Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
přečetla jsem si Vaše příspěvky ohledně endometriozy. Tak chci se podělit o svojí zkušenost. My jsme se snažili o dítě přes 9 let, mně i manželovi řekli, že jsme v pořádku. Chodila jsem pravidelně na kontroly a bylo mi vždy řečeno, že všechno je v pořádku, zřejmě to mám psychikou a blba blba proto nám to nejde. Jediné problémy co jsem měla tak byly ukrutne menstruační bolestí a častá MS. Moje gynekoložka mi řekla, že to dělá myom, který se mi zvětšuje (měla jsem ho 8 let)a raději mě poslala k odbornikovi, aby mi ho vyndal šetrně. Tím to všechno začalo. Jak píšete, že endometriozu pouze vyšetřením nelze poznat, tak já mám úplně jinou zkušenost. Jakmile mě začal vyšetřovat, přestal úplně mluvit a po pár minutách, řekl ať se jdu obléknout, že si musíme promluvit. Docela mě tím vyděsil. A už začal, že kdyby to byl jenom myom tak by to bylo raz dva, ale já mám rozjetou endometriozu a to bude problém… nakonec co se dalo tak mi odstranil a hlavně zpruchodnil cestu, abych mohla otěhotnět…od dubna se můžeme začít snažit bude mi 40 takže nevím vůbec jak to všechno dopadne.