Elektřina odpojení

46
20.9.10 10:52

elektřina odpojení

chtěla jsem se zeptat za jak dlouho jsou my schopni odpojit elektřinu tento měsíc sme nějak nevyšli, už mi přišla jedna upomínka…dají mi nějak vědět nebo pošlou jetšě nějaký dopis? kolkrát se nezaplatili než vás odpojili. děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
314
20.9.10 10:59

Já bych zavolala na jejich infolinku a zeptala se, popř. domluvila splátkový kalendář

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
20.9.10 10:59

Odpojili hned a bez upozornění po první upomínce…taky se nám to jednou stalo že jsme nevyšli a já prostě doufala že to nebude takovej fofr ale byl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
20.9.10 11:00

JO A ZA ZNOVU PŘIPOJENÍ ZAPLATÍŠ 2000,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
20.9.10 11:02

tak to je super :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6336
20.9.10 12:01

taky se nam stalo - uz je to dele, myslim, ze hodne zalezi na poskytovateli sluzeb … takze u nas to bylo az pri druhe upomince (ha ha, na tu prvni jsme sice chteli reagovat, ale jelikoz jsme inteligenti, tak jsme na to zapomneli :zed: :zed: ) a presne jak pise Petra, za znovu pripojeni se plati 2000 a hlavne to neni hned ten den, ale treba az druhy (podle toho jak maji volne techniky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
20.9.10 18:59

Ahoj, nás odpojili také až po druhé upomínce, ale bez zazvonění, prostě jsme se ráno probudili a už to nešlo. Ale zapojili nás hned, jak jsme to zaplatili, jen jsme jim museli odfaxovat potvrzení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.14 16:20

Dobry vecer prosim o radu, bydlim v podnajmu a nezaplatila jsem majitelce jeden mesic za energie a vcera mi odpojili plyn i elektriku…volala sem vsude mozne a pry mi ji mohou zapojit jako novemu zakaznikovi ale trva to mes..nevite kdo by to udelal driv?

• Citovat
  • Upravit
6842
10.12.14 16:46

Nikdo to neudělá dříve
musíš si sehnat revize a pak požádat o připojení a až pak přijde technik a až pak to zprovozní.
teoreticky je to možné tak do týdne od toho co dodáš revize

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.14 16:47

A kolik to stoji?

• Citovat
  • Upravit
33022
10.12.14 16:54

Vzali i plynoměr a elektroměr? nebo jen odstřihli dodávky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.12.14 17:40
@Anonymní píše:
A kolik to stoji?

pokud to vyloženě odstřihli, tak jsou to tisíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
10.12.14 18:03

Po jedné nezaplacené faktuře??A platí to majitelka? Nevím od koho to máš, ale třeba čez odpojuje po 2 nezaplacených a pošle i upomínku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
10.12.14 19:55

Je hloupost, že by šlo o jednu nezaplacenou fakturu, u plynu se odpojuje plynoměr snad až po 3 měsících právě z důvodu toho, že pak musíš zařídit revizi plynu atd., což je finančně kolem 4000 a za opětovné připojení elektroměru je to cca 2000 a ten se odpojuje po 2 neuhrazených zálohách, případně 1 záloze + roční faktuře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
10.12.14 20:18

Odpojení (plyn i ele) je možné z několika důvodů (přesně popsáno v energetickém zákoně), případk neplacení je „po opakovaném nedodržení smluvních platebních podmínek ani po předchozím upozornění“
takže minimálně 2× nezaplaceno a minimálně doporučená upomínka, to vše trvá déle, někdy je to 2 a půl měsíce, jindy třeba 7 měsíců (záleží jak je nastaveno ve smlouvě placení)

a vzhledem k tomu, že anonymní píše, že by to mohli napsat na ni, tak ona není z pohledu dodavatelů energií dlužníkem, protože jinak by ji nepřipojili, dlužníkem je majitelka bytu.

ale oni ani ji nepřipojí, pokud nebude mít kromě revizí taky doklad o užívání nemovitosti (buď je vlastník, nebo nájemník s řádnou smlouvou)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová