Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
mám otázku. Zjistila jsem, že jedna slečna, která má asi 1× za 3 měsíce epileptický záchvat, dělala autoškolu a má čerstvý řidičák. Domnívám se ale, že by v žádném případě neměla dostat potvrzení od lékaře. Pokud to tak je, kam můžu takovou slečnu udat? A udat ji chci. Nebudeme přeci čekat kdy koho zabije. O lékaři, který jí dal razítko nemluvě - předpokládám, že ten by taky měl být „potrestán“. Poradíte mi?
@hartiepa Epileptik muze mit ridicak, pokud uziva pravidelne leky a nema rok (nebo dva, ted presne nevim) zachvat. Pokud ma kazde 3mesice zachvat, tak nechapu jaky doktor ji dal potvrzeni.
@hartiepa píše:
Záchvat měla naposledy o Vánocích.
To by v zadnem pripade ridit nemela. Manzelovi vzali ridicak kdyz byl po operaci mozku a antiepileptika uzival preventivne. Vratili mu ho asi az za dva roky az bylo jasne, ze je vse ok a zachvaty nema.
@hartiepa a to víš na stoprocent, od koho máš informace, jestli od příbuzného z rodiny nebo nekdo neco povídal? (samozřejmě chápu, že nemůžeš specifikovat od koho přesně)
@hartiepa píše:
Ahoj,
mám otázku. Zjistila jsem, že jedna slečna, která má asi 1× za 3 měsíce epileptický záchvat, dělala autoškolu a má čerstvý řidičák. Domnívám se ale, že by v žádném případě neměla dostat potvrzení od lékaře. Pokud to tak je, kam můžu takovou slečnu udat? A udat ji chci. Nebudeme přeci čekat kdy koho zabije. O lékaři, který jí dal razítko nemluvě - předpokládám, že ten by taky měl být „potrestán“. Poradíte mi?
nema je v souvislosti se spankem?
Vubec bych se v tomto pripade nerozmyslela. Predstavila jsem si, ze dostane zachvat zrovna, kdyz budeme na stejne silnici. Jasne, stejne tak muze nekdo za volantem dostat infarkt nebo prvni zachvat, nicmene si myslim, ze ma fungovat prevence.
Jinak clovek musi byt bez zachvatu min. dva roky.
@tumpach od jejího kolegy z práce, ktery má informace přímo od ní.
@Pudloslava netusim. První záchvat měla přímo v práci (kanceláři) normálně během dne.
Mě jde hlavně o to, zjistit teď komu a co konkretniho nahlasit. Nepotřebují se skrývat za anonymní udání, jen chci aby to někdo řešil dřív než zabije nějakého tatínka, deti apod.
@hartiepa takže to asi už nebyla 18 co?? Takže byla starší než 19?? Chápu správně??
@hartiepa
příslušný městský úřad odbor dopravy - měli by zahájit správní řízení podle správního řízení o odebrání nebo pozastavení ŘP - za těchto podmínek (záchvaty) nesplňuje zdravotní způsobilost k řízení vozidla podle vyhlášky 277/2004 Sb.
@hartiepa Položila jsi jasně otázku, kam slečnu nahlásit a koukám, že kloudná odpověď veškerá žádná… normálně zajdi na obecní úřad s rozšířenou působností ( odbor správních činností a dopravy ) a oni už tě nasměrují a řeknou co dál, tak přeji dobré pořízení.
@tumpach píše:
@hartiepa takže to asi už nebyla 18 co?? Takže byla starší než 19?? Chápu správně??
Jako ta slečna? Ta má přes 30.
@Halamka píše:
Vubec bych se v tomto pripade nerozmyslela. Predstavila jsem si, ze dostane zachvat zrovna, kdyz budeme na stejne silnici. Jasne, stejne tak muze nekdo za volantem dostat infarkt nebo prvni zachvat, nicmene si myslim, ze ma fungovat prevence.
Jinak clovek musi byt bez zachvatu min. dva roky.
Přesně z toho důvodu ji chci udat ![]()