Escitalopram – zkušenosti se zvykáním

6
12.1.26 12:26

Escitalopram a zvykání

Ahoj,
mám teď 18 dnů Escitalopram 5mg v kapkách s tím, že budeme postupně o 1mg navyšovat.
Ale mám děsné stavy, některé dny jsem v pohodě ale některé propadám úzkosti a nevím kudy kam. Bojím se o život, že to už takhle zůstane.
Jak se dařilo vám s ním?
Děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
233
12.1.26 12:35

Nyní ho užívá maminka a po cca 14 dnech se cítila už mnohem líp, ale je to dost individuální, ono se u ad uvádí, že plný účinek se může dostavit až po dvou měsících treba… mamka brala nárazově k tomu ještě neurol, 0,25… aby zvládla ty nejhorší stavy na začátku… zkus se poradit s tvým lékařem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
12.1.26 14:12

@Anora mě je píše obvodní, ale moc mi k tomu neřekl. Jako mám světlý dny ale pak přijdou takový co mě srazí do kolen. Tak mě zajímaly zkušenosti ostatních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
12.1.26 14:18
@Alyaine píše: Více

Taky jsem to tak mela, zabraly tak za 2 mesice ale z tech hroznych stavu jsem se dlouho davala dohromady. Bez Cipralexu jsem mela dlouhodobe uzkosti ale ne tak hrozne tezkou depresi co vyvolali AD. Kdyz zabrali tak jsem pak byla emocne oplostelejsi a bez energie. A jeste jsem z toho dostsla neuropathii.
Mas k tomu neurol? Ten by se měl prvni tydny brat urcite, kdyz mas tyhle stavy, ja je dostala az po 3 tydnech.
Ale kdyz si vydrzela 5 týdnu, tak se to brzy zlepsi

Příspěvek upraven 12.01.26 v 14:18

• Citovat
  • Upravit
233
12.1.26 14:18

Tak se s nim zkus poradit, ze se stale necítíš lip. Asi bych tohle řešila uprimne spíš s psychiatrem, obvoďáci v tom nemají zkušenosti. Kombinace antidepresiv a benzodiazepaminu je častá, a někdy přímo nutná, tak se netrap jeste víc a rekni si o ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
12.1.26 14:19
@Anora píše: Více

Zalezi na co jr beres, ale lepe se snaseji SNRI nez SSRI

• Citovat
  • Upravit
6
12.1.26 18:42

@Cizinka 999 neurol mám, ale u mě to dělá paseku, že mě to zklidnění spíš vyděsí. Takže ho mám jen na spaní a postupně se bude dávat pryč.
Kéž by to bylo 5 týdnů, nejsem ani na třetím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24734
12.1.26 18:43

Beru Cipralex 10 mg už tři roky a pohoda. Ale nabíhal mi tak 6 týdnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
13.1.26 02:59

Ahoj, 18 dnů a 5 mg je ještě málo. První větší žádoucí účinky se dostaví nejdříve po třech týdnech, až měsíci na plné dávce. Stavy, které popisuješ jsou na začátku běžné a proto se na začátku dává k těmto lékům neurol, lexaurin apod. které toto pomohou překlenout. Jakmile antidepresivum zabere, tak se tyto léky přestávají brát. Tedy za ideálního stavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
13.1.26 10:59
@lucad77 píše: Více

Ty jsi nemala zhorseni stavu?

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
13.1.26 11:03
@lucad77 píše: Více

Ono je to pry dane genove, ja asi AD spatne metabolizuji. Jenze me blbe lecili, ja mam ADhd, a od te doby co beru stkmulanty, tak jsem v pohode. Jen ta neuropathie me zlobi, mam to i ze stimulantu. Kdyz jsem je ted pul roku nebrala, tak jsem mela velky propad psychicky, ale je to tím ze jsem premenopause a tim pádem. S branim estrogenu se zase navýšil dopamin a uz beru zase stimulance a na spani neco na neuropathii. Spravna medikace je beh casto na dlouhou trat

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
13.1.26 11:20

Tak si dej půlku nebo čtvrtku,

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
13.1.26 11:22

@Alyaine 58205789 obvodakum bych AD zakázala predepisovat, nevyznám se v tom většina.
Na co to vlastně bereš? Deprese, uzkosti, oboje?

• Citovat
  • Upravit
6
13.1.26 11:25

@Cizinka 999 úzkostně depresivní porucha, mám to takový mix obojího.
Já už jsem ho měla, ale vysazoval se nejspíš brzo. A já si prostě nepamatuju jaký to zvykani bylo jelikož jsem si prošla silným traumatem a hlava to vymazala.
Lexaurin mi na uklidnění nedělá dobře a atarax nemůžu kvůli srdci. Takže nemám moc na výběr než to vydržet. Jen bych si už strašně přála vědět kdy to bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
13.1.26 11:29

Takze máš i trauma, na to potřebuješ dobrého terapeuta, nebot ty uzkosti jsou z toho a z uzkosti potom mazec i tu depresi, v te dobe se často vrací prožitky z trauma. Zkoušela si hypnosu? A co diazepan, ten se často snasi prý dobre

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová