Empatičtí muži?

Anonymní
2.3.23 08:51

Empatičtí muži?

Hezký den,
Ráda bych se zeptala, jestli to vnímám jenom já (a mám smůlu na lidi, které potkávám :D ), nebo to tak máte ve vztazích i vy. V poslední době mám štěstí na partnery, kteří jsou v mých očích hodně neempatičtí. Spíš než pochválí vzhled třeba něco vytknou, nějak neprožívají moje gesta (hezký slovíčka, dárečky), ale takovým stylem, že o ty věci třeba vůbec nemají zájem a nezáleží jim na nim :oops: zpětně samozřejmě ani nemají snahu o nějaké takové drobnosti. Takhle jednotlivě jsou to hlouposti, které by se mě tak nedotkly, ale když to sečtu, občas jsem z toho fakt smutná :? tak by mě zajímalo, jestli je to prostě obecně platná zkušenost a měla bych si zvyknout, nebo je to jen mojí sociální bublinou :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2.3.23 08:53

Pojď na rande.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6178
2.3.23 09:07

Manžel je stejný, ale mně to nevadí. Víc mi vadí že si nevšimne že mám špatnou náladu a jenom prohodí nějakej vtípek kterej mě ale v tu chvíli spíš rozhodí. Naučila jsem se za ty roky jasně komunikovat svoje emoce, on je totiž nezachytí. Jakmile má jasnou informaci, dokáže podle toho zareagovat, takže ve chvíli kdy mám špatný den, jsem cíťa, není mi dobře, tak to hlásim jakmile přijde domů, a vyhnem se nedorozuměním.
Na tady ty gesta a dárečky si nepotrpíme ani jeden, víc oceňujem praktické projevy - nachystám mu oběd do krabičky, on koupí nějakou dobrotu když jde na nákup, a tak. Jinak je do života nesmírně praktický, zodpovědný, zábavný a vtipný, takže mu absenci empatie odpouštím, koneckonců já jsem taky cynický pařez :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14896
2.3.23 09:09

Tak manžel je taky takovy, ale na druhou stranu mě má tak prokouklou, ze mě tím už fakt někdy štve :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31312
2.3.23 09:15

Ono to bude od každého kousek.
V mé bývalé sociální bublině chlapi byli takoví všichni, kytka, co to je, nějaká galantnost, o tom se mohlo nechat zdát, spíš si z ženských robili prču než aby projevili empatii. Holka musela bejt hlavně dobrá do tahu a moc nemektat, když se mistr zasek v hospodě.
V nynější bublině je to výrazně, výrazně lepší. Před dvěma týdny sem si zrakvila kotník a čtyři chlapi z naší party mi nezávisle na sobě napsali, jak se mám, jak se mi to hojí, přáli mi brzké uzdravení. Tu empatii projevili, i když to nejsou partneři.
Prostě mají upřímný zájem o lidi kolem, dělají takové ty věci, jakože podrží dveře, nebo třeba i pomůžou do kabátu, nosí svým ženám květiny, pochválí, zajímají se, i pofackujou domácnost, a když má ženská MS, tak se o ní postarají a určitě jí nevynadají, že „už zase“ :jazyk: :mrgreen: Přesto jim to ani náhodou neubralo na mužnosti.

Kdybych to hodně zjednodušila, je to vesnickej balík, dělňas vs. městskej kravaťák, kancelářskej :lol: Možná je to tím, že když jsou zvyklí se chovat „distingovaně“ v práci, tak to přenáší i domů, zatímco ta druhá parta to tak nežere, těžko říct :nevim: :mrgreen:

Příspěvek upraven 02.03.23 v 09:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
2.3.23 09:19

Asi máš ten problém, že tě prvosignálně přitahujou „chlapáci“, až si konečně najdeš vysněnýho empatickýho cíťu, tak zas nebudeš spokojená v posteli, holt nejde mít všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14896
2.3.23 09:22
@pohledzdruhestrany píše:
Asi máš ten problém, že tě prvosignálně přitahujou „chlapáci“, až si konečně najdeš vysněnýho empatickýho cíťu, tak zas nebudeš spokojená v posteli, holt nejde mít všechno.

Tak ale pozor, kdo je “cíťa”, ten je většinou sebestredny a rozhodne ne empaticky :lol: s jedním takovým jsem měla tu cest a ten řešil jen své bebí, že jsem na nej byla zla, mluvila s nim špatným tonem a špatně se na nej podívala. Ale že by v nem byl kus empatie a tudíž ze by ho napadlo, ze mě tím knouranim otravuje, tak to ani náhodou :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
2.3.23 09:32
@Semtex píše:
Tak ale pozor, kdo je “cíťa”, ten je většinou sebestredny a rozhodne ne empaticky :lol: s jedním takovým jsem měla tu cest a ten řešil jen své bebí, že jsem na nej byla zla, mluvila s nim špatným tonem a špatně se na nej podívala. Ale že by v nem byl kus empatie a tudíž ze by ho napadlo, ze mě tím knouranim otravuje, tak to ani náhodou :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tak já používám tenhle pojem, ve smyslu, že je někdo schopnej vnímat pocity a způsob myšlení druhého. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
2.3.23 09:33

Pro Martanku:
Teď ti tady Amazonky a zdejší muži napíšou, že takhle se chovají jen podpantoflaci. 🙄 😄 😄 😄

Příspěvek upraven 02.03.23 v 09:38

• Citovat
  • Upravit
14896
2.3.23 09:33
@pohledzdruhestrany píše:
Tak já používám tenhle pojem, ve smyslu, že je někdo schopnej vnímat pocity a způsob myšlení druhého. :D

Aha to já spíše ve významu “precitlively”, přijde mi to takové snad i lehce hanlivé v tom smyslu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
2.3.23 10:02
@Mar__tanka1983 píše:
V mé bývalé sociální bublině chlapi byli takoví všichni, kytka, co to je, nějaká galantnost, o tom se mohlo nechat zdát, spíš si z ženských robili prču než aby projevili empatii. Holka musela bejt hlavně dobrá do tahu a moc nemektat, když se mistr zasek v hospodě.
V nynější bublině je to výrazně, výrazně lepší. Před dvěma týdny sem si zrakvila kotník a čtyři chlapi z naší party mi nezávisle na sobě napsali, jak se mám, jak se mi to hojí, přáli mi brzké uzdravení. Tu empatii projevili, i když to nejsou partneři.
Prostě mají upřímný zájem o lidi kolem, dělají takové ty věci, jakože podrží dveře, nebo třeba i pomůžou do kabátu, nosí svým ženám květiny, pochválí, zajímají se, i pofackujou domácnost, a když má ženská MS, tak se o ní postarají a určitě jí nevynadají, že „už zase“ :jazyk: :mrgreen: Přesto jim to ani náhodou neubralo na mužnosti.

Kdybych to hodně zjednodušila, je to vesnickej balík, dělňas vs. městskej kravaťák, kancelářskej :lol: Možná je to tím, že když jsou zvyklí se chovat „distingovaně“ v práci, tak to přenáší i domů, zatímco ta druhá parta to tak nežere, těžko říct :nevim: :mrgreen:

No ale to vůbec není o empatii, ale slušném chování. Excelentní schopnost promluvit, vyjádřit zájem, pochválit, atd. mají i manipulátoři a jiný psychopati, protože mají vyanalyzováno, že se tím dobře manipuluje, ale vhled do pocitů mají jen u sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31312
2.3.23 10:02
@Uslava píše:
Pro Martanku:
Teď ti tady Amazonky a zdejší muži napíšou, že takhle se chovají jen podpantoflaci. 🙄 😄 😄 😄Příspěvek upraven 02.03.23 v 09:38
:mrgreen: :mrgreen:
Mě ten můj distingovanej pán umí vzít za pérdel, jak se říká, ale nechová se ke mě jak k domácímu spotřebiči. Vím, že to není zrovna obvyklý, o to víc si ho vážím :andel:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31312
2.3.23 10:09

@pohledzdruhestrany tak zakladatelka píše o pozornosti, o pozornostech, gestech, zájmu ;) U ní se ti její frajeři ani nesnaží.
Kdy je empatie jen naučená/hraná/výhodná a kdy opravdu niterná, to člověk leckdy nezjistí ani po delší době (a kolikrát ani sám u sebe :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
2.3.23 10:11
@Mar__tanka1983 píše:

A neni to dpid o socialnich dovednostech ndz o empstii?, Ona ta socialni bublina si lifi vychovává tak, aby meli stejne hodnoty a stejne se chovali. Lidi chteji byt okolim prijimani, takze ti burani nechteji byt za mekkouse a ti gentlemani treba za hovada. Je to strategie preziti😃

• Citovat
  • Upravit
21111
2.3.23 10:20
@Mar__tanka1983 píše:
@pohledzdruhestrany tak zakladatelka píše o pozornosti, o pozornostech, gestech, zájmu ;) U ní se ti její frajeři ani nesnaží.
Kdy je empatie jen naučená/hraná/výhodná a kdy opravdu niterná, to člověk leckdy nezjistí ani po delší době (a kolikrát ani sám u sebe :lol: )

Je pravda, že nejvíc empatickej jsem, když balim a pak to v běhu doby hodně upadá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí