Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Žaneta66 ne, spíše mě jen zajímá, jestli se tady něco zlepšilo?
@tojemaras No já právě chodila tady…
6× IUI a 2× IVF, těhotná jsem nikdy nebyla a ani jsme nikdy neměli žádné mrazáčky. Tak mě zajímá jak se holkám v EF teď daří…
@tojemaras Ne, jen - ten mě pan doktor tlačil do dalšího IVF a opakoval statistiky, že ze 4 IVF je 90% těhotných, tak proč bych to neměla být já…
@Štěpánka88 a dělali genetiku a imunologii? :-/ tyjo no, a ani mrazáčci? to jste měli dycky jen jedno embryo? z kolikati vaajíček?
@tojemaras No poprvé jsme měli 5 vajíček, zůstalo jedno embryjko a to se transferovalo jako osmibuněčné.
U druhého IVF mi dokonce pan Jaroš nastavil dávky gonalu ještě nižší. Když jsem se ptala proč, tak mi řekl, že to stačí. Vajíčka jsem pak měla 3, když jsem se po OPU ptala, co že tam málo, tak se na mě osočil kolik bych těch dětí chtěla… Opět nám pro transfer zůstalo jedno osmibuněčné embryo.
Imunologii máme v pořádku. 3 IVF už mi doporučoval s PGD, ale do toho už jsem šla někde jinde. Dojíždíme sice 200 Km do Brna, ale odebrali mi taky 20 vajíček, teď v květnu mě snad čeká KET a mám zmražené 3 krásné blastocysty.
Navíc v EF tvrdili, jak má krásný spermiogram, v Brně už tak nadšení nebyli…
A taky nám konečně vysvětlili v čem je vlastně u mě problém - na to v Ostravě nepřišli…
@Štěpánka88 aha to je mazec a můžu se zeptat, v čem je teda problém?
@tojemaras geneticky predpoklad pro gukrovku II. typu a tyto krasne geny u me zpusobuji anovulacni cykly…
A manzel ma sice spermii hodne, ale spatnou fragmenzaci. Na to treba v EF testy vubec nedelali…
Ahoj holky, nějakou dobu jsem tady nebyla, ale občas nakouknu, jestli se změnil přístup v EF. Mám za sebou podobnou zkušenost jako @Štěpánka88, ale to už jsme tady rozebírali dříve.
@Štěpánka88 můžu se zeptat, do kterého CAR do Brna chodíte?
@Paja1234 Helios…
Taky me prave zajima jestli se tady neco zmenilo…
Bohuzel se me nekdo ze znamych obcas na EF pta, tak nechci byt uplne neobjektivni.
A tobe se uz zadarilo, nebo chodis jinam?
@Štěpánka88 No, právě že se nám v EF nezadařilo ani po 4 IVF, tak zjišťuju, jak je kdo spokojený jinde ať neuděláme unáhlené rozhodnutí. Přece jen teď už budeme muset vše hradit jako samoplátci ![]()
@Paja1234 tak mrkni do tehle diskuze, tehulkama se to tam posledni dobou jen hemzi…
https://www.emimino.cz/…kovani/1126/
No a posud sama, muj nazor je takovy, ze tam proste jedou na kvalitu…
Timto nechci nikoho od EF zrazovat, verim ze maji spoustu spokojenych maminek a miminek. Jen my dve to proste nejsme…
Ahojte holky… já sama jsem už do téhle diskuze toho napsala dost.. a se @Štěpánka88 jsme se náhodou setkaly v Heliosu (na diskuzi). Já sama jsem do EF chodila 3 roky už jako samoplátce. 6 pokusů a nikdy ani jeden mražáček, 3 potraty a dr. nám už řekl, že vlastně ani těhotná nechci být, že to tělo je moudřejší než já. To byl vrchol všeho..a to jsem mu tak věřila. Odjeli jsme do Heliosu - a tam nám zjistili fragmentaci DNA spermií a teď jsem hned z provního pokusu těhotná a jsem v 19tt a vše je v naprostém pořádku. Fakt záleží na kvalitě.. né hr hr..z pokusu do pokusu a hlavně nic nezjišťovat. Sice koukám že na FB dávají pořád nové a nové těhule.. a miminka.. ale není to jen reklamní tah? Vím, že dalších 20holek už odešlo.. a hlavně tato diskuze fakt není nijak pozitivně naladěná, žádné těhulky.. žádná podpora naproti fakt na diskuzi Helios je to úžasné.. a jsem ráda za toto rozhodnutí i když jsem jezdila 200 km. Ale co už.. hned napoprvé se to vyplatilo… do OV jsem jezdila asi 50krát…takže to byla ve skutečnosti větší dálka a vynaloženo o 300 tis víc. Ale věřím, že jsou holky v EF naprosto spokojené a všem přeji hlavně brzské těhu.. toť jsou jen moje zážitky..
@Štěpánka88 aha tyjo a tys nevěděla, že máš anovulační cykly? Dyť my jak šli hned na první IUI, tak se zjištovalo, zda proběhla ovulace… a Fragmentace spermií - to je ta morfologie?