Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte holky, já budu dneska do EF volat kvůli výpisu z karty, tak jsem teda zvědavá, jak pochodím. Jsme objednaní do Brna do Heliosu na konzultaci. Paní mi říkala, že by bylo vhodné, kdybych výpis měla…ale pokud by mi ho nedali (jak to tady čtu, tak to není tak jednoduché z nich dostat), tak snad by mi aspon sestřičky nadiktovali názvy léků, které jsem přesně měla. Bohužel jsem si to nepsala, což mě teď pěkně štve:-(
Ahoj holky
,
já jsem do ivf clinic v Olomouci (dr. Machač) žádný výpis karty z EF nepotřebovala, prostě jsem řekla, co jsem si pamatovala a zbytek mi stejně dodělali tam (hormonální profil, spermiogram - za ten jsme samozřejmě nic neplatili), jinak na clostil nereaguju a není pravda, že jiné léky kromě injekcí nejsou - dr. Machač mi nejprve nasadil tamoxifen, ovulace probíhala ukázkově a pak jsme ještě zkusili femaru (za krabičku, která vyjde na 2 cykly jsem doplácela 500 Kč), zase krásná ovulace, ale manžel měl bohužel špatný spermiogram, tak nakonec ivf, které v Olomouci vyšlo napoprvé (13 zralých vajíček, z nich 10 oplodněných a po PK zůstalo 8 hatchujících blastocyst)
za pár týdnů budu rodit a ještě máme v mrazáku 7 embryí
v EF nezůstalo na mrazení nic, vyšel nám teda až třetí pokus ivf (ano, máme krásného syna od nich, ale těch peněz, nervů a času stráveného v čekárně - brrrr
)
@tojemaras píše:
@opickaaa držím pěstičky, at ti to vyjde (i výpis, i mimčo)
Děkuji moc:-)
@Campari1 píše:
Ahoj holky,
já jsem do ivf clinic v Olomouci (dr. Machač) žádný výpis karty z EF nepotřebovala, prostě jsem řekla, co jsem si pamatovala a zbytek mi stejně dodělali tam (hormonální profil, spermiogram - za ten jsme samozřejmě nic neplatili), jinak na clostil nereaguju a není pravda, že jiné léky kromě injekcí nejsou - dr. Machač mi nejprve nasadil tamoxifen, ovulace probíhala ukázkově a pak jsme ještě zkusili femaru (za krabičku, která vyjde na 2 cykly jsem doplácela 500 Kč), zase krásná ovulace, ale manžel měl bohužel špatný spermiogram, tak nakonec ivf, které v Olomouci vyšlo napoprvé (13 zralých vajíček, z nich 10 oplodněných a po PK zůstalo 8 hatchujících blastocyst)za pár týdnů budu rodit a ještě máme v mrazáku 7 embryí
v EF nezůstalo na mrazení nic, vyšel nám teda až třetí pokus ivf (ano, máme krásného syna od nich, ale těch peněz, nervů a času stráveného v čekárně - brrrr
)
Jak to tady čtu, tak na EF jsou spíš negativní ohlasy. I proto jsem se rozhodla, že na 2 IVF pojedeme do Brna..snad tam bude jiný přístup. Já zkusím zavolat ohledně výpisu, ale taky si myslím, že zase takový problém to nebude. Něco si pamatuju a myslím, že stejně si různé testy a vyšetření udělají sami. Paní na telefonu říkala, že by to bylo lepší to mít s sebou, ale ne, že by to bylo podmínkou. Takže jak budou v EF protivní, tak to kašlu a už se tím nebudu zaobírat…prostě bych řekla, že mi výpis nedali. Určitě si s tím poradí
Do eurofertilu nechodim, nez se otevrel, tak jsem presla z fertimedu do reprofitu k Machacovi do Olomouce. Ale ja mam proste pocit, ze praktiky lecby jsou plus minus vsude stejne, v tom fertimedu to bylo pro me nejhorsi, takovy neempaticky pristup veskereho personalu, viditelne obchodni strategie s neplodnosti, v reprofitu vse ok, u Jarose(muj gyndar) taky vse ok, strategie lecby vsude stejna. Takze muj osobni pocit je, ze je to v embryolozich a v tom reprofitu se jim proste dari, ale statistiky uspesnosti maji i tak vsichni podobne. JInak prvni dite mam po dvou neuspesnych pokusech IVF ve Fertimedu na druhy uspesny pokus minimalni stimulace z Reprofitu. Druhe dite pak prirozene(s jednim vejcovodem a jednim funkcnim vajecnikem na opacnych stranach ![]()
Preju at se vam dari kdekoliv ![]()
@bylinka Je to vůbec možné s jedním vejcovodem a vajíčkem na druhé straně?
to je šílené
jde vidět, že zázraky se opravdu dějí ![]()
@tojemaras :jj, Jaros taky koukal
, byla jsem u neho na jedne z laparek, takze presne vedel, jak to u me je, tak mi tak trochu neveril, kdyz jsem mu volala, ze jsem ASI tehotna ![]()
Holky, tak jsem volala do EF kvůli výpisu. Sestřička říkala, že musím poslat písemnou žádost doktorovi a ten by měl do 30 dnů výpis poslat. Já jsem ji právě říkala, že si to tak nějak vše pamatuju, jen ty léky přesně nevím. To mi ochotně nadiktovala. říkala, že tam nic jiného nemáme, jen horm. profil (který si v jiném CARu stejně udělají sami), manželovi brali krev na přen. choroby - vše ok. a to je všechno. říkala, že ani nemá cenu psát doktorovi, že víc než mi ona řekla, by mi neposlal. MYslela jsem si teda, že posílají i přesné výsledky z laboratoře, info o těch embryí, ale to asi ne…taky se nedivím:-) Takže nakonec si to sama sepíšu. Sestřička uplně v pohodě, asi jsou na to zvyklí:-)ale říkala, že dneska tam mají šílený frmol, že neví kam skočit…tak asi tam chodí hodně lidí:)
@opickaaa a včera tam nebyl ani živáček
to jsme nechápali, čekárna zavřená, nikde nikdo
asi objednávají lidi jen na určité dny
Ahojte holky muzu se zeptat jak se to tam plati v EF? jestli chcou nejakou zalohu predem na IVF nebo se to cele plati az potom?? dekuji za odpovedi
@petullaa za léky průběžně a zbytek převodem na účet, nebo jde i něco kartou ![]()
Holky ještě dotaz - když jdu teď na IUI, za jak dlouho půjdu na IVF? Další cyklus nebo to trvá déle?
@tojemaras píše:
Holky ještě dotaz - když jdu teď na IUI, za jak dlouho půjdu na IVF? Další cyklus nebo to trvá déle?
Můžeš hnedka další cyklus, začneš se stimulovat, jak dostaneš menstruaci.
@opickaaa Aha, a to schválení od pojišťovny se stihne jo? Teď beru clostík, ale na IUI si mám donést pregnyl, to mi píchnou při IUI?