Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7840
14.3.08 14:35
ditulka píše:
Bluesky, a kde se dá ta Primavera koupit? Třeba v Praze nebo na netu… děkuji za info, Dita
V novém obchůdku v Praze :arrow: http://www.greenwave.cz/ , u stanice metra Národní.
A mají tam Ecover za velmi slušnou cenu.
Pimpo , myslím že aromalampa stála 1140,– ale ruku do ohně nedám. Ten šípkový olejík máš nobilisí nebo salusí?? Já nakonec pořídila ten salusí (ve Viva Natura), nobilisí zrovna nebyl. Že ti voní, mě docela zarazilo, co když je ten můj zkažený?? Ale byla to úplně nová dodávka, trvanlivost má do prosince, píší, že 9 měsíců, takže musí být čerstvě vyrobený…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
14.3.08 15:10

Bluesky díky, mě pak došlo, že jsem vlastně chtěla, aby lampa byla bez vody (kvůli rozlívání dětma).

Šípkový olej mám tentokrát taky od Salusu a je pravda, že voní daleko míň a hůř, než kdysi ten nobilisí. Nevím čím to je, třeba sběrem v jiné době?? Mám ho ale smíchaný s meruňkovým - nadchla mě totiž před pár dny vílí debata a protože je mi tahle jednoduchost čím dál sympatičtější a mám po porodu šíleně suchou pleť, tak jsem se pro tyhle dva oleje rozhodla. Příště zase koupím od Nobilis a uvidím, jak to bude s tou vůní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.3.08 16:40
Bluesky píše:
ditulka píše:
Bluesky, a kde se dá ta Primavera koupit? Třeba v Praze nebo na netu… děkuji za info, Dita
V novém obchůdku v Praze :arrow: http://www.greenwave.cz/ , u stanice metra Národní.
A mají tam Ecover za velmi slušnou cenu.
Pimpo , myslím že aromalampa stála 1140,– ale ruku do ohně nedám. Ten šípkový olejík máš nobilisí nebo salusí?? Já nakonec pořídila ten salusí (ve Viva Natura), nobilisí zrovna nebyl. Že ti voní, mě docela zarazilo, co když je ten můj zkažený?? Ale byla to úplně nová dodávka, trvanlivost má do prosince, píší, že 9 měsíců, takže musí být čerstvě vyrobený…

Bluesky , mne tiež šípkový veľmi vonia. Je to môj najobľúbenejší olej, ale mám ho z Nobilisu :wink: Nemôžem si pomôcť, ale Salusu nejako nedôverujem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
14.3.08 19:36

Tak já jsem asi divná :oops: , jak mě asi před měsícem v CaA nic neoslovilo, dnes jsem tam nechala pěkné peníze, alespoň vše za bio :) . Koupila jsem pro malou dvojbody, jedny dvojbody v malé velikosti do zásoby, letní pyžamko a krásně oranžové tričko či spíš asi kratší šaty. Manželovi bio triko a pro jedno si ještě skočí sám. Já odolala a biotriko si odpustila, neb 275K4 už mi přišlo dost. Taky se mi docela barevně líbila bio letní košile na chlapa, tak uvidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
14.3.08 21:58

Jo ty ponožky jsou 125Kč za 7 párů, v Pardubicích měli jen černé, bíle a mix černých a bílých. Koupila jsem si černé, ale pokud bych narazila na ty barevné, tak neváhám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
14.3.08 22:15

Už je bio oblečkům založená galerie, tak fotíme fotíme...... :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
14.3.08 22:40

Ahoj :D,
já jsem taky vlítla do CaA, nakonec jsem si pořídila tričko, mám takovou nekonfekční postavu, ale kupodivu mi sedělo :wink:. A příteli taky BIO tričko :-).

Info pro Brňačky - v tom obchodu Brána k dětem na Josefské mají rozlévané žlučové mýdlo od Ulricha - 100 ml za 40 Kč, což je myslím super cena :wink:. A mají tam spoustu BIO oblečků, fakt je to moc hezký obchůdek :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
15.3.08 00:19

Bluesky: nemyslim si, ze by byl tvuj sipkovy olej zkazeny. Ja se totiz taky muzu pridat k tem, kterym zrovna dvakrat nevoni. Koupila jsem si ho po porodu na jizvu po cisari, takze na brise mi ta divna vune tak zase nevadila, ale na obliceji bych ho asi nesnesla. Jinak olejicek byl super, az na tu „neprijemnou“ vuni. Mel taky nadhernou oranzovou barvu.
Dalsi olej, ktery se mi primo ekluje, pardon za ten vyraz, je pupalkovy. Davala jsem ho malemu, ktery je exematik, ale ja bych ho sama nesnesla. Normalne se mi pri pricichnuti zvedal zaludek. Takze sto lidi, sto chuti, sto vuni. Ja holduji vuni oleje konopneho, olivoveho, mandloveho, arganoveho (ten je muj oblibeny) a dynoveho. Nebo sezamovy…to je moje parketa.

Marketa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
15.3.08 10:56

Vypravila jsem se pro obličejový olej, ale ten „můj“ levandulový neměli a tak mi paní prodavačka vnutila obličejový olej avokádový od firmy Topvet . Máte některá s touhle firmou zkušenosti? Na internetu jsem si jejich stránky pročetla, ale nevím, nějak se mi to nezdá. Podezřele nízká cena (ne, že by mi to nevyhovovalo, ale už vím, že laciný dvakrát placený). A když tu teď srovnáváte Salus s Nobilis… Za 100ml jsem zaplatila 75,–- korun. Stejně tak tam měly za tuto cenu mandlový. A nebyl to nejlevnější obchůdek. Fakt se mi to zdá nějak málo.
No, kdyžtak ho budu používat na tělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
15.3.08 13:05

Mně ten šípkový voní jak kdy, ale souhlasím že úděsný je pupalkový.. Ještě prý odpudivější je nimbový.

Nedávno jsem trochu experimentovala a velmi mi zachutnala zálivka na salát (kdo má rád sladké zálivky) z dýňového oleje a medu. Má to takvý trochu ořechový nádech a možná by stálo za to přidat ještě trochu balsamikového octa aby to bylo i sladkokyselé.

Předevčírem jsem si koupila mýdlo na ruce od Sodasanu - citrusové a mají i broskvové. Velmi příjmené. Dále jsem očuchala i mýdlo tekuté od Sonettu levandulové a taky dobrý. Mám doma růži, ale ta levnadule je možná ještě příjmenější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
15.3.08 13:10
korvapuusti píše:
Bluesky: nemyslim si, ze by byl tvuj sipkovy olej zkazeny. Ja se totiz taky muzu pridat k tem, kterym zrovna dvakrat nevoni. .....takze sto lidi, sto chuti, sto vuni. Ja holduji vuni oleje konopneho, olivoveho, mandloveho, arganoveho (ten je muj oblibeny) a dynoveho. Nebo sezamovy…to je moje parketa.
Dík, tak snad zkažený nebude :lol:. Konopný mi taky moc voní, na kůži i do jídla. Jenom mne zaráží, že je trochu štiplavý, tak jestli „pro změnu“ není zkažený on :o. Když si mažu ruce konopným bambuckým máslem, tak mne to vždycky láká - ochutnat. I konopná semínka mi moc chutnají, škoda jen, že ta loupaná jsou (alespoň tady) dost drahá - 100gr přes 60,– Kč. Neloupaná jsou levnější (200gr něco přes 30,– Kč), ale u nich mám díky trvdé slupce pocit, že křoupu broučky. Ani naklíčení to nevylepšilo :cry:.
Máme nemocné dítko a venku je nečeně tak hezky :cry::cry:.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
15.3.08 13:12
Kačaba píše:
Vypravila jsem se pro obličejový olej, ale ten „můj“ levandulový neměli a tak mi paní prodavačka vnutila obličejový olej avokádový od firmy Topvet . Máte některá s touhle firmou zkušenosti? Na internetu jsem si jejich stránky pročetla, ale nevím, nějak se mi to nezdá. Podezřele nízká cena (ne, že by mi to nevyhovovalo, ale už vím, že laciný dvakrát placený). A když tu teď srovnáváte Salus s Nobilis… Za 100ml jsem zaplatila 75,–- korun. Stejně tak tam měly za tuto cenu mandlový. A nebyl to nejlevnější obchůdek. Fakt se mi to zdá nějak málo.
No, kdyžtak ho budu používat na tělo.

Já teda ten název slyším poprvé, ale udivilo mě, že na jejich stránkách ten olej stojí 90, tedy více než v kamenném obchodě?!
Jinak po rychlém shlédnutí mi ty výrobky připadají velmi zajímavé a budu ráda, když tu o oleji poreferuješe. Osobní zkušenist je taková, že olej se má dobře vsakovat, nesmrdět nažlukle a pak prostě být příjmený. Jsem zvědavá co napíšeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
15.3.08 13:42

Bluesky: sla jsem schvalne ten nas konopny olejicek ochutnat a stiplavy teda neni vubec. Tak nevim. Jediny olej, ktery je kdy stiplavy, co jsem ochutnala, je prave olivovy. Ale ja to mam tak rada. Olivovych oleju je snad miliony druhu, nektere se hodi na vareni, nektere na zalivky, nektere na masa atd. Takova ta peprova, travova, zelena chut olivoveho oleje mi super vyhovuje.

Elizo: ta zalivka na salat muze byt super. Ja ji urcite zkusim. A balsamico taky neni nikdy na skodu. :D :wink:

Marketa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
15.3.08 22:52

Od Topvetu jsem dostala broskvový olej, ale hned ze začátku mi smrděl žlukle, takže jsem ho dala do ledničky a už 3/4 roku tam zahálí :oops:. Nějak nevím, co si o té firmě myslet, bydlela jsem kdysi ve vedlejší ulici a na té jejich adrese sídlí veterinář - tak to asi bude on… Ale že by ve volném čase lisoval oleje :roll: :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
15.3.08 23:22

Nedávno jsem viděla pár biobavlněných věcí v Marks and Spancer (manžel si tam koupil svetr něco pod 500). Jinak moc nevím co tam bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný