Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Holky na genetiky musí dát doporučení do Prahy nebo Plzně jinde to nedělají a bacha genetika, nedělají automaticky tromb. mutace musí dr vysloveně napsat!!Mi všechna vyšetření napsali v CAR ve FM a automaticky bez doprosovani se
Mně dnes řekal sestřička, že genetiku dělají až po prvním neúspěšném IVF a že to dělá nějaký doktor - ale nepamatuji si jméno, ale určtiě není z prahy
Ahoj holky chtela bych se zeptat, jestli jste nektera otehotneli v Eurofertilu na prvni nebo druhy pokus? myslim IVF. Protoze co si tady ctu, tak plno holek je doporucovano z Gynetu i ja, v EF bud otehotni az na 3 nebo 4 pokus nebo se to nepodari vubec a nakonec skonci v Olomouci. Nechapu proc tomu tak je? nechapu proc dr Jaros vsem holkam pise ty same zastarale prasky Divina, kdyz jsou lepsi, proc nechce delat zadne testy, jen az jim tam vyvalite prachy za x pokusu tak az pak teprve zacne neco delat? Proc nechce davat lidem jejich vysledky atd, ctu tady hooodne negativnich ohlasu krome vecne usmevavych sestricek, ale to nam miminko neudela…Dokonce tady pisou holky, ze zavadeji zkazene embrya..no siiila co tady ctu a to se tam chystam na IVF. Mam z toho obavy
proto se ptam jestli existuje snazilka, ktera tam otehotnela hned nebo aspon na 2 pokus tak jak je to treba v tom Olomouci?? Proc tam to jde a v EF musi clovek vyvalik plno penez a psychicky se polozit nez si uvedomi ze ma jit jinam!!!
@petullaa Peti, určitě jo, ale ty už se nezabývají stránkama jako emimino atd., musíš to brát tak, že těm, co se to povedlo, už nevyhledávají takové diskuze a těch, co tu píšou ted poslední dobou, taky není moc… Taky jdeme na IVF a věřím jim… Koukám i na jejich facebook a dávají tam pořád nové mimiska…
@Anonymní píše:
Holky na genetiky musí dát doporučení do Prahy nebo Plzně jinde to nedělají a bacha genetika, nedělají automaticky tromb. mutace musí dr vysloveně napsat!!Mi všechna vyšetření napsali v CAR ve FM a automaticky bez doprosovani se
oprava na imunologii do Prahy
@Anonymní píše:
oprava na imunologii do Prahy
Jakto, dyt imunologií je plno tady, proč by se muselo do Prahy? Já se na to dnes ptala a říkala mi sestrička, at se domluvím přímo s MUDr. Jarošem, že genetiku nedělají, ale imuno ANO
@tojemaras Mudr Maďar, Mudr Malickova a Mudr Ulcova-Galová jedine tito tři dělají reprodukční imunologii.
Nenechte si nakecat že je to drahé holky pak jsem koukal do výpisu pojišťovny já čekala ze to budou desetitisíce.. ![]()
@Anonymní píše:
@tojemaras Mudr Maďar, Mudr Malickova a Mudr Ulcova-Galová jedine tito tři dělají reprodukční imunologii.Nenechte si nakecat že je to drahé holky pak jsem koukal do výpisu pojišťovny já čekala ze to budou desetitisíce..
Mne rekli ze delaji imunogii a to mi staci
jinak kazdy doktor podvadi a pojistovnama, jen tady na tom vydel asi vic
Holky taky mi to nedá nereagovat. Já jsem rovněž docházela do eurofertilu, naštěstí jsem odešla, nechala tam cca „jen“ 50 000 bez úspěchu. Otěhotněla jsem v ivf clinic olomouc (bývalý reprofit), byla jsem tam moc spokojená, cítila jsem, že chtějí pomoc, ne jen tahat z člověka peníze. ![]()
Nám se povedlo 2. IVF, jak jsem psala výše. Proč je to tak s panem doktorem není otázka na nás zklamané, ale spíš na pana doktora samotného. Volba centra je na každé z nás. Já obvykle do diskusí nepřispívám. Jen jsem to tu sledovala a zajímalo mne, jestli zdejší ženy mají podobné zkušenosti nebo jsem měla ten blbý pocit jen já a jsem divná já, ale asi problém nebude u mne. Když jsem viděla, že je nás víc, tak jsem nevydržela a musela jsem napsat také svůj příběh. Pokud to někomu pomůže v tom se správně rozhodnout a neztrácet čas, tak budu jen ráda. Nikomu nic nevnucuji, jen jsem napsala svou zkušenost. My jsme čekali na mimino víc než 3 roky a kdyby byla léčba lépe nastavená mohla být doba kratší. Jen bych ještě chtěla napsat, že nejsem žádná kariéristka, která by odkládala děti kvůli kariéře nebo, že bych si ve 40 vzpomněla, že bych chtěla 3. dítě. S manželem jsme se vzali v 25, ale na první mimi jsem si počkala do 29. Z toho jsem prodrbala 2 roky v Eurofertilu. Ještě taky nemám vyhráno, ještě se může cokoli stát.
Holky chodila jsem tu do diskuse driv, ted uz jen obcas mrknu ze setrvacnosti. Do EF jsme sli ha doporuceni gyndare, ktery se moc nemel do reseni toho, ze jsem mela nepravidelny cyklus. Mam cely zivot nadvahu, rikal mi ze vse co mi na upravu muze dat, je na bazi cukru, tudiz by mel diky me vaze strach, ze si me tam proklepnou a uvidime. Chtel spermiogram partnera.
Za ten jsme v EF vyplajzli tusim 400,–… dodnes nemam v ruce vysledky, jen v hlave slova Dr. Jarose, ze je to slusne a dobre, tudiz u partnera celkem v poradku. Muj horm. profil pry ok, jen problem s ovulaci, se kterou si pry umi poradit. Sli jsme do prvniho IUI (2× v jednom cyklu po sobe), rikala jsem si, ze vi co delaji, ze jim verim. IUI nedopadlo, i presto, ze stimulace clostlbegytem byla podporena jeste Menopurem, za ktery jsem tam taky nechala nemale penize.
Prvni cervicek ve me hlodal od doby, kdy mi dr. Jaros bez jakehokoliv vysetreni rekl, ze mam PCO. To fakt nemam, nikdy jsem nemela, absolvovala jsem driv hysteroskopii u jineho lekare po 2 potratech po prirozenem otehotneni a nic takoveho se tam neobjevilo. Dr. Jarosovi jsem to driv rikala.
Dalsi cervik prisel u druheho cyklu IUI, kdy manzel nemohl z pracovnich duvodu na opakovany dtuhy pokus. Volala jsem to sestre, co jako s tim a ona mi na to rekla, ze tedy mam na to IUI prijit
Jako jak, kdyz jsem ji rekla, ze manzel nemuze??? No nesli jsme.
Vyzvedla jsem si recept na dalsi clostilbegyt a utrogestan, kdy mi u jeho vypisovani sama sestra chtela naordinovat dvojitou davku.
to byl cervik posledni.
Na dalsi IUI jsme uz nesli, manzel bohuzel zas nemohl, posnazili jsme se doma. Uz jsem to v EF neresila. Za 11 dni mam termin porodu, prirozene (pouze s tim clostikem) pocateho miminka.
Takze asi tak.
Jen nevim, kam si zajdu pro clostilbegyt, pokud budeme chtit druhe a zase to s tou moji neovulaci nepujde… no co, treba mi tehotenstvi cyklus upravi samo ![]()
@mische pěkný příběh, my také odešli a stálo nás to 60 tisíc holky
, ale dítě nemáme podstupujeme adopci a PP, jinak v listopadu jsme byla přirozeně těhu, ale šlo to pryč jn tak pro info pro nové kočky, jo a u 2 IVF nám doporučili dárce, prý spermošky nic moc, tak nevím po tom přirozeném těhu ![]()
@Žaneta66 drzim ti pesti s tou adopci, snad uz se to povede, nebo i pak prirozene jako nam.
To s tema 30,– za kazdou navstevu mi uz prislo jako usmevna tresinka na dortu. Vlastne si vybavuju, ze mi vzdy sestra rekla o 60,– a uctenku dala na 30,– ![]()
Ahoj holky, zacala jsem do ef teprve chodit takze zkusenost vam zatim nenapisu. Ale ohledne lekar. zpravy to treba ve fertimedu maji uplne stejne. Na 1.IVF jsme byli tam ale nedostala jsem od nich zadne vyuctovani ani zadne doklady (jo omlouvam se jediny doklad co mam je prijmovy na zalohu 10 tis. ). Zadala jsem je o vypis ze zdravotni dokumentace, musela jsem pisemne. Rekli mi ze na to maji ze zakona 6 tydnu takze uvidime jestli neco prijde (uz to jsou 3 tydny).
Ahojte holky muzu se zeptat jestli jste predd IVF brali i nejake vitaminy ci bylinky? Nebo co vam pomohlo? Manzel ma snizenou pohyblivost a ja anoovulaci a endometriozu. nejake vitaminy zobem ale spis me zajima co bylo u vas nejucinejsi?
Mně teda spermiogram řekli - měla jsem si volat za hodinu a půl od odběru, takže mi vše nadiktovala a napsala jsem si to, ať to vím do budoucna… na IUI mi doporučil clostík (ovulaci ale mám pravidelnou, tak možná je to zbytečné?), což jsem mu řekla, že jsem ho už jednou měla a měla jsem moc velké folikuly, tak mi řekl, že jiné léky se dost připlácí, takže bude nejlepší clostík nechat, že se stejně dát musí. Takže u mě zatím dobrý, nic mi necpou, spermiogram jsme platili 400 Kč - a to mi sama sestřička řekla, že neplatíme ten rozbor u nich, ale až potom tu morfoogii, kam ty spermie asi posílají (to se zkoumá samotná spermie, zda má v opřádku hlavičku, ocásek, velikost a tak). Takže u mě zatím dobrý, zatím jsem spokojena, ale tak uvidíme ![]()