Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A v čem si vlastně lhala? Nějak nechápu… si promrhala nějaké peníze, nebo co?
Mno, asi bych to nedokazala rict, napsala bych jim to treba v sms, ci dopisem.
Příspěvek upraven 25.11.14 v 11:49
Lhát se nemá a teď budeš muset říct pravdu, není jiné východisko
No protože mi pak nevycházely peníze na hypotéku a nájem, tak jsem se dostala do dluhů a tím pádem mi úvěr nikde nedají, kort prostě tak velký na celý byt… je to celý takhle smotaný dohromady. jenomže jsem to rodičům nemohla říct, když oni mi finančně pomáhali.
Zjisti od poradce co s tím úverem a zase začni jednat. Rodičům řekni pravdu
Nechápu, co má nájem společného s přeúvěrováním, dlužíš teď někde něco? Nebo jde jen o to, že jsi nepodnikla kroky, které jsi měla? Zavolej okamžitě tomu poradci, sežeň všechny podklady co máš, a zeptej se ho na možná řešení ještě před příjezdem rodičů (jestli nemají přijet dnes). Rodičům pak řekni, že tvou vinou došlo ke skluzu, že tě mrzí, že jsi jim lhala, ale chceš to dát do pořádku a děkuješ jim za jejich pomoc a podporu.
@Anonymní píše:
No protože mi pak nevycházely peníze na hypotéku a nájem, tak jsem se dostala do dluhů a tím pádem mi úvěr nikde nedají, kort prostě tak velký na celý byt… je to celý takhle smotaný dohromady. jenomže jsem to rodičům nemohla říct, když oni mi finančně pomáhali.
A čí je teda teď ten byt?
Radost bude mít asi i bývalý manžel, pokud je hypoteční úvěr stále veden i na něj a nejsou zaplaceny splátky hypotéky. Pochopila jsem to tak, že rodiče zakladatelce dávali peníze na hypo a ona je utratila jinde. Čím dřív vyjde s pravdou ven a domluví se jak s rodiči, tak s bankou, tím je vyšší šance, že nepřijde o střechu nad hlavou.
@Anonymní píše:
Tak v tom případě bych si hoooodně sypala popel na hlavu, oni ti dávali peníze, a tys je utratila za něco jinéhon než za bydlení? Zavolej jim okamžitě, řekni, že jsi úplně blbá a zvoralas cos mohla, ale budeš vděčná, když ti ještě dají šanci a pomohou ti. V první řadě se ale zamysli, jak je možné, žes dopustila dluhy, aby se to neopakovalo. A piš si veškeré výdaje.
Domluvila bych s poradcem opravdovou schůzku, rodičům předem tak nějak řekla pravdu a pak se poradila i s poradcem. Pokud si nevíš finančně rady, možná ti pomůže. Někdy je dost těžký říct pravdu, kór, když už ses do toho docela zamotala, ale na jednu stranu…když ti rodiče pomáhali, tak to všechno i pochopí
lepší jak se trápit myšlenkami-co bude, až to zjistí.
@Anonymní píše:
rodičům to řekni na rovinu. Když Ti to nevycházelo předem, je kravina to přeúvěrovávat - nebudeš mít na placení tak jak tak.
Že budou rodiče naštvaní, je jisté. To nejsou peníze na svačinu. Navíc se splátky úvěru budou muset zaplatit. Kdo je zaplatí? Zakladatelka ne. Rodiče? Bývalý manžel?
Potřebuju poradit, hodně jsem lhala svým rodičům. nedávno jsem se rozvedla a zůstala v bytě, který jsme s manželem měli napůl na hypotéku. domluvila jsem se s mými rodiči, že mi budou pomáhat a že se ten byt přeúvěruje a bude pak psaný na mě. jenže já to pak nějak nezvládala s nájmem apod. a tak už jsem pak v tom jednání o tom úvěru nepokračovala a teď už nevím, jak dál a rodiče mají přijet a měli bychom jít všichni za tím finančním poradcem, kterýho oni už znají z předchozí doby. ale vlastně s ním žádná schůzka domluvená není, prostě jsem ve všem lhala a teď nevím, jak z toho ven… vím, že na to je každá rada drahá a že mi nezbude nic jinýho, než jim všechno po pravdě vyklopit, ale je mi z toho hrozně
nejradši bych si to snad i hodila, protože tohle je můj největší průser v životě. jenomže já už jsem s těma lžima začala a pak už nevěděla, kdy skončit… nějak jsem se potřebovala vypsat