CAR Eurofertil - Ostrava

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1024
6.4.16 14:02

@opickaaa nene ještě ne, ani na IUI :) teprve jdu na krev a přítel na spermio… poprvé v životě mi budou brát někde krev ohledně hormonů, tak jsem zvědavá… a nenechali jste si udělat mražáčky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
6.4.16 14:20
@tojemaras píše:
@opickaaa nene ještě ne, ani na IUI :) teprve jdu na krev a přítel na spermio… poprvé v životě mi budou brát někde krev ohledně hormonů, tak jsem zvědavá… a nenechali jste si udělat mražáčky?

Právě, že nebylo co mrazit:-( to je na tom to nejhorší…měla jsem hodně vajíček, ale manžel má špatné spermie, i když jsme nechali všechny metodou ICSI tak se oplodnilo jen 6 a do transferu vydrželo jen 1 a to se neuchytilo. Je to právě blbé, říkala jsem si, že i když první pokus nevyjde, tak aspon mražáčky, ale nic…ale člověk to asi musí brát sportovně a říct si, že jednou to snad vyjde. jen ty peníze:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
610
6.4.16 17:25

@opickaaa
ahojky, to jsme na tom obdobně, taky 1 nezdařené IVF a žádný mražáček z 6-ti oplozených vajíček… ináč co se týče té ovulky: já jí poznala podle bodavé bolesti- potvrzeno i z ovulačních testů a i z ultrazvuku, ale stejně se nikdy nezadařilo, teď měním car, tak jsem zvědavá, co mi doktor řekne a jak bude postupovat… přeju hodně štěstí, ať jsme brzy s vytouženými bříšky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
6.4.16 17:37
@PipetkaJ píše:
@opickaaa
ahojky, to jsme na tom obdobně, taky 1 nezdařené IVF a žádný mražáček z 6-ti oplozených vajíček… ináč co se týče té ovulky: já jí poznala podle bodavé bolesti- potvrzeno i z ovulačních testů a i z ultrazvuku, ale stejně se nikdy nezadařilo, teď měním car, tak jsem zvědavá, co mi doktor řekne a jak bude postupovat… přeju hodně štěstí, ať jsme brzy s vytouženými bříšky! [/citace
Ahojky, bodavou bolest jsem taky pociťovala, ale nemám to potvrzené z ultrazvuku. Píští týden jdu na konzultaci, co dál, tak se chci zeptat zda mám chodit ke svému gynekologovi, aby mi zjistil, zda v pořádku ovuluji. U nás je problém v manželovi zřejmě, ale ted se mu spermiogram zlepšil, ale stále to není asi dostačující. Můžu se zeptat, proč ses rozhodla změnit CAR? já právě nevím, uvažovala jsem taky o tom, ale zase si myslím, že ty postupy by měly být všude stejné a nechce se mi dojíždět, takže jediná možnost jedině v ostravě gyncentrum. ale asi ještě jednou eurofertil zkusím. jen nevím, zda si vyžádat imuno testy. ty je máš udělané?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
610
6.4.16 19:43

@opickaaa
já jdu jinam, pač se mi nelíbilo, že jsem platila 30kč poplatky- ty už jsou dávno zrušené.., že jsem nedostala žádnou zprávu o průběhu a teď, když jsem si zažádala o zprávy, tak prý musím písemně a lékař má na to 30 dní, takže to mě utvrdilo v tom, že mu jde převážně o prachy a ne o člověka, jinak imuno ani genetiku nemám, jsem objednaná do Olmiku, tak jsem zvědavá, jaký postup mi navrhnou, každopádně dr. Macháč tvrdil mému kolegovi, že mě předá zpět těhotnou- no kéž by tomu bylo tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
7.4.16 00:55

Zdravim vsechny snazilky, jsem tady nova, chtela bych se zeptat jaky mate nazor na Eurofertil??? Ja osobne z neho moc dobry pocit nemam, cetla jsem ruzne nazory holek, ktere tam chodi a nemuzu se rozhodnout.Mame jit ted s manzelem v kvetnu na prvni IVF, dr, Jaros mi nasadil nejakou Divinu, tak to ted beru a taky nam rekl, ze prvni IVF je stejne zkusebni, ze hned nemam cekat zazraky…pripada mi to trochu divne, tak to mu rovnou muzu dat 30 litru na stul a nemusim se cpac nejakyma srackama kdyz to takhle bere, je to opravdu povzbuzujici :,(.Ja ted nevim co mam delat, cetla jsem, ze hodne holek co uvalilo desetitice v Ostrave v Carech tak nakonec skoncili v Olomouci ve FN a povedlo se jim, ja bych tam chtela, ale mam uz ty prasky a navic je tam mesic cekaci doba a ja nemuzu tak dloho cekat :( nevim co mam delat poradite mi??? dekuju za nazory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
7.4.16 07:45
@PipetkaJ píše:
@opickaaa
já jdu jinam, pač se mi nelíbilo, že jsem platila 30kč poplatky- ty už jsou dávno zrušené.., že jsem nedostala žádnou zprávu o průběhu a teď, když jsem si zažádala o zprávy, tak prý musím písemně a lékař má na to 30 dní, takže to mě utvrdilo v tom, že mu jde převážně o prachy a ne o člověka, jinak imuno ani genetiku nemám, jsem objednaná do Olmiku, tak jsem zvědavá, jaký postup mi navrhnou, každopádně dr. Macháč tvrdil mému kolegovi, že mě předá zpět těhotnou- no kéž by tomu bylo tak…

Já taky platím 30 Kč, ale jen když mě doktor vyšetřuje a to jsem si myslela vždy, že je za zrcátko, prostě za vyšetření jak na gyndě. Já právě u svého gyndaře zase pokaždé platím 130 Kč, takže mě těch 30 Kč ani nepřišlo divné:-) brala jsem to, že je to za to vyšetření jak na gyndě. Zprávu jsem taky nikdy žádnou nedostala, to je pravda. Já se chci ted zeptat na ty imuno testy a už se bojím reakce pana doktora, kde jsem to zase slyšela atd…ale nemůže se divit, v dnešní době plného internetu, každý studuje o všem možném informace. NAvíc máme dost známých párů, co také nemohli otěhotnět a byli na IVF, tak už taky trošku víme co a jak..to je možná to nejhorší, pak to srovnávání. Já právě uvažuju o tom gyncentru, ale nevím jestli by to nebylo z bláta do louže. Dojíždět se mi právě nikam moc nechce, druhý pokus chci zkusit ještě v ostravě, pak budu uvažovat co dále. Já jen doufám, že podruhé budou nějaké na zmražení, jinak bych už asi byla fakt zoufalá. Přitom jsem měla syndrom OHSS, měla jsem fakt hodně vajíček a nakonec z toho zbylo jen jedno oplodněné…to je k vzteku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1024
7.4.16 07:48

@opickaaa O Gyncentru jsem četla jeěště horší věci :-/ co jsem se tak dřív rozohodovala, tak eurofertil se tu hodně vychvaloval…ale asi se tam něco změnilo, jak se tak koukám :-/ jste mě úplně zviklaly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
7.4.16 07:51
@petullaa píše:
Zdravim vsechny snazilky, jsem tady nova, chtela bych se zeptat jaky mate nazor na Eurofertil??? Ja osobne z neho moc dobry pocit nemam, cetla jsem ruzne nazory holek, ktere tam chodi a nemuzu se rozhodnout.Mame jit ted s manzelem v kvetnu na prvni IVF, dr, Jaros mi nasadil nejakou Divinu, tak to ted beru a taky nam rekl, ze prvni IVF je stejne zkusebni, ze hned nemam cekat zazraky…pripada mi to trochu divne, tak to mu rovnou muzu dat 30 litru na stul a nemusim se cpac nejakyma srackama kdyz to takhle bere, je to opravdu povzbuzujici :,(.Ja ted nevim co mam delat, cetla jsem, ze hodne holek co uvalilo desetitice v Ostrave v Carech tak nakonec skoncili v Olomouci ve FN a povedlo se jim, ja bych tam chtela, ale mam uz ty prasky a navic je tam mesic cekaci doba a ja nemuzu tak dloho cekat :( nevim co mam delat poradite mi??? dekuju za nazory

Ahojky, já taky chodím do eurofertilu, od prosince, 2IUI a jedno neuspěšné IVF, které jsem měla asi před dvěma týdny. Ze začátku se mi to tam zdálo super, fajn sestřičky, i pan doktor, ale čím více tam člověk chodí, tak už vidí ty chyby..hlavně objednávací lhůta, minimáně 2 hod. čekání pokaždé. To mě dokáže vždy vytočit..Taky jsme platili přes 30 tisíc, divinu jsem také brala. Doktor na první konzultaci říkal, že postupy, léčba je v ČR v každém CARU stejná. Co jiného by taky řekl, že?:-) co já vím ze svého okolí a to jsou páry z ostravy, nikdo do eurofertilu nechodil. Dojížděli Olomouc nebo Brno. Ale já tam šla na doporučení svého gynekologa, který mimochodem eurofertil vlastní:-) Taky nevím, zda jít na druhé IVF tam, chci jít co nejdříve, za ty tři cykly. Pořád zvažuju, ale asi ještě v eurofertilu jednou zůstanu. Do olmiku nebo Brna se mi nechce dojíždět, jediné co jsem zvažovala bylo gyncentrum, ale nevím, zda by to nebylo z bláta do louže. JE tady taky diskuze na emimino a nemá to zrovna pozitivní recenze. Každopádně podruhé už tak člověk ví co a jak a chci se zeptat na imuno testy, o kterých vůbec nepadla řeč. Máme jen genetiku. A vy? máte genetiku, imuno? Manžel má spermiio ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
7.4.16 07:58

Ahojte holky, pardon, že vám sem lezu… ale čtu pořád diskuze v EF, protože jsem tam chodila přes 3 roky. Na 100% jem věřila dr. Jarošovi, ale tolika neúspěších, zklamáních… a potratech jsem se rozhodla jít jinam. A světe div se..jsem v 15tt hned napoprvé. Divina je lék..který dává dr. s oblibou všem! Každá jsme měli divinu, divigel… max. merional. Testy dr. neřešil –vše je prý zbytečné. Když jsem si je po 3tím potratu vydupala, tak mi řekl, že jsem „vy…“ že stejně je chyba v tom, že jsem stará. Nakonec chyba bala v manželo ve fragmentaci DNA. Toto mohl zjistit hned a ušetřila bych si 3 roky zklamání a 300tis. Kč. Začínala jsem v Gyncentru a jak píšete - je to z deště pod okap, další katastrofa. Prostě jsem odjela do Brna.. a tam je 95% těhotných.. Jedou tam na kvalitu a né kvantitu. Z diviny se mi vysmáli, že to je lék který se používal před 20ti lety… Prostě jiný přístup, jiné léky.. menší peníze.. ale hlavně co?? hned napoprvé to vyšlo a čekám miminko. Nechci nijak očerňovat EF nebo dr. Ale píšu jen svůj názor a zkušenosti, které jsem tam měla.. Někdy je lepší jet 200 km ale mít mimi, než nejet nikam a mimi nemít.. Všem vám přeji hoodně štěstí a hlavně brzo miminko pod srdíčkem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
7.4.16 08:16
@tojemaras píše:
@opickaaa O Gyncentru jsem četla jeěště horší věci :-/ co jsem se tak dřív rozohodovala, tak eurofertil se tu hodně vychvaloval…ale asi se tam něco změnilo, jak se tak koukám :-/ jste mě úplně zviklaly

Právě, taky jsem četla dost negativ na gyncentrum, ale zrovna má kamarádka tam otěhotněl na 1 IVF a v červnu jdou na druhé, ale to již ze zmražených. takže ta si to pochvaluje maximálně. Ale samozřejmě, že člověk chválí vždy to, kde otěhotní, to říkal i dr. JAroš a s tím opravdu souhlasím. Člověk jde dvakrát do eurofertilu, pak jede do Olomouce na 3 IVF, kde to vyjde a už je to nejlepší CAR na světě, přitom to potřetí mohlo vyjít i v eurofertilu, že:-) ale to člověk nikdy neví a je to jenom o tom se rozhodnout. Ale asi jsi mě utvrdila, že gyncentrum ne, jak píšeš, že to je ještě horší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1024
7.4.16 08:18

@opickaaa jj já bych tam nechodila - i když - třeba se zlepšili, zkus pročíst zas diskuzi… no ale jsem teda celá rozhozená z toho, co tu píšete…no dnes jdu na krev, tak nadhodím, jestli mi z ní budou dělat imuno a genetiku a pokud mi řekne, že ne, tak se zeptám, kdy mi to budou dělat, že bych to chtěla… tak jsem zvědavá… jinak svého gynekologa máš MUdr. Ku…u?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
7.4.16 08:19
@Edita77 píše:
Ahojte holky, pardon, že vám sem lezu… ale čtu pořád diskuze v EF, protože jsem tam chodila přes 3 roky. Na 100% jem věřila dr. Jarošovi, ale tolika neúspěších, zklamáních… a potratech jsem se rozhodla jít jinam. A světe div se..jsem v 15tt hned napoprvé. Divina je lék..který dává dr. s oblibou všem! Každá jsme měli divinu, divigel… max. merional. Testy dr. neřešil –vše je prý zbytečné. Když jsem si je po 3tím potratu vydupala, tak mi řekl, že jsem „vy…“ že stejně je chyba v tom, že jsem stará. Nakonec chyba bala v manželo ve fragmentaci DNA. Toto mohl zjistit hned a ušetřila bych si 3 roky zklamání a 300tis. Kč. Začínala jsem v Gyncentru a jak píšete - je to z deště pod okap, další katastrofa. Prostě jsem odjela do Brna.. a tam je 95% těhotných.. Jedou tam na kvalitu a né kvantitu. Z diviny se mi vysmáli, že to je lék který se používal před 20ti lety… Prostě jiný přístup, jiné léky.. menší peníze.. ale hlavně co?? hned napoprvé to vyšlo a čekám miminko. Nechci nijak očerňovat EF nebo dr. Ale píšu jen svůj názor a zkušenosti, které jsem tam měla.. Někdy je lepší jet 200 km ale mít mimi, než nejet nikam a mimi nemít.. Všem vám přeji hoodně štěstí a hlavně brzo miminko pod srdíčkem!

Ahoj, děkuji moc za názor. Teď jsi mě zase nalomila, zda zkusit druhé IVF jinde než v EF. Na druhé ještě máme peníze, ale na třetí bychom už museli pak šetřit, tak chci pro to udělat maximum. Kolikrát jsi musela v rámci 1 IVF jet do Brna? máš to tak nějak spočítané?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
7.4.16 08:25
@tojemaras píše:
@opickaaa jj já bych tam nechodila - i když - třeba se zlepšili, zkus pročíst zas diskuzi… no ale jsem teda celá rozhozená z toho, co tu píšete…no dnes jdu na krev, tak nadhodím, jestli mi z ní budou dělat imuno a genetiku a pokud mi řekne, že ne, tak se zeptám, kdy mi to budou dělat, že bych to chtěla… tak jsem zvědavá… jinak svého gynekologa máš MUdr. Ku…u?

Jo přesně, Ku…:-) Ach jo, to je takové rozhodování, musím to taky pořešit co nejdříve, pokud se oopravdu tak dlouho čeka v Brně na objednání, to už abych se tam objednala. Je ale pravda, že prostě poslední návštěvy v EF se mi doktor zdál protivný a málem jsem se bála na něco zeptat…někdo kdysi tady psal, že diskuzi čte, tak třeba proto už mu to leze krkem nebo pacientku pozná:-) ale na t mu kašlu…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
7.4.16 08:30

@opickaaa byla jsem tam na pohovoru, kde jsme asi hodku a půl řešili testy, výsledky..postupu, odpovídal mi na veškeré dotazy.. a řekl mi jaké postupy a metody mají oni. Prostě naprosto jsem byla z přístupu překvapena. Domluvili jsme se, kdy začnu.. Byla mi přidělena koordinátorka..to je paní, která ti je kdykoliv na telefonu k dispozici, jakákoliv otázka..dotaz. Když jsem to dostala..tak jsem jí volala co a jak.. Pak na uz a krev jsem nemusela jezdit tam.. (ale mohla jsem, mohla jsem si vybrat) tak jsem chodila ke svému dr. a vždy volala výsledky krve a výšku sliznice té koordinátorce a ona to probrala s dr. a řekla mi co a jak dál. zda léky zvýšit, snížit.. kdy bude odběr. Takže jsem tam pak jela jen na odběr.. a 6tý den na et.. hatchující blastocysta. Celé jsem to viděla na plazmové televizi..i to jak to embryloložka nabírá do pipety.. a na monitoru na uz jak to mám v sobě, dali mi fotky toho embrya a pak dělohy s mimiskem po et. Pak na krev..jsem šla ke svému dr. a vůbec jsem tam už pak nemusela chodit..na žádné uz..nic. Když jsem se rozhodla nedojíždět, tak nemusím..jen chtěli ať jim po každé kontrole zavolám.. pro statistiky…atd. TAkže jsem tam byla jen 3krát… a to se dalo. Stálo mě to o polovinu méně než v EF - už jsem samoplátce, takže já mám s čím srovnávat. Hlavně taky díky tomu, že v tomto všem jsem už více jak 10 let zaangažována. Není to, že jsem byla v EF jen na 2 cykly a pryč. V EF jsem měla těch cyklů asi 10.. z toho 3 potraty..díky té fragmentaci.. ale dr. že to tím, že jsem stará.. a že vlastně to dítě ani nechci. Stálo mě to bez cesty 43 tis. kč.. na tože jsem v EF nechala 290 tis. je to pakatel..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí