Edwardsův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25179
11.4.16 15:10
@alatheia1 píše:
@fashion_victim83 Tak to je ovšem škoda, bohužel to fakt nejde, no to jen potvrzuje to, co jsem si myslela o těch adminkách, ten tvůj poslední příspěvek smáznou, a to, co by měli odstranit, tam naschvál nechají, no nic, pokud bys s tím chtěla něco dělat, tak snad jedině kontaktovat ty admini sama.

vlastní příspěvky si můžeš mazat (korigovat) bez problémů…klikneš na editovat a jedeš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
11.4.16 15:12
@fashion_victim83 píše:
Tak ted jsi se bohužel ztrapnila. Tohle je přesne ukázka toho vytrhávat veci z kontextu nebo delat závěry z jednoho příspěvku. Na hmotné nouzi byla zakladatelka uz před manželkou smrti-doslova psala, ze ji stoply dávky hmotné nouze.

tak když psala, že jí stoply dávky hmotné nouze, proč se ptáš na to, jestli je na hmotné nouzi, abys jedním slovem dodala, že pravděpodobně nemá vzdělání a nesežene dobrou práci? Dvoudenní vdově, která se na takové věci neptala? Prostě slon v porcelánu je proti tobě baletka. Buď máš fakt tak nízký EQ, že prostě fakt nechápeš, co ti píšeme, nebo prostě chápeš, ale z principu neuznáš chybu ani kdyby tě mučili. Ať tak nebo tak, pro lidi v emociální nouzi je srážka s tebou nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
11.4.16 15:15
@fashion_victim83 píše:
jenze ani to jsem nedělala a nedelam :roll:

to netvrdím…Ale psala jsi, že „to myslím ani nejde“. Tak jsem uvedla věc na pravou míru, prostě všeobecná informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148504
11.4.16 15:37
@fashion_victim83 píše:
Tak ted jsi se bohužel ztrapnila. Tohle je přesne ukázka toho vytrhávat veci z kontextu nebo delat závěry z jednoho příspěvku. Na hmotné nouzi byla zakladatelka uz před manželkou smrti-doslova psala, ze ji stoply dávky hmotné nouze.

Tady se dlouhodobě ztrapňuješ ty sama. Připadáš mi jako moje sedmiletá dcera přistiżená s pusou zamazanou od čokolády a tvrdící „ne ne ne, já tu čokoládu nesnědla“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
11.4.16 15:51
@fashion_victim83 píše:
Možná, kdyz si das tu praci a přetřes si par stránek zpět nebo tamtu diskuzi a budeš vnímat jen obsah a nebudeš si nic domyslet, tak to pochopíš. Ale spis ne, protoze plantáš veci dohromady.

no, podstatné je, že ty chápeš, zatímco my všechny ostatní jsme letadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
11.4.16 18:47
@Anna766 píše:
Tady se dlouhodobě ztrapňuješ ty sama. Připadáš mi jako moje sedmiletá dcera přistiżená s pusou zamazanou od čokolády a tvrdící „ne ne ne, já tu čokoládu nesnědla“.
:palec:
  • Citovat
  • Upravit
1444
11.4.16 18:57
@Pudloslava píše:
ja myslim, ze mi porad nerozumis, protoze priklady, ktere uvadis, neodpovidaji. Ty ted uvazujes v prilis sirokem kontextu, ja ted resim ten jeden zivotni okamzik. Kontexty ano samozrejme k tomu patri, ale i matka, ktera uvazuje v sirokem kontextu uvazuje tak nebo opacne, v tom jednom zivotnim momentu muze mit uplne opacny pohled na vec.Napriklad zena odhodlana za zadnou cenu nemit postizene dite, s potraty souhlasi a vzdycky souhlasila a vsem je doporucovala kvuli sebemensi kravine na potrat najednou kvuli vazne vade nejde, protoze to proste nezvladne. Bude dal tehotna a bude se modlit, aby to dite umrelo samo, protoze nema „dopln si co chces“ na to dat ho zabit.

Ty tvrdíš, že příklady, které uvádím neodpovídají.
Dobře, vyjdu tedy z tebou popsaného případu. Opravdu si myslíš, že cituji - zena odhodlana za zadnou cenu nemit postizene dite, s potraty souhlasi a vzdycky souhlasila a vsem je doporucovala - že tato žena se ze strachu rozhodne nejít na potrat a donosí postižené dítě s tím rizikem, že se o něj pak bude celý život starat? Sama víš, že to je naprosté sci-fi. Nevěřím, že takováto žena radši půjde do rizika, že se bude starat o nemocné dítě nebo řešit jeho umístění v ústavu(protože pravděpodobnost, že to dítě zemře samo je většinou minimální). Protože takovou odvahu nést tu zodpovědnost potom taková žena opravdu nemá.
Takže tebou uvedený příklad je podle mě uplně mimo mísu. Jestli teda někoho takového znáš, tak se omlouvám.
Nicméně to nic nemění na tom, že rozhodnutí jít na potrat, ať je to za jakékoliv situace, já jako hrdinství nikdy vnímat nebudu.
Ale neberu ti to, pokud ty vnímáš tyto matky jako hrdinky, tak je to tvůj pohled a klidně si v něm vytrvej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
11.4.16 20:02

Presne jak pise hanyny..ja treba takova jsem, takze muzu rict ze ja bych na ten potrat sla…urcite bych se nepremlouvala ze nepujdu a at se o to postara priroda sama, to je myslim blbost..pokud ma pevny postoj k vvv, vychove takoveho ditete, tak se urcite lak najednou nerozmysli.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6538
11.4.16 21:05

@fashion_victim83 a tebe fakt nenapadlo nebo si ani aspoň trochu nedokážeš připustit, když ti tolik lidí píše, že jsi přestřelila, že jsi netaktní a hrubá, že by to mohla být pravda? Nebo dokážeš být kritická jen k ostatním a sebe nekriticky miluješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
11.4.16 22:08
@Pudloslava píše:
@Loki01 myslim proste jenom ten akt zabiti

mas zivou slepici, potrebujes slepici polivku a musis tu slepici zabit. Slepice je blby hnusny zvire, nemas je rada, mas hlad, maso jis…ale stejne, v dnesni dobe by si vetsina mestaku dala radeji zeleninovy vyvar, nez aby sama musela slepici useknout hlavu.

a ted jsi v pozici, ze cekas postizeny dite, vnimas ho jako sve dite, budovala sis k nemu vztah, ale bude postizeny a ty proste postizeny dite nechces. tak bys mela jit za lekarem a rict mu „chci, abyste ho zabili“ a nechat si na sobe provest celou tu proceduru, podepsat papiry, dovolit, aby mu pichli ten draslik do srdce.

mozna proto dneska, kdyz nekdo ceka dite s mnoha vadami, slysi od lekare „budete ho muset potratit“, aby se mohl nechat nest na vlne toho, ze to cele rozhodl a zorganizoval nekdo jiny. Kdyby lekar zene sdelil „cekate postizene dite“, jestli chcete, tak vam vyvolame potrat", mozna by vice zen nenaslo koule na to rict „ja to chci, ano, zabijte ho“.

No vzdyt to se v podstate shodnem.
Jen si nemyslim, ze takhle doktori uvazuji. Alespon ne vetsina (i kdyz uz se lepsi a pacienty respektuji).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
11.4.16 22:10
@fashion_victim83 píše:
Vis, to neni jen o slušnosti a etice. Dnesni pseudohumanismus a korektnost úplně upozadila možnost říct neslunickovy názor.

V tomto pripade evidentne ano. Jenze to ti evidentne nikdo nevysvetli. Lidi si asi klepou na celo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
11.4.16 22:15
@fashion_victim83 píše:
Ale ale, a co takhle to nevytrhavat z kontextu? Ptala jsem se na vzdělaní s tim, ze jsem usuzovala, ze podle chyb to asi nebude VŠ profesor-volné a ve zkratce řečeno.

Ale prosimte…
Ja mam doktorat a pisu jak tatar. Holt neni z cestiny.
Specialne v moji profesi je to ale docela bezne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
11.4.16 23:35

@Loki01 Taky mám VS a státní a vydělávám dost peněz a píšu jako tatar. :oops: Já jsem spíš na to počítání. :mrgreen: Hlavně nelze soudit člověka dle dosaženého vzdělání, protože mám ve svém okolí pěkných pár debilku s VS :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
12.4.16 06:26
@hanyny píše:
Ty tvrdíš, že příklady, které uvádím neodpovídají.
Dobře, vyjdu tedy z tebou popsaného případu. Opravdu si myslíš, že cituji - zena odhodlana za zadnou cenu nemit postizene dite, s potraty souhlasi a vzdycky souhlasila a vsem je doporucovala - že tato žena se ze strachu rozhodne nejít na potrat a donosí postižené dítě s tím rizikem, že se o něj pak bude celý život starat? Sama víš, že to je naprosté sci-fi. Nevěřím, že takováto žena radši půjde do rizika, že se bude starat o nemocné dítě nebo řešit jeho umístění v ústavu(protože pravděpodobnost, že to dítě zemře samo je většinou minimální). Protože takovou odvahu nést tu zodpovědnost potom taková žena opravdu nemá.
Takže tebou uvedený příklad je podle mě uplně mimo mísu. Jestli teda někoho takového znáš, tak se omlouvám.
Nicméně to nic nemění na tom, že rozhodnutí jít na potrat, ať je to za jakékoliv situace, já jako hrdinství nikdy vnímat nebudu.
Ale neberu ti to, pokud ty vnímáš tyto matky jako hrdinky, tak je to tvůj pohled a klidně si v něm vytrvej.

zrovna u ES je prasvdepodobnost, ze dite zemre v deloze dost vysoka.
No nicmene ted uz snad muzeme rict, ze mame jiny nazor a tim to uzavrit.
Jen abys rozumela, ja (uz) nejsem njijak fanaticka a behem zivota ve me narusta stale vetsi pochopeni k tomu, ze vsichni jsme jen lidi, poznani, jak hluboce moralne zakotveni lide tvari v tvar konkretnim situacim selhavaji a nechovaji se tak, jak si sami vysnili - nicmene stale patrim do skupiny odpurcu potratu. Nicmene se presto snazim divat na vec nezaujate. A prinejmensim me se jevi. ze pro spozstu, neli vetsinu matek je rozhodnuti o potrazu velmi tezke, ze vetsina neni nad veci. Ze zennske se nedeli na svetice, ktere by nikdy na potrat nejdou a tak o tom ani na okamzik nezauvazuji a na ty, ktere by na potrat sly, tak na nej jdou jako k zubni hygienistce.
Ja si plne uvedomuji, ze nechat si postizene dite znamena vetsinou uvalit trapeni na sebe. Ze je to matka, o jejiz stesti v tom okamziku jde. Ale cely ten proces rozhodnuti o potratu/nepotratu ma cely sled dilcich uvah a dilcich ropzhodnuti, pricemz v kazdem z nich muze byt zena zmitana jako lodka na vlnach.

kolik takovych zen muze byt? Zkusim zalozit diskusi, samotnou me to zajima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
12.4.16 06:36

@hanyny založila jsem diskusi zde: https://www.emimino.cz/…enim-256068/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty