Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Když na něj nemáš a vadí ti fakt že budou volat do práce, tak se na to vy.ser
@Anonymní píše:
Ahojky, mám dotaz chtěla bych si OBJEDNAT mobil na splátky. Ale nechci aby volali do zaměstnání. Nevíte kde bych mohla objednat? Předem Dekuji za odpověď
tak pokud musíš mít mobil, na který nemáš a zároveň se ti nelíbí, že si tě splátková firma prověří v práci, tak si na mobil vem půjčku od svojí banky (kontokorent, nebo normální půjčku). ta zná tvoje finanční pohyby, takže je předpoklad, že si tě prověřovat nebude ![]()
Kdybys napsala, že je to na pračku/lednici, tak bych ty splátky možná pochopila. Ale mobil? Pokud nějaký nutně potřebuješ, kup si něco za pár stovek a na lepší si našetři. Umíš si spočítat, kolik přeplatíš?
A splátkovým společnostem se nediv, že si klienty prověřují. Oni chtějí mít alespoň nějakou záruku, že jsi schopná splácet.
@Anonymní píše:
@shadowbabeKdybych chtěla aby to věděli nepíšu tento příspěvek, chci to udělat diskrétně 🙂 takže bych prosila jen užitečné rady
Pokud to chce udelaz diskretne, tak si na nej nasetri.
@sagina píše:
tak pokud musíš mít mobil, na který nemáš a zároveň se ti nelíbí, že si tě splátková firma prověří v práci, tak si na mobil vem půjčku od svojí banky (kontokorent, nebo normální půjčku). ta zná tvoje finanční pohyby, takže je předpoklad, že si tě prověřovat nebude
Nebo je predpoklad, ze ji zadnou pujcku neda ![]()
Chce jen machrovat s novým ajfounem, když se v práci dozví, že ho má na splátky, tak bude všem k smíchu. To je imho ten hlavní důvod, proč to řeší. Ona bude k smíchu stejně, protože si těžko bude kupovat telefon za své dva platy jen tak.
@shadowbabe já naprosto chápu proč si to chtějí ověřit, jen jsem chtěla prvně zjistit jestli by se to nedalo udělat i jinak.
Me by zajimalo, jak to vypada v praxi. Jakoze nekdo zavola, zepta se, jestli a na jakou smlouvu pracuji. A sekretarka mu to vsechno vyzvoni?
@matkabagristy píše:
Me by zajimalo, jak to vypada v praxi. Jakoze nekdo zavola, zepta se, jestli a na jakou smlouvu pracuji. A sekretarka mu to vsechno vyzvoni?
Když sem si brala ten notebook, tak pouze zavolali do práce a chtěli jen potvrdit, že tam pracuji. Nic víc se neptali. No a zhruba před 15ti lety u půjčky, chtěla ČS vyplnit přímo formulář od mého šéfa ![]()
@shadowbabe píše:
Když sem si brala ten notebook, tak pouze zavolali do práce a chtěli jen potvrdit, že tam pracuji. Nic víc se neptali. No a zhruba před 15ti lety u půjčky, chtěla ČS vyplnit přímo formulář od mého šéfa
od te doby se mnohe zmenilo. Uz v praveku po mne u dluhu (hypoteka) chteli pisemne potvrzeni ze zamestnani, o ktere jsem sama zazadala.
Ja se teda priznam, ze me se obvykle nechce cekat roky, nez nasetrim. Beru si vetsinu veci na splatky, ale hledam vzdy 0% urok, at nic nepreplacim. Nechce se mi najednou vyplaznout tisice v jeden mesic. Mam na splatky mobil, postel, roboticky vysavac, televizi atd atd. Beru si to vzdy tak na rok nebo dva a vetsinou to doplatim i drive. Nevidim na tom nic spatneho
Takhle muzu mit to, co chci nebo potrebuji hned.
@Dha14 píše:
Ja se teda priznam, ze me se obvykle nechce cekat roky, nez nasetrim. Beru si vetsinu veci na splatky, ale hledam vzdy 0% urok, at nic nepreplacim. Nechce se mi najednou vyplaznout tisice v jeden mesic. Mam na splatky mobil, postel, roboticky vysavac, televizi atd atd. Beru si to vzdy tak na rok nebo dva a vetsinou to doplatim i drive. Nevidim na tom nic spatnehoTakhle muzu mit to, co chci nebo potrebuji hned.
Tak není to špatné, ale zakladatelka chce „být diskrétní“ Takže nevím, zda najde nějakou společnost, která jí jentak dá něco na splátky. Ale ve finále je to její věc že jo ![]()
Špatné to není do doby, než nastane výpadek příjmů, či nenadálá, okamžitá investice. Pak se člověk může dostat do problémů.
Pokud je ten mobil nějak extra drahý, tak si na něj šetřete a bude to ok. ![]()
@shadowbabe píše: Více
Jak to tak pročítám, osobně si myslím, že je dnes již přežitek myslet si, že splátky jsou něco špatného. Hodně lidí využívá splátky tak, že si čekají na 0% navýšení a jsou v pohodě, protože fakt nic nepřeplatí a kdykoliv mohou splatit dříve bez doplatků a své peníze jednoduše úročí na svých spořácích. Možná zajímavost, na edit admin: odkaz na službu se dá takhel koupit skoro cokoliv včetně pračky, televize či telefonů a notebooků třeba pro školáky a je to vše rychle a online, tedy žádné volání zaměstnavateli, zda si člověk může půjčit či nikoliv.