Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, má se toho v EF hodně změnit, majitelé jsou si zřejmě vědomi nedostatků. Přibyde jeden doktor, nebudou čekačky… Např. ohledně imunologie - já se zeptala doktora, proč ji dělají až po neúspěšných IVF, tak mi řekl, že pokud mám zájem, klidně mi imuno vyšetření udělají. Mají toho asi hodně a nemají čas vysvětlovat každý pojem. Já se ptám často na různé věci a nikdy na mě doktor nebyl nějak zlý nebo tak, ani nedal nijak najevo jako běžte už, nemám čas nebo tak… já jsem zvědavá, jak se to tam změní teďka atd… Jinak od 1.8. jsou na novém, dnes by měli být ještě na starém pracovišti.
@Danďuška To je síla. Tak ivf je proto přírodě ale brat za to velké peníze to je v pořádku… Myslim že tahle hláška přesně dr Jaroše vysthuje, co je to zač
. Ano, statiatiky jsou ale nejsou běžně přístupné. Jak u normalniho početí tak u ivf je 5%moznost ze dite bude mit vrozenou vadu, genetickou mutaci, a platí to i u embryí vysetrenych PGS.
@tojemaras píše:
Holky, má se toho v EF hodně změnit, majitelé jsou si zřejmě vědomi nedostatků. Přibyde jeden doktor, nebudou čekačky… Např. ohledně imunologie - já se zeptala doktora, proč ji dělají až po neúspěšných IVF, tak mi řekl, že pokud mám zájem, klidně mi imuno vyšetření udělají. Mají toho asi hodně a nemají čas vysvětlovat každý pojem. Já se ptám často na různé věci a nikdy na mě doktor nebyl nějak zlý nebo tak, ani nedal nijak najevo jako běžte už, nemám čas nebo tak… já jsem zvědavá, jak se to tam změní teďka atd… Jinak od 1.8. jsou na novém, dnes by měli být ještě na starém pracovišti.
Holky, já už tady napsala dost příspěvků… a komentářů, ale čtu vás pravidelně. Nedá mi to nenapsat ještě i teď - je šílené kolik je tady spíš negativních zkušeností a reakcí, než těch pozitivních nebo podporujících. A že dr. ví o nedostatcích??? - je šílené.. tak proč s tím nic nedělá? tím, že příjme dalšího dr.?? A co embryologové? proč těch nemá víc? Po odběrech se mají vajíčka oplodnit do určité hodiny…a co chudáci holky? sedí tam do 23h..nestíhají…a vajíčka ztrácejí kvalitu.. pak z kvalitního vajíčka je nekvalitní embryo. Tolik jsem dr. věřila..a žrala jeho kecy… Ale teď jak jsem ve 31tt z prvního ET v Heliosu.. a jak můžu srovnat přístup, ochotu, jednání tady a tam… tak mi vůbec nevadí že jsem dojížděla 200km!!! Do EF jsem dojížděla 3 roky.. takže celkově jsem se najezdila více než do Heliosu.. akorát s tím rozdílem, že v EF jsem nechala 300tis a měla 3 potraty…s vysvětlením doktora, že vlastně mé tělo nechce být těhotné…a já to lámu přes koleno!! a další kecy… kdyby mi udělal vyšetření na fragmentaci DNA spermií, tak ví proč potrácím… toto v Heliosu udělali jako základ a díky tomu, mám hned z prvního ET těhu..a bez problému, bez vad… Holky, pokud můžu doporučit…vyhněte se EF veeelkým obloukem.. Hlavně teď dr.bude potřebovat hooodně peněz co se přestěhoval.. takže si myslím, že opět u něj zvítězí kvantita nad kvalitou!!! Všem co tam otěhotněli - tak gratuluju..určitě nějaké úspěchy mít musí.. ale né u těch, co potřebují léčbu nebo nějaké další vyšetření… A všem dalším posílám sílu a štěstí v dalších bojích a hlavně vytoužené těhu…
@Edita77 píše:
Holky, já už tady napsala dost příspěvků… a komentářů, ale čtu vás pravidelně. Nedá mi to nenapsat ještě i teď - je šílené kolik je tady spíš negativních zkušeností a reakcí, než těch pozitivních nebo podporujících. A že dr. ví o nedostatcích??? - je šílené.. tak proč s tím nic nedělá? tím, že příjme dalšího dr.?? A co embryologové? proč těch nemá víc? Po odběrech se mají vajíčka oplodnit do určité hodiny…a co chudáci holky? sedí tam do 23h..nestíhají…a vajíčka ztrácejí kvalitu.. pak z kvalitního vajíčka je nekvalitní embryo. Tolik jsem dr. věřila..a žrala jeho kecy… Ale teď jak jsem ve 31tt z prvního ET v Heliosu.. a jak můžu srovnat přístup, ochotu, jednání tady a tam… tak mi vůbec nevadí že jsem dojížděla 200km!!! Do EF jsem dojížděla 3 roky.. takže celkově jsem se najezdila více než do Heliosu.. akorát s tím rozdílem, že v EF jsem nechala 300tis a měla 3 potraty…s vysvětlením doktora, že vlastně mé tělo nechce být těhotné…a já to lámu přes koleno!! a další kecy… kdyby mi udělal vyšetření na fragmentaci DNA spermií, tak ví proč potrácím… toto v Heliosu udělali jako základ a díky tomu, mám hned z prvního ET těhu..a bez problému, bez vad… Holky, pokud můžu doporučit…vyhněte se EF veeelkým obloukem.. Hlavně teď dr.bude potřebovat hooodně peněz co se přestěhoval.. takže si myslím, že opět u něj zvítězí kvantita nad kvalitou!!! Všem co tam otěhotněli - tak gratuluju..určitě nějaké úspěchy mít musí.. ale né u těch, co potřebují léčbu nebo nějaké další vyšetření… A všem dalším posílám sílu a štěstí v dalších bojích a hlavně vytoužené těhu…
Naprosto s tebou souhlasím. Po mé zkušenosti z EF už nikdy a raději budu dojíždě 200 km do Brna, kde je servis a přístup k pacientkám úplně na jiné úrovni. už jen počet embryologů. v EF mi nikdo nepodal v průběhu vyvíjení embryí informaci o počtu, jen, že je všechno ok a pak tam přijdu na transfer a řeknou mi, že ze 22 oocytů mi zbylo jedno pofiderní embryo…dost divný přístup ne? když mi dva dny předem embryoložka tvrdí, že je vše tak jak má být…dost otřesný přístup. člověk pak jde s určitou nadějí…byla jsem hodně zklamaná a poté hlavně nasr…z celého přístupu tam. o těch sestrách ani nemluvím. přijdou mi jako totální neodbornice, jen se pořád chichotají, všechno zlehčují…a souhlasím, přestěhování do nového stálo určitě neskutečně moc peněz, takže bych o nějakém větším servisu pro klienty nemluvila..spíše budou ještě více okrádat a kšeftovat! z mého okolí pár lidí také v EF bylo a mají stejný názor, jako většina holek tady…myslím, že opravdu negativní recenze zde jsou pravdivé a převládájí nad těmi pozitivními. jasně, může se tam zadařit, neříkám že ne, ale přijde mi to většinou u bezproblémových pacientů
@tojemaras to je sice moc hezké, že jsou si vědomí nedostatků, ale tyhle nedostatky stají některé pár poměrně dost peněz, což se mi v dnešní době vůbec nezdá být maličkost a v novém pěkném neskryjí nedostatky, které měli ![]()
@lu3 No ale tak tu Prahu si musíš zajistit sama, to jako za to Dr. Jaroš nemůže, že se dělá to pořádné imuno jen v Praze a myslím Plzni. Já zas na toho druhého doktora tady četla právě chválu. Tak sto lidí, sto chutí, nikdy nebude nikde 100 % spokojenost.
@Žaneta66 nikde to není dokonalé, bohužel.
A že tu píšou holky samé negativní komentáře, tak to si myslím, že je spíš o tom, že ti, co maj super zkušenosti, tak nevyhledávaj takové diskuze, to tak je dycky, takže o tom nepíšou. Já jsem zvědavá, jak to bude dál pokračovat, taky si myslím, že je u mě větší problém, tak dám šanci Eurofertilu a uvidím.
Tak to jasné, že si tu Prahu musím zařídit sama. Problém je v tom, že Jaroš ani neinformuje o tom, že se takové nějaké vyšetření dělá a že existuje specializované pracoviště, to si člověk všechno musí vyhledat sám. Jaroš udělá jenom nějaké pseudovyšetření a na základě toho dá maximálně kortikoidy.
A je zajímavé, že v diskuzích k jiným centrum pochvalné komentáře holky píšou, stačí se podívat. Takže důvod absence pozitivních komentářů u EF asi bude někde jinde a všichni víme kde…
Klidně ještě EF šanci dej, je to tvoje volba. Já už takovou blbost neudělám.
@tojemaras píše:
@lu3 No ale tak tu Prahu si musíš zajistit sama, to jako za to Dr. Jaroš nemůže, že se dělá to pořádné imuno jen v Praze a myslím Plzni. Já zas na toho druhého doktora tady četla právě chválu. Tak sto lidí, sto chutí, nikdy nebude nikde 100 % spokojenost.@Žaneta66 nikde to není dokonalé, bohužel.
A že tu píšou holky samé negativní komentáře, tak to si myslím, že je spíš o tom, že ti, co maj super zkušenosti, tak nevyhledávaj takové diskuze, to tak je dycky, takže o tom nepíšou. Já jsem zvědavá, jak to bude dál pokračovat, taky si myslím, že je u mě větší problém, tak dám šanci Eurofertilu a uvidím.
@lu3 jasně, třeba budu ta, které se to povede
uvidím, ale nechci nic zavrhovat, mám k tomu víc důvodů, proč jim chci dát šanci..jinak tu jsou dvě diskuze s eurofertilem, v té druhé nejsou takové negativní příspěvky, ale nejsem si jistá, zda se tam neřeší už jiné věci třeba
@tojemaras Já jsem jedna z těch, co nemůžou říct na EF nic negativního, udělali opravdu všechno pro to, abych otěhotněla, dnes mám dvacetitýdenní bříško a těším se na miminko.
@Evenka Jsem ráda, že jsi tu napsala… Že to pár lidem nevyšlo a neudělali jim taková a onaká vyšetření - tak bohužel, nikdy není nic stoprocentního, nikdo není dokonalý. Píše tu pár holek dokola ty negativní věci, ale slyšela jsem taky dost pozitivního a to převažuje. Moc ti gratuluji, ale myslím, že už jsem ti jednou gratulovala
Já vím, že tam nemají všechno tip ťop, že se dlouho čeká např. atd… ale věřím, že budou jen lepší a lepší a tím, že budou už stíhat, tak nezapomenou třeba někomu říct, že se dělá imuno vyšetření v Praze atd… Tak jako k nám někdo přijde do práce, tak mu taky nemůžu říct úplně všechno nebo prodejce Vám taky neřekne co vše můžete a co nesmíte a kam se máte obrátit a všechno. Od toho máte pusinku. Já se zeptala, na co jsem potřebovala a v pohodě. Nechci vyvolat hádku nebo tak, jen jsem vyslovila svůj názor. Holky, přeju vám všem hodně štěstí, ať se na vás konečně sluníčko usměje. A každá máme svoji hlavu a uděláme pro naše vytoužené bejbátko určitě to nejlepší
Však to za to stojí
![]()
@tojemaras nikdo Tě přeci nenutí přejít. Pokud se tam cítíš dobře, je to fajn.
A ano, jsou holky, kterým se povedlo.
Já jsem tam nakonec nedošla, rozmluvil mi to můj gynekolog.
Přeci jen za to platím nemalé peníze a je tedy rozdíl, jestli se to povede poprvé/podruhé, nebo po šesté
proč vlastně doktor Jaroš odešel z Gyncentra? VYpadalo to, že budou mnohem lepší a s odstupem času.. ![]()
E.
@tojemaras Já opravdu neměla problém, pan doktor se mi věnoval maximálně, to je zřejmě důvod, proč jsou tak velké prodlevy. Zeptala jsem se na všechno, co jsem potřebovala vědět. Vyšetření jsem měla udělaná všechna možná a po neúspěchu jsme ještě dodělávali další. Nevím, jak to chodí v jiných Carech, ale pro mě bylo opravdu důležité důvěřovat lékaři, že dělá vše pro to, abych otěhotněla. A taky věřit, že se to povede. A povedlo se to.
OK, pokud někomu nevadí že otěhotní na 4., 5. nebo 6.pokus, tak fajn. Mi to za ty peníze, čas a hlavně nervy nestojí. A na které diskuzi o EF nemluví špatně? na jedné kdosi psal, že se doktor choval k jeho přítelkyni nevhodně, na další už nikdo 2 roky neřidal příspěvek, na dalším se baví tři těhule, které jedné vyšlo na 4.pokus a druhé na 5.pokus - kde jsou ty kterým to vyšlo v EF napoprvé nebo napodruhé? Myslím si, že holky které o EF uvažujou, by měly vědět do čeho jdou. EF je ždímačka peněz, kde se sem tam zadaří a očividně tento názor převládá nejen tady, ale i v jiných skupinách třeba na FB. Já osobně znám v okolí několik párů co šli do EF s nadějí a odcházeli chudší min. o 100tis. a bez mimča. Můj gynekolog mi taky EF rozmlouval, no moje blbost že jsem ho neposlechla. Všechno co tady píšu je proto, aby holky, které váhají, si mohli udělat obrázek a mohly se rozhodnout lépe jak já.
@lu3 Mne se to povedlo napoprve. Z tveho prispevku cisi vztek a nenavist. Presne kvuli takovym jsem prestala chodit na ty jine diskuse a nebudu chodit ani na tuto.