Empatičtí muži?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
109773
2.3.23 14:57
@boricmytu píše:
Ano děláme pro sebe něco extra, nedáváme si jiné dárky, než zážitky nebo vlastnoručně dělané věci, děláme toho pro sebe spoustu, ale neprojevujeme si lásku jen dárky, a planými řečmi.
Projevujeme si ji přítomností, důvěrou, fyzicky (hlazení, objímání atp.)

Tak když tvoje žena je chlap, tak fungujete prostě po chlapsku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
2.3.23 14:57

Ja to momenatlne prozivam, ale s pritelkyni. Mam o ni zajem, ptam se, co dělala, jak bylo v práci, obcas ji koupim nějakou dobrotu, kravinku, uvařím ji veceri, po stravenym vikendu reknu, ze to bylo hezky, po sexu taky :mrgreen:. A ona? Nikdy mi na to neodpovi, k svatku mi poprala se slovy:„nic pro tebe nemam“, nezepta se, co delam, kde jsem v praci, podle me ani nevi, co delam :mrgreen:.
Ale ona o sobe rika, ze je na tohle parez a kamaradka ji pry rekla, ze je zahledena sama do sebe, takze si to snazim nebrat osobne, protoze to tak nema jen se mnou, ale fest s tim jejim nezajmem bojuju.

Myslim, ze ma na to vliv, v cem lidi zili. Ta moje zila prave ve vztahu, kde si moc lasku neprojevovali, kazdy travil cas hodne oddelene a nejak se o sebe nezajimali, takze je na to tak asi zvykla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
boricmytu
2.3.23 15:00
@Venetia píše:
Tak když tvoje žena je chlap, tak fungujete prostě po chlapsku

No to zas tak úplně není, má i „ženské“ stránky, ale většinu věcí řeší racionálně, nepučí se, nevstává každý den s jinou náladou, nepoznám jestli má menstruaci podle jejich výkyvů nálad (nenáladuje).

Jinak se k sobě chováme s absolutním respektem, důvěrou, zamilovaností, ale tu zamilovanost nedáváme tomu druhému jen slovy, ale činy:)

• Citovat
  • Upravit
3383
2.3.23 15:07

Empatie je jen jedna z vlastností pro dobrý vztah. Každý vyjadřujeme lásku trochu jinak. Nesmíme ale zapomínat na to, že ten druhý potřebuje tu svoji porci lásky. V tom je kolikrát velký rozdíl. Tohle tak úplně každý nechápe. Nenajdeš chlapa, který to bude cítit přesně jako ty. Pokud ano, bude to nejpíš gay.

Znám celkem dost chlapů, kteří vidí lásku hlavně, když je sex. Bouře hormonů a doma je klidná nálada. Kniha 5 jazyků lásky to hezky vysvětluje. Přečti si ji.

Neexistuje, že na Valentýna chlap nedonese kytku. Tedy pokud ta žena vysloveně nechce. Pokud chlap řekne, že já to neslavím, ale ví, že žena má květina ráda, tak chápe jen svou verzi lásky nebo je to lenoch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
2.3.23 15:16
@boricmytu píše:
No to zas tak úplně není, má i „ženské“ stránky, ale většinu věcí řeší racionálně, nepučí se, nevstává každý den s jinou náladou, nepoznám jestli má menstruaci podle jejich výkyvů nálad (nenáladuje).Jinak se k sobě chováme s absolutním respektem, důvěrou, zamilovaností, ale tu zamilovanost nedáváme tomu druhému jen slovy, ale činy:)

Prosimte a to je jako to „chlapske“ chovani, ze nenaladuje, nepuci se, nevstava kazdy den s jinou naladou? To je smesne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
boricmytu
2.3.23 15:22
@Slavek79 píše:
Prosimte a to je jako to „chlapske“ chovani, ze nenaladuje, nepuci se, nevstava kazdy den s jinou naladou? To je smesne.

Ne je tam zahrnuta i praktičnost, nepučivost, pragmatismus a nepotřeba být neustále ujišťován láskou slovy a dary:)

• Citovat
  • Upravit
8659
2.3.23 15:50
@boricmytu píše:
No tak prrr, nenapsal jsem, že by se neměl partner starat o svoji ženu, ale láska se vyjadřuje jinak než slavení valentýna a kupováním dárků, pokud tohle ženě stačí, tak je buď dost mladá a nebo naivně jednoduchá.To, že je pro mně důležitá se vyjadřuje jinak a to společně stráveným časem, společnou starostí o domácnost, o děti. Krásné společné chvíle, nehádání si, vycházení si vstříc atp. To je podle mě správný přístup k ženě, ne jí jednou za rok koupit kvítko na valentýna, každý měsíc koupit dáreček a přitom 3× týdně do hospody, domácí práce považovat za ženské a v neposlední řadě místo společného večer hledět na fotbal s pivkem v ruce a ještě jí po fotbale slavnostně říct, Mařo dáme sex?

Také nepovažuji dárek na Valentýna za nutný projev lásky, ale když ji mám rád, chci přeci, aby byla šťastná a spokojená. Aby nebyla smutná, když jí budou kamarádky říkat, co která dostala na Valentýna, že doma nic. Nemusí přeci dostat k Valentýnu nové auto, stačí milá blbost za pár korun. A vlastně ani tak nejde o tu věc samotnou, ale ukázat jí, že ti ona pořád stojí za to, abys pro ní obětoval kus svého času vymýšlením dárku a jeho sehnáním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
boricmytu
2.3.23 15:59
@rmot píše:
Také nepovažuji dárek na Valentýna za nutný projev lásky, ale když ji mám rád, chci přeci, aby byla šťastná a spokojená. Aby nebyla smutná, když jí budou kamarádky říkat, co která dostala na Valentýna, že doma nic. Nemusí přeci dostat k Valentýnu nové auto, stačí milá blbost za pár korun. A vlastně ani tak nejde o tu věc samotnou, ale ukázat jí, že ti ona pořád stojí za to, abys pro ní obětoval kus svého času vymýšlením dárku a jeho sehnáním.

Tak a my to vidíme stejně, ani jeden nelpíme na tom, udělat si pěkný den a dát druhému dárek jen protože je valentýn, my ten den přejdeme jako by to byla 13. nebo 14. února, prostě nás to nebere a nemáme tu potřebu se mít zrovna ten den rádi, ani sex u nás ten den nemusí být.

Ono koupit dneska i blbost je otázka 5ti minut na eshopu, to pro nás není projev lásky, dárky si dáváme pouze zážitky, nebo vlastnoručně vyrobený dárek, to pro nás má mnohem větší hodnotu, jak něco pouze koupeného.

A proč neslavíme valentýna, my valentýna prožíváme každý den, od známých vím, že se hádají každý týden a nejsou spolu šťastní, ale na valentýna se „jakože milují“ a obdarovávají. Pro nás je větším dárkem společně strávený čas, doteky, láska kterou jeden od druhého cítíme tím, jak spolu vycházíme, dárek je jednoduchý, to zvládne dát i trotl, ale prožívat spokojený život už každý nedokáže, to totiž nejde koupit.

• Citovat
  • Upravit
4440
2.3.23 16:03

U nás ve vztahu je více empatický partner než já. Ohledně té empatie tak já v okolí mám různé lidi. Někteří empatičtí jsou až moc, někdo jak kdy, a někdo vůbec. Je to různé. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2517
2.3.23 17:28
@Anonymní píše:
Hezký den,
Ráda bych se zeptala, jestli to vnímám jenom já (a mám smůlu na lidi, které potkávám :D ), nebo to tak máte ve vztazích i vy. V poslední době mám štěstí na partnery, kteří jsou v mých očích hodně neempatičtí. Spíš než pochválí vzhled třeba něco vytknou, nějak neprožívají moje gesta (hezký slovíčka, dárečky), ale takovým stylem, že o ty věci třeba vůbec nemají zájem a nezáleží jim na nim :oops: zpětně samozřejmě ani nemají snahu o nějaké takové drobnosti. Takhle jednotlivě jsou to hlouposti, které by se mě tak nedotkly, ale když to sečtu, občas jsem z toho fakt smutná :? tak by mě zajímalo, jestli je to prostě obecně platná zkušenost a měla bych si zvyknout, nebo je to jen mojí sociální bublinou :mrgreen:

Zmatení pojmů.

Empatický muž dovede přečíst tvé pocity = tuší jak by bylo jemu kdyby byl v tvé momentální situaci.

To ale neznamená, že bude skákat tak, jak si představuješ a reagovat na tvé pocity, tak jak bys očekávala. To má jiný pojem!

A je tenká hranice od toho chtít vedle sebe někoho ohleduplného k tomu chtít člověka na dálkové ovládání!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
2.3.23 17:38
@boricmytu píše:
Ano děláme pro sebe něco extra, nedáváme si jiné dárky, než zážitky nebo vlastnoručně dělané věci, děláme toho pro sebe spoustu, ale neprojevujeme si lásku jen dárky, a planými řečmi.
Projevujeme si ji přítomností, důvěrou, fyzicky (hlazení, objímání atp.)

To je taky hezké. :srdce: :palec: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
26
2.3.23 17:47
@Anonymní píše:
Hezký den,
Ráda bych se zeptala, jestli to vnímám jenom já (a mám smůlu na lidi, které potkávám :D ), nebo to tak máte ve vztazích i vy. V poslední době mám štěstí na partnery, kteří jsou v mých očích hodně neempatičtí. Spíš než pochválí vzhled třeba něco vytknou, nějak neprožívají moje gesta (hezký slovíčka, dárečky), ale takovým stylem, že o ty věci třeba vůbec nemají zájem a nezáleží jim na nim :oops: zpětně samozřejmě ani nemají snahu o nějaké takové drobnosti. Takhle jednotlivě jsou to hlouposti, které by se mě tak nedotkly, ale když to sečtu, občas jsem z toho fakt smutná :? tak by mě zajímalo, jestli je to prostě obecně platná zkušenost a měla bych si zvyknout, nebo je to jen mojí sociální bublinou :mrgreen:

Ani nevím já totiž mám od psychologa změřené jak IQ tak i EQ ale lásku jsem našel.. jsem extrémně empatický na chlapa a dokážu lidi poznat, odhadnout atd.. možná jsem kapkou v moři ale je to tak. iq 132 a EQ cca 150bodů z 200 max :roll:

vybraloé si to daň v podobě antipsychotik (paranoidní schizofrenie - díky lékům neprojevující se a narozen s lehčí dětskou mozkovou obrnou pravé části těla

Příspěvek upraven 02.03.23 v 18:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5228
2.3.23 17:52

Empaticky muz se pozna tak, ze se hned po sexu zepta “tak jakej jsem byl?” :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
2.3.23 17:56
@Fukitol píše:
Empaticky muz se pozna tak, ze se hned po sexu zepta “tak jakej jsem byl?” :think:

empatický muž se neptá, ten to ví na čem je… hrozně blbý příspěvek fakt

mám dojem že ploskutáček je také jak já,, ikdyž vozíčkář---- má nadhled a na osobnost by sbalil 90% ženských :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5228
2.3.23 18:54
@Czudik píše:
empatický muž se neptá, ten to ví na čem je… hrozně blbý příspěvek fakt

8o snad jsi to nebral vazne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek