Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
holky, kamaradka se me ptala na nazor na kosmetiku EONE … ze pry chce neco od nich pro sve miminko … ja s nimi nemam zadnou zkusenost … tak jsem slibila, ze se poptam tady u vas … dejte vedet
diky predem
tak jsem koukala, ze Svobodovi z ekozahrady.com zase ty kurzy o rodovych statcich a ekozahradach poradaji … moc jsme tam chteli loni, ale vypadalo to, ze je zrusi a uz nebudou … letos se zjevne rozhodli kurzy obnovit, sice v kratsi verzi, ale preci … nojo, jenze my uz letos mame decko a Svobodovi deti na kurzech nechteji (aby deti nerusily ostatni ucastniky …) …
… takze mame minimalne na dva roky smulu … mozna jeste na dyl, jestli bude dalsi mimi … preci dite neodstavim
… chjo, to me fakt zere ![]()
Dnes sa mi podarilo v zdravej výžive kúpiť marseillské mydlo Natures Care. Tešila som sa, že budem mať konečne čistý sliz, predtým som mala z Lanzy. Zloženie som si v obchode pozerala, zdalo sa mi ok. Navyše píšu neobsahuje konzervanty, farbivá, parfémy, bieliace a peniace prí:,–(y. Zloženie: sodium palmate, sodium cocoate, sodium palmkernelate, aqua, olea europea, glycerin, tetrasodium etidronate. Doma som si vygooglila poslednú ingredienciu a to málo čo som pochopila, že je to asi to EDTA, čo som mala aj v Lanze za tretinovú cenu, teda fuj
To už fakt aby som si spravila druhú vysokú, ak chcem čisté mydlo? ![]()
Kristína TT píše:
Dnes sa mi podarilo v zdravej výžive kúpiť marseillské mydlo Natures Care. Tešila som sa, že budem mať konečne čistý sliz, predtým som mala z Lanzy. Zloženie som si v obchode pozerala, zdalo sa mi ok. Navyše píšu neobsahuje konzervanty, farbivá, parfémy, bieliace a peniace prí:,–(y. Zloženie: sodium palmate, sodium cocoate, sodium palmkernelate, aqua, olea europea, glycerin, tetrasodium etidronate. Doma som si vygooglila poslednú ingredienciu a to málo čo som pochopila, že je to asi to EDTA, čo som mala aj v Lanze za tretinovú cenu, teda fujTo už fakt aby som si spravila druhú vysokú, ak chcem čisté mydlo?
Já mám teď marseillské mýdlo z www.biosfera.cz a tam je složení následující: sodium olivate, sodium palmate, aqua, sodium palmkernelate oil, sodium cocoate, glycerin, sodium chloride, sodium hydroxide.
Tak to by snad mělo být v pořádku, žádné EDTA tam nevidím.
Aluško - kosmetika Eoné je dobrá, věci pro miminka, které se osvědčily, Ti určitě poradí holky
.
Lucko - složení tvého mýdla je ok
.
Aluška píše:
tak jsem koukala, ze Svobodovi z ekozahrady.com zase ty kurzy o rodovych statcich a ekozahradach poradaji … moc jsme tam chteli loni, ale vypadalo to, ze je zrusi a uz nebudou … letos se zjevne rozhodli kurzy obnovit, sice v kratsi verzi, ale preci … nojo, jenze my uz letos mame decko a Svobodovi deti na kurzech nechteji (aby deti nerusily ostatni ucastniky …) …![]()
![]()
![]()
… takze mame minimalne na dva roky smulu … mozna jeste na dyl, jestli bude dalsi mimi … preci dite neodstavim
![]()
![]()
… chjo, to me fakt zere
Aluška , kurz nie je skrátený. Bol len prepracovaný a rozdelený na dve časti D.E.S. a D.R.S. Design Ekozahradních Společenstev je zameraný na jedlú časť záhrady a Design Rodového Statku na vytvorenie rod. statku http://www.ekozahrady.com/novy_d_r_s_.htm
Keď sme boli na kurze, bola tam jedna kojaca mamička s dieťatkom a manželom. Ona bola účastníčka kurzu. Muž bol s dcérkou, a keď bola maličká hladná, jednoducho ju zavolal.
Ještě mám dotaz na složení tohoto výrobku, je to Namo (bezfosfátový prostředek k namáčení prádla), používám místo sody: méně než 5% aniontové povrchově aktivní látky, mýdlo, karboxylmetylceluloza, více než 30% uhličitany. To asi není nic moc, co. Do toho slizu používáte jen čistou sodu? Já měla tohle tak jsem to použila. Díky moc.
Pimpa píše:Ano „bio“ a „organic“ je synonymum, jenže u mnohých fairtradových výrobků z M&S to slůvko „organic“ chybí. Čokolády např. mají fatraide a současně organic nebo jen fairtrade nebo jen organic. Čaje buď fairtrade (např. černý) nebo organic (např. zelený), kávu jen faitrade, bio (tedy organic) žádnou. Já jsem se původně domnívala (na základě faitradových stránek), že jednou z podmínek faitradových projektů je právě i bioprodukce.
Bluesky, organic je ale to samý ne?
izzie píše:Kupuji osvěžovač vzduchu od Popova , vydrží dlouho, překreje co je třeba, jsou to silice v alkoholu. Lze tedy stvořit i doma, ale nám prostě tahle vonná „kompozice“ maximálně vyhovuje.
ahoj holky, moc se omlouvam,.ze vam sem takhle lezu, ale chtela bych se zeptat,cim si vonite na zachode…moc se mi nechcou pouzivat ty gelovy a sprejovy komercni vyrobky…dekuju moc
Katy - ten DG, ve kterém pereš, co všechno z té jejich stavebnice používáš? A můžeš to srovnat i s jiným pracím systémem? A ještě mám jednu prosbu, prosím Tě, v čem se liší ten aktivní kyslík - perboritan sodný od jiných soli na skvrny obsahujících zase perkarbonát (co se Ti zdá lepší chemicky, účinnosti…)? Díky moc. Andrea
víla Amálka píše:
Aluška … http://www.ekozahrady.com/novy_d_r_s_.htm…
Keď sme boli na kurze, bola tam jedna kojaca mamička s dieťatkom a manželom. Ona bola účastníčka kurzu. Muž bol s dcérkou, a keď bola maličká hladná, jednoducho ju zavolal.
Amálko a Aluško - oni tam žel mají poznámku: Kapacita a uzpůsobení areálu neumožňuje vzít s sebou partnery, děti, psy ani jiná zvířata.
Takže by mě zajímalo, jestli je možné sehnat asopoň ta jejich skripta nebo nějakou knížku od nich - Amálko nevíš?
Vikinko, také se dodatečně ještě připojuji ke gratulacím k miminku?
Holky a jak to vypadá s Pimpou - nevíte? Myslím na ni.
Andrea
Mýdlo na výrobu slizu chci taky přírodní a eko. Koupila jsem olivové mýdlo z bioobchodu, to by mělo snad být v pořádku a pak jsem narazila na marseilské mýdlo od Imse, které by snad taky mělo být OK, vychází ale dráž než to olivové.
Eoné
Na mimi jsem využila přivítání po porodu, výborný je větříček na prdíky a nosní kapky, koupala jsem v hydrofilním neutrálním oleji, pak v Delfínku a nyní v citrusovém. Kamarádce jsem kupovala Jasánek. Já si dělá doma osvěžovač alá Jasánek a balzám na rty jsem od nich taky okoukala. Taky jsem okopírovala složení Lalia na zadeček a dělám si ho doma a podstatně levnější.
Taky od nich kupuji éterické oleje a rostlinné oleje, na mimi jsem měla mandlový a jojobový.
Krém baby kalisto nám moc nevyhovoval a dětské mléko Kalisto obsahovalo peg, nevím, zda už nezměnili složeni, stejně tak šampón Beruška je nic moc a složením byl převážně peg.
Bluesky píše:Bluesky ,Pimpa píše:Ano „bio“ a „organic“ je synonymum, jenže u mnohých fairtradových výrobků z M&S to slůvko „organic“ chybí. Já jsem se původně domnívala (na základě faitradových stránek), že jednou z podmínek faitradových projektů je právě i bioprodukce.
Bluesky, organic je ale to samý ne?
KatyK píše:
Izzie - teď jsem ke stažení dala novější verzi wordu přír. kosmetika z eMimina a v té je recept lepší. Tak si to, prosím, stáhni znovu
.
dekuju