Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3417
21.3.08 17:57

Je mi líto, ale právě mi přišel mail s informací, že Bioobchod zvedá bezpoštovné na 1000,–- :( .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
21.3.08 17:59

Sunflower a Herminko, tak mi zrovna dnes přišel z bioobchodu mail, že vzhledem k zvyšování služeb České pošty museli zvýšit limit bez poštovného na 1000Kč :( . Takže je to už stejné jako na Biosféře, jediný rozdíl je, že to zasílají obchodním balíkem, tedy do 24h, takže lze obdržet biozeleninu opravdu čerstvou.
To mi tedy udělali čáru přes rozpočet :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
21.3.08 18:00

Pimpo byla jsi rychlejší :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
22.3.08 11:17

Pro maminky miminek:

http://latkovepleny.inshop.cz/…ooznatur.gif Mají tady a podle stránek výrobce to asi bude bio bavlna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
22.3.08 11:27

Tak dobrý. Akorát za chvíli v lednici nebudu mít nic jiného než osmetiku :) .
Pěkné hračky. Co mě ale fascinuje jsou ty látkové pleny pro panenky a dokonce i se svrchníma kalhotkama. Akorát - myslíte že jsou i různé velikosti na různé panenky?(S,M,L) A co je taky dobré, že na panenku stačí jen jedna :) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
22.3.08 11:47

No, vzhledem k tomu že my nemáme ani jednu panenku (ona si naše Alča hraje s auťákama :wink: :lol: ), tak alespoň na tomhle ušetřím :twisted: .
Ale ten paňáca je kouzelnej, myslím že ho nutně potřebujeme :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.3.08 12:29
Ajule píše:
Sunflower zkus se podívat na webovky bioobchodu, poštovné se neplatí od 500Kč. Třeba by se ti tam toho hodilo více. Ecover i Sonett tam mají. Nejsem skrytý dealer, jen tam ráda nakupuji právě kvůli nízké hranici pro poštovné.Děkuji za odpovědi a recepty ohledně chleba. Určitě zase dnes odpoledne něco vyzkouším. Jedu do HK, tak se zkusím podívat po chlebové mouce.

o bioobchodu vim ale je to platba prevodem z uctu(bojim se zkouset,ty mas zkusenost?)ja vzdy objednavam jen na dobirku, ta je tam myslim 800kč .

• Citovat
  • Upravit
945
24.3.08 21:00

Ahoj, možná už jsem sem ten odkaz kdysi dávala.
http://feminismus.cz/fulltext.shtml?…
V současnosti se hledají místa přátelská k rodinám s dětmi na Praze 6 a 7, pokud máte nějaké tipy, tak jim je můžete poslat :)
Taky je tam dobrý adresář míst na Praze 1-5 :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
25.3.08 08:56

Ahoj,
začala jsem používat na praní mýdlové ořechy a sliz.
Ovšem nevypere to všechno.
Můžete mi poradit, jak postupovat, pokud vím, že jsou na oblečení nějaké skvrny - třeba mastné, od mrkve, krve apod.
A prosím, opravdu polopaticky, protože dosud mi Ariel :oops: vypral všechno a tak mi namáčení a předpírání nic neříká… Asi bude taky rozdíl mezi bílým a barevným, že?
Díky Kamča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
25.3.08 11:15

Ahojte,
moc prosim o radu, jestli existuje nejaky ekologicky cistic na WC, nejlepe vyrobeny v CR. Bohuzel nemam silu cist vsech 300 stranek, tak se omlouvam, jestli uz jste to tady probiraly. Jedna se mi o nejkay, ktery uz se prodava v takove te tvarovane lahvi.
A druhy dotaz mam na praci prostredek. Mate nekdo zkusenosti s pracim praskem Ulrich?
Diky moc
 Kacica

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
25.3.08 11:53

Kamcule, na skvrny dávám žlučové mýdlo, nebo na mastné někdy prostě prostředek na nádobý (Ecover, Ulrich…).

ad WC čistič - z českých znám jedině doma vyrobený sliz :) , když si do toho přidáš i pár kapek éterického oleje máš to i s vůní. Pokud si ho uděláš řidší, můžeš ho dát do nádoby od komerčního čističe.

Osobně mám zkušenost s čističem Ecover a Sonnett. Jestli máš na mysli ten gel, co se dává do záchodu do speciální nádobky a při každém spláchnutí se uvolňuje, tak nic takového eko se asi nevyrábí. Už to dost dlouho nepoužívám a zjistila jsem, že se bez toho docela dobře obejdu :) .

Ulrich prací gel mám a jsem s ním spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
25.3.08 11:59

Elizo a to to v tom jako přepereš, než to dáš do pračky?

A pak jsem se koukala, že vyrábí různé soli či tekuté přípravky na skvrny (EKO). Ty se používají jak? A jsou i na barevné nebo jen aby bílá byla bílá?
A který vám vyhovuje? Případně měli jste nějaký, který byl na nic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
25.3.08 12:22

Diky moc, mela jsem na mysli ten WC cistic, co se lije primo do zachoda, do nadrzky taky nic nedavam :-) A dik i za ten tip na Ulrich
Krasny den Kac

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
25.3.08 12:42
Kamcule1 píše:
Elizo a to to v tom jako přepereš, než to dáš do pračky?A pak jsem se koukala, že vyrábí různé soli či tekuté přípravky na skvrny (EKO). Ty se používají jak? A jsou i na barevné nebo jen aby bílá byla bílá?
A který vám vyhovuje? Případně měli jste nějaký, který byl na nic?

Tím žlučovým mýdlem předeperu pouze skvrny, někdy stačí jen to místo natřít, ale většinou spíš lokálně tu skvrnu vyprat.
Ty soli a bělidla jsou vhodné na bílé prádlo - zkušenost mám s Ulrichem a Ecoverem. Někdy je dobré v tom prádlo nechat namočené přes noc v pračče..Ale doufám, že ti odpoví někdo pečlivější než já, já jsem v tomhle dost laxní :oops: . Peru již někou dobu v Ulrichovi a s výsledkem jsem spokojená, více méně řeším jen sem tam fleky na lepším oblečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
25.3.08 12:51
[quote:49275de885]o bioobchodu vim ale je to platba prevodem z uctu(bojim se zkouset,ty mas zkusenost?)ja vzdy objednavam jen na dobirku, ta je tam myslim 800kč . Sunflower objednávala jsem s platbou předem převodem a bylo to bez problémů, myslím, že se nemusíš obávat. Akorát teď ten limit zvedli (jak už se psalo).

Jinak se musím veřejně omluvit vložkám MaM :wink: nějak mi nebyly moc sympatické, ale když jsem je vyzkoušela na MS, jsou opravdu hodně příjemné. Budou asi super v létě, jsou tenké (i když s nepropustnou vrstvou), a ta bavlna je taková příjemně „chladivá“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný