Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@tojemaras píše:
Holky a můžu jít po IUI hned do práce? mám práci u počítače
Můžeš hned…
@tojemaras můžeš, já šla vždy, ale jednou to se mnou tak zamávalo, prostě hor, neudělalo se mi dobře, točila se mi hlava atd. nebyla jsem schopná dojít na tramvaj děs, ale stalo se to jen jednou a byli jsme 6 krát ![]()
No tak dnes jsem zjistila, že v lékárně mi dali pregnyl 1500 IU a tři ampule a měli mi dát pregnyl 5000 IU, takže mi to sice sestřička píchala, ale řekla, že to není standardní dávka, že neví, jestli to bude stačit :-/
Tak prej to stačí
Ale netušila jsem, že je IUI tak bolestivé
Dnes jsem po druhém IUI a pořád to bolí semtam a špiním. Snad to bude O. K.
@tojemaras píše:
Tak prej to stačíAle netušila jsem, že je IUI tak bolestivé
Dnes jsem po druhém IUI a pořád to bolí semtam a špiním. Snad to bude O. K.
FAkt? mi to přišlo právě v pohodě, možná chvilku jen píchání..ale každý asi reaguje jinak..
@opickaaa No, první bolelo dost, ale po pár minut OK. A dnes zase bolelo dost, po pár minutách OK, ale teď jsem celá nafouklá a semtam to zatlačí zabolí, k tomu to špinění, no žádná sláva
Ale už půjdem rovnou do IVF naštěstí. Jinak jsem se zatím nedočetla, že by někde v jiných CARech chodili 2× na IUI v jednom cyklu, všichni se tomu diví ![]()
@tojemaras píše:
@opickaaa No, první bolelo dost, ale po pár minut OK. A dnes zase bolelo dost, po pár minutách OK, ale teď jsem celá nafouklá a semtam to zatlačí zabolí, k tomu to špinění, no žádná slávaAle už půjdem rovnou do IVF naštěstí. Jinak jsem se zatím nedočetla, že by někde v jiných CARech chodili 2× na IUI v jednom cyklu, všichni se tomu diví
já právě četla, že se chodí 2×, ale já byla vždy jednou, ale z toho důvodu, že přes vánoce mi to vyšlo, že podruhé bych musela na štědrý den a to je jasné, že tam nikdo nebyl a druhý cyklus jsem šla jednou, protože to fakt bylo časově náročné..ale co vím, tak fakt ja normálí jít dvakrát v jednom cyklu
@opickaaa ja si na facebooku píšu právě s pár holkami z jiných CAR a tam chodí vždy jen 1 x za cyklus na IUI. Já zas byla poprvé v pátek na IUI, taky mi píchly pregnyl asi dvě hodiny předtím, jinde píchají den dva předtím, tak jestli to tak vše jsem neměla kvůli toho, že vyšel víkend. No, to je stejně jedno, jinak jsem se ptala na tu imunologii a řekl mi pan doktor, že ji standardně nedělají, že bud po prvním IVF nebo druhém, že to procento je hrozně malé, že imunologický problém má tak 3 páry z 1000. Ale že pokud budu chtít, tak mi imuno testy udělají.
@tojemaras píše:
@opickaaa ja si na facebooku píšu právě s pár holkami z jiných CAR a tam chodí vždy jen 1 x za cyklus na IUI. Já zas byla poprvé v pátek na IUI, taky mi píchly pregnyl asi dvě hodiny předtím, jinde píchají den dva předtím, tak jestli to tak vše jsem neměla kvůli toho, že vyšel víkend. No, to je stejně jedno, jinak jsem se ptala na tu imunologii a řekl mi pan doktor, že ji standardně nedělají, že bud po prvním IVF nebo druhém, že to procento je hrozně malé, že imunologický problém má tak 3 páry z 1000. Ale že pokud budu chtít, tak mi imuno testy udělají.
tak to je fajn, že to vzal v pohodě, ale člověk se musí ozvat, aby vůbec mu něco udělali..to mi dost vadí..ten pregnyl mi taky píchaly předtím..no představa, že tam jdu jen si píchnout injekci, což trvá minutu a čekám v čekárně 2 hodiny, to by mě fakt omylo…:-) ale držím palečky, třeba ti IUI vyjde
@opickaaa díky endometrioze mám ještě sníženou tu šanci, asi na 5 %, takže s tím fakt nepočítám… ale děkuju, vy jdete teda do Brna nakonec?
@tojemaras píše:
@opickaaa díky endometrioze mám ještě sníženou tu šanci, asi na 5 %, takže s tím fakt nepočítám… ale děkuju, vy jdete teda do Brna nakonec?
jojo, jsme objednaní n a 9.5 na konzultaci a chtěla bych jít pak co nejdříve na IVF, už v tom červnu, pokud to půjde.
@opickaaa jo, tak to půjdem spolu asi na IVF zároveň, mně už dal žádanku na pojišťovnu na IVF, tak říkal, že v popříštím cyklu by snad mohlo proběhnout IVF - v červnu, tak si budem držet pěstičky navzájem ![]()
@tojemaras píše:
@opickaaa jo, tak to půjdem spolu asi na IVF zároveň, mně už dal žádanku na pojišťovnu na IVF, tak říkal, že v popříštím cyklu by snad mohlo proběhnout IVF - v červnu, tak si budem držet pěstičky navzájem
Jojo a budeme se průběžně informovat:-)