CAR Eurofertil - Ostrava

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4472
15.7.16 21:02

Holky, které jste nechávaly zamražovat platily jste 5. tis, mám dotaz, víte, že se něco týkalo i dalšího zamražování, nám domu přišla složenka na 2 tis, prostě jsem ji odložila a nebyl čas to řešit, dostali jsme dítko a dodělávali doma střechu, jen pro info a velice důležité, dnes jsme byla na EF a ptala jsem se sestřičky co kdybych to nepřišla řešit co by dál dělali, tak mi suše oznámila, že by přišla další upomínka, pardˇon, ale to se mi vůbec nezdá, že je to normální, prostě pokud zamraženi dál nechci tak to prostě neřeším a je, pokud mám dál zájem tak si samozřejmě připlatím a řeším to snad sama, prostě vyznělo to tak nechceš, nemáme z tebe peníze, tak chování sestřičky bylo jiné :think: tak vše není až tak růžové, :zed: :zed:

dále mi řekla ať to pošlu, ptala jsem se do kdy tam jsou myslím ještě na staré adrese, protože si to tam donesu osobně a budu chtít potvrzení o převzetí, další možnost je poslat to doporučeně, ale to se mi nechce už po tomhle utratit pro poštu a EF ani korunu, nejsem blázen, ale tohle mne dost dne vytočilo a zároveň překvapilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lu3
16
25.7.16 11:03

Ahoj holky, už delší dobu sleduju tuhletu diskuzi a říkám si, škoda že jsem neposlechla varující příspěvky v této diskuzi, mohli jsme ušetřit 50 tis a třeba bychom byli blíže vytouženému miminku. To že pan doktor řekne to budeme řešit později, hmm, pro něho fajn, znamená to vyšší obnos peněz co z Vás dostane, takže hlavně se nechovejte jako ovce a na všechno se ptejte, ono i pak zjistíte pravou tvář pana doktora. Na ovce jak milius, jakmile se začnete ptát, tak už takový milý není. O čekacích dobách už tu bylo napsáno dost, o tom že zavádí nevyvíjející se embrya myslím taky, ale taky si řadu vyšetření účtuje 2X - pojišťovně a taky Vám a nebo účtuje zákrok který vůbec neudělal. Takže těm které v eurofertilu otěhotněly moc gratuluju, které ne, odejděte co nejdřív jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4472
25.7.16 16:47

@lu3 také moje řeč, jinak my už máme krásné dítko, sice ne naše, ale to vůbec neřešíme, nás to stálo 60 a to nepočítám sem tam něco málo atd. a těch nervů a planých nadějí :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lu3
16
26.7.16 07:01

@Žaneta66 tl je super že už máte dítko doma. Jsem si četla jak jste museli bojovat. Místo aby úřady byly rády, že si chcete dít adoptovat a starat se, tak hážou akorát klacky pod nohy. Jak staré dítko vám dali? S tím zamrazenim, oni nemůžou embrya jen tak vyhodit, měli se vás zeptat, zda je chcete zlikvidovat, popř. darovat nebo dál uchovávat. Pak se platí za každý rok uskladnění. Pokud nechcete dál uchovávat, tak nevím, proč byste měli platit. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4472
26.7.16 08:05

@lu3 nechtěli jsme uchovávat vědí to, ale chtěli jen prostě papír, ten jsem včera odevzdala, ptala jsem se zda je možno darovat sestřička odsekla, že ne, už nejsou tak milé, když člověk neplatí :( :(

Malý bude mí 4 ročky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lu3
16
26.7.16 09:10

@Žaneta66 ono by to i šlo, ale měli by s tím více papirovani a menší zisk. Ať se u vas malemu libi a dela vám jenom radost. 4 ročky to už musí být sikulka. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4472
26.7.16 18:45

@lu3 je jsme ve fázi seznamování a je to moc pěkné, také držím palečky prý je nějaká klinika na Hornické poliklinice tady v OV, nevím od kud jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
28.7.16 11:58

Ahojte holky, musím se taky podělit o zkušenost s EF. Byla jsem v březnu na 1. IVF neúspěšné! Ted navštěvuji Helios v Brně a musím konstatovat, že to je 1 a 100. TA úroveň tam, to se nedá absolutně s EF srovnat. Vše nádherně vysvětleno, 100 % péče, žádné nejasné informace, na všechny výsledky máme papír, to co jsme hradili - víme přesně za co je. Včera jsem v Brně byla na OPU - 21 oocytů, 16 zralých - metoda ICSI, dnes jsem volala a 12 se oplodnilo. Jen pro srovnání. V EF jsem měla 22 oocyt- všechny metoda ICSI- vše jsem hradila, opldonilo se jen 5 a do transferu po prodl. kultivace přežilo jen 1 a to mi bylo řečeno, že je pofiderní. v EF mi nikdo neřekl, že vajíčka která se odeberou, tak se vyčlení ty nezralá. takže nevím, zda jako oplodnují i ty nezralá, spíše je to jen kšeft a okrádání lidí!!!o tom jsem přesvědčna. Nikdy jsem nedostala do ruky žádnou zprávu o výsledcích atd…v době stimulace mi nebyla nikdy brána krev, do BRNA jsem během stimulace jela 4krát, pokaždé ultrazvuk + krev, korigovala se výše MENOPURU. V pondělí uvažuji o transferou, zatím nevím, mám OHSS, mražení se absolutně nebojím, helios má 99 % kvalitu rozmažených embryí, mrazí po jednom. žádné čekání. Jsem z ostravy a v EF jsem běžně v čekárně strávila 2-3 hodiny, V Brně max chvíli na ultrazvuku a do hodiny jsem vždy byla hotová. V životě bych už do EF nešla!!!lituju, že jsem do Brna nejela hnedka na první pokus! už jenom mě totálně irituje to, že jsem ani nebyla přesně informována o embryích. Holky věřím, že některé v EF otěhotníte, jasně, že ano. Ale myslím, že většině se tam nezadaří! V Heliosu automaticky nám udělali imunulogii- v EF vůbec a první věc co byla, že šel manžel na test fragmentace DNA - ano stojí to 2.500 Kč, ale je to velice důležité, protože nestačí pouhý spermiogram. To má v pořádku. v tomto často bývá zakopaný pes u chlap, ale o tom mi nikdo v EF nic neřekl. Už jen to, že v EF se mi oplodnilo v podstatě z více vajíček pouze 5 a tady z méně 12 je mnohem větší ukazatel. i kdyby bylo IVF neuspěné, mám aspon pocit, že doktoři pro to udělali maximum. z EF jsem byla totálně znechucená!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
28.7.16 11:59
@lu3 píše:
Ahoj holky, už delší dobu sleduju tuhletu diskuzi a říkám si, škoda že jsem neposlechla varující příspěvky v této diskuzi, mohli jsme ušetřit 50 tis a třeba bychom byli blíže vytouženému miminku. To že pan doktor řekne to budeme řešit později, hmm, pro něho fajn, znamená to vyšší obnos peněz co z Vás dostane, takže hlavně se nechovejte jako ovce a na všechno se ptejte, ono i pak zjistíte pravou tvář pana doktora. Na ovce jak milius, jakmile se začnete ptát, tak už takový milý není. O čekacích dobách už tu bylo napsáno dost, o tom že zavádí nevyvíjející se embrya myslím taky, ale taky si řadu vyšetření účtuje 2X - pojišťovně a taky Vám a nebo účtuje zákrok který vůbec neudělal. Takže těm které v eurofertilu otěhotněly moc gratuluju, které ne, odejděte co nejdřív jinam.

Naprosto souhlasím!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4472
28.7.16 21:00

f

@opickaaa máš to moc krásně napsané, ale je to bohužel pravda :lol:

pošlu fotečku toho našeho miláčka, jestli nevadí, máme z něj velikou radost a už nám chybí jen předběžné opatření

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
29.7.16 07:49
@Žaneta66 píše:
@opickaaa máš to moc krásně napsané, ale je to bohužel pravda :lol:pošlu fotečku toho našeho miláčka, jestli nevadí, máme z něj velikou radost a už nám chybí jen předběžné opatření

Ten je nádherný, úplně k zulíbání. Opravdu:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lu3
16
29.7.16 08:04
@Žaneta66
@Žaneta66 píše:
@lu3 je jsme ve fázi seznamování a je to moc pěkné, také držím palečky prý je nějaká klinika na Hornické poliklinice tady v OV, nevím od kud jsi?

Jsem z Ostravy ale do ostravského centra už nikdy. Jedno horší jak druhe. EF vypadal že bude asi nejlepší volba… Krásný chlapeček, takový andílek s rohama, co ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
29.7.16 08:08
@lu3 píše:
@Žaneta66Jsem z Ostravy ale do ostravského centra už nikdy. Jedno horší jak druhe. EF vypadal že bude asi nejlepší volba… Krásný chlapeček, takový andílek s rohama, co ;)

Já jsem taky z Ostravy a do EF šla na doporučení mého gynekologa a přesně, jak říkáš, už nikdy…raději investuji za dojíždění a budu v klidu jezdit do Brna..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4472
29.7.16 08:30

@opickaaa @lu3 holky držím Vám palečky :hug: :hug:

@opickaaa a v pondělí budu myslet na Tebe :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
29.7.16 14:01

Holky jak vás tady vždy jednou za čas pročítám, tak vidím, že to jde v EF od desíti k pěti. Máme u nich zamražená ještě 2 embria, z posledního transferu máme milovanou holčičku, těhotenství jsem měla komplikované a malá má vývojovou vadu srdíčka. V papírech pro IVF se podepisuje jeden papír, kde je psáno, že pravděpodobnost vývojové vady je stejná jako u přirozeného oplodnění. V těhotenství jsem chodila na kontroly k panu doktorovi Jarošovi a trochu mě zaskočil tím, už nevím jak to přesně řekl, ale něco ve smyslu, že když se takto příroda znásilní umělým oplodněním, tak se dá čekat, že se něco takového může stát, že to tělo netěhotní, že má k tomu nějaký důvod :nevim: Zajímalo by mě, jestli je někde statistika poměru vývojových vad po přirozeném a umělém oplodnění, když už je to v těch papírech uvedené… Jak píšete, už bych asi taky volila jiný CAR, jak se na to dívám s odstupem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí