Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Cimada píše:
A Ploskutáčkovi by ses měl omluvit. Tvůj odsudek byl trapný a zlý. Všichni můžeme mít hned zítra třeba těžkou havárku a ani všechny viry nezpůsobují jen chřipečku. Tak s takovým vyjadřováním šetři.
Omlouvat se nemusí, protože kdyby znal skutečnou pravdu, která by byla na cca 140 stranách A4, velmi by změnil názor, ale nechci to tady rozebírat, protože to byste mi pak všichni říkali, jaký mám být, co jsem měl udělat, proč jsem neudělal tohle/tamto, jenže většina z vás není naštěstí v mé situaci. Řekněme, že věci, u kterých jsem čekal, že nebudou problém, se jako problém ukázaly. A ona si to začala postupně uvědomovat, po 2,5 letech z toho sama vycouvala, určitě to pro ni nebylo snadné a dnes je s někým, u kterého nemusí absolutně řešit to, co se ukázalo jako problém u mě. Nakonec sama zjistila, že jsem slepá ulička. Zkrátka byly věci, které jsem nemohl ovlivnit. A i ona sama po rozchodu přiznala, že měla nereálné představy.
@Lexter píše:
Můj odsudek je založen na příspěvku kdy chlap odhání ženskou s tím aby to nemyslela vážně protože je na vozíčku. Ona ho měla ráda a byla za to smutná. Měl být rád, že takovou má a nebo si s ní vůbec nezačínat, tím si jen hrál s jejími city. Ani mě nehne se omluvit.
To je jedno, na čem byl Tvůj příspěvek založený. Nejde ani tak o Tvůj názor, ale ten výraz je ve slušné společnosti nepřijatelný.
Omluva by byla namístě.
V diskuzi jistě mnohdy „ujedeme“, ale je známkou inteligence a dobré výchovy to uznat a napravit.
@Ploskutáček píše:
Omlouvat se nemusí, protože kdyby znal skutečnou pravdu, která by byla na cca 140 stranách A4, velmi by změnil názor, ale nechci to tady rozebírat, protože to byste mi pak všichni říkali, jaký mám být, co jsem měl udělat, proč jsem neudělal tohle/tamto, jenže většina z vás není naštěstí v mé situaci. Řekněme, že věci, u kterých jsem čekal, že nebudou problém, se jako problém ukázaly. A ona si to začala postupně uvědomovat, po 2,5 letech z toho sama vycouvala, určitě to pro ni nebylo snadné a dnes je s někým, u kterého nemusí absolutně řešit to, co se ukázalo jako problém u mě. Nakonec sama zjistila, že jsem slepá ulička. Zkrátka byly věci, které jsem nemohl ovlivnit. A i ona sama po rozchodu přiznala, že měla nereálné představy.
Je pravda, že těch 140 stran nebudu číst. A z toho důvodu bych se měl omluvit. Promiň.
@Lexter píše:
Je pravda, že těch 140 stran nebudu číst. A z toho důvodu bych se měl omluvit. Promiň.
V pohodě. Teď je otázka, jestli to myslela vážně, nebo to řekla proto, abych neměl pocit, že ten rozchod je moje vina (abych se cítil líp).
@Ploskutáček píše:
V pohodě. Teď je otázka, jestli to myslela vážně, nebo to řekla proto, abych neměl pocit, že ten rozchod je moje vina (abych se cítil líp).
To ti neřeknu ani já s čerstvě vyleštěnou křišťálovou koulí. Do hlav jsem ženským nikdy neviděl. Chlapům jo, ale my jsme jednodušší.
@Lexter píše:
To ti neřeknu ani já s čerstvě vyleštěnou křišťálovou koulí. Do hlav jsem ženským nikdy neviděl. Chlapům jo, ale my jsme jednodušší.
Tomáš Fuk, pro mě je podstatný, že jsme já i ona zůstali přáteli.
@Ploskutáček píše:
Tomáš Fuk, pro mě je podstatný, že jsme já i ona zůstali přáteli.
Někdo to tak má no.
@Annabela11 píše:
@Lexter Ty vařit neumíš nebo co?
Boha jeho, znovu už ne.
Tuhle diskusi mám odbytou hned vedle.
@Lexter píše:měli jste odlišné jazyky lásky … je dobre nebyt tak zaměřeny jen na své potřeby , ale snažit se pochopit i toho druhého .
Leda takový… Člověk se snaží a dostane kyselej ksicht protože to nebylo přesne vono.@Qen
@Pozdrav123 píše:
Holky, když ono je to s Vmi občas složité. Hodně často předpokládáte, že „to prostě chlap musí pochopit“ protože je to na první pohled jasné (třeba nálada). Ale prostě to tak nefunguje. Nedávno jsem četl následující:"Žena by měla být vždy proaktivní, když sleduje to, co chce. Pokud chce žena dostávat ranní textové zprávy od muže, měla by mu říct, že se jí to líbí a požádat ho, aby to udělal. Pokud chce cítit teplo jeho objetí, měla by udělat krok, aby ho získala. Měla by ho svléknout. Pokud chce, aby ji sexuálně uchvátil, měla by mu přesně říct, co chce.
V dnešní době potřebují muži vedení a nasměrování od žen více než kdy předtím. Už žádné čekání, hádání, jaký je stav vztahu, nebo přemýšlení, jestli se někdy pohne. Je pro ženy důležité vést vztah s mužem tam, kam chce."
To mne přijde, jako muži, srozumitelné. Když ni žena vysvětlí, co potřebuje, tak přeci rozumný chlap se časem naučí číst signály od ženy, aniž by to musela vysvětlovat do zblbnutí. Když do tohoto investujete čas a trpělivost, tak se aspoň částečně dočkáte
tak to bude ten zasadni zadrhel.
Asi to určitá skupina zen zvládne, ale tipovala bych, ze většina to chce od toho chlapa spontánně, aby to udělal protože sam chce…ne ho navádět jako figurínu.
Nehledě na to, ze pokud je fyzicky kontaktní se da dobre poznat a tlačit takového do toho co mu není vlastni nemá smysl.
@Lexter píše:ona chce ,aby si sam mel zájem se zeptat , ne to dávat rozkazem
Když chce abych jí volal jak dojela, ideální způsob je lísteček na ledničce. Já se nelituju, mě tyhle blbosti spíš obtěžují. Být nasraný za něco co jsem si nevyčetl z lógru…
@Lexter píše:
Já ji jen chtěl udělat radost, nepotřebuju to probírat. Pravda, pusa za to, díky, by bylo fajn. Mě osobně stačí když je člověk rád.
a ona to po tobe chtěla nebo toužila po spousta vyloupaných ořechu?
@Venetia píše:
a ona to po tobe chtěla nebo toužila po spousta vyloupaných ořechu?
Ráda pekla a zvláště medovníky a jiné věci s ořechy. Tak jsem n a ně chodil a když byla na inkriminované návštěvě tak jsem si k tomu sednul a všechny vymlátil. Jen obyčejná dobrá vůle, chuť potěšit či usnadnit nepříjemnou práci. Nic víc. Upřímně, vědět co se stane tak se na to vyseru. Ale stejně tak je nesmyslné se dovtípit že chce abych se jí vyptával jak dojela. Není nutné být kvůli tomu kyselý, stačí říct co ten druhý ocení víc. Já fakt nevěštím z čajových lístků.
Příspěvek upraven 11.03.23 v 11:42
@Anonymní píše:
Hezký den,
Ráda bych se zeptala, jestli to vnímám jenom já (a mám smůlu na lidi, které potkávám), nebo to tak máte ve vztazích i vy. V poslední době mám štěstí na partnery, kteří jsou v mých očích hodně neempatičtí.
vrele doporucuji hledat UFOny,
tam je o nekolik radu vetsi sance ne uspech,
to rikam jako chlap,
za[amatovat si par „dulezitych“ dat (dulezitych pro zenu) je nadlidsky ukol pro prumernaho muze,
proste empaticti jsou jen psychopati, dokud ti neutahnou smuycku,
pak zacina peklo,
chlap bude zamilovany do tebe, bude te obletovat jako motyl kvetinku,
snaset modre z nebe,
ALE stejne bude ne-empaticky,
proste jsme z jine planety,
to ti rikam jako chlap
Vtipneeeeee😊 😊 😊 😊vařit se musí jen kvůli dětem. Jinak ne. Jestli někoho vaření a vše co s tím souvisí baví
, ať vaří. Ať je to muž a nebo žena. Asi je to starý problém, ale nedalo mi to.