Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Černá vdova píše:
Napiš nám, jak paní zdůvodnila, proč nemá ráda SP.
Nezduvodnila. Jen rekla, ze VP matky je to same jako stridavka (lez).
@Saulus píše:
Toto je kvalitni nazor
Prosim tě, i když máme opačné názory, vcelku mi nevadíš a jsi ten z příjemnějších. Neopič se po Salámovi, fakt to nedělej.
@Anna766 píše:
Prosim tě, i když máme opačné názory, vcelku mi nevadíš a jsi ten z příjemnějších. Neopič se po Salámovi, fakt to nedělej.
To se nedalo
ja myslim, ze mi to odpusti ![]()
Já netvrdím, že 90% otců nemá zájem o své děti, ale klidně si troufnu tvrdit, že nemá zájem o péči minimálně stejnou jako matka. Ano, myslím si, že minimálně 90% otců nemá zájem o střídavou péči. A ne, nemyslím si, že je jim upíráno právo na styk. Třebas já jsem se setkávala s otci, kteří měli podmínky, právní povědomí (z naše práce), prostě maximální podporu včetně informací a ne, střídavka nebyla cílem.
@Saulus@Saulus píše:
@MagdaleeenaAno, za mě je statisticky (!) podstatně větší pravděpodobnost, že otec neplatí než že je mu upíráno právo na péči. A zmiňuji z toho důvodu, že tento problém se tedy statisticky dotýká podstatně většího počtu dětí.. A opakuji - i kdyby byl jediný případ, je to špatně.
Podobne statistiky neznam a byl bych velmi opatrny s výkladem. **Ja si zase myslim, ze 90% VP matky neznamena, ze 90% otcu nema zajem o sve deti… a ano. Je jim tedy upirano pravo na peci. Maji pouze **styk****.
S posledni vetou souhlasim.
@Saulus píše:
Jak jinak. Sesypaly jste se na mne a misto diskuze provádíte hloubkove kostetove nalety
Nemáš to lehký, no. Všude ti hází klacky pod nohy a teď ještě to strašný emimino
…
Jako já chápu, že každej má nárok na nějakou bolest a zhrzenost, ale co je moc, je moc.
Ať nedopadneš jak jeden zdejší bijec za práva otců, ten už taky neví, čí je, máš k tomu slušně našlápnuto.
@Saulus píše:
Je mi to lito![]()
Ale mam pocit, ze kazdy cteme jinou diskuzi.
- Exekuci mu zaridila ex.
- On byl pitomec co neplatil
- zminil jsem jako nadsazku, ze je treba i varianta ze nemel/nema
- zminil jsem, ze pokud nema penize, lze vynahradit jinak, prave treba zminovanou peci (ktera ma oporu v zakone)
- celou dobu upozornuji, ze to ze je nekdo matka, neznamená to, ze o detech rozhoduje jen ona. Ze ma patent na rozum.
A ty napises, ze bys mu je nedala. Jako kdyby se jednalo o majetek. Tvuj
Diky.
Ne já, ale nedal by mu je soud ????. Pokud 10 lete dítě řekne, že u otce být nechce, je to pro soud stěžejní informace. A pro toho otce taky…
Ex měl dceru, kterou chtěl taky do pece, výhradní nebo stridave. Dcera (tehdy 8 let řekla u soudu, že u ex bydlet nechce, ani napůl) a pro soud to bylo rozhodující a měl smůlu - přihlíželo se (podle mě oprávněne) k zájmu dítěte. Současný partner má taky dceru. Ta řekla, že chce být stridave u mámy a táty a tak mají střídavku.
@Saulus píše:
Tleskam i ja. Tudiz deti otci upreme, at ma cas na vydelavani pořádaných alimentu a muze financne zajistovat deti i matku. Muze v klidu delat od nevidim do nevidim… vsechno bude v naprostem poradku.
Tleskam, skvele reseni
Nikdo po něm nechce, aby zajišťoval matku. Ale zajišťovat děti je jeho povinnost (morální i zákonná). Takže by měl přestat brečet a začít normálně pracovat, jako ostatní lidé…
@Magdaleeena píše:
Já netvrdím, že 90% otců nemá zájem o své děti, ale klidně si troufnu tvrdit, že nemá zájem o péči minimálně stejnou jako matka. Ano, myslím si, že minimálně 90% otců nemá zájem o střídavou péči. A ne, nemyslím si, že je jim upíráno právo na styk. Třebas já jsem se setkávala s otci, kteří měli podmínky, právní povědomí (z naše práce), prostě maximální podporu včetně informací a ne, střídavka nebyla cílem.@Saulus
Ale to nerozporuji. Ono koneckoncu si spousta chlapu neuvedomuje, ze stridava pece znamena daleko vyssi naroky jak na cas, tak i energii a predevsim finance.
Nikde nepisu, ze z tech 90% VP matky je 90% zajemcu o SP. Tech je řádově méně a jeste méně by ji melo mit. Staci se podívat na stridavka FB skupinu. S nekterymi bych se bal jet i nocni tramvaji, o projevu se snad nelze ani zminovat. Je az s podivem, ze si nejaka podobného vybrala jako otce svych deti. ![]()
Nedokazi posoudit co delas, ale tipl bych si AK. Ano. Stridavka nemusi byt zadani klienta. Jak jsem psal již mnohokrat, i pro mne by bylo jednodussi ziti, kdyz „bych nechal deti matce“. A s AK bych akorat resil „optimalizaci zdroju“. Vybral jsem si svou cestu. A jsem strasne moc prekvapeny, s jakym odporem se nekdo, kdo ma zajem a chut o deti pecovat setká. Jsem presvedcen, ze schopnosti jsem prokazal za rok fungovani. Ale je to opet o mne, protoze podle sebe soudim tebe. Stejne tak to delaji i nektere mistni nadhery. To ze maji problematickeho ex, tak jsou vsichni ex hazli a deti jim nedam. Ja osobne to mam jinak. A jiz nekolikrat jsem se postavil proti otci.
Jsem takovy Don Quijote. Treba se v nejake mistni „Hvězdě diskuze“ neco malo hne a nejaky chudak, co prijde po mne nedostane takovou cocku a naopak najde pochopeni. A mozna i malou radu na co se zaměřit, aby nebyl odstaven od svych deti… treba at se zameri na vztah s detmi. A neresi penize..
@Sworley píše:
Nemáš to lehký, no. Všude ti hází klacky pod nohy a teď ještě to strašný emimino![]()
…
Jako já chápu, že každej má nárok na nějakou bolest a zhrzenost, ale co je moc, je moc.
Ať nedopadneš jak jeden zdejší bijec za práva otců, ten už taky neví, čí je, máš k tomu slušně našlápnuto.
Je fajn, ze jsi vubec nepochopila. ![]()
@Saulus píše:
To se nedaloja myslim, ze mi to odpusti
On jo, já ne ![]()
@Saulus píše:
Je fajn, ze jsi vubec nepochopila.
Ale ona má pravdu. Ta tvoje vlastní zhrzenou a pocit křivdy ti úplně vymila mozek a čáka do každého tvého příspěvku v každém tématu. Vždycky to zakládajícímu akorát zaplevelis svou ublizenosti a křivdami.
@káťa píše:
Ne já, ale nedal by mu je soud ????. Pokud 10 lete dítě řekne, že u otce být nechce, je to pro soud stěžejní informace. A pro toho otce taky…
Ex měl dceru, kterou chtěl taky do pece, výhradní nebo stridave. Dcera (tehdy 8 let řekla u soudu, že u ex bydlet nechce, ani napůl) a pro soud to bylo rozhodující a měl smůlu - přihlíželo se (podle mě oprávněne) k zájmu dítěte. Současný partner má taky dceru. Ta řekla, že chce být stridave u mámy a táty a tak mají střídavku.
No ocividne to pres soud prave zkousi. Nejsem si ovsem jisty, nakolik dokaze 8 lete dite posoudit dosah vyrazu „stridava“ a „vyhradni“ pece. Ja jsem se sve 6 lete ptal mockrat, zda by chtela byt vic s mámou. Vzdy rekla ze chce i tatu. Cloveka to potesi, ale jsou tam prave i ty dalsi „nedetske“ veci.. i proto ve svem pripade pisu ze uvidime jak to dopadne. Do te doby SP a snazim se byt nejlepsim otcem. Vice udelat nemohu.
Po mem dnesnim rozhovoru na OSPODu ale bohuzel zesilil muj nazor, ze ze strany statu a uredniku nejde zas tak uplne o nejlepší zajem ditete. Bohuzel. Mohu to chapat lidsky, nikoliv jako ucastnik rizeni. A vubec ne profesionalne.
@káťa píše:
Ale ona má pravdu. Ta tvoje vlastní zhrzenou a pocit křivdy ti úplně vymila mozek a čáka do každého tvého příspěvku v každém tématu. Vždycky to zakládajícímu akorát zaplevelis svou ublizenosti a křivdami.
No a nema.
Zhrzeny nejsem, jsem ve finale rad, ze jsem se ex zbavil. Byt nedobrovolně.. Neznas cely příběh.. ![]()
Pocit krivdy? To nevim. Delal jsem to nejlepší co jsem umel. Uz jsem si to odpustil ![]()
Ono to je totiz z meho pohledu jinak. Napisu odlisny nazor, nebojim se jit do konfrontace a sesypete se na mne. A odpovidam vsem ![]()
Ja sve nazory jiz xkrat upravil, dokonce jsem po spravne argumentaci uznal, ze jsem se mylil. Naopak to tak bohuzel neni. Kdyz nemate argumenty, nasazujete „ad hominem“. ![]()
Jak jinak. Sesypaly jste se na mne a misto diskuze provádíte hloubkove kostetove nalety