CAR Eurofertil - Ostrava

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1024
7.4.16 08:31

Píšu ti zprávu opičko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
7.4.16 08:37
@Edita77 píše:
@opickaaa byla jsem tam na pohovoru, kde jsme asi hodku a půl řešili testy, výsledky..postupu, odpovídal mi na veškeré dotazy.. a řekl mi jaké postupy a metody mají oni. Prostě naprosto jsem byla z přístupu překvapena. Domluvili jsme se, kdy začnu.. Byla mi přidělena koordinátorka..to je paní, která ti je kdykoliv na telefonu k dispozici, jakákoliv otázka..dotaz. Když jsem to dostala..tak jsem jí volala co a jak.. Pak na uz a krev jsem nemusela jezdit tam.. (ale mohla jsem, mohla jsem si vybrat) tak jsem chodila ke svému dr. a vždy volala výsledky krve a výšku sliznice té koordinátorce a ona to probrala s dr. a řekla mi co a jak dál. zda léky zvýšit, snížit.. kdy bude odběr. Takže jsem tam pak jela jen na odběr.. a 6tý den na et.. hatchující blastocysta. Celé jsem to viděla na plazmové televizi..i to jak to embryloložka nabírá do pipety.. a na monitoru na uz jak to mám v sobě, dali mi fotky toho embrya a pak dělohy s mimiskem po et. Pak na krev..jsem šla ke svému dr. a vůbec jsem tam už pak nemusela chodit..na žádné uz..nic. Když jsem se rozhodla nedojíždět, tak nemusím..jen chtěli ať jim po každé kontrole zavolám.. pro statistiky…atd. TAkže jsem tam byla jen 3krát… a to se dalo. Stálo mě to o polovinu méně než v EF - už jsem samoplátce, takže já mám s čím srovnávat. Hlavně taky díky tomu, že v tomto všem jsem už více jak 10 let zaangažována. Není to, že jsem byla v EF jen na 2 cykly a pryč. V EF jsem měla těch cyklů asi 10.. z toho 3 potraty..díky té fragmentaci.. ale dr. že to tím, že jsem stará.. a že vlastně to dítě ani nechci. Stálo mě to bez cesty 43 tis. kč.. na tože jsem v EF nechala 290 tis. je to pakatel..

Děkuji za info, jak to chodí v Brně. Můj gynekolog EF vlastní, tak by se mě hnedka ptal, proč nechodím už tam…to by bylo…ale tak na moji gyndě je více doktorů, tak nemusím chodit k němu a dívat se na něho, jak nadává:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
7.4.16 08:39

@opickaaa nechápu jak to myslíš, že jak to chodí v Brně?? co tím myslíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
7.4.16 08:46

Ahoj, nedá mi to a musím také napsat svou zkušenost. Sice jsem si z Eurofertilu odnesla svůj malý zázrak pod srdcem, takže bych asi měla pět chválu, ale bohužel mám stejné zkušenosti jako všechny tady píšete a také jsem z toho byla dost zklamaná. A byla uvnitř rozhodnutá, že pokud se nepovede, tak budu muset asi jinam. Nechali jsme u pana doktora docela dost peněz. Nejdřív jsme ztráceli čas s IUI. Už u prvního cyklu s IUI mi přišlo divné, že i když jsem absolutně nezareagovala na Clostilbegyt a žádný folikul nenarostl, tak to stejně pan doktor dokončil (2× IUI na cyklus), což mi přišlo dost škoda, protože to bylo úplně zbytečné. Pak mě vzal na laparoskopii (udělal mi při tom ovariální drilling), za kterou jsme museli také zaplatit, přitom, když jde člověk od svého gynekologa, nic neplatí. Pak další IUI, sice jsem po operaci reagovala, ale bez úspěchu. Když jsme vyčerpali IUI, tak mi na konzultaci sdělil, že už jen IVF, ale zrovna moje pojišťovna mu to neproplácí. No kdyby mi to řekl dřív, tak bych si zažádala o změnu pojišťovny hned na začátku a nemuseli jsme čekat 3/4 roku na změnu pojišťovny (dřív to šlo změnit až po roce). Ptala jsem se ho ještě před tím, jestli by nebylo dobré udělat mi nějaké ty imunotesty dřív než bychom šli do IVF, podobně, jako to che udělat jedna kolegyně zde, ať víme na čem s manželem jsme a mě na to řekl, že to před prvním IVF nedělá, že uvidíme až jak to dopadne. Standardně to dělá až po prvním nebo druhém IVF. Nabídl nám minimálku s menším finančním zatížením než klasické IVF jako samoplátci. Šli jsem do toho, protože jsme věřili, že to může dopadnout, ale nedopadlo. Měla jsem z minimálky jen 4 vajíčka a chtěla jsem prodlouženou kultivaci, ale tu doktor dělá až od 5 vajíček nahoru. Podle mě, když to embryo nezvládne 5 dní v misce, tak to pak nezvládne ani v děloze, jenže doktora jsem neoblomila, protože kdyby nedodělal cyklus, tak by dostal míň peněz na faktuře. Pak už mi pan doktor teda to imuno udělal a protilátky se prokázaly. Jenže mě už se za tu dobu čekání a marných pokusů zkameněly vaječníky a nereagovala bych na stimulaci, jen na injekce. Takže jsem museli počkat na změnu pojišťovny od ledna a počkat si na klasické IVF. To už naštěstí vyšlo a doufám, že ten poklad donosím a už nebudu muset nikdy řešit IVF. Když mě pan doktor propouštěl do péče mé gynekoložky, tak jsem dostala jen heslovitou malou zprávičku s info k onomu IVF, ale co bylo předtím tam nikde nenapsal. Nějaké výsledky vyšetření, které jsme prodělali, nic. Když jsem řekla, že mi dochází utrogestan, tak mi ani recept nechtěl napsat, že to už napíše moje dr. Prednison mi také docházel. Nejdřív mi řekl, že ho mám užívat do 12. týdne, když jsem řekla, že mi dochází a potřebuji napsat recept, tak mi řekl, že už ho nemám brát, tak čověk pak neví, co si má myslet, když v jedné větě řekne tak a v druhé jinak. Nemohla jsem se na konci zbavit pocitu, že když věděl, že jsem těhotná a že ze mě už žádné peníze mít nebude, tak se mě chtěl co nejrychleji zbavit, protože už jsem pro něj nebyla zajímavá. Přijde mi, že je to vše o penězích. Nejdřív by měl udělat všechny testy a pak až IVF. Nikdo z nás peníze netiskne. Jenže u pana doktora nejdřív musí člověk vyplácnout 30 000, aby dosáhl na nějaké testy. Protože když člověk to dítě chce, tak přijde zas a zase zaplatí další fakturu a o tom to je. Jsem ráda, že už máme za sebou první trimestr. Nezbývá než doufat, že miminko úspěšně donosím. Jsou to nervy. Myslím, že nám bude jeden prcek stačit, ale pokud bych se měla rozhodovat pro sourozence, tak bych volila jiné centrum, ale určitě ne Gyncentrum. Přeji všem tady, aby se co nejrychleji povedlo a drželi jste brzy svá miminka v náručí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
7.4.16 09:06
@mimi12345 píše:
Ahoj, nedá mi to a musím také napsat svou zkušenost. Sice jsem si z Eurofertilu odnesla svůj malý zázrak pod srdcem, takže bych asi měla pět chválu, ale bohužel mám stejné zkušenosti jako všechny tady píšete a také jsem z toho byla dost zklamaná. A byla uvnitř rozhodnutá, že pokud se nepovede, tak budu muset asi jinam. Nechali jsme u pana doktora docela dost peněz. Nejdřív jsme ztráceli čas s IUI. Už u prvního cyklu s IUI mi přišlo divné, že i když jsem absolutně nezareagovala na Clostilbegyt a žádný folikul nenarostl, tak to stejně pan doktor dokončil (2× IUI na cyklus), což mi přišlo dost škoda, protože to bylo úplně zbytečné. Pak mě vzal na laparoskopii (udělal mi při tom ovariální drilling), za kterou jsme museli také zaplatit, přitom, když jde člověk od svého gynekologa, nic neplatí. Pak další IUI, sice jsem po operaci reagovala, ale bez úspěchu. Když jsme vyčerpali IUI, tak mi na konzultaci sdělil, že už jen IVF, ale zrovna moje pojišťovna mu to neproplácí. No kdyby mi to řekl dřív, tak bych si zažádala o změnu pojišťovny hned na začátku a nemuseli jsme čekat 3/4 roku na změnu pojišťovny (dřív to šlo změnit až po roce). Ptala jsem se ho ještě před tím, jestli by nebylo dobré udělat mi nějaké ty imunotesty dřív než bychom šli do IVF, podobně, jako to che udělat jedna kolegyně zde, ať víme na čem s manželem jsme a mě na to řekl, že to před prvním IVF nedělá, že uvidíme až jak to dopadne. Standardně to dělá až po prvním nebo druhém IVF. Nabídl nám minimálku s menším finančním zatížením než klasické IVF jako samoplátci. Šli jsem do toho, protože jsme věřili, že to může dopadnout, ale nedopadlo. Měla jsem z minimálky jen 4 vajíčka a chtěla jsem prodlouženou kultivaci, ale tu doktor dělá až od 5 vajíček nahoru. Podle mě, když to embryo nezvládne 5 dní v misce, tak to pak nezvládne ani v děloze, jenže doktora jsem neoblomila, protože kdyby nedodělal cyklus, tak by dostal míň peněz na faktuře. Pak už mi pan doktor teda to imuno udělal a protilátky se prokázaly. Jenže mě už se za tu dobu čekání a marných pokusů zkameněly vaječníky a nereagovala bych na stimulaci, jen na injekce. Takže jsem museli počkat na změnu pojišťovny od ledna a počkat si na klasické IVF. To už naštěstí vyšlo a doufám, že ten poklad donosím a už nebudu muset nikdy řešit IVF. Když mě pan doktor propouštěl do péče mé gynekoložky, tak jsem dostala jen heslovitou malou zprávičku s info k onomu IVF, ale co bylo předtím tam nikde nenapsal. Nějaké výsledky vyšetření, které jsme prodělali, nic. Když jsem řekla, že mi dochází utrogestan, tak mi ani recept nechtěl napsat, že to už napíše moje dr. Prednison mi také docházel. Nejdřív mi řekl, že ho mám užívat do 12. týdne, když jsem řekla, že mi dochází a potřebuji napsat recept, tak mi řekl, že už ho nemám brát, tak čověk pak neví, co si má myslet, když v jedné větě řekne tak a v druhé jinak. Nemohla jsem se na konci zbavit pocitu, že když věděl, že jsem těhotná a že ze mě už žádné peníze mít nebude, tak se mě chtěl co nejrychleji zbavit, protože už jsem pro něj nebyla zajímavá. Přijde mi, že je to vše o penězích. Nejdřív by měl udělat všechny testy a pak až IVF. Nikdo z nás peníze netiskne. Jenže u pana doktora nejdřív musí člověk vyplácnout 30 000, aby dosáhl na nějaké testy. Protože když člověk to dítě chce, tak přijde zas a zase zaplatí další fakturu a o tom to je. Jsem ráda, že už máme za sebou první trimestr. Nezbývá než doufat, že miminko úspěšně donosím. Jsou to nervy. Myslím, že nám bude jeden prcek stačit, ale pokud bych se měla rozhodovat pro sourozence, tak bych volila jiné centrum, ale určitě ne Gyncentrum. Přeji všem tady, aby se co nejrychleji povedlo a drželi jste brzy svá miminka v náručí.

Jsi hodná za takový rozsáhlý příspěvek. Pro jaké centrum by ses tentokrát rozhodla? uvažovala jsi nad tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
7.4.16 09:12
@Edita77 píše:
@opickaaa nechápu jak to myslíš, že jak to chodí v Brně?? co tím myslíš?

Myslela jsem to tak, že jsi napsala svou zkušenost v Brně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
7.4.16 09:13

Ahoj, zatím jsem neuvažovala, ale buď Olomouc nebo Brno. Důležitý je faktor dojíždění. Volili jsme Ostravu, protože byla nejblíž ale i tak každá návštěva znamenala den dovolené, protože čekat 2 hodiny je v Eurofertilu úplně normální + 2 hodiny cesta tam a 2 hodiny zpět. Zpět do práce už to nemělo nikdy smysl.

Já si stejně myslím, že po porodu dojdu k názoru, že jedno stačí :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
7.4.16 09:15
@mimi12345 píše:
Ahoj, zatím jsem neuvažovala, ale buď Olomouc nebo Brno. Důležitý je faktor dojíždění. Volili jsme Ostravu, protože byla nejblíž ale i tak každá návštěva znamenala den dovolené, protože čekat 2 hodiny je v Eurofertilu úplně normální + 2 hodiny cesta tam a 2 hodiny zpět. Zpět do práce už to nemělo nikdy smysl.Já si stejně myslím, že po porodu dojdu k názoru, že jedno stačí :D.

Právě, vnímám to stejně. Já si vždy v práci vzala volno nebo sick day, protože i když jsem byla objednaná např. na 10, přišla jsem na řadu 12 hod, tak už nemělo pak cenu jít do práce. Takže ono to vyjde nastejno asi s tím Brnem. Já bych nad Brnem neváhala ani trošičku, jediné co řeším je to dojíždění a taky to, zda mi v EF nebudou dělat problémy. Musím zavolat do Brna, zda požadují zprávy z předchozího CARu nebo to nepotřebují. ale myslím, že to budou vyžadovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
7.4.16 09:25

Určitě by Ti zpráva od doktora pomohla, že už bys měla něco v ruce a nemusela absolvovat všechna vyšetření znova, ale mám obavu, že to doktor jen tak nedá. Někdo tu psal, že na písemnou žádost a do 30 dní. Podle mě by správně měli dát výpis, hned a na počkání, ale mě dal při otěhotnění opravdu jen malý papírek k tomu IVF bez toho, čím jsme si prošli. Takže já třeba nemám nic v ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
7.4.16 09:32
@mimi12345 píše:
Určitě by Ti zpráva od doktora pomohla, že už bys měla něco v ruce a nemusela absolvovat všechna vyšetření znova, ale mám obavu, že to doktor jen tak nedá. Někdo tu psal, že na písemnou žádost a do 30 dní. Podle mě by správně měli dát výpis, hned a na počkání, ale mě dal při otěhotnění opravdu jen malý papírek k tomu IVF bez toho, čím jsme si prošli. Takže já třeba nemám nic v ruce.

Zkusím zavolat sestřičkám, úplně mám z toho obavu:-) že budou nepříjemní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
7.4.16 09:41

Sestřičky jsou sluníčka, třeba budou vstřícné a dají Ti výpis bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
610
7.4.16 10:27

@Edita77
jj mám přesně ty stejné pocity, bohužel :,(. Holt ať chceme nebo ne IVF je business na kterém se dá tučně vydělat, ale že je tady taky nějaký etický kodex, právo a ochrana pacienta, to už je jaksi vedlejší.. Připadá mi, že si velmi málo uvědomují, že má žena při takových stimulacích mnohonásobně zvýšené riziko vzniku nádorů vaječníků, prsů, že je to nápor na tělo. Co tady čtu, tak někdy to vypadá, že lékaři zkouší, co ženská vydrží a pak teda teprve udělají laskavě nějaké vyšetření.. je to fakt centrum od centra, na Brno jsem taky dost četla chválu a souhlasím s tím, že si raději už zajedu dál, ale s pocitem, že jsem v „nejlepších“ rukách.
@opickaaa
no ono za zrcadla by mi to přišlo normální, ale to jsem měla akorát v den KETu, jinak moje gyne při vyšetření UZ nic po mně nechce, možná to ale mají jinak zavedené a proto si to účtujou- ale je fakt, že je to zcelé sumy jen prkotina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
610
7.4.16 10:30

@opickaaa
pokud by ti je nechtěli dát, tak jako mně, tsk si můžeš udělat soupis všeho, co kdy jak a kolik- ono to zas není tak těžké a předat to v jiném caru ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
7.4.16 11:27

@mimi12345 úplně žasnu a hlavně jsi mi psala z duše! Jak bych to celé viděla a zažila s tebou. Hlavně nic neřešit, hlavně ať nic nečteme.. protože jsme pak až moc chytré. Kecy že PK dělá nad 5 embryjí.. Já v Brně měla 1 vajíčko a 1 embryo…a měla jsem krásnou hatchující blastuli a vůbec se nad tím nikdo nepozastavoval. Hlavně v EF dr. neřeší ani naše pocity, možnosti jiné léčby.. prostě jeden stejnou lajnou a hotovo a pak se tváří ještě uraženě, když se na něco člověk zeptá. Držím ti tak pěsti ať máš brzo mimi v náručí a hlavně bez problémů! Mě v Brně taky řekli - prednison?? okamžitě vysadit, že si tím víc ubližuji.. Divina?? co to je?? pak utrogestan.. - proč takové šílené dávky? Já tam byla jen na 1 tabletce esetrofemu a 2krát utrogestan a dnes jsem v 15tt a mimi je naprotsto OK i po genetické stránce - dnes mi volali.

@opickaaa fakt zavolej sestřičkám, ty jsou hodné.. a hlavně se vůbec nediví, že holky odcházejí. S tou jednou jsem dodneska kamarádka a vůbec se nediví, že jsem odešla..sama mi to doporučila. A výsledky ti ofotí a dají, ani to dr. nemusí vědět. On to chce jenou písemně, pak že do 30ti dnů..prostě hrůza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.16 11:50

Holky na genetiky musí dát doporučení do Prahy nebo Plzně jinde to nedělají a bacha genetika, nedělají automaticky tromb. mutace musí dr vysloveně napsat!!Mi všechna vyšetření napsali v CAR ve FM a automaticky bez doprosovani se

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex