CAR Eurofertil - Ostrava

Napsat příspěvek
Velikost písma:
511
2.8.16 08:25

@tojemaras samozřejmě, však jsme prodlouženou kultivaci zaplacenou měli, btw za 4 i 5dnů měli stejnou cenu. Na tomhle jsme při těch pálkách vážně nehodlali šetřit…
Podle vyjádření dr. zavádějí hned, když je jasné, které embryjko se zavede. Jinak řečeno, jakmile je už čtvrtý den jen jedno, proč riskovat, že se další den taky přestane ve zkumavce vyvíjet, raději se čtvrtý den zavede a ať se nevyvíjí až pak. Je ukončen cyklus. 8o Holt to na mne takhle působí, nemůžu si pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1024
2.8.16 08:29

@aliko no ale i kdyby se nezavedlo, tak se platí přece stejně ne? to už pak ten transfer stojí jen dva tisíce nebo kolik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
511
2.8.16 08:43

@tojemaras rozdíl je v tom, že pak je další pokus opět „hrazený“ pojišťovnou. Ale už je to jedno, neřeš. My už to máme v řešení jinak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lu3
16
2.8.16 09:15

Tak presne stejnou zkusenost jsem slysela od vice holek. Ještě k tomu udelaji AH a to se pak pěkně účtuje. Nejlepší kdyz dělají AH u hatchujici blastocysty. V olmiku se hodně divili… A u rozmrazenych embryi se ani neptali a rovnou AH udělali.

Prostě v EF nejednaji fér a mají hodně zvláštní praktiky jak z vás vyždímat co nejvíce penez. A vic něž penize mi vadi ten ztraceny čas. Takže ať si každý udělá svůj názor. Ja do EF šla s tím, ze to prece není možné, co se tady psalo už dříve, že nemůžou byt takovi šmejdi a zjistila jsem že bohuzel ano, všechny negativni komentáře jsou pravdive.

@aliko píše:
@tojemaras rozdíl je v tom, že pak je další pokus opět „hrazený“ pojišťovnou. Ale už je to jedno, neřeš. My už to máme v řešení jinak :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1024
2.8.16 09:49

@aliko no ale kdyby počkali do dalšího dne, tak by nebylo embryjko žádné a tudíž bys zaplatila jen o dva tisíce méně, to si myslím, že tohle jim opravdu nevydělává ty dva tisíce, které jsi jakoby zaplatila navíc (nebo možná čtyři tisíce) ale je pravda, že je to hnus, ale taky bůh ví kde je pravda, spoustu lidí něco špatně pochopí a pak to šíří dál špatně…ale nechci říct, že jsi to zrovna ty, to vůbec ne! ale mam takové zkušenosti už

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2244
2.8.16 10:58

Ahoj holky,
dlouho jsem zvažovala, kdy tady taky napsat. A nechci nijak na Eurofertil nadávat nebo tak, spíše jen napsat svou zkušenost, pokud by to mělo jiným holčinám pomoct v rozhodování, co dál, protože já byla ve stejné situaci, když jsem řešila, co dál.
Už jsem tady kdysi psala, tak to tak nějak shrnu.
je mi 35 let a o mimi se snažím 7 let. První IVF jsem podstoupila v Ostravě v Gyncentru. Chodila jsem jsem k Mudr. Lachčinovi a ihned po neúspěšném IVF jsem od něj pádila pryč. Přišel mi totálně arogantní, nic nevysvětlil, prostě jsem s jeho péčí nebyla spokojena. Proto mne docela udivilo, že teď Lachčina nastupuje v Eurofertilu… Nicméně po rozhodování kam dál padla volba na Eurofertil. První dojmy z Mudr. Jaroše byly úžasné, tedy ve srovnání s Lachčinou, takže jsem byla spokojená. Mohla jsem srovnat pouze dva doktory a dvě CAR… Důvod, proč se nám nedařilo mimi je endometrioza k tomu mám údajně špatnou, nerovnoměrnou sliznici a defekty v děložní stěně, což jsem až teď zjistila, že tedy vypadá na ademyozu = endometrioza ve svalu dělohy. Nicméně jsem tedy v Eurofertilu podstoupila své druhé IVF, se vším všudy, jako ke ICSI, PK, AH atd, takže částka kolem 30 000 Kč, už si teď nevybavím, kolik bylo vajíček, ale víc než 4 určitě ne. A zaváděla se pokaždé 2 a po PK. Následovalo třetí IVF, zase se vším všudy, zase kolem 30 000,– zase dvě vajíčka po PK a zase nic. Až po těchto neúspěších mne poslal Mudr. Jaroš na genetiku, ale pouze do Ostravy a imunologické testy jsem měla také pouze ty základní s vysvětlením, že kdyby tam byla nějaká vada, tak že se to stejně nemusí najít…Padly věty o náhradní matce, že by bylo mít lepší dělohu, nebo lepší vajíčka…Tak nevím, jestli jsem si měla vybrat… Takže od pojištovny vyčerpány všechny tři pokusy, na klasické IVF jako samoplátce nebyly moc finance a řešila jsem, co dál. Přítelovi se už do Eurofertilu nechtělo a já přesto chtěla dát Jarošovi ještě šanci, on za to přece nemůže, že to nevychází, představa dojíždění někam dál, no moc se mi ještě nechtělo..A tak jsme se dohodli na minimální stimulaci s tím, že on dává na minimálku Clostilbegyt, ketrý se pro mne moc nehodil kvůli té sliznici, tak jsem si přes net sehnala léky na klasickou stimulaci, léky, jako gonal a menopur. Jaroš mi po telefonu říkal, kolik a čeho bych asi tak měla mít…Léky byly doma a tak jsme se tedy pustili do té minimálky… Cena se vyšplhala na nějakých 40 000,–, byly v tom ty léky, cena za minimálku, opět ICSI, PK, AH + jako samoplátce jsem si hradila narkozu a pak ještě vlastně u každého IVF ten katetr na zvádění… Opět nic…
Už jsem cítila, že potřebuji změnu. Dala jsem si pauzu, protože během jednoho roku jsem podstoupila všechna 3 IVF a bylo to náročné jak psychicky, tak finančně. Chtěla jsem po Jarošovi výpis z karty a to bylo řečí…Pomáhala mi s tím i jedna sestřička, která mi ten výpis udělala tak nějak tajně, ale nakonec jsem se na to vykašlala a nejela pro něj. Letos na jaře jsem začala přemýšlet, kam dál. Hodně mi pomohly některé holčiny tady v diskuzi, které psaly o Mudr Macháčovi. Rozhodla jsem se pro Olomouc a na jeden den jsem si dala schůzku jak v IVF Clinic u Macháče, tak ve FN Olomouc. První bylo IVF Clinic.
Holky neskutečné!!! Po jediné konzulteci jsem do FN Olomouc už ani nejela.
Přístup, debata, péče…všechno je jiné.
Nejdříve nechal Macháč mluvit mne, co mám za sebou a jaké mám představy. Udivil se, že po čtyřech IVF ještě nejsem těhotná..
Pak řekl, co si o tom myslí on a jaké mám tedy možnosti. Hned z kraje mi řekl, že v žádném případě nemám uvažovat a darovaných vajíčkách, že na to jsem ještě mladá a pokud není důvod, tak že prostě ne.
Jediné co teď chce, je hormonální profil, vidět mne na ultrazvuk v polovině cyklu, jestli se mi tvoří vajíčka a pak se domluvíme dál, ale předběžně že to bude tedy minimální stimulace.
Další měsíc jsem tam tedy jela s hormonálním profilem v ruce, v polovině cyklu. Mudr Macháč bohužel ale musel na rychlo odjet, tak mne přesunuli k Mudr Vrublovskému. Nejprve jsem byla sice dost zklamaná, ale pak jsem byla opět nadšená. Další super doktor, ketrý jevil zájem o můj problém s těmi defekty, protože tvrdil, že to ještě neviděl :mrgreen: Tehdy jsme vlastně pořádně nevěděli, co to je. A tak jsme se rozhodli, že se před tou minimálkou raději podívá, co v té děloze je, jestli je čistá, aby věděli, s čím se potýkají. Doktor mi také hned řekl cenu za minimálku, což je 15 000 + 1 000 Kč za každý oocoyt. A já se hned zeptala na zbytek. Podíval se na mne jaký zbytek? Já říkala no za AH, PK a tak. A on mi říká jestli chci AH? Já na něj vytřeštila oči, že nevím, že v Ově ho dělají automaticky a na nic se neptají. A on mi říká, že oni ho nedělají, že jim příjde zbytečný, že jej dělají pouze pokud embryoložka uná, že má vajíčko tvrdý obal, jinak že ne. A ejhle, 3 000,– Kč ušetřeny..A neplatila jsem tam ani za narkozu u OPU, ani za zaváděcí katetr…zase ušetřeny penízky, které v Ově jaksi chtěli..
Je divné, že za stejný výkon někde peníze berou a jinde ne..
Tak jsem podstoupila hysteroskopii, sestry byla užasné, každých 5 minut měřily tlak, ptaly se, jak se cítím, dostala jsem čaj a sladky croissant :)
Pak jsem šla zpět k Mudr Michnové, která dělala tu hysteroskopii a řekla mi, že děloha je čistá a že by ty defekty neměly uhnízdění vadit.
No už to zkrátím, rozjela se tedy minimálka, dostala jsem léky Femara, které nesnižují sliznici jako Clostík, užívala jsem je necelý týden, na ultrazvuku jsem měla cca 5 vajíček, ale velikostně se hodila jen dvě, následovalo OPU dvou vajíček, stejná péče na pokoji včetně čaje atd :), pak za mnou na pokoj přišla hned embryoložka a řekla mi, kolik vajíček odebrali a vše kolem, jak by se měla dál vyvíjet atd. Měla jsem si volat za dva dny, jak to s něma vypadá přímo embryoložce, řekla mi, kolika jsou buněčné a že Mudr rozhodl ET hned další den. Jedno osmibuněčné mi zavedli, druhé šesti nechali dále kultivovat a že si mám pak zase zavolat, bohužel se pak přestalo vyvíjet, ale to se stává.
Teď mám 21 dní po ET a na testu // a HCG po 14 dnech 479.
Když to shrnu, neříkám, že Jaroš dělá něco špatné, ale pokud je tam člověk už na tolika IVF a nic, asi by bylo dobré přemýšlet o změně CAR, hlavně kvůli psychice, je to hned jiný impuls a člověk se hned zase víc těší a zase získá víru. Alespoň já to tak měla po první návštěvě Mudr Macháče a celkově v IVF Clinic. Měla jsem pocit, že je tam opravdu zajímám. A nepíšu to jen proto, že se mi to tam povedlo. Chce to prostě asi změnu. V Eurofertilu pokaždé zavedeny dvě embryjka, vždy po PK, nikdy nic a nechala jsem tam tak 100 000,– Kč a nikdy žádná změna, ať už třeba v lécích, postupu nebo tak.
V Olomouci jediná minimální stimulace, zavedeno jedno embryjko, bez PK, bez AH = ušetřené penízky za výkony, použity jiné léky na stimulaci a stálo nás to 18 500,– Kč.

Samozřejmně ještě není vyhráno, může se stát cokoliv, ale vím, že kdyby ano, na další minimálku jdu opět tam a jen lituji, že jsem z Eurofertilu neodešla už dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1024
2.8.16 11:06

@ivvča Moc Ti gratuluji a je pravda, že v EF nemají čas se klientkám věnovat tolik a podle mě i proto jsou ty nedostatky.. Ne že by nechtěli, ale nestíhají. Proto doufám, že se to změní, uvidíme, rozhodně zkusím jeden pokus a pak kdyžtak taky Olmík. Díky za příspěvek a hezký den a přeju ať se udrží prďolka a at jste zdraví!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2244
2.8.16 11:09

@tojemaras Děkuji a také přeji hodně štěstí a co nekratší cestu k vytouženému miminku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1024
2.8.16 11:45

@ivvča Děkuji moc :* :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lu3
16
2.8.16 11:50

Moc gratuluju. :srdce: Moc ráda slyším, že Dr. Machač přiblížil někoho dalšího k vytouženému miminku. A vidím, že Dr. Machač má v Olomouci pěknou sbírku přeběhlíků z EF. No mě už tam má taky. ;-) Na kontrole v cyklu jsem byla u DR. Souškové, protože DR. Machač měl dovolenou, a musím říct že i ona je velmi příjemná a profesionální. Při ultrazvuku jsem se toho dozvěděla mnohem víc než od Jaroše. Přeju, ať se miminku u Tebe daří a dotáhnete to k tomu nejlepšímu konci.

@ivvča píše:
Ahoj holky,
dlouho jsem zvažovala, kdy tady taky napsat. A nechci nijak na Eurofertil nadávat nebo tak, spíše jen napsat svou zkušenost, pokud by to mělo jiným holčinám pomoct v rozhodování, co dál, protože já byla ve stejné situaci, když jsem řešila, co dál.
Už jsem tady kdysi psala, tak to tak nějak shrnu.
je mi 35 let a o mimi se snažím 7 let. První IVF jsem podstoupila v Ostravě v Gyncentru. Chodila jsem jsem k Mudr. Lachčinovi a ihned po neúspěšném IVF jsem od něj pádila pryč. Přišel mi totálně arogantní, nic nevysvětlil, prostě jsem s jeho péčí nebyla spokojena. Proto mne docela udivilo, že teď Lachčina nastupuje v Eurofertilu… Nicméně po rozhodování kam dál padla volba na Eurofertil. První dojmy z Mudr. Jaroše byly úžasné, tedy ve srovnání s Lachčinou, takže jsem byla spokojená. Mohla jsem srovnat pouze dva doktory a dvě CAR… Důvod, proč se nám nedařilo mimi je endometrioza k tomu mám údajně špatnou, nerovnoměrnou sliznici a defekty v děložní stěně, což jsem až teď zjistila, že tedy vypadá na ademyozu = endometrioza ve svalu dělohy. Nicméně jsem tedy v Eurofertilu podstoupila své druhé IVF, se vším všudy, jako ke ICSI, PK, AH atd, takže částka kolem 30 000 Kč, už si teď nevybavím, kolik bylo vajíček, ale víc než 4 určitě ne. A zaváděla se pokaždé 2 a po PK. Následovalo třetí IVF, zase se vším všudy, zase kolem 30 000,– zase dvě vajíčka po PK a zase nic. Až po těchto neúspěších mne poslal Mudr. Jaroš na genetiku, ale pouze do Ostravy a imunologické testy jsem měla také pouze ty základní s vysvětlením, že kdyby tam byla nějaká vada, tak že se to stejně nemusí najít…Padly věty o náhradní matce, že by bylo mít lepší dělohu, nebo lepší vajíčka…Tak nevím, jestli jsem si měla vybrat… Takže od pojištovny vyčerpány všechny tři pokusy, na klasické IVF jako samoplátce nebyly moc finance a řešila jsem, co dál. Přítelovi se už do Eurofertilu nechtělo a já přesto chtěla dát Jarošovi ještě šanci, on za to přece nemůže, že to nevychází, představa dojíždění někam dál, no moc se mi ještě nechtělo..A tak jsme se dohodli na minimální stimulaci s tím, že on dává na minimálku Clostilbegyt, ketrý se pro mne moc nehodil kvůli té sliznici, tak jsem si přes net sehnala léky na klasickou stimulaci, léky, jako gonal a menopur. Jaroš mi po telefonu říkal, kolik a čeho bych asi tak měla mít…Léky byly doma a tak jsme se tedy pustili do té minimálky… Cena se vyšplhala na nějakých 40 000,–, byly v tom ty léky, cena za minimálku, opět ICSI, PK, AH + jako samoplátce jsem si hradila narkozu a pak ještě vlastně u každého IVF ten katetr na zvádění… Opět nic…
Už jsem cítila, že potřebuji změnu. Dala jsem si pauzu, protože během jednoho roku jsem podstoupila všechna 3 IVF a bylo to náročné jak psychicky, tak finančně. Chtěla jsem po Jarošovi výpis z karty a to bylo řečí…Pomáhala mi s tím i jedna sestřička, která mi ten výpis udělala tak nějak tajně, ale nakonec jsem se na to vykašlala a nejela pro něj. Letos na jaře jsem začala přemýšlet, kam dál. Hodně mi pomohly některé holčiny tady v diskuzi, které psaly o Mudr Macháčovi. Rozhodla jsem se pro Olomouc a na jeden den jsem si dala schůzku jak v IVF Clinic u Macháče, tak ve FN Olomouc. První bylo IVF Clinic.
Holky neskutečné!!! Po jediné konzulteci jsem do FN Olomouc už ani nejela.
Přístup, debata, péče…všechno je jiné.
Nejdříve nechal Macháč mluvit mne, co mám za sebou a jaké mám představy. Udivil se, že po čtyřech IVF ještě nejsem těhotná..
Pak řekl, co si o tom myslí on a jaké mám tedy možnosti. Hned z kraje mi řekl, že v žádném případě nemám uvažovat a darovaných vajíčkách, že na to jsem ještě mladá a pokud není důvod, tak že prostě ne.
Jediné co teď chce, je hormonální profil, vidět mne na ultrazvuk v polovině cyklu, jestli se mi tvoří vajíčka a pak se domluvíme dál, ale předběžně že to bude tedy minimální stimulace.
Další měsíc jsem tam tedy jela s hormonálním profilem v ruce, v polovině cyklu. Mudr Macháč bohužel ale musel na rychlo odjet, tak mne přesunuli k Mudr Vrublovskému. Nejprve jsem byla sice dost zklamaná, ale pak jsem byla opět nadšená. Další super doktor, ketrý jevil zájem o můj problém s těmi defekty, protože tvrdil, že to ještě neviděl :mrgreen: Tehdy jsme vlastně pořádně nevěděli, co to je. A tak jsme se rozhodli, že se před tou minimálkou raději podívá, co v té děloze je, jestli je čistá, aby věděli, s čím se potýkají. Doktor mi také hned řekl cenu za minimálku, což je 15 000 + 1 000 Kč za každý oocoyt. A já se hned zeptala na zbytek. Podíval se na mne jaký zbytek? Já říkala no za AH, PK a tak. A on mi říká jestli chci AH? Já na něj vytřeštila oči, že nevím, že v Ově ho dělají automaticky a na nic se neptají. A on mi říká, že oni ho nedělají, že jim příjde zbytečný, že jej dělají pouze pokud embryoložka uná, že má vajíčko tvrdý obal, jinak že ne. A ejhle, 3 000,– Kč ušetřeny..A neplatila jsem tam ani za narkozu u OPU, ani za zaváděcí katetr…zase ušetřeny penízky, které v Ově jaksi chtěli..
Je divné, že za stejný výkon někde peníze berou a jinde ne..
Tak jsem podstoupila hysteroskopii, sestry byla užasné, každých 5 minut měřily tlak, ptaly se, jak se cítím, dostala jsem čaj a sladky croissant :)
Pak jsem šla zpět k Mudr Michnové, která dělala tu hysteroskopii a řekla mi, že děloha je čistá a že by ty defekty neměly uhnízdění vadit.
No už to zkrátím, rozjela se tedy minimálka, dostala jsem léky Femara, které nesnižují sliznici jako Clostík, užívala jsem je necelý týden, na ultrazvuku jsem měla cca 5 vajíček, ale velikostně se hodila jen dvě, následovalo OPU dvou vajíček, stejná péče na pokoji včetně čaje atd :), pak za mnou na pokoj přišla hned embryoložka a řekla mi, kolik vajíček odebrali a vše kolem, jak by se měla dál vyvíjet atd. Měla jsem si volat za dva dny, jak to s něma vypadá přímo embryoložce, řekla mi, kolika jsou buněčné a že Mudr rozhodl ET hned další den. Jedno osmibuněčné mi zavedli, druhé šesti nechali dále kultivovat a že si mám pak zase zavolat, bohužel se pak přestalo vyvíjet, ale to se stává.
Teď mám 21 dní po ET a na testu // a HCG po 14 dnech 479.
Když to shrnu, neříkám, že Jaroš dělá něco špatné, ale pokud je tam člověk už na tolika IVF a nic, asi by bylo dobré přemýšlet o změně CAR, hlavně kvůli psychice, je to hned jiný impuls a člověk se hned zase víc těší a zase získá víru. Alespoň já to tak měla po první návštěvě Mudr Macháče a celkově v IVF Clinic. Měla jsem pocit, že je tam opravdu zajímám. A nepíšu to jen proto, že se mi to tam povedlo. Chce to prostě asi změnu. V Eurofertilu pokaždé zavedeny dvě embryjka, vždy po PK, nikdy nic a nechala jsem tam tak 100 000,– Kč a nikdy žádná změna, ať už třeba v lécích, postupu nebo tak.
V Olomouci jediná minimální stimulace, zavedeno jedno embryjko, bez PK, bez AH = ušetřené penízky za výkony, použity jiné léky na stimulaci a stálo nás to 18 500,– Kč.Samozřejmně ještě není vyhráno, může se stát cokoliv, ale vím, že kdyby ano, na další minimálku jdu opět tam a jen lituji, že jsem z Eurofertilu neodešla už dříve.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2244
2.8.16 12:03

@lu3 Děkuji, Tobě také. :palec:
U Mudr. Součkové jsem ještě nebyla, ale věřím, že jsou všichni super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
2.8.16 12:47
@tojemaras píše:
@aliko ale aby bylo embryjko nebo blastocysta starší, to si musíš připlatit, a to všude.

Holky, ať je to jakkoliv, na FB v diskuzi zase naopak jsou holky, které byly jinde a několik pokusů nevyšlo a pak jim to vyšlo v EF…

Jak jsem psala, všichni nemůžou být spokojení všude, já třeba nemůžu dojíždět, a tak mi to za to stojí, abych aspoň jeden pokus zkusila v EF, mají tam pořád nové a nové miminka a to mi dává naději a víru :) A nejen to. Hlavně se nehádejte, opravdu to za to nestojí, každý si stůjme za svým a to stačí, řekly jsme si názory a nemusíme to asi rozebírat dále. Přeju Vám jen to nejlepší děvčátka a ať jste šťastné.

chápu tě, já jsem taky první pokus neřešila a šla do EF, přeju ti pozitivní výsledek, ale upřímně co jsem tady četla názory, tak moc holkám to v EF nevyšlo a už vůbec ne na 1.IVF,ale třeba budeš výjimka. Já už bych tam nikdy nešla! jde hlavně o to, co mi prostě hlava nebere, jak je možné že před třemi měsíci jsem měla 22 vajíček a po PK zůstalo jedno pofiderní embryo a tři měsíce na to v BRNĚ jsem měla 21 vajíček, z toho včera 1 transfer a 6 se mrazilo. všechny krásné blastocysty..tak kde je chyba??může mi to někdo rozumně vysvětlit???možná je to náhoda, třeba tělo zaregovalo jinak, ale upřímně tomu nevěřím. myslím, že v EF nemají tak schopné embryoložky a hlavně se tomu dostatečně nevěnuji tak jak by měli. o tom svědčí vždy i chaos při objednávání - možná ted v novém to bude jiné, těžko říct. dostala jsi někdy nějakou zprávu? já nikdy. a když jsem odcházela a volala sestrám, jestli by mi mohli dát výsledky, abych je mohla v brně ukázat, tak mi řekla, že vlastně mi v podstatě nic kromě hormon. profilu a spermiogramu nedělali, že ani není co mi dát..tak to byl fakt konec! přitom z brna jsem včra dostala zprávu o embryicíh atd..tak proč toto není samozřejmost v EF? člověk pak ztrácí důvěru. doktor mi požád říkal, že je uspěšnost 30 %, mi včera byla řečeno že u blastocyst navíc hathcujícíh je to až 50 -60 % úpspěšnosti.. Určitě je fajn, že si uděláš názor sama:-)jsi tady jedna z mála, kdo se dost EF zastává…hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
2.8.16 12:51
@opickaaa píše:
chápu tě, já jsem taky první pokus neřešila a šla do EF, přeju ti pozitivní výsledek, ale upřímně co jsem tady četla názory, tak moc holkám to v EF nevyšlo a už vůbec ne na 1.IVF,ale třeba budeš výjimka. Já už bych tam nikdy nešla! jde hlavně o to, co mi prostě hlava nebere, jak je možné že před třemi měsíci jsem měla 22 vajíček a po PK zůstalo jedno pofiderní embryo a tři měsíce na to v BRNĚ jsem měla 21 vajíček, z toho včera 1 transfer a 6 se mrazilo. všechny krásné blastocysty..tak kde je chyba??může mi to někdo rozumně vysvětlit???možná je to náhoda, třeba tělo zaregovalo jinak, ale upřímně tomu nevěřím. myslím, že v EF nemají tak schopné embryoložky a hlavně se tomu dostatečně nevěnuji tak jak by měli. o tom svědčí vždy i chaos při objednávání - možná ted v novém to bude jiné, těžko říct. dostala jsi někdy nějakou zprávu? já nikdy. a když jsem odcházela a volala sestrám, jestli by mi mohli dát výsledky, abych je mohla v brně ukázat, tak mi řekla, že vlastně mi v podstatě nic kromě hormon. profilu a spermiogramu nedělali, že ani není co mi dát..tak to byl fakt konec! přitom z brna jsem včra dostala zprávu o embryicíh atd..tak proč toto není samozřejmost v EF? člověk pak ztrácí důvěru. doktor mi požád říkal, že je uspěšnost 30 %, mi včera byla řečeno že u blastocyst navíc hathcujícíh je to až 50 -60 % úpspěšnosti.. Určitě je fajn, že si uděláš názor sama:-)jsi tady jedna z mála, kdo se dost EF zastává…hodně štěstí!

a největší vrchol byl, když jsem potřebovala jít na ultrazvuk v rámci stimulace a na krev ke Kudělkovi do gynetu - je to můj gynekolog, abych nemusela kvůli tomu jet do brna, tak mě sestry odpálkovaly, že nemají jediný volný termín!!nejdřív za měsíc..toto byla poslední kapka. opravdu ochota!!!takže jsem raději na ty kontroly jela do brna a byla jsem v klidu, po dálnici jsi tam za hodinu a půl. takže jsem skončil taky s gynetem a už mám jiného gynekologa. už jen z principu, jelikož kudělka EF vlastní…takže asi tak:-)přitom v brně říkali, že je naprosto normální, když pacietky, které dojíždí z dálky chodí na kontroly ke svému gynekologovi…hm…bohužel, konkurence dělá svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
2.8.16 12:56
@lu3 píše:
Tak presne stejnou zkusenost jsem slysela od vice holek. Ještě k tomu udelaji AH a to se pak pěkně účtuje. Nejlepší kdyz dělají AH u hatchujici blastocysty. V olmiku se hodně divili… A u rozmrazenych embryi se ani neptali a rovnou AH udělali.Prostě v EF nejednaji fér a mají hodně zvláštní praktiky jak z vás vyždímat co nejvíce penez. A vic něž penize mi vadi ten ztraceny čas. Takže ať si každý udělá svůj názor. Ja do EF šla s tím, ze to prece není možné, co se tady psalo už dříve, že nemůžou byt takovi šmejdi a zjistila jsem že bohuzel ano, všechny negativni komentáře jsou pravdive.

Souhlasím, v Brně vůbec AH nedělají, říkala, že je naprosto zbytečné a často právě naopak vajíčko poškodí. samozřejmě se mě v Ef nikdo neptal, udělal a naúčtoval!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1024
2.8.16 14:05

@opickaaa Ony ty sestry u Dr. Kudělky nejsou moc příjemné, mě taky odpálkovaly párkrát, ale vím, že Dr. Kudělka takový není a snaží se, aby teď bylo EF lepší právě. Já věřím hlavně jemu, myslím, že jsem ti jednou psala proč ve zprávě… Já až půjdu na IVF, tak se určitě s Dr. domluvím, co chci a co nechci a AH zrovna chtít právě nebudu. Takže doufám, že to proběhne v klidu. Uvidím, ale dokud sama nezažiju, tak nechci soudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí