Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@tojemaras ale tak samozrejme, ze vedela, davno a i bez Jarose. Jen mi nedokazal vysvetlit proc. Rekl mi, ze mam PCO a ze to tak proste je. V Brne mi pak vysvetlili duvod a ze PCO je dusledek, ne pricina.
Fragmentace je vysetreni DNA spermii, vysetreni integrity.
@Štěpánka88 aha aha, no, já se právě ptala Jaroše, že bych chtěla imunologii (slyšela jsem, že ji dělají až po prvním nebo druhém neúspěšném IVF), tak mě překvapilo, že mi řekl, že není problém, že když budu chtít, tak klidně. Tak asi je třeba se ptát no :-/… to vyšetření PGD - kolik to stojí prosím tě?
@tojemaras Imunologii mě a manžela jsme u měli ještě před prvním IVF… Ta dopadla v pořádku. Trvala jsem na tom, že chci mít jistotu, než půjdeme do IVF. S vyšetřením DNA spermii to ale nemá nic společného.
PGD pro samoplátce stojí od 30 000 Kč. Pojišťovna ho proplácí celé, ale né každá, když je k tomu důvod. U nás to byli třeba dvě nevydařené IVF.
@Štěpánka88 jj vím že to nemá s tím nic společného no… to PGD jsem se dívala, že dělají i v Eurofertilu, ale je tam psané, že to neproplácí pojišťovna
a cena tam je v závislosti na několika faktorech no… nj, ale tak to by ti udělali zřejmě pak už i v Eurofertilu to PGD ne?
@tojemaras pro vyšetření PGD musí ale embryo být ve stavu hatchujíci blastocysta. Vzhledem k výsledkům prvních dvou IVF už jsem prostě nevěřila tomu, že v EF by byli schopni takových výsledků docílit. Prostě na osmibuněčném embryu PGD není z čeho udělat…
Pojišťovnu mám všeobecnou a toto vyšetření jsem neplatila v Heliosu nic.
@Štěpánka88 Jo tak, že tam ani nedorostlo víc to embryo jo, jestli to správně chápu… Ona tam je platba i v závislosti na diagnoze a tak psaná no… Tak držím palce, at se to už povede
@Štěpánka88 a můžu se zeptat, zda jsi měla i jinou stimulaci než v EF? A jak se obešla ta fragmentace spermií? Docela by mě to zajímalo…a jinak moc moc držím palečky, ať se KET povede a miminko se udrží celých 9 měsíců ![]()
@kotatko0 jj, stimulovala jsem jiným přípravkem, ale účinná látka bude asi stejná. Stimulovala jsem ale o dost výššími dávkami. V EF jsem začínala na 150 jednotkách a končila na 175. V Brně jsem začínala na 225, ale asi jen 4 dny, pak 300 jednotek. Navíc mi při každém UTZ brali krev, odpoledne jsem si pak volala a podle výsledků upravovali kolik jednotek píchat.
Spermie se pak vybírali metodou maknetického třídění (MACS) - zachytí spermie s poškozeou DNA a odstraní.
@Štěpánka88 děkuji za odpověď. Ta MACS je myslím docela nová metoda, že?
@kotatko0 vubec netusim, doporucili nam ji jako reseni, tak jsem vubec nepatrala…
Holky, jak je to ale tady, ktera testite, nebo uz jste tehotne?
@Štěpánka88 teď jsem se přidala do skupiny na FB IVF, IUI - umělé oplodnění a ptala jsem se tam na EuroFertil a holky jsou spokojené, některé na druhé IVF mimčo a tak…tak asi fakt záleží no, je to individuální asi
Holky chodíte po IVF na nemocenskou? To je pro mě úplná novinka, teď čtu na facebooku, že všechny holky jdou na nemocenskou na dva týdny aji, já myslela, že jen ten jeden den budu doma!?
@Edita77 Za mě veliká gratulace k miminku v bříšku, mám stejný nároz a nestyděla jsem se ho také už dávno napsat ![]()
Ahojte, chtěla bych se zeptat, která jste byly na ET, zda jste něco cítili anebo vůbec nic. Já byla na ET a kdyby mi Dr…neřekl, že už je to, tak ani nevím. Jakou máte prosím zkušenost vy? Katka
@Coppola jeje, to je mi líto
snad už se vám konečně zadaří teda, měly jste i nějaké mražáčky?