Exekuce a práva dlužníka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19198
13.11.19 20:15

Ale s takovou situací si právě pocitat měla. Přišli ti dva příkazy a oba byly provedeny. A jestli je to lidské nebo ne… Hele ty jsi zrovna dluzila firmě, ale věřitelé jsou i lidé jako ty a co mají říkat oni, když jim někdo dluží peníze několik měsíců či let :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
13.11.19 20:46
@bertoldina píše:
Banka měla povinnost tam ten dvojnásobek ŽM nechat (pokud tam ta částka byla) - viz judikát na konci této stránky: http://www.spolcest.cz/…-rozhodnuti/

Také si myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.19 20:49
@Kikuška90 píše:
Ale s takovou situací si právě pocitat měla. Přišli ti dva příkazy a oba byly provedeny. A jestli je to lidské nebo ne… Hele ty jsi zrovna dluzila firmě, ale věřitelé jsou i lidé jako ty a co mají říkat oni, když jim někdo dluží peníze několik měsíců či let :nevim:

Já zákony ctím a totéž očekávám od protistrany. Zákon hovoří o tom, že nárok na dvojnásobek životního minima dlužník má a to přesně paragraf 304b odstavec 1.
O mne už tolik nejde, ale o to aby zákon byl dodržován. Nějaký důvod to přeci má ;)

• Citovat
  • Upravit
19198
13.11.19 20:56

Kdybys ctila zákony, tak nemáš exekuci :P Podle meho pravdu nemas :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.19 22:15
@Kikuška90 píše:
Kdybys ctila zákony, tak nemáš exekuci :P Podle meho pravdu nemas :nevim:
Ale v zákoně je to napsané. Takže když zákonem Je DÁno, ze při ztrátě spz na automobilu za jízdy a zastaví Vás policie jak řídíte auto, které není řádně označeno, tudíž muže Vám odebrat ridicak na 6-12 měsíců plus pokuta 5000 - 10000kc. Dle zákona se můžete odvolat a podat vysvětlení, ze jste o tom nevěděla, ale město by se rozhodlo, ze na tuto zkutecnost nebude brát zřetel na Vase zákoné právo. Čisté teoretický jste v tom nevině, ale víte jak jste viník a nejste v právu.
Nesmysl. I vrah má nárok na odpuštění části trestu.
Zákon tímto chrání před bezvychodnou Životní situaci.
A kdy by jste četla můj příspěvek, tak si myslím, ze pro střední mentální úroveň je jasné, ze jsem o exekuci nemohla vědět, protože jsem víc jak 4 roky žila 10tis kilometru daleko. Opakovaně jsem Vám dala najevo, nejen Vám, že zdaleka se nejedna o mne, ale o to, ze když má občan dodržovat zákony, musí i zákon mu být přítelem, pak kde je motivace pro pořádek? Proč mám ctít zákon a stát, když on neumí zabezpečit mě základní životní potřeby na které mám nárok brz ohledu na to co jsem ve svým životě způsobila jako jedinec či nikoliv.
  • Citovat
  • Upravit
32122
14.11.19 07:20
@Anonymní píše:
@Kikuška90 píše:
Kdybys ctila zákony, tak nemáš exekuci :P Podle meho pravdu nemas :nevim:
Ale v zákoně je to napsané. Takže když zákonem Je DÁno, ze při ztrátě spz na automobilu za jízdy a zastaví Vás policie jak řídíte auto, které není řádně označeno, tudíž muže Vám odebrat ridicak na 6-12 měsíců plus pokuta 5000 - 10000kc. Dle zákona se můžete odvolat a podat vysvětlení, ze jste o tom nevěděla, ale město by se rozhodlo, ze na tuto zkutecnost nebude brát zřetel na Vase zákoné právo. Čisté teoretický jste v tom nevině, ale víte jak jste viník a nejste v právu.
Nesmysl. I vrah má nárok na odpuštění části trestu.
Zákon tímto chrání před bezvychodnou Životní situaci.
A kdy by jste četla můj příspěvek, tak si myslím, ze pro střední mentální úroveň je jasné, ze jsem o exekuci nemohla vědět, protože jsem víc jak 4 roky žila 10tis kilometru daleko. Opakovaně jsem Vám dala najevo, nejen Vám, že zdaleka se nejedna o mne, ale o to, ze když má občan dodržovat zákony, musí i zákon mu být přítelem, pak kde je motivace pro pořádek? Proč mám ctít zákon a stát, když on neumí zabezpečit mě základní životní potřeby na které mám nárok brz ohledu na to co jsem ve svým životě způsobila jako jedinec či nikoliv.

ale tak to tady bohužel funguje…prostě bordel…ze zákona má stát taky určitý počet dní, aby vyřídil např. příspěvek na péči, důchod a já nevím co ještě…a nedodržuje to…obligátní výmluva je, že nejsou lidi…a koho to má zajímat? zákon by měl platit pro všechny stejně…no tady ne…a takových příkladů bys našla spoustu…ale jak se ty opozdíš s nějakým placením o den, už ti počítají penále…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.19 10:07
@Monchichik píše:
ale tak to tady bohužel funguje…prostě bordel…ze zákona má stát taky určitý počet dní, aby vyřídil např. příspěvek na péči, důchod a já nevím co ještě…a nedodržuje to…obligátní výmluva je, že nejsou lidi…a koho to má zajímat? zákon by měl platit pro všechny stejně…no tady ne…a takových příkladů bys našla spoustu…ale jak se ty opozdíš s nějakým placením o den, už ti počítají penále…

Proto jsem se rozhodla, že to přenechám právníkovi a Ten je si jistý, že takhle tvrdý způsob u takhle markantní částky je protezakoný. Toto chování a přístup způsobuje akorát zadluženost, nikoliv oddluzenost.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová