CAR Eurofertil - Ostrava

Napsat příspěvek
Velikost písma:
511
1.8.16 19:40

Nedá mi to, ještě teda zareaguji :) Tři pokusy, všechny v EF, postupně důvěra upadávala. Jak se nedařilo, více jsem o tom dohledávala na netu, přes to, že pan doktor vždy říkal, že se to nemá ;) Vždy z odběru kolem 14ti vajec, do transferu přežilo vždy jen jedno (v prvních dvou pokusech), v prvním jsem byla rozhodnutá na zavedení dvou, kdyby to vyšlo, ještě v den zavedení ráno dvě byly, dr. nás informoval o možných komplikacích, včetně toho, že pak nebudeme mít 4 „hrazené“ pokusy, ale jen tři, přesto jsme se rozhodli pro dvě… před zavedením mne informoval, že to druhé už ale na zavedení nejde… zavedli jsme jedno, blastocystu, pátý den, perfektní kvality, uchytila se, ale hned odešla. Druhý pokus vypadal obdobně, opět jsem byla přesvědčená o dvou, do transferu zbylo? jedno, 4tý den, pouze devíti buněčné… podle mne i jiných dr.na netu, zbytečné zavedení. Před třetím pokusem laparka, mírná endometrióza, dle dr. by na ivf neměla mít extra vliv, max. že to může vyjít až na více pokusů… tohle mne tenkrát poněkud zarazilo, získala jsem dojem, že si pan dr. chystá půdu… Třetí pokus zavádíme opět už čtvrtý den, opět nic moc kvalita, k zavedení jsou najednou dvě… :think: zavádíme obě, přes veškeré možné komplikace, které by mohly nastat…?
Co jsem se tak dočetla, zavádění blastocysty by měl být základ a více než na dr. závisí výsledek na laboratoři a postupech. Proč ze 14ti nikdy nezůstalo v podstatě ani jedno (kromě prvního pokusu) normálně se vyvíjející, jsem se nedozvěděla. :nevim:
Byla to zkušenost, do čtvrtého pokusu nepůjdu. A pokud by mne to snad ještě napadlo, pak jinam :)
Přesto osobně znám jeden pár, kterým pro změnu po pokusech jinde, vyšlo těhotenství v EF. Nicméně už jsou to cca 4roky, jestli se od té doby místo na kvalitu nehraje spíše na kvantitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6887
1.8.16 19:42

Muzu porovnavat, syna mame z 3.ivf v EF, nezbylo nic na mrazeni a celkem jsme tam nechali 100 tisic. Dceru mame hned z 1.ivf v Olomouci, jeste mame 7 embryi v mrazaku a stalo nas to 28 tisic. A pristup, jednani, ferovost samozrejme uplne nekde jinde. Ale nepotrebuju tu delat zlou krev, je mi to uz jedno. Jsem jenom stastna, ze jsme druhe dite neresili v EF…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lu3
16
1.8.16 19:53

To je zajímavé, tak proč si v předchozím výsledku napsala, že po neúspěchu se vyšetření dodělávaly? A na jiné diskuzi si psala že vám to vyšlo na 5.pokus? Děláš si z nás tady srandu? Ze mě nemluví nenávist, mluvím pravdu narozdíl od jiných…pokud alepson jedné holce otevřu oči, tak to bude pro mne velký úspěch.

„Evenka
Zasloužilá kecalka
634 příspěvků
23.05.16 11:02
@italia To chapu, me mudr.taky hnal na nemocenskou, u nas je to paty pokus, ale jsem ucetni a sedim za stolem, tak me nakonec nechal pracovat. Ale musim se setrit. .{color:red}“

@Evenka píše:
@lu3 Mne se to povedlo napoprve. Z tveho prispevku cisi vztek a nenavist. Presne kvuli takovym jsem prestala chodit na ty jine diskuse a nebudu chodit ani na tuto.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lu3
16
1.8.16 20:12

To moc gratuluju, že už máte své poklady doma :kytka:. My už jsme teď taky v Olomouci a připravujeme se na IVF. Zatím zlepšení o 1000% - přístupem, čekací dobou, vysvětlení, cítím se tam mnohem víc v klidu. Můžu se zeptat na kterou kliniku jste chodili?

@Campari1 píše:
Muzu porovnavat, syna mame z 3.ivf v EF, nezbylo nic na mrazeni a celkem jsme tam nechali 100 tisic. Dceru mame hned z 1.ivf v Olomouci, jeste mame 7 embryi v mrazaku a stalo nas to 28 tisic. A pristup, jednani, ferovost samozrejme uplne nekde jinde. Ale nepotrebuju tu delat zlou krev, je mi to uz jedno. Jsem jenom stastna, ze jsme druhe dite neresili v EF…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
1.8.16 20:31

@lu3 Kdybys nebyla tak zahleděná do své pravdy, přečetla by sis mě celou a zjistila bys, že u mě vyšel hned první pokus, bohužel v 10tt ZT! Což nemá s panem doktorem nic společného. A vyprošuji si, abys mě tady kopírovala. Jakékoliv šíření cizích příspěvků bez souhlasu autora je trestné. Komu na tom záleží, tak si mě vyfiltruje a přečte od začátku do konce. Po ZT jsem byla velmi nešťastná, přestože další embryjka byla jedničková, má psychyka nebyla dobrá, a dnes jsem přesvědčená, že to byl můj zásadní problém u dalších třech pokusů. Teprve když jsem se sebrala a zakázala si jakékoliv pochyby, povedlo se. Rozum řídí celé tělo, proč by mé tělo přijímalo embryjko, když jsem o tom celým svým rozumem pochybovala. Ale tobě nemusím nic vysvětlovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
1.8.16 20:32

A dávej si dobrý pozor, koho si dovolíš nařknout ze lži!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4472
1.8.16 20:33

@tojemaras určitě jim dej č´šanci je to tvé rozhodnutí, nikdo Ti Tobě nebo Vám nic nechce rozmlouvat, hlavně Vám držím palečky ať se to povede, nic jiného člověk ani nechce přát, nikdo nikomu nic zlého nepřeje, všechny chtějí jen to kouzelné dítko, ale na za statisíce, mělo by to být v nějaké normální míře a bez zbytečného stresu a nejasností

jinak celkově, můj gynekolog Pomahač mi je také moc nedoporučoval, zůstali jsme tady jen z důvodu dojíždění a bohužel pohodlnosti, stálo nás to 60 tis a pro mne to je poměrně dost peněz, nejsme zbohatlíci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4472
1.8.16 20:39

@Evenka promiň, ale veřejná diskuze není trestná a hlavně pod nickem už vůbec ne, kolegyně chtěla jen pomoci holkám, které neví třeba zda jít do EF nebo ne, Já kdybych četla takovou diskuzi předem, asi bych nešla a byla o pát tisíc na tom líp :lol:

Hlavně se tady baby nehádejte, nestojí to za to, ale každý má svůj nároz od toho tady tyhle diskuze jsou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6887
1.8.16 20:40

@lu3 ivf clinic (dr. Machač). Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lu3
16
1.8.16 21:10

To ze si v 10 tydnu potratila to mne mrzi, ale za vsim ostatnim si stojím. A kdyby bylo zakázané kopírovat cizí příspěvky, tak by asi nebyly dovolená citace…
Ještě k těm embryim, nikdy nezapomenu na výraz laborantky, když přinesla ve „strikacce“ embryo k transferu a jaroš se ji predemnou zeptal, jak vypadá embryo a hned si sám odpověděl, ze dobře samozřejmě…tak mu to odkyvala, co jiného taky mela delat…
po tomhle už mu fakt věřit nejde.

@Evenka píše:
@lu3 Kdybys nebyla tak zahleděná do své pravdy, přečetla by sis mě celou a zjistila bys, že u mě vyšel hned první pokus, bohužel v 10tt ZT! Což nemá s panem doktorem nic společného. A vyprošuji si, abys mě tady kopírovala. Jakékoliv šíření cizích příspěvků bez souhlasu autora je trestné. Komu na tom záleží, tak si mě vyfiltruje a přečte od začátku do konce. Po ZT jsem byla velmi nešťastná, přestože další embryjka byla jedničková, má psychyka nebyla dobrá, a dnes jsem přesvědčená, že to byl můj zásadní problém u dalších třech pokusů. Teprve když jsem se sebrala a zakázala si jakékoliv pochyby, povedlo se. Rozum řídí celé tělo, proč by mé tělo přijímalo embryjko, když jsem o tom celým svým rozumem pochybovala. Ale tobě nemusím nic vysvětlovat.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lu3
16
1.8.16 21:11

To ze si v 10 tydnu potratila to mne mrzi, ale za vsim ostatnim si stojím. A kdyby bylo zakázané kopírovat cizí příspěvky, tak by asi nebyly dovolená citace…
Ještě k těm embryim, nikdy nezapomenu na výraz laborantky, když přinesla ve „strikacce“ embryo k transferu a jaroš se ji predemnou zeptal, jak vypadá embryo a hned si sám odpověděl, ze dobře samozřejmě…tak mu to odkyvala, co jiného taky mela delat…

@Evenka píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lu3
16

@Evenka píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lu3
16

@Evenka píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.16 21:39
@Campari1 píše:
@lu3 ivf clinic (dr. Machač). Držím palce

taky jsem u Machače :srdce:

Inko E.

• Citovat
  • Upravit
1024
2.8.16 08:14

@aliko ale aby bylo embryjko nebo blastocysta starší, to si musíš připlatit, a to všude.

Holky, ať je to jakkoliv, na FB v diskuzi zase naopak jsou holky, které byly jinde a několik pokusů nevyšlo a pak jim to vyšlo v EF…

Jak jsem psala, všichni nemůžou být spokojení všude, já třeba nemůžu dojíždět, a tak mi to za to stojí, abych aspoň jeden pokus zkusila v EF, mají tam pořád nové a nové miminka a to mi dává naději a víru :) A nejen to. Hlavně se nehádejte, opravdu to za to nestojí, každý si stůjme za svým a to stačí, řekly jsme si názory a nemusíme to asi rozebírat dále. Přeju Vám jen to nejlepší děvčátka a ať jste šťastné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí