Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@andrasteia píše:
A neni to dpid o socialnich dovednostech ndz o empstii?, Ona ta socialni bublina si lifi vychovává tak, aby meli stejne hodnoty a stejne se chovali. Lidi chteji byt okolim prijimani, takze ti burani nechteji byt za mekkouse a ti gentlemani treba za hovada. Je to strategie preziti 😃
s tím naprosto souhlasím. To jsou právě ty sociální bubliny.
Ale podle mě jsou to spojené nádoby, sociální dovednosti a empatie. I zakladatelka když to chování popisuje, tak se to dá pojmout z obou stran.
@Anonymní píše:
Hezký den,
Ráda bych se zeptala, jestli to vnímám jenom já (a mám smůlu na lidi, které potkávám), nebo to tak máte ve vztazích i vy. V poslední době mám štěstí na partnery, kteří jsou v mých očích hodně neempatičtí. Spíš než pochválí vzhled třeba něco vytknou, nějak neprožívají moje gesta (hezký slovíčka, dárečky), ale takovým stylem, že o ty věci třeba vůbec nemají zájem a nezáleží jim na nim
zpětně samozřejmě ani nemají snahu o nějaké takové drobnosti. Takhle jednotlivě jsou to hlouposti, které by se mě tak nedotkly, ale když to sečtu, občas jsem z toho fakt smutná
tak by mě zajímalo, jestli je to prostě obecně platná zkušenost a měla bych si zvyknout, nebo je to jen mojí sociální bublinou
Empatičtí muži a tak trochu romantici existují. Jsou spíše rovnocennými partnery pro své ženy než že by to byli v partnerství dominantní samci.
Chování v partnerství a chování v posteli nemusí být vždy totožné.
Dárečkování není o empatii, ale o různých způsobech vyjadřování náklonnosti a lásky (na to je dobrá kniha Pět jazyků lásky).
Tak muži jsou dost často burani
bohužel. Me kamarádky muž má priblbé komentáře ohledně jiných žen, jsem u nich na návštěvě a on básní o kadeřnici u které byl…jaká měla prsa atd…a vůbec mu to nepřijde jako hloupé. Az když mu třeba řeknu že já byla u kadeřníka který byl extrémně obdařen atd tak se zvedne a uraženě odejde
takže on říkat může co chce ale ženská ne. A podotýkám není to nevzdělanec. Muj muž taky občas řekne něco co se asi 2krat nehodí. Nedavno mi řekl že je špatně vytreno a že bych to měla dělat lépe…tak jsem mu nato řekla že by si měl umejt pořádně své auto
a byl klid.
@Annabela11 tohle mě pobavilo
super reakce!
Jinak on je spíš z té kategorie upravených mužů a nechová se jako buran, nějaké přiblblé poznámky by mě už nejspíš stihly dávno odradit
spíš taková jakoby necitlivost ve všech ohledech.. je to zvláštní
moc nevím, jestli se s tím dá třeba něco dělat, nebo je to prostě tak a každý bude mít něco, co mi bude “neladit” ![]()
@Anonymní píše:
@Annabela11 tohle mě pobavilo![]()
super reakce!
Jinak on je spíš z té kategorie upravených mužů a nechová se jako buran, nějaké přiblblé poznámky by mě už nejspíš stihly dávno odraditspíš taková jakoby necitlivost ve všech ohledech.. je to zvláštní
moc nevím, jestli se s tím dá třeba něco dělat, nebo je to prostě tak a každý bude mít něco, co mi bude “neladit”
U každého chlapa ti bude něco vadit…to tak je.
Taky to tak vnímám
Maximálně se k něčemu nastartují v začátcích a pak už je to o ničem
@Annabela11 asi je to o tom, že si člověk musí vybrat podle toho, že s tím, co mu vadí dokáže žít, co
jako já sama samozřejmě nejsem dokonalá, ale v těch vztazích se snažím dělat druhého šťastnějšího, přijde mi to tak správně přece ![]()
@pohledzdruhestrany píše:
Asi máš ten problém, že tě prvosignálně přitahujou „chlapáci“, až si konečně najdeš vysněnýho empatickýho cíťu, tak zas nebudeš spokojená v posteli, holt nejde mít všechno.
Nebude naopak „cíťa“ chtít uspokojit i tu partnerku?
@pohledzdruhestrany píše:
Asi máš ten problém, že tě prvosignálně přitahujou „chlapáci“, až si konečně najdeš vysněnýho empatickýho cíťu, tak zas nebudeš spokojená v posteli, holt nejde mít všechno.
Empatický cita je v posteli nej
Pro mne to je chlap co umi projevit emoce a používat i slova
@Anonymní píše:
@Annabela11 asi je to o tom, že si člověk musí vybrat podle toho, že s tím, co mu vadí dokáže žít, co![]()
jako já sama samozřejmě nejsem dokonalá, ale v těch vztazích se snažím dělat druhého šťastnějšího, přijde mi to tak správně přece
Asi tak, no, říct si, co potřebuju, co je mi jedno (ideálně, aby to bylo dlouhodobý, že mi to bude jedno i za deset let
), a podle toho hledat a vybírat.
Nikdo není dokonalý, ale při troše štěstí a upřímnosti k sobě navzájem, můžeš narazit na toho ideálního pro tebe ![]()
Jestli to není tím, že tvým partnerů již není kolem 15let, to je věk, kdy se to prožívá, ve vyšším věku jsme již o dost více pragmatičtí ![]()
Takže nějaké serepetičky neřešíme, již jsme ve věku, kdy nás zajímají jiné a myslím i důležitější věci nějaký valentýn a zamilované mini dárečky už máme dávno za sebou ![]()
V první řadě si ty vybíráš ty kteří tě neumí pochválit. Takový tě přitahují. V druhé řadě příliš empatie škodí a zvláště u chlapů.
Mám bohužel stejnou zkušenost ![]()
Příspěvek upraven 02.03.23 v 11:22
@boricmytu jako já přežiju ty dárečky. Ale spíš.. žádný soucit, když se mi uděje něco špatného, věci ode mě nic neznamenají, prostě pusto prázdno. To jsme my ženský od chlapů fakt tak rozdílný?
Mě by nenapadlo třeba chválit jiný muže, když bych o svým třeba nikdy neřekla, že mu to sluší. Nebo třeba nikdy nemyslet na to, abych druhýmu dala najevo, že na něj myslím (protože jo, někdy na něj myslím, když nejsme spolu).
Je to těžký ![]()
@Lexter a jak se to pozná dopředu, že mě chlap nebude umět pochválit? 😁
@Anonymní píše:
@boricmytu jako já přežiju ty dárečky. Ale spíš.. žádný soucit, když se mi uděje něco špatného, věci ode mě nic neznamenají, prostě pusto prázdno. To jsme my ženský od chlapů fakt tak rozdílný?Mě by nenapadlo třeba chválit jiný muže, když bych o svým třeba nikdy neřekla, že mu to sluší. Nebo třeba nikdy nemyslet na to, abych druhýmu dala najevo, že na něj myslím (protože jo, někdy na něj myslím, když nejsme spolu).
Je to těžký
@Lexter a jak se to pozná dopředu, že mě chlap nebude umět pochválit? 😁
Podlézač se pozná už na první schůzce. Ten superlativy nešetří. Normální chlap řekne že ti to sluší a tím to hasne. No a ten který na to jebe neřekne nic.