otec jako její syn, taky nechtěl být ten, co by to rozhodl…zvolili jsme tu „drsnou cestu“, trvala 3 roky, kdy jsme o ní většinu dne pečovala já…bylo to hrozné, unavující, až na samé dno mých sil. Co z toho mám? 4 roky už tu není, já mám ze sebe obrovsky dobrý pocit, že jsem se zachovala čestně a pořád jsem v ní viděla člověka a milovanou babičku. A jsem na sebe hrdá.
To je presne to, co myslim.
Posledni dobou mi pripada svet kolem takovy plochy.
Snad to nebude znit nejak pateticky, nevim, jak to lip napsat, ale je super, ze jsou lidi, jako ty.
@verusak.berusak píše:
Ten komentář, kde jsi psala, že tvoje dítě je krásné, je bohužel smazaný, myslím, že to byl ten poslední, po kterém byla diskuze uzamčena. Neptala ses na prognózu? Opravdu? Tak cituji:„Takova divná otázka-kdyz teda nema žádné vady, tak jaktoze ma diagnózu ES? Na výživě a drobné velikosti jsou i nedonesenci. A pokud ho teda dle nějakých výsledku ma, ale nema jine závazné problémy jako pravě srdce atd,,tak je prognóza jaká?“
Tvoje smůla, že ne všechny tvoje příspěvky byly smazané. Vím, že neodoláš, abys na mě nereagovala, protože prostě musíš mít poslední slovo, ale já tuto diskuzi končím, jak už jsem psala, je to ztráta času.
hm tak mě právě tohle nijak skandální nepřijde..prostě se normálně laicky ptala na detaily nemoci,–třeba zda je prognóza příznivější když nemá závažné vady…nechápu proč je kvůli tomuto takovéhle pozdvižení-je zajímavé, že smazali příspěvky jiných expertek -tak, že by ty byly závadné?
@fashion_victim83 píše:
Promiň, ale proste mam na tyto veci jiný pohled, stýkam se s lidma, kteří jsou nemocní a nikdy mi nedělalo problem se na něco otevřené zeptat-treba kamaráda, proč je na vozíčku nebo jsem se otevřené bavila se známou o RS.Je mi líto, ze většinou se kolem nemocných chodí po špičkách, oni sami si pak připadají „jiní“.Stojim si za tim.ze žádný z mých dotazu a komentu nebyl ani vulgární ani hulvatsky. Pokud se nekoho dotkne dotaz-zvlast pokud ma „koule“ na to, zveřejnit svůj příběh na netu, ok, nemam problem s větou „sorry, na tohle odpovídat nebudu.“Jenze zrovna autorky se to nijak nedotklo a odpověděla. Zato se toho chytili ti, kteří nemají s danou problematikou nic společného a začali odsuzovat, moralizovat, kázat, nadavat, prát mi to nejhorší apod. Takze, vskutku na úrovni.
Mám pocit, že tvůj úvodní dotaz mi taky nevadil, i když nemám čas dohledávat…Spíš komentář ohledně „divného vzhledu“ miminka, ten už taktní nebyl. Mě se taky nelíbí všechny děti mých známých, ale když je to tak, prostě mlčím
. Nebo vyzdvihnu nějaký jiný klad, třeba že je šikovné, krásně mluví, chodí…No a zdůrazňování toho, jak jsi zdravá, krásná, vzdělaná, zajištěná, zdravé dítě, rodinka prostě happy, jen jen vyblejsknout do žurnálu…Je možné, že to takhle máš a všichni ti to přejem. Ale běžné je tyto věci nebrát jako samozřejmost, ale pokorně si jich vážit a nevytrubovat to do světa. Zvlášt ne tímto způsobem a pod takovýmto článkem
.
Příspěvek upraven 11.04.16 v 12:41
@fashion_victim83 píše:
ano, mas pravdu-to uz mi bouchly nervy na uživatelku, která me vulgarne označila všemi možnými výrazy a urazila ještě jinak.Mela jsem potřebu ji napsat, ze se jaksi plete ve svém hodnocení naprosto ve vsem, jen aby mi dala pokoj.Byl to koment se zminenim přímo jejího nicku, blbe je, ze si to mohli přečíst všichni, nicméně SZ jsem psát nechtěla, aby to nebylo použito proti me.
Nemám ted moc času, ale zkrátka a dobře - hlídej si ve své upřímnosti formu, jak ji vyjadřuješ. Mezi upřímností a netaktností (neomaleností) je dost tenká hranice a ty s tím máš dost problémy…Jinak v téhle diskusi byly i brutálnější diskutérky než ty, to rozhodně. Mám na mysli „vadné kusy, ekonomická zátěž“ a pod.
@Sofierules Jistě, že ne všechny ostatní jsou čisté jak lilium, však to taky netvrdím. Ale obhajovat se tím, že já se chovám jako hulvát, protože i některé ostatní se tak chovají?
Ohledně toho co komu přijde vhodné a nevhodné, každý máme jiná měřítka. Mně osobně přijde horší ptát se někoho cizího na prognózu člena jeho rodiny (navíc dítěte), když vím, vzhledem k diagnóze, že navíc nebude dobrá, než říct, že někdo nevypadá hezky. Navíc toto jedno jsem sem kopírovala jen proto, že dotyčná zde psala, že „melu“ (jinak řečeno lžu), že toto nikdy nepsala a na prognózu se neptala. Tak aby bylo jasné, komu se zde práší od pusy…
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.