Exmanželka a můj partner

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24603
4.11.12 07:10
@Michelangelo píše:
Ahoj anonymní, naši rodinu postihla stejná ztráta a tragédie, jako tvého přítele a jeho exmanželku :,( :,( :,( Je to opravdu to nejhorší, co se může rodičům stát :,( :,( :,( Tvého přítele chápu a rozumím mu :hug: přesto, že jsi měla jejich holčičku ráda, nejsi schopna takového soucítění a pochopení jeho bolesti, jako její maminka a to je to, co je nyní spojuje a on potřebuje její sdílení. Půl roku je v této situaci strašně krátký čas. To nejhorší se dostaví s prvním výročím této tragédie. V podstatě nejsi schopná první rok vůbec přijmout tuto ztrátu, jako fakt. Máme uzavřenou skupinu takto postižených rodičů a věř mi, že je to u všech stejné. Čas nehraje žádnou roli, nefunguje jako lék, naopak ti začne docházet, že už NIKDY… Bojuješ o vlastní přežití, když ti chybí síly a je jedno, jestli je to rok, tři, pět nebo dvacet let. Můžeš mít dalších 10 dětí, navždy ti to jedno bude chybět. Společnost se velmi mylně domnívá, že naši bolest zmírní další děti. Jsou dokonce i takoví, co si tě troufnou soudit, aniž by ztrátu dítěte zažili na vlastní kůži. Naše společnost je velmi netolerantní, lidé nám dávají nevyžádané rady, které nás naopak ještě víc deptají a ubližují nám. Dochází k tomu, že na veřejnosti začneme nosit „masku“, pže lidé nechápou naši bolest, čekají, že budeme zase, jako dřív a nechtějí respektovat a přijmout fakt, že už stejní nikdy nebudeme. Po čase jsme z nošení této „masky“ tak vyčerpaní, že se uzavřeme do sebe, lidem se začneme cíleně vyhýbat a nejlíp je nám samotným doma. Tvůj přítel je teprve na začátku své Dlouhé cesty. Tuto ztrátu neunese hodně vztahů. I proto, že jednomu se zhroutil život a druhý chce jít nějakým způsobem dál. Z toho, co tu píšeš mám pocit, že se příteli snažíš rozumět, ale on necítí z tvé strany pochopení, které by potřeboval. Cítím z tvých písmenek žárlivost na bývalou manželku ( je pochopitelná), ale věř mi, že sex je to poslední, co rodiče holčičky zajímá. Mohl by vám pomoci velmi otevřený rozhovor s přítelem, ale je tu dost velký problém. Chlapi jsou v tomto směru velmi zranění a uzavření. Stydí se za své emoce, vždyť vyrůstali a byli vychováváni v tom, že chlapi nepláčou :zed: a tudíž to uzavírají ve svém nitru, což může mít za následky zdravotní problémy. Téma Vánoce: úplně mě děsí, že se zase blíží tento čas, nejradši bysme je vymazali z kalendáře. Nemáme od tragické ztráty naší holčičky výzdobu, ani stromeček. Děláme pouze večeři, jsou s námi moji rodiče a dárky si dáváme u stolu. A dárky kupuju i Ivušce :! má na stole i talíř…letos to budou 6-té Vánoce, bez naší holčičky a budou stejně smutné, jako ty předchozí, dokonce s rodiči uvažujeme, že si koupíme nějaký letecký zájezd někam, kde nám tento čas nebude nic připomínat :,( :,( :,( Snad jsem ti svojí otevřeností v něčem pomohla a váš vztah udržíš. Je to o tvé obrovské lásce, toleranci a trpělivosti. Tvůj přítel je v situaci, kdy má právo a nárok dělat vše, co mu pomůže. Přežít tuhle ztrátu skutečně není samozřejmost…Přeji vám všem hodně síly :srdce: :andel: :hug:

To si napsala moc krásně :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
10.11.12 14:03

Smutné

Můj příběh
Zůstala jsem sama s dcerkou. Byli jsme šťastní a já jsem hlavně byla velice šťastná máma. všichni se mě okolo vždy ptali jak to dělám, že jsem tak spokojená. Měla jsem nádherné dítě, a to mě naplňovalo.
Nechtěla jsem po zkušenostech ni chlapa, a tak jsem si naplánovala, že si najdu někoho až dcera půjde do školy. Takto jsem to měla nastavené, a tak jsem žila.
Dcerka neměla ani šest a už jsem měla přítele.
Byla to náhoda - jeden nešťastný lidský osud.
Slyšela jsem ve školce o muži, kterému zemřela manželka, a mu zůstali dvě děti.
Kamarádka mi řekla : To by bylo moc pěkné kdyby jste se dali vy dva dohromady. Věděla, že mám ráda děti.ˇAniž bych dotyčného kdy zaregistrovala, tak jsem jí odpověděla : S tím já nechci mít nic společného.
Jeho manžela byla mrtvá teprvě 5 měsíců. Nechtěla jse automaticky příjmout ani představu, že bych takový vztah mohla žít, když ten člověk žije v bolesti. Ani sekundu jsem o takový vztah nestála. Bála jsem se takového vztahu, být ta druhá. Šla jsem jedno odpoledne do školky - výzdoba šatny byly obrázky dětí jak malují svou maminku.
Přejela jsem si obrázky a hledala jsem instinktivně obrázek chlapce toho dotyčného muže, jeho syn chodil s mou dcerkou do třídy. A našla jsem ho hned. Celý černý a čárky někde k nebi. Sjela jsem pohledem po dětech v šatně a našla jsem ho, ikdyž jsem si ho nikdy dříve nevšimla ani jeho otce. A viděla jsem chlapa jak sedí na lavičce a snaží se donutit syna k tomu, aby se oblekl. Usmála jsem se, a možná prohodila něco s měrem k jeho synovi.
A to byl začátek.
Aniž bych chtěla a stála o to, tak si mě onen muž vybral, a cítila jsem jeho náklonnost. Nic jsem o něm nevěděla. Jen to bylo o zdravení a pár slov o dětech.
Chodil do školky ve stejnou dobu jako já, aby jsme se viděli aspoň ve školce a pak jsme šli každý jinou cestou. Vždy měl sebou ještě dcerku. (vyzvedával ve školce obě děti)… zbytek dopíši jindy, musím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.12 00:43

Zakladatelko, napíšu to z druhé strany. Nedávno jsem se rozhodla odejít od manžela. Ten vztah mě zkrátka nenaplňoval a já jsem už nemohla ze sebe tahat hluboké city z občasných chvilek romantiky a „štěstí“, jako byly výlety, večeře… Byla jsem hrozně nešťastná, že musím ukončit vztah se skvělým a hodným člověkem, který mě miluje, ale nemohla jsem dál přestírat. Abych se dostala k jádru věci. Mám nového přítele, ale s manželem jsme stále v běžném kontaktu. Chodíme spolu na nákupy, na koncerty, píšeme si… Já to beru z několika hledisek - jako vyjádření díku za všechno, jako kompenzaci za to, že jsem mu ublížila, jako klasické přátelství, ale taky jako pomoc jemu. Vím, že to pro něj bylo velice těžké a pořád je, a proto mám o něj starost. Když vím, že něco špatně zrovna snáší, tak to s ním řeším, vytáhnu ho ven… Ale i naopak, když já jsem v nervech nebo mám z něčeho strach, tak se mu svěřím a zase pomůže mě. I když s ním nechci být jako s partnerem, tak mi na něm pořád záleží a nechci, aby nějaké trápení snášel sám a z druhé strany v něm mám i já oporu.
Co tím chtěl básník říci? Tvému partnerovi stejně tak v hloubi duše záleží na tom, jak se cítí jeho bývalá manželka. Co se stalo, je hrozná věc a podle mě stejně jako chce on ji utěšit a podpořit, tak hledá podporu a v podstatě pomoc z její strany. Přece jen to dítě bylo obrovské spojení, které nejde jen tak vymazat. V tomhle ohledu jsou si oba hodně blízcí a možná to on prožívá víc, než ona (tu nutnost vzájemné pomoci), ale neviděla bych za tím nic v tom smyslu, že by se chtěl k ní vrátit… absolutně ne. Moc přeju všem, abyste se s tím poprali jak nejlíp to jen jde. Nedovedu si představit, co to musí být za trápení. Přeju hodně sil! :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.11.12 00:50

Přečetla jsem si ještě i příspěvek výše a chci ještě jednou popřát hodně sil všem, kteří se museli potkat s takovou tragédií. Modlitby patří vám i těm malým dušičkám.

• Citovat
  • Upravit
11
22.3.13 13:17

Dokládám celý příběh, který trvá 3,5 roku

Mám za sebu zkušenost s vdovcem. to co jsem zažila je asi toto. Poznali jsme se cca rok po smrti jeho manželky, zůstali po ní dvě malé děti 2,5 a 6. Já sama s malou holčičkou 5. Uháněl mě jak mohl, hned na začátku jsem v něm viděla šílence, a odmítla ho, ale bylo mi ho, líto. Vzal mě do svého domu, chtěl ať tam jsme a všude byly věci, osobní mobil, peněženka, šminky, skřín oblečení, jeho ženy. Bylo mi zle, chvíli jsem to vydržela a pak mu taktně řekla, že by bylo lepší kdyby ty věci dal pryč, řekl mi, že to mám udělat já. Dala jsem pomyslný nůž na krk. Řekla jsem mu, že do toho domu nebejdu dokud tam bude špendlík, který tam nemá patřit když jsem tam já. Splnil to jen na půl, a to byla první ráda. Dokonce na malovátka v koupelně dal jen hadr, nedal je vůbec pryč. Když jsem to viděla šla jsme do mdlob, tohle jsem nečekala. Cítila jsem se strašně. Dopadlo to tak daleko, že kolem toho bylo několik hádek, a nakonec dokonce i já jsem některé její věci dávala pryč ze šuplíků, a bych já měla místo na své věci. Kdyby mě ten člověk požádal pěkně abychmu pomohla, bylo by to zkousnutelné. Ale jeho reakce byly: že neví co s tím, ať to udělám sama. Hrozně mi tím ublížil. Strávila jsem v tom domě s dcerou první rok, a musela jsem odejít, jelikož jeho děti byly zlé, bili mou dceru a já jsem spala stále na posteli co měl se ženou, a na které ona umřela. Nezvládali jsme to ani já ani dcera psychicky dobře. Nikdo mi nepomohl, jeho matka na mě vyhledávala drobnosti typu - jak jeho manželka byla dokonalá a já že si stěžuju, že toho mám hodně. Ale uhlídat děti co zlobí na baráku na 3 patra v domě, kde není ani okno na zahradu, do toho hlídat mého psa, který utíkal pod plotem ( dotyčný přece nebude opravovat plot, nikdy to nedělal, na to měl tchána ). Děs, Bulela jsem do polštáře a jednou jse ani málem z té postele nevstala. Nutno podotknou, že na tom baráku žili i rodiče jeho zemřelé ženy, kteří popíjeli a byly tam celkově napjaté vztahy. Vyvrcholenímbylo když jeho tchýně poslala dětem na vánoce dárky, a nebyl tam žádný pro mé dítě, a to jsme tam jako už bydleli. Bylo to hrozné, a bolestné. Ani s za mě nepostavil, musela jsem si za ní dojít sama, a ve své podstatě, jsem jí popřála pěkné vánoce, a do toho řekla, že když mají ona s mým přítelem nějaké problémy ať si to vyřeší, a neubližují malému dítěti. Tááhne se to 3,5 roku. Po roce jsem se odstěhovala a rok pendlovala na víkendy s dcerou na ten barák, i se psem. Jak jsem to dokázala a proč nevím. Nejsem žádná ženská co poslouchá na slovo, ale byla jsem zlomená, a protože děti i bil, často jsem mu říkala, ať mi je nechá a jde pryč. Na moje dítě nesáhl nikdy a věřím, že to bych ho asi zabila já. Jeho dětem jsem se hodně věnovala, dokonce už první rok jsem ho požádala opakovaně abychm navštívili pradnu, aby nám tam poradili jak v této situaci postupovat nejlépe. Nikdy to nesplnil. Nikdy, a raději mi ubližoval dál, vlstně tak ubližoval všem. Druhý i třetí rok jsem se snažila, abychom byli spolu, ale odsunul to dál ale uvazoval si mě na špagátek, tak jak to chjlapi umí. připadám si jak děvka, málem jsem spáchala sebevraždu skokem pod vlak a sjem na tom hodně bídně. Jeho žena umřela velice divně, a to tak že užívala léky na spaní a pak se s ní stala alkoholička, a na to umřela, udusila se zvratky. Vždycky už první rok jak jsem ho pozanal, jsem říkala, že zemřela na nedostatek lásky. Vdovec nemusí být zlý, když je to srdcař a umí být čestný. jenn nesrdcař vdovec ublíží nové ženské. Je to podle mě věc svědomí a né smutku. Byla jsem tomu blízko. Tak to je můj názor. Podle mě žádný chlap co je srdcař a má svědomí se nezačně vážný vztah a netahá do toho s vé děti a je k té ženě otevřený. jen padouch si najde uklízečku a vydírá starým vztahem. Mlj přítel se mě snaží přesvědčit, že te´d vše chápe, a chce dělat změny ( dva roky už bydlím s dcerou mimo). jen se navštvujeme, tedy on mě já už k nim nehodím, protože jsem mu řekla, že moje dcera není batoh a já jsem slušná ženská, která chce rodinu. No hooodně faktorů, věřím, že by to valná většina žen nedotáhla takhle daleko v takové vztahu, a v tom měl ten syčák štěstí, že narazil na mě. Srdcař tělem i duší, a to jsem na něho opravdu hodně tvrdá. A už jsem mu i vrazila, když na mě řval, že jsem děvka. To proto, že jsem mu něco vyčítala. A řekla, jsem mu že jestli si to dovolí znova rozmlátím mu ciferník a je mi to jedno. Ponížil moji důstojnost a ikdyž má skoro dva metry a já jsem drobná, inteligenčně jsme aždý asi na jiné úrovni. Já podpásovky nesnáším a snažím se věci řídit tak, aby někam vedli a né stíáli. Jinak jsem zlomený člověk. momentálně mám oteklé oči, plakal jsem celou noc, a myslím si, že si zasloužím více, Navíc ty děti mi za ty 2 roky odloučení vyrostli a jsou jiné, cizí. A paradoxem je, ŽE PO CELOU DOBU, OD PŮLROKU MI ŘÍKAJÍ MAMI!!! A TEN CHLAP S TÍM NIC NEDĚLAL!!! NESNAŽIL SE TU RODINU DÁT DOHROMADY., Vím, že napíšete, že je to moje chyba. Vím to, moc se stydím za chyby, hlavně vzhledem ke své dcerce, kzerou neskutečn miluji a věnuji se í od malička moc. Jen jsem to za ty 3 roky nějak zanedbala. Ikdyž to, že jsme sami doma je balzám, nemá s nikým pře, a já ji mám pro sebe a hodně si povídáme a taky se s ní hodně učím… na závěr chci říct, že vdovec není jako vdovec. Podle mě to je o povaze. Slušný člověk bude truchlit slušně!!! A hajzlík bude vyděrač. A podle toho poznáte jaký to byl manžel v předešlém vztahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí