Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Musis sama zjistit, co konkrétně tobe vyhovuje. A necekat rychlé zázraky.
Každý den svižná procházka nebo cvičení doma. Nesladit pití a nejíst nic sladké. Nepít alkohol. K obědu a večeři se např nacpat libovým masem a zeleninou. Přílohu jez trochu střídměji než jsi zvyklá. Jogurt bílý. Místo musli jen ovesné vločky. Chvíli se nic neděje. Pak váha začne padat a díky pohybu neztrácíš svaly. Svaly pak spotřebovávají energii i v klidu, takže se hubne/netloustne, i když se třeba lenoší. Mně to tak funguje.
@Anonymní píše:
No jako já přibrala přes koronu a chci se cítit dobře v létě a nosit oblečení co se mi líbí a hlavně jdu i v září do nové školy.. Mám 170 cm a vážím asi 75-6 kg a chtěla bych tak píše: Více
No tak si nech sestavit jídelníček, hlavně nedělej blbiny jakoze nebudeš nic jist apod, to je cesta do pekel a hlavně začni sportovat, přes léto to jde snadno, můžeš dělat cokoliv. Rychle hubnout nejde, aniž by sis úplně podělala zdraví a udrželo se to.
Na diety se vyprdni a na ty super rychlé zaručené tím spíš. Já jsem (zdravě) zhubla přes 30 kg, pak jsem měla náročnější období, kdy jsem to trochu - no možná trochu víc
pustila a hned nějakých 5 kg nahoře. Jak máš jednou problémy s (nad)váhou, budeš se muset hlídat už pořád. Takže jediné řešení je najít nějaký udržitelný způsob stravování. Jinak zhubneš a pak zase ztlousneš, jak už ti tu napsali. A k tomu si zničíš zdraví.
Pro začátek doporučuju stránku Kalorické tabulky. Když se do toho teď obuješ, můžeš být na podzim na vysněné váze.
@Anonymní píše:
No jako já přibrala přes koronu a chci se cítit dobře v létě a nosit oblečení co se mi líbí a hlavně jdu i v září do nové školy.. Mám 170 cm a vážím asi 75-6 kg a chtěla bych tak píše: Více
Občas by mně zajímalo, proč jsou vyloženě posedlí hubnutím ty holky, co mají normální váhu. Jsem v několika skupinách zaměřených na hubnutí. A řeknu ti, že holky, co mají vyloženě nadváhu by tam člověk hledal lupou. Většinou jsou to štíhlé holky. A nemusím ani říkat, jak blbě to vypadá proti nám, co jsme vážně při těle a nemůžeme zhubnout ![]()
@Žižkovská žena píše:
Teď sem dostaneš 15 odpovědí ve smyslu, že máš hubnout zdravě, a budou mít pravdu.
Mně zabralo tohle: po šesté večer jsem přestala jíst, úplně, bez výjimky. Jakmile jsme si na to s partnerem zvykli, všechno ostatní se spravilo. Zhubla jsem tenkrát šest kilo. Teď už to nedržím, jsem těhotná, ale za mě to je pořád nejlepší způsob, jak si vytvořit nějaké návyky.
Přesně také po 6 večer nejim
@Anonymní píše:
Neřeš váhu, ale míry a % tuku. Když budeš dobře jíst a cvičit, váha se ti nemusí hnout, ale budeš vypadat úplně jinak.
Pohledej si něco o přerušovaném půstu. Co mě pomohlo za měsíc shodit 5 kilo bylo právě tohle. Jedla jsem 8 hodin, normální věci jak sem byla zvyklá a pak jsem dalších 16 hodin už nejedla nic. Nastavila jsem si to tak, že první jídlo jsem měla jako snídani v 9 h. a v 17 hodin jsem si dala lehkou večeři a pak už nejedla. Přes den hodně vody s citronem a vynechala jsem sladkosti a sladké pití. Hodně štěstí ![]()