Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Má zkušenost je taková, že jsem měla mnohem horší červené pupínky než po žiletce nemluvě o citlivosti ![]()
Zarůstá to. Zkus holení elektrickým strojkem, nasucho. To mi funguje nejlíp.
@Nikol Niki právě bojím se te bolesti protože intimní partie jsou prostě citlivá část těla vím jak to bolí při epilaci nohou ale nevím jak jinak se zbavit chloupků a cukrová pasta se mi nikdy nepovedla nevím proč a na odborné odstranění chloupku bohužel nemám
![]()
Pokud to dáš, tak jsi dobrá, za mě bolest veliká
pomohlo mi jít na brazilku, ono to nějak zjemní a roste chloupků míň
Mám epilátor s výměnnou hlavicí, může buď trhat, nebo nasucho holit. Což je pro mě jediné přijatelné řešení.
Nez tím strojkem, tak doporučuji cukrovou pastu. Nohy a podpaží jedu strojkem bez mrknutí oka, spodek cukrovou pastou a staci mi pár vynechanych chloupků dojet tim strojkem a bolí to brutálně
Mám myslím úplně ten stejný a používám ho i na intimní partie, ale neholím se tam zcela úplně, to bych nedala - v podstatě takovou rozšířenou oblast kolem třísel, v těch „nejintimnějších“ partiích jen sestřihuju. Rozhodně se mi v těch oholených místech dělají menší pupínky a méně to zarůstá, než když jsem to jen holila - nehledě na to, že po oholení to vydrželo max. 2 dny, takhle určitě přes týden.
@36455 píše:
@Nikol Niki právě bojím se te bolesti protože intimní partie jsou prostě citlivá část těla vím jak to bolí při epilaci nohou ale nevím jak jinak se zbavit chloupků a cukrová pasta se mi nikdy nepovedla nevím proč a na odborné odstranění chloupku bohužel nemám![]()
Aha, uz to čtu kupuji pastu v DM, jen ji nahreju a použiju. Ze začátku jsem s tím neuměla, tak jsem napatlala proužek pastou a prelepila utěrkou, nechala zatvrdnout a skubla, akorát se to uz nedalo použít opakovaně. Ted uz to umím jen s tou pastou, tak zvládnu 2-3 proužky na jedno množství pasty
@Deninina Tu pastu jsem vždycky chtěla zkusit. Ale není to stejné jako vosk? Ten jsem nedala… ![]()
@Ba-stet no teoreticky asi jo, ale třeba vosk me bolel víc nebo chybělo odhodlání. Vosk se strhává proti směru růstu chloupků, pasta ve směru růstu. Chce to trošku cviku, ja tu pastu používám 1× za dva měsíce, po měsíci mi to začíná dorůstat, tak doholuji ziletkou dokud se ty chloupky nesjednoti, pak zase nechám dorůst a jdu na tu pastu.
@Deninina Dík
tak to asi prubnu. Já jsem vosk zkoušela kdysi v pravěku (takže se možná technologie změnila) a kromě toho, že to bolelo jako prase, mi na některých místech normálně naskákaly modřinky (který se mi teda dělaj extrémně snadno).
Jsem na cukrovou pastu taky nemehlo, nejsem schopná vychytat ten grif, na 1 zdařilý pokus připadlo 5 nezdařilých končících rozlepováním ve sprše ![]()
Příspěvek upraven 20.09.21 v 14:12
Já si holím epilátorem nohy, podpaží už asi 15 let, ale poprvé to strašně bolelo, na podpaží jsem si vzala pinzetu a v průbehu dvou dnů si to vytrhala a najednou od té doby už se to dá s epilátorem vydržet.
to samé jsem udělala letos po letech odhodlání s třísly - vzala jsem pinzetu a chloupek po chloupku vytrhala jen lehce za oblast plavek, podruhé už to šlo bez problémů strojkem
vyzkoušej. Je super, že nemusí člověk denně řešit, zda mu něco neleze z bikin
![]()
Pokud to hodne moc boli, je to spatny epilator. S dobrym epilatorem je ta bolest mnohem mensi. Lepsi jsou epilatory s vice pinzetami. 72 pinzet je podle me nejlepsi. Tzn. kratsi doba holeni a min bolesti. Je to hodne o zvyku, o treninku a taky po prvnich minutach muceni jednoho mista ta oblast otupi a pak uz tu bolest necitis. A po 1. oholeni, ktere je nejhorsi, to obnovujes kazdy tyden, kdy uz tam mas pouze par chlupu, ktere vytrhnout uz neni tolik prace a bolesti. Pysky a citlivejsi oblasti bych si epilatorem neholila. Holit se nasucho, pred a po holeni se jeste nekolik hodin nemyt, protoze se to pak snadneji zaniti a chloupky pak zarustaji. Kdyz se pak myjes, je dobre mit kartac a vydrhnout si oholena mista, pomaha to, aby chlupy nezarustaly. Zkratka zacni, az tu bolest nebudes moct vydrzet, prestan a pokracuj dalsi den a tak dal a tak dal, az to bude mit oholeny a bude jen obnovovat.
Dobrý den máte nějaké zkušenosti s epilátorem v intimních oblastech. Ze žiletky mi vždy naskakuji červené pupínky a ačkoli se nám blíží dovolena a plavky tak bych červeným pupínkům raději nějak předešla a napadl mě epilátor ale celkem se bojím té bolesti. Má někdo zkušenosti???
Epilátor je takový obyčejný myslím že stal kolem 500 Kč viz. Příloha