Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak přesně, kdyby se snažila poradit tak to beru, ale ono je to opravdu o tom tlačení a vnucování. A o to nestojim, partnera taky ignoruje a přede mnou se ho snaží i schodit, nebo má takový kydy typu, ale všichni chlapy jsou stejný stejně začnou chodit za jinou. dávej si pozor a bla bla bla…dle mého mi i závidí jakýkoli úspěch i to že jsem šťastná, vždycky když vidí že jsme v pohodě tak se to snaží zesměšnit nebo mi zkazit náladu…děs ![]()
@Tahina ja uz jsem se s tim postupne naucila trochu pracovat, vzdycky me uplne rozhodila.. tim jednanim, nazory, poznamkami a grimasami apod… pak jsem si rekla, sem dospela, zivim se sama, a kdokoli nema pravo nam do cehokoli kecat a kazit mi naladu, sice nechapu proc to s tim vmesovanim co a jak mam delat dela az ted… kdyz jsem tehu… jako kdybych byla nemocna a ne tehotna
… ja trubka neumim reagovat vzdycky hned, ale az s odstupem mi dojde co jsem mela rict, a kdy to zarazit a ze si svuj nazor nemusim obhajovat… (
uz ted vidim, ze az nebudeme chtit spuntovi doprat cukrik a vsechny mozny hnusy, tak budem zas za ty nejhorsi a nejhloupejsi…
)
Víš co mám to podobně, dokavaď jsem nebyla těhotná, tak nám mamka občas zavolala, a viděli jsme se max do měsíce a to ještě ve stylu hlavně, abyste toho u nas moc nesnedli, aby nam dost zbylo… no trapny pred partnerem…
… no a ted kdyz se blizi mimi, a to je furt: ja ti dojdu uklidit, udelam ti tohle a tamhleto… a koupime tuhle vybavicku a tohle a tamhleto, ja vsechno odmitla, mam prece manzela, ktery mi se vsim pomuze, prijde mi jak kdyby ignorovala ze mam partnera, ten je v prvni rade, kdo pomuze, proste to chovani nechapu
nakonec jsem to nevydrzela a rekla jsem ji, ze to ze nemam napr. umyta okna, nebo utrenou linku na hornich skrinich me par tydnu pred porodem vazne nevzrusuje, a ze je hodna, ze kdyz budeme potrebovat, ze se ozveme…jak kdybych na vsechno byla sama.. nechapu tu zmenu chovani apod. co fakt nemam rada, kdyz mi cokoli jakkoli kdokoli tlaci, nebo organizuje… a obavam se, ze se o vnoucatko strhne podobny boj co a jak a kam… uprimne se toho trochu bojim… chce to naferovku nastavit hranici, jinak budeme trpet