Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Andya, Kokon, Eliza, Ajula , ďakujem vám za pomoc pri pátraní ![]()
Písala mi Aquanela , že návod má a pošle mi ho
![]()
O skúsenostiach s prístrojom, budem informovať ![]()
Amálko jsem na to taky zvědavá, už jsem na mlíkovač koukala dávno, ale ta cena…
. Věcí co by se mi líbilo je spousta - automatický klíčidlo, mlýnek na obilí, pekárna.....mno, zpátky na zem ![]()
KatyK píše:
Ale pohanka mi moc nechutná, tak si aspoň vařím čaj ze slupek( Bluesky , po vyluhování je zase suším a střádám na polštářek
)
Katy, ty si skutočný ekológ. Sušiť pohánkové slupky by ma asi nenapadlo
Príprava klíčkov je ovela menej náročná ako som si myslela. Chystala som sa na to minimálne 6 rokov a tento týždeň som klíčila prvýkrát ![]()
Pimpa píše:
Amálko jsem na to taky zvědavá, už jsem na mlíkovač koukala dávno, ale ta cena…. Věcí co by se mi líbilo je spousta - automatický klíčidlo, mlýnek na obilí, pekárna.....mno, zpátky na zem
No… my sme teraz mali také prudko zdravé prístrojové obdobie ![]()
Súprava na klíčenie http://www.biosfera.cz/…ucts_id/3435 Šetrný odšťavovač
http://www.biosfera.cz/…ducts_id/636
Masážne lehátko
a prístroj na mlieko, ale ten je pre otca s rodinou. Mlynček na obilie chceme tiež…časom ![]()
ad) odšťavňovač: V „občerstvení“ připravujícím šťávy z čerstvého ovoce a zeleniny (přímo před vámi) jsem ochutnala překvapivě výbornou kombinaci: celer, červená řepa, mrkev, jablko. Už jsem vyrobila i doma. Děti nenadchla, ale mne ano. A statečně jsem si do něj nakapala konopný olejík.
Bluesky já dělala včera lehký těstovinový salátek - vařené bio těstoviny, zakápnuté konopným olejíkem, řasy Dulse a nastrouhaná celá střední ředkev. Móóóc dobré a přitom jednoduché a zdravé. Vyzkou?ej… ![]()
Amálko , Healthyjuicer máme taky
, akorát trošku zahálí
a v tom je ten problém - bojím se, že se vždycky pro něco nadchneme, chvíli experimentujeme a pak je zapomenuto
.
Ale docela hodně jsme odšťavňovali hroznové víno - takové levnější, které na jídlo nic moc, ale šťáva z něj byla výborná.
To klíčidlo vypadá zajímavě - myslíš že je lepší než takové to malé za tři stovky? Já klíčila akorát na vatě a to je patlačka a tohle je cenově přece jenom dostupnější, než to automatické…
Hm, a kam všechny ty věci dám??? ![]()
Tak já se obávám, že klíčkovač nakonec taky pořídím, odšťavňovač máme údajně na robotovy, ale nemám ještě vyzkoušeno. Pimpo , ta kombinace náhodou vypadá úžasně, miluju když je ve šťávě celer.
Holky, pridavam dalsi recept na dobrou a zdravou stavicku. Aspon tedy pro toho, komu chutna zazvor. Kombinace je mrkev, jablko, kousek cerstveho zazvoru. Trosku to diky tomu zazvoru stipka, ale je to moc dobre. ![]()
Marketa
Eliza píše:
Pimpo , ta kombinace náhodou vypadá úžasně, miluju když je ve šťávě celer.
Obávám se, že o celeru psala Bluesky
.
To je právě to - kam ty krámy všechny dát
. U těch elektrických mi vadí, že jsou na elektřinu, u těch ostatních je víc práce
.
Pimpa píše:
Amálko , Healthyjuicer máme taky, akorát trošku zahálí
a v tom je ten problém - bojím se, že se vždycky pro něco nadchneme, chvíli experimentujeme a pak je zapomenuto
.
Ale docela hodně jsme odšťavňovali hroznové víno - takové levnější, které na jídlo nic moc, ale šťáva z něj byla výborná.To klíčidlo vypadá zajímavě - myslíš že je lepší než takové to malé za tři stovky? Já klíčila akorát na vatě a to je patlačka a tohle je cenově přece jenom dostupnější, než to automatické…
Pimpa , mám doma aj obyčajné nakličovadlo a zatiaľ vidím rozdiel v kapacite klíčkov. Na tom klíčidle z Biosféry je zaujmavé aj pestovanie mladých rastliniek obilnín. Chcela by som skúsiť pestovať mladý jačmeň, pšenicu, pohánku. Nové klíčidlo uvidím až zajtra, potom poviem ![]()
Čo si skúšala odšťavovať na Healthyjuicery? Odšťavoval aj bežné ovocie a zeleninu? Alebo len bylinky a trávy? Všetky tie prístroje a semienka my prichádzajú len teraz z rôznych e shopov
Ale tešíme sa z nich ![]()
Eliza píše:
Hm, a kam všechny ty věci dám???
Tak to ešte ani my netušíme
Budeme mať motiváciu odísť skôr z Bratislavy do nejakého domčeka (s veľkou záhradou) ![]()
víla Amálka píše: Čo si skúšala odšťavovať na Healthyjuicery?
Nevím jestli si na všechno vzpomenu. Jablka moc nejdou, dělá to pyré. Mrkev je na něj dost tvrdá. Dělala jsem špenát a ještě něco zeleného a to šlo dobře. V podstatě funguje přesně tak jak píšou.
Elektrické klíčidlo máme a klíčíme a klíčíme
u? asi dva roky a je to super. Děláme mungo se zeleným hrá?kem - móc nám chutná a teď mě víla Amálka „nastartovala“, proto?e by mě nenapadlo, ?e bych mohla nechat klíčit konopí - zelené, hrá?kovitě chutnající - mňááám. To co je zelené my mů?eme (a? u? je to konopný olej
nebo hrá?ek, nebo mungo, nebo nápoj z mladého ječmene… Jsme taková „zelená domácnost“ ![]()
Aquanela píše:
Elektrické klíčidlo máme a klíčíme a klíčímeu? asi dva roky a je to super. Děláme mungo se zeleným hrá?kem - móc nám chutná a teď mě víla Amálka „nastartovala“, proto?e by mě nenapadlo, ?e bych mohla nechat klíčit konopí - zelené, hrá?kovitě chutnající - mňááám. To co je zelené my mů?eme (a? u? je to konopný olej
nebo hrá?ek, nebo mungo, nebo nápoj z mladého ječmene… Jsme taková „zelená domácnost“
Som ťa naštartovala?
Inak konope sa u nás zelenosti nedočkalo, bolo moc dobré
Teraz ho chcem spraviť viac, pretože nám obom s manželom veľmi chutilo. Na klíčenie munga a azuky sa práve zajtra chystám. Už s novým klíčidlom
Dnes som začala piť mladý jačmeň, tak vás možno časom doženieme ![]()