Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
první, co mě napadlo, když jsem dočetla tvůj příspěvek: Nalepit na WC nebo do koupelny lístečky s textem, /např. žertovnou formou/, ať si nezapomene umýt ruce ![]()
Tak můj manžel na to taky nebyl extra zvyklý, ale naučil se - nic mu nezbylo, páč když přišel z práce domů a chtěl si pochovat malou (starší dceru, když byla miminko), tak jsem mu řekla, že až si umyje ruce - jo, taky to bral jako buzeraci a tvářil se tak. Ale dneska už si je myje automaticky (aspoň teda doufám). Nevím, jestli je vnitřně přesvědčený, že je to nutné, možná to dělá jen kvůli mně. Ale jak tu v Praze byla ta žloutenková „epidemie“, tak jsem mu fakt dceru „nepůjčila“, dokud si ty ruce neumyl.
Mch můj táta na to taky zvyklý není a když k nám přijede, tak první, co mu Anežka řekne je, že si má jít umýt ruce
. On se vždycky směje (ví, od koho to Anežka má) a ptá se mě, jestli stačí umýt si je v Savu
.
Cha, cháááá, jako bych byla v naší domácnosti
![]()
Tohle by si opravdu měli přinést z domova a né, že je to budeme ve třiceti letech učit
Chce to důslednost a holt asi furt „prudit“ ![]()
Zrovna o tom jsem tuhle vypravela kamaradce, ze od te doby co mame na wc umyvadlo tak pred planovanou navstevou vzdycky davam bily maly rucnik a schovam rucniky nase a prala bych je kolikrat videt po navsteve - jak je videt, ze nekdo ty ruce ošolíchá, mejdlo nepouzije a spinu utre do rucniku.
no na manzela teda nevim jak, ale vadilo by mi to hodne. Ja jsem taky slysela argument, kdyz jsem v obdobi chripek po ceste MHD poslala pred okukovanim mimca umyt ruce dovetek „ja je mam ciste, nikde na nic nesaham“ - to jsem myslela, ze ty paraty urazim rovnou.. ![]()
Hanka1 píše:
mimca umyt ruce dovetek „ja je mam ciste, nikde na nic nesaham“ - to jsem myslela, ze ty paraty urazim rovnou..
Tak přesně tuhle větu mi řekla moje teta, když k nám přijela MHD (v Praze)
.
u nás je to to samé. taky si připadám, jak kdybych jen buzerovala. nejhorší je, když se vám dotyčný/á s neumytými rukami nabídne připravit jídlo. to je mi úplně špatně ![]()
Tak na úvod musím napsat, že taky nejsem vyloženě vzor čistoty, když tady budu přispívat
, ale taky mně ty ruce štvou a hlavně například když mi někdo krmí rukama malého ![]()
Třeba dává mu sušenku a nebo přmo do pusy sušenku nebo nějaký kousek něčeho.. mamka, tchýně, kdokoliv
Jó, vím, o čem mluvíš, svýho manžela jsem taky naučila mýt si ruce až já. Teda jen po použití záchoda, před manipulací s potravinami, po práci se syrovým masem (mimochodem po práci s masem si nemyje ruce spousta lidí, a to ani v TV pořadech o vaření, fůj) a když byl syn miminko, tak před tím, než na něj sáhnul. Ale aby si šel umýt ruce automaticky, když přijde zvenku, to néé. Já to nechápu, protože já úplně vidím, jak mám ruce obalený bacilama, bakteriema, špínou, a jemu prostě nevysvětlím, že sahal třeba na kliku, na kterou předtím sáhnul chlap, kterej si deset minut předtím utíral prdel a neumyl si ruce. Syna to učím už od té doby, co umí chodit, tak doufám, že mi jednou, až se ožení, nebude dělat ostudu.
Ahoj,
) naučen mýt si ruce - když přijde domu z venku, po toaletě atd. Máme malé miminko a já mu furt musím připomínat, aby si umyl ruce, když na něj chce šahat. Jemu to pak přijde jak buzerace, ale jak ho to mám naučit, když ne neustálým připomínáním. Jako každej chlap se hrabe v rozkroku a ať si říká, co chce, ty ruce mu prostě smrdí. Jiné problémy nemáme, ale s tou hygienou je prostě na štíru 
mám problém s přítelem. Není z domova (od maminky jistě
Už nevím, jakým způsobem mu vysvětlit, že když si mimino strká furt ruce do pusy, tak je potřeba, aby při manipulaci s dítětem byly ruce čisté, ne???
Abyste chápaly, nejsem nijak paranoidní, co se čistoty týká, jen chci, když jde ze záchoda, aby si prostě ty tlapy umyl!!!!